23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STRIBLEA SPARGE GHEATA SECURISTILOR - Demersul avocatului Corneliu-Liviu Popescu privind demascarea acoperitilor din avocatura prinde contur. Vicepresedintele UNBR Marius Striblea a depus deja in "cutia de valori a Uniunii" declaratia pe proprie raspundere ca nu este acoperit sau informator al serviciilor de informatii: "Nu am fost si nu sunt ofiter, inclusiv acoperit, al niciunui serviciu de informatii, oficial sau secret, romanesc sau strain". Restul, ce asteapta?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 August 2019 15:43
Vizualizari: 9578

Excelenta luarea de pozitie a vicepresedintelui Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), avocatul Marius Sebastian Striblea (foto) fata de demersul reputatului avocat Corneliu-Liviu Popescu din Baroul Bucuresti, care a cerut conducerii UNBR sa faca demersurile pentru demascarea ofiterilor de informatii ori colaboratorilor serviciilor secrete din avocatura. La cateva zile de la depunerea unei noi petitii la UNBR de catre avocatul Corneliu-Liviu Popescu (click aici pentru a citi), vicepresedintele UNBR Marius Sebastian Striblea a anuntat public ca a completat deja o declaratie pe proprie raspundere in care precizeaza ca "nu am fost si nu sunt ofiter (inclusiv acoperit) al niciunui serviciu de informatii, oficial sau secret, romanesc sau strain, ori al oricarei alte institutii, organizatii sau grupari de acest tip".


Avocatul Marius Sebastian Striblea este astfel primul reprezentant al conducerii UNBR care reactioneaza la demersul avocatului Corneliu-Liviu Popescu, precizand ca aceasta masura este necesara pentru a arata ca nu are nimic de ascuns, dar si pentru ca nu doreste sa fie suspectat ca ascunde ceva. Din acest motiv, joi, 22 august 2019, vicepresedintele UNBR Marius Sebastian Striblea a depus si inregistrat la UNBR (vezi facsimil) declaratia pe proprie raspundere de neapartenenta la serviciile de informatii, document ce urmeaza, conform precizarilor liderului UNBR, sa fie pastrat la Uniune, "in cutia de valori".

Pe de alta parte, trebuie mentionat ca gestul lui Marius Sebastian Striblea are loc cu doar o zi inainte ca membrii Comisiei Permanente a UNBR sa ia in dezbatere solicitarea formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu, sedinta urmand sa se desfasoare vineri 23 august 2019.

Asteptam cu interes reactia celorlalti membri ai conducerii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania cu privire la solicitarea formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu.

Publicam in continuare anuntul vicepresedintelui UNBR Marius Sebastian Striblea:

"Avand in vedere numeroasele discutii starnite de-a lungul timpului din dorinta fireasca a colegilor, dar si a opiniei publice, de a cunoaste situatia relatiei dintre avocati (in special a celor cu functii de conducere in profesie) si serviciile de informatii, precum si ultimul demers al d-lui avocat Corneliu Liviu Popescu care la data de 15 august 2019 a cerut oficial Comisiei Permanente a UNBR sa identifice solutii legale de deconspirare si transparentizare raportat la acest subiect (lucrare aflata pe ordinea de zi a sedintei Comisiei Permanente din data de 23 august 2019), precum si faptul ca nu am nimic de ascuns si ca nu doresc sa fiu suspectat ca ascund ceva, am decis, in calitatea mea de vicepresedinte al UNBR, sa dau o declaratie pe proprie raspundere in acest sens, declaratie pe care am inregistrat-o la UNBR si care va fi pastrata la uniune, putand fi consultata oricand.

Mi-am anuntat colegii din conducerea uniunii, dar si decanii barourilor din tara, despre demersul meu. De asemenea, am precizat in prealabil ca, in situatia in care colegii imi vor cere sfatul, le voi spune sa procedeze in mod similar.

Iata continutul declaratiei pe proprie raspundere:

"Marius Sebastian Striblea, cetatean roman in varsta de 44 ani, avocat, Decan de Onoare al Baroului Iasi si Vicepresedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, stiind prevederile legale privind falsul in declaratii (art. 326 din Codul penal), aduc la cunostinta organelor de conducere ale profesiei, membrilor UNBR din toate barourile din tara, precum si a opiniei publice urmatoarele:
1. Nu am fost si nu sunt ofiter (inclusiv acoperit) al niciunui serviciu de informatii, oficial sau secret, romanesc sau strain, ori al oricarei alte institutii, organizatii sau grupari de acest tip;

2. Nu am fost si nu sunt colaborator, informator ori lucrator de niciun fel, remunerat sau voluntar, al entitatilor mentionate la punctul 1 si nici al oricarei alte persoane fizice sau juridice, oficiala sau secreta, din Romania sau din strainatate, care activeaza in domeniul informatiilor;

3. Voi depune benevol aceasta declaratie anual, atat timp cat voi ocupa o functie de conducere la nivelul UNBR;

4. Am mai dat declaratii similare in 2015 si 2019, cu ocazia alegerilor de la Baroul Iasi, acte pe care le-am depus la aceasta institutie;

5. Declaratia pe proprie raspundere depusa, inregistrata la UNBR, va fi pastrata la cutia de valori a uniunii de unde poate fi ceruta si consultata (in original) de orice persoana interesata.

22 august 2019 avocat Marius Sebastian Striblea, vicepresedinte UNBR"


Comentarii

# BULĂ date 22 August 2019 16:09 +3

NU vă codiți, doar visați la o ROMANIE normală, cum declară PNL!

# Alina date 22 August 2019 16:10 -5

LUJU susține birocrația.  Luju, problema e că nu există un cadru legal care să interzică. Înțelegeți? Și care să oblige astfel la verificări și asumări de verificări realizate chiar în cadrul acestor servicii secrete. Deci atât timp cât LEGEA AVOCATURII NU INTERZICE EXPRES ȘI TOTODATĂ NU STABILEȘTE UN MECANISM DE VERIFICARE PERIODICĂ, degeaba se depun astfel de declarați. Praf.  Nu mai susțineți praful în ochi și nici birocrația.

# Dura lex date 23 August 2019 20:28 -4

Care-i problema cu acest Striblea si cu declaratia sa inepta? Este ATAT de DESTEPT incat ar putea fi suspectat de apartenenta la vreuna din acele structuri ??? Sau atat de PROST ? Sa intelegem ca cei mai cinstiti, corecti, incoruptibili, devotati si loiali in profesie avocati sunt exclusiv aceia care mazgalesc o foaie A 4 cu astfel de declaratii ditirambice ?? Benevole !!!!

# DODI date 22 August 2019 16:42 +10

Cu o floare nu se face primăvară și nici cu un avocat cinstit curățenie de primăvară. Așteptăm cu interes să vină ploile de toamnă să mai spele din ei.

# Carcotas date 22 August 2019 20:23 -2

Pentru ca unii avocati nu mai au la degetul mic judecatori sau procurori pe care sa-i împrumute cu bani fara termen de restituire si de aceea nu mai au nici "succesele" porcesti de pana prin 2005, ca sa iasa din mediocritatea ce le este naturala, ce si-au zis: ia sa ne punem noi numele pe unele Inițiative pompieristice. Propun ca avocatii sa dea mai multe feluri de declaratii:ca sunt familisti, ca stiu sa citeasca, ca nu înjura samd. Punând problema posibilei apartenente a unor avocati la serviciile secrete, fara nicio dovada ca unii chiar ar fi, si fara posibilitatea concretă de a se dovedit sa ceva, ideea este o găselnița dar si o jignire adusă avocatilor. Asta mai lipsea acum,de parca breasla nu avea probleme adevărate: avocatii tineri sunt săraci, magistratii nu respecta avocatii, avocatii nu se respecta intre ei, barourile au pierdut din autonomie, filiale caselor de asigurari vânează banii avocatilor umilindu-i prin controale anuale etc.

# Nale Masiuv date 22 August 2019 22:10 -3

Ma indoiesc ca stie distinsul avocat despre ce este vorba in art. 326 C.pen.. Daca totusi stie, declaratia este o farsa ieftina, nefiind obligatorie, ci benevola, dupa cum spune chiar el, asa ca poate sa jure si ca nu a fost soim al patriei, ca nu se intampla nimic.

# santinela date 23 August 2019 07:48 +6

Si cum se poate dovedi contrariu ? Labareli pentru ca sa se bage-n seama cineva ,fara consecinte juridice !

# Botomei Vasile,do tor in drept,0744191717 date 24 August 2019 11:51 0

Dr.Vasile Botomei, autor al conceptului juridic denumit PLURALISMUL de Uniuni Nationale a Barourilor din Romania-UNBR,validat din punct de vedere stiintific de MEN din Romana prin autorizarea tezei de doctorat dr.Botomei Vasile,felicita initiativa dlui prof.univ.dr.C.L.Popescu de a se modifica legea avocaturii 51/1995,in sensul de a se interzice avocatilor sa fie in structurile de securitate atat din tara cat si straine. Pentru exemplul personal,transmit sincere felicitari dlui vicepresedinte UNBR av.Marius Sebastian Striblea. Avand in vedere onestitatea acestor onorabili maestri ai avocaturii, ii rog sa imi permita o intrebare la care ar fi onorabil sa scrie si raspuns: -Credeti ca ar fi onest din partea organelor de conducere a UNBR, denumit traditional, sa aprobe preluarea prin fuziune prin absorbtie noul UNBR inregistrat cu CIF 29497286,infiintat in aplicatia stiintifica din teza dr.Botomei Vasile?!! Eu ca autor al tezei dar si ca reprezentant legal al acesteia,doresc!

# avi date 24 August 2019 13:31 0

Erata: ,,Vasile Botomei, autor al conceptului juridic denumit PLURALISMUL din celula 23 - Penitenciarul Bacau,, !

# Mihaela date 26 February 2023 22:48 0

Si chiar crede cineva ca cei care sunt acoperiti sau informatori al serviciilor de informatii vor recunoaste asta ?! Si Basescu a declarat de mai multe ori ca nu a fost si s-a dovedit ca in realitate a fost .......... asa ca astfel de declaratii au valoare zero. Demascarea ofiterilor de informatii ori colaboratorilor serviciilor secrete nu se face prin declaratii pe propia raspundere ...... ca de aia este demascare si nu este autodenuntare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva