23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATA UNGUREANU IL DEZBRACA PE DOREL – Aura Ungureanu, avocata din oficiu a Marianei Rarinca, acuza comportamentul abuziv al judecatorului Dorel Matei, al Liviei Stanciu si al procuroarei DNA, care au vrut sa judece cauza fara sa i se permita sa studieze dosarul pentru a asigura o aparare efectiva: „Instanta m-a amendat cu amenda maxima de 5000 de lei, ilegal, tocmai ca mi-am aparat clienta... Este indamisibil sa primim amenzi pentru a ne putea face apararea”

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 August 2015 14:45
Vizualizari: 16705

Continua sa se intample lucruri halucinante in cazul Marianei Rarinca, pensionara pe care DNA vrea sa o arunce din nou la inchisoare, desi a fost achitata definitiv. La Curtea de Apel Bucuresti a inceput, vineri 21 august 2015, rejudecarea apelului, dupa ce judecatorii George Dorel Matei si Anamaria Tranca au admis contestatia in anulare formulata de DNA impotriva deciziei de achitare a Marianei Rarinca. Modul in care se deruleaza insa evenimentele nu are nimic de-a face cu statul de drept.


Vineri, 21 august 2015, a avut loc un nou episod incredibil. Judecatorul Dorel Matei a dispus amendarea cu 5.000 de lei a avocatei Aura Speranta Ungureanu (foto), din Baroul Bucuresti, dupa ce aceasta a cerut acordarea unui termen, explicand ca a primit delegatia in dosar cu cateva minute de a incepe sedinta, ca nu a avut posibilitatea sa studieze dosarul si astfel nu ii poate asigura o aparare corespunzatoare Marianei Rarinca. Demersul avocatei, cat se poate de legitim si moral, l-a scos din sarite pe judecatorul Dorel Marei, care a hotarat sanctionarea Aurei Ungureanu, sustinand ca delegatia acesteia este semnata inca din 18 august 2015. Aura Ungureanu a preferat sa nu comenteze decizia lui Dorel Matei, insa ulterior a facut mai multe precizari despre acest incident pe pagina sa de Facebook.

Aura Ungureanu: „Am preferat sa fiu amendata ilegal si abuziv, tocmai pentru ca doamna Rarinca sa beneficieze de un termen pentru a se pregati apararea”

Astfel, avocata Aura Ungureanu a explicat ca a fost sunata, vineri 21 august 2015, de la Baroul Bucuresti. Ungureanu dezvaluie ca intr-adevar delegatia, pe care a prezentat-o pe Facebook (vezi facsimil), este semnata in 18 august 2015 de catre decanul Baroului Bucuresti, Ion Dragne, dar precizeaza ca ea a primit-o cu cateva minute inainte de a intra in sedinta, atunci cand a aflat ca va fi avocata Marianei Rarinca. Aura Ungureanu arata ca judecatorii Dorel Matei si Anamaria Tranca, sefa ICCJ Livia Stanciu si procurorul DNA au insistat ca dosarul sa se judece astazi, moment in care ea s-a opus, tocmai pentru a putea studia dosarul Marianei Rarinca, astfel incat sa o poata apara. Acela a fost momentul in care Dorel Matei a dispus amendarea ei, cu amenda maxima de 5.000 de lei.

Avocata Ungureanu considera amenda este una ilegala si abuziva, dar sustine ca a preferat sa fie sanctionata pentru ca Mariana Rarinca sa beneficieze de o aparare efectiva. In opinia Aurei Ungureanu, este inadmisibil ca avocatii sa primeasca amenzi pentru a-si putea face apararea.

Iata postarea avocatei din oficiu a Marianei Rarinca, Aura Ungureanu:

O reprezint pe doamna Mariana Rarinca, in calitate de avocat. Am vazut stirile din presa si doresc sa informez ca unele sunt eronate.

Subsemnata am fost sunata de Baroul Bucuresti cu cateva minute inainte sa inceapa procesul doamnei Rarinca si am primit delegatia de a intra in dosar tot cu cateva minute inainte de proces si nu cu 3 zile, cum gresit a apreciat instanta. Cu 3 zile inainte a semnat Decanul Baroului Bucuresti, dar informarea si inmanarea delegatiei catre subsemnata a fost cu cateva minute inainte sa inceapa procesul. Atat instanta, procurorul, cat si intimata, Livia Stanciu au insistat sa se judece astazi, insa m-am opus cu vehementa, tocmai pentru a-l putea studia si a-i face o aparare corespunzatoare. Pentru acest lucru, instanta m-a amendat cu amenda maxima de 5000 de lei, ilegal, tocmai ca mi-am aparat clienta in scopul de a i se pregati apararea. Delegatia este semnata cu 3 zile inainte de Decanul Baroului, dar am fost sunata de Baroul Bucuresti sa o ridic doar cu cateva minute sa inceapa procesul, ocazie cu care am aflat ca voi fi avocatul doamnei Rarinca. Am preferat sa fiu amendata ilegal si abuziv, tocmai pentru ca doamna Rarinca sa beneficieze de un termen pentru a se pregati apararea. Potrivit art. 91 alin. 2 si art. 10 alin. 2 Cod proc pen. avocatul are dreptul de un termen rezonabil pentru a pregati o aparare efectiva. Este indamisibil sa primim amenzi pentru a ne putea face apararea.

Cu stima,

Av. Aura Speranta Ungureanu

*Cititi aici delegatia prin care avocata Aura Speranta Ungureanu a fost desemnata sa-i asigure asistenta juridica din oficiu Marianei Rarinca

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 21 August 2015 15:14 +12

la ce s-a ajuns in (injustitia din romanica!!!!!!!!! va anuntam ca am sa dau din casa niste dume!!!!!cum va spuneam cam acum si ceva in urma istoria cu dragos basescu si cu spaga de la piscina.pot sa va mai dau o duma,ca tot se zvoneste ca generalul atica are dosar penal.bucatarii chinezi cauta sa mermeleasca cazul ,ca si in cazul rarinca,pentru ca in cazul dragos basescu este implicat si dr in drept fara stretoscop generalul izmene care vrea salarii de 3ori ,,ca sa fie cinstit,, si finul lui seful de la spalarea banilor cu care era foarte BUN PRIETEN bucararul chinez jurj.deci seful mafiei personale a lui nastase reevaluat de bas este impplicat,SE VEDE SI SE INTELEGE CUM STA CU MERMELIREA CAZURILOR(vezi si rarinca) DE BUCATARII CHINEZI?? cititi si sa va amintiti ca ati stiut!!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 21 August 2015 15:25 +19

unde-i nea gh de 80 de ani cu INCREDEREA IN INJUSTITIE!!!!!!!! acum se tot plinge toata lumea ca A MURIT UN POLITIST VITEAZ(dumnezeu sa/l odihneasca si condoleante familiei) bai doctorul fara stretoscop!!!!!! tu ai idee doar cu furaciunile dar sa fi propus o lege corecta pentru politisti nu ai face!!!!!bai aia de mermeliti legile in ro,bai ponta!!!!!! de dus iti place sa te duci in sua,de ce dracului nu COPIEZI DIN LEGEA SUA DE OPRIRE A MASINILOR!!!!! politistul NICIODATA,NICIODATA NU SAR IN MIJLOCUL DRUMULUI SA OPREASCA O MASINA!!!!!! VIN CU FLASURILE APRINSE IN URMA TA(nu/i civilizat asa????) DACA NU OPRESTI DA PRIN STATIE(nu aia de tramvai) ITI INTINDE BARA CU CUIE PE SOSEA .numai in romanica barbara SARE POLITISTUL IN MIJLOCUL STRAZII SI FACE SEMNE CA DEMENTUL CU BASCA CA SA OPRESTI.....SI TOTI IL PLING CIND ESTE LUAT PE CAPOTA,ACUM TOTI ZIC CA ERA EROU!!! DE ASTA AVEA NEVOIE FAMILIA DE UN EROU MORT??? SI TOTI CRED CA AU FACUT MARE CHESTIE CA AU DAT FAMILIEI 20000 DE EU.TARA BA

# unul din lumea cea mare date 21 August 2015 15:53 0

doamne ce iese dupa cenzura!

# golan date 21 August 2015 16:19 +12

E compromitatoare poza avocatei Ungureanu,alaturi de pres Johannis autorul cartii Pas cu pas.Acesta intradevar ,pas cu pas, inregimenteaza cetatenii tarii in slujba Binomului SRI-DNA,impunand la SIE omul serviciilor,''Strategia de aparare''(sau cam asa ceva)in parlament,sustinerea ''BIG BROTHER'', pe ''civilul''Helvig la sri(ala care a dezvaluit legea SRI de urmarire a sentintelor judecatoresti pana ce dau satisfactie statului satrapic,probabil si alti pasi''bine facuti''.Cred ca era mai bine sa stabileasca baroul,pe avocata aceea ce a fost angajata de fosta sefa a ICCJ,ca macar pe dansa am auzit-o direct, ca s-a referit spre Kovesi,ca ''se va lupta cu ''statul de drept'' romanesc,fara sa se incovoaie de teama.

# 4pedu CVD = finu Oanei date 21 August 2015 18:16 +12

Din CSM răzbate behăiala:  “Instanta a stabilit ca a comis o fapta... S-a comis ceva”.

# remember date 21 August 2015 23:16 +14

Aura, esti Speranta noastra si-a D-nei Rarinca.Chiar daca in poza esti alaturi de Ciolanis, orice om are dreptul sa greseasca din cand in cand. Iti garantez ca ti-a stricat imaginea dar sper sa stralucesti profesional.In ce priveste amenda, si-un student in primul an la drept ar castiga procesul.Succes in cariera.Daca voi avea vreodata nevoie, fii sigura ca voi apela la serviciile tale.Ti-ai castigat un admirator. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :lol: :lol: :lol:

# xxx date 25 August 2015 00:55 -1

Exagerezi. Niciun student de anul I nu s-ar descurca in instanta. Penalul si procedurile se invata mai tarziu. In ce priveste amendarea avocatilor de catre judecatori, stiu un caz in care judele l-a amendat pe unul din sala de judecata doar pt. ca i s-a parut ca avea o mimica sfidatoare la adresa instantei. Avocatul a protestat politicos la masura judecatorului, explicand ca asa s-a nascut, cu o figura care cere pumni iar deontologia profesionala il impiedica sa vina mascat la sedintele de judecata sau sa riposteze cum se cuvine.Si a rugat grefiera sa consemneze. Ceilalti avocati am iesit rapid pe coridor ca sa radem in voie, pt. ca nebunul de judecator era cu motoarele turate la maxim, avand si o mimica expresiva, incat ne-ar fi executat pe toti daca avea o mitraliera. Erau de notorietate atat apucaturile lui cat si motivarile sentintelor. Un client mi-a povestit ca judele l-a sunat candva ca sa vina la Real si sa-i plateasca cumparaturile din cos pt. ca judele n-avea bani la el :D

# avocat traditional date 21 August 2015 16:42 +19

Cee ce a facut acest penibil judecator se numeste infractiunea de abuz in seviciu ,amendarea frumoasei avocate,fiind nelegala,abuziva si incorecta.Asta ori e de rea credinta,ori e nestiutor de carte(in ambele ipoteze avem infractiune) atfel incat CSM ar trebui sa se sesizeze de indata.Conform art.283 al.4 lit n este abatere judiciara exercitarea cu rea credinta a drepturilor procesuale.Dar, in conformitate cu art.92 al 8 avocatul are dreptul sa beneficieze de timpul si inlesnirile necesare pentru pregatirea si realizarea unei aparari efective( a se vedea si art.91al 2 ).Or,daca... alea au amanat cauza,inseamna ca avocata nu a fost de rea credinta.deci,amenda este abuziva.Cat despre atitudinea lui Dorel(gesturi,mimica etc)va las pe voi sa comentati.Mi-e mi-e rusine ca pot fi numit cpleg cu acest ... obedient.(coleg,adica jurist la general).Punem un pariu?Dorel va ajunge ,cat de curand,pe mainile Parchetul General(eventual si al DNA)Dar o merita.

# Să fim sobri! date 22 August 2015 04:19 +6

„CSM ar trebui sa se sesizeze de indata” - n-ai să vezi. Ași în drept, CSM-iștii încă mai silabisesc sesizarea privind circul pe uliță a lui Dănileț din 2011. Aveți nițică răbdare... http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/lumeajustitiei-ro-sesizeaza-unbr-si-inspectia-csm-purtarea-robelor-in-strada-la-taraba-foto-a-lui-cristi-danilet-si-a-asociatiei-lider-just-incalca-legea-avocaturii-si-constituie-abatere-disciplinara-magistratii-din-tara-sunt-oripilati-de-situatie

# Goe date 21 August 2015 17:02 +18

A amendat avocata ca sa descurajeze si alti avocati sa intre in dosar. Dorele, pana la urma Dumnezeu (care tie ti-a uitat adresa) o sa iti trimita o mostra de judecata. O sa ai ghinion bai baiatule.

# mastwert date 21 August 2015 17:12 -28

are dreptate judecatorul. a fost eliberata delegaia pe 18. putea ieri avocata sa consulte dosarul ieri la arhiva dupa ora 13.

# sts date 22 August 2015 08:49 +5

ART.91 al.(2)...”În cursul judecăţii, când asistenţa juridică este obligatorie, dacă avocatul ales lipseşte nejustificat la termenul de judecată, nu asigură substituirea sau refuză să efectueze apărarea, deşi a fost asigurată exercitarea tuturor drepturilor procesuale, instanţa ia măsuri pentru desemnarea unui avocat din oficiu care să îl înlocuiască, acordându-i un termen de minimum 3 zile pentru pregătirea apărării. ”...ASTA CA SĂ VEZI CĂ TERMENUL MINIM PENTRU O APĂRARE, DIN INTERPRETAREA ”PER A CONTRARIO” TREBUIE SĂ FIE DE MINIM 3 ZILE. DECI AMENDA A FOST APLICATĂ NU NUMAI NELEGAL, DAR ȘI ABUZIV.

# limba noastră-i o povară date 22 August 2015 10:20 +4

„putea ieri avocata sa consulte dosarul ieri” - un postac grăbit să facă norma de agent provocator  :P :P :P

# De cand in contestatia in anulare asistenta e obligatorie? date 21 August 2015 18:21 -22

Unde scrie ca intr-o contestatie in anulare asistenta juridica e obligatorie?Delegatia este pentru asistenta juridica obligatorie, nu mai bateti  campii  cu avocatura voastra de 2 bani!!!Va apara un avocat Legal gratis, numai sa ajungeti unde trebuie!!!

# avi avi date 21 August 2015 18:23 +14

mai mestere,crezi ca un avocat care se respecta(chiar daca stie carte)nu vede un astfel dosar,cu o zi inainte,de la ora 13,pentru a putea face o aparare consistenta.Aceasta,cu atat mai mult,cu cat este vorba despre aest dosar.Oricum,avocata stie carte si stie sa isi faca meseria.In atare situatie,avea nevoie de maimult timp pentru a o apara pe d-na Rarinca.Stia cu cine se bate(adica madam Stanciu,procuror DNA, judecatori).Iar asa cum a procedat smecherul de Dorel iti pune intrebari,te pune in garda si te obliga sa faci totul pentru o aparare  far greseli.Apreciez ca amendarea avocatei este nelegala.

# s-o crezi tu ca are dreptate date 21 August 2015 18:24 +5

Ia spune domnule  mastwert,  cand e obligatorie asistenta juridica in penal? In ce cauze? Nu mai comenta aiurea :-* .Ori esti dorel si atat poti!!?? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :-*

# sts date 22 August 2015 08:58 +3

Cred că ești într-o mare eroare. Este unul din cazurile obligatorii de acordare a asistenței juridice, mai exact cel prevăzut la art. 90 lit. c) NCPP întrucât legea prevede pentru pretinsa faptă o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 5 ani...dar dacă vrei să te bagi în seamă....

# Poate da, poate nu date 21 August 2015 20:27 +8

Daca din adins nu i s-a transmis avocatei delegatia in timp util, si a fost sunata doar cu cateva minute inainte? Daca decanul baroului are alte interese, dintre care unul ar fi sa se aiba bine cu Livia Stanciu? Delegatia a fost eliberata in 18, deci marti. Sa presupunem ca nu s-a putut transmite delegatia in timp util. Ok, nicio problema, dar asa cum a fost sunata cu cateva minute inainte, tot asa putea fi sunata in timp util. Sigur nu exista vreun interes pe acolo pe la barou, pe la decan?

# vali date 21 August 2015 21:11 +6

"justitia independenta" la puscarie japitelor

# JWK date 21 August 2015 21:34 +7

PAS CU PAS, VA DUC DE NAS!

# nuibai date 21 August 2015 21:48 +14

Am fost 17 ani judecător şi nu am amendat niciodată un avocat. Numai impotenţii fac asemenea chestii.

# Ana date 21 August 2015 22:38 +12

Dat fiind faptul ca a primit si autograful presedintelui la achizitionarea - Pas cu pas - a operei presedintelui tarii, se vede ca este deja protejata de o imagine ,care trebuia sa provoce puțin traq d-lui judecator Dorel . Se vede ca nu cunostea judecatorul Dorel acest aspect. Imi place d-na avocat . A facut foarte frumos astazi in fata onoratei instante , a DNA-ului si a sefei Inaltei Curti bucurestene I-a sfidat ,,per ansambl,, si s-a propulsat pe verticala deasupra tuturor circarilor. Pana la 10 septembrie mai poate face si Dumnezeu adevarata dreptate, si mai poate face si dupa aceea. Mariana Rarinca a fost achitata definitiv, potrivit unei hotarari corecte, legal pronuntata ! Mascarada de dupa , este la fel de clara tuturor romanilor, care nu trebuie sa ramana indiferenti. Se forteaza o condamnare nedreapta . Un tsunami in justitia romaneasca. Rusine debitoarei! Felicitari sincere doamna avocat !

# ce sa zic... date 23 August 2015 08:31 +1

Nu toti romanii gandesc la fel. Noua ne place cum judeca Matei.  :D :P

# sile speriatu date 23 August 2015 17:45 -3

Aoleo, se exprimă la PLURAL. Vouă, celor în moarte cerebrală din CSM? Vouă - celor duși în spate de INCENDIATORU MATRAFOXAT? De cei cu ochi bleu nu e oportun să ne legăm. 

# a, da... date 24 August 2015 13:59 +5

Daca avocata i-a cumparat cartea si s-a tras in poza  cu el, deja e protejata presedintelui si trebuie ca un judecator sa tina  cont de asta? Doamne...ce logica lipsita de orice logica...

# Angela date 2 November 2017 17:33 0

Ar trebui ca ac Speranța sa iasă din barou dupa tot ce a făcut E o crizată si nu e fala sa aperi pe Rarinca /Paul Moraru &co

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva