29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocatii vor si ei miere din borcanul mediatorilor! UNBR sfideaza Senatul, care nu accepta ca avocatii sa fie mediatori “de drept” fara scoala!

Scris de: | pdf | print

22 November 2010 13:01
Vizualizari: 11705

Decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu (foto) a sustinut la conferinta nationala a mediatorilor ca, in opinia sa, avocatii sunt mediatori de drept, si ar trebui ca acestia sa poata profesa fara sa fie nevoiti sa participe la cursurile de mediere, prevazute ca obligatorii in legea medierii pentru a accede in aceasta profesie. Aceeasi opinie a fost exprimata de Iordachescu si in numele presedintelui Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Gheorghe Florea.

Avocatul Ilie Iordachescu a invocat, pentru a-si sustine punctul de vedere, un articol irelevant din legea 51/1995, dar si faptul ca in contractul de asistenta juridica este prevazut termenul de “mediere”. In replica, mediatorii sustin ca este obligatoriu ca un avocat sa absolve cursurile de mediere, pentru a putea deprinde tehnicile necesare ca sa duca la bun sfarsit o sedinta de mediere. In timp ce decanul Baroului Bucuresti sustinea cu vehementa ca avocatii sunt mediatori de drept, mediatorii profesionisti prezenti la conferinta l-au invitat pe avocatul Ilie Iordachescu sa inceapa cursurile de mediere, in mod gratuit, pentru a renunta la modul vehement in care isi exprima convingerile.

 

Iordachescu si Florea isi aroga “de drept” calitatea de mediatori

Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ilie Iordachescu si presedintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea au sustinut ca prevederile articolului 3, litera f din Legea 51/1995, privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, conform carora printre atributiile avocatului se numara si “activitati de mediere” sunt inca in vigoare. Ca atare, Florea a precizat, prin intermediul decanului Ilie Iordachescu, ca: “avocatii,(..) din considerente ce tin de standardele lor proprii de formare profesionala individuala, au inteles sa parcurga, in plus fata de drepturile de a exercita profesia de mediator conform Legii privind profesia de avocat, forme de pregatire profesionala suplimentara pentru completarea abilitatilor de comunicare si armonizare a intereselor divergente (...)!” Cu alte cuvinte, presedintele UNBR a sustinut ca avocatii sunt mediatori, astfel cum sunt este inteleasa aceasta profesie prin Legea 192/2006, privind activitatea de mediere, prin simpla lor calitate de membri ai Uniunii Barourilor din Romania. Opinia presedintelui UNBR a fost impartasita si de Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ilie Iordachescu, care a adus un argument suplimentar, de natura sa justifice, in opinia sa, dreptul avocatilor de a fi mediatori. Iordachescu a sustinut ca in "Statutul profesiei de avocat" este mentionat modelul contractului de asistenta juridica, in cadrul caruia este mentionata si medierea, la capitolul "Obiectul contractului". Mai mult, decanul Baroului Bucuresti a precizat ca avocatii desfasoara oricum activitati de mediere, acestia participand la tranzactii in litigii civile si comerciale sau la concilieri directe in diverse litigii comerciale, ca atare, nu este necesara participarea acestora la cursurile de formare ale mediatorilor.

Mediatorii l-au invitat pe Iordachescu sa faca un curs de mediere gratis, pentru a intelege diferenta dintre avocat si mediator

Dupa ce decanul Baroului Bucuresti si-a tinut discursul, convins fiind ca avocatii nu mai au nevoie de niciun curs pentru a se desavarsi in arta medierii, mediatorii prezenti in sala de conferinte i-au propus avocatului Ilie Iordachescu sa participe in mod gratuit la un curs de formare a mediatorilor, pentru a deprinde tehnicile de mediere. Argumentul utilizat de mediatori a fost Directiva Europeana care se refera la normele de calitate in oferirea de servicii. De asemenea, reprezentantii mediatorilor au incercat sa ii explice decanului Baroului Bucuresti ca un avocat nu are voie, prin natura meseriei sale sa fie neutru, ci trebuie sa aiba in vedere in primul rand interesul partii pe care o reprezinta, in conformitate cu clauzele contractului de asistenta juridica pe care l-a incheiat cu partea. Asta in timp ce un mediator trebuie, sub sanctiunea excluderii din profesie, sa fie neutru, impartial, si sa incheie un contract cu ambele parti aflate in contradictoriu, urmarind ca solutia sa fie favorabila amandurora. Mai mult, chiar si in cadrul contractelor de asistenta care au ca obiect litigiile comerciale si civile de care vorbea Iordachescu, avocatul este tinut de juramantul pe care il depune la intrarea in profesie sa reprezinte interesele clientului sau, nu sa medieze sau sa concilieze cea mai buna solutie pentru ambele parti implicate in litigiu. In plus, mediatorii i-au sugerat decanului Baroului Bucuresti sa nu mai sustina ca avocatii sunt mediatori de drept, pentru ca membrii Comisiei Juridice din Senat, care dezbat in prezent modificarile la legea avocaturii, nu au achesat la aceasta idee. In final, intr-o atmosfera de sarbatoare, mediatorii si reprezentantul Baroului Bucuresti au ajuns la concluzia ca ar trebui sa se intalneasca pentru a clarifica diferenta dintre cele doua profesii, dar si pentru a pune bazele unei colaborari, nu a unui razboi, asa cum se prefigureaza ca va fi.



Comentarii

# gradiatoru date 22 November 2010 17:08 +3

afara cu uzurpatorii de mediatori, sa-si vada de smenurile lor ordinare. sa lase oamenii sa termine mai repede cu divorturile pe care domnii avocati le lungesc ca sa-si lungeasca si...onorariile.

# Cop date 22 November 2010 20:06 +2

care mediatori profesionisti? aia cu 2 saptamani de curs? mi se face greata.

# Marius date 23 November 2010 05:35 +4

Domnule Gradiatoru, dumneata vorbesti doar ca sa te afli in treaba? Cu ce ma ajuta pe mine ca avocat, dupa ce am stabilit cu un client onorariul, sa lungesc un proces in mod inutil? Daca nu stii sa negociezi un contract, asta e. Daca insa ai stabilit de la inceput onorariul, iti spun eu ca nu vrea nimeni un proces lung.

# Hitman™ date 23 November 2010 07:29 0

Wrong! Avocatii POT incheia un contract (acelasi contract) ce are ca obiect medierea, cu doua persoane care aparent au interese contrare. Nu e nimic ilegal sau care sa incalce juramantul profesional. Ideea e sa existe si un interes comun (si acela e de a incheia cat mai rapid respectivul diferend). In ceea ce priveste mediatorii "profesionisti"... Sunt de acord cu Cop. Nu ajunge nimeni zmeu in 10 zile, sa fim seriosi!

# NUTI date 23 November 2010 15:12 +1

Hitman..... avocatul poate sa incheie un astfel de contract? Pe bune? Ia mai uita-te tu o data in legea avocatului, si in statutul lor, ca sa vezi cum are voie avocatul sa incheie un contract sau doua cu partile care au interese contrare. Mai plimba-te prin instante, mai citeste si legea mediatorilor, ca sa te asiguri ca ai inteles despre ce e vorba, dupa care comenteaza.

# Hitman™ date 25 November 2010 13:27 -1

Nuti... sa ma anunti cand depasesti pe scara evolutiei stadiul de maimuta. Atunci o sa-ti explic ce inseamna obtuzitatea si ingustimea mintii. Coroborate cu aroganta prostului care nu-i prost destul pana nu e si fudul, o sa te ajute sa intelegi in ce situatie te afli!
Pe fond: EXISTA INTERES COMUN al ambelor parti! Si acesta priveste tocmai medierea. Iar contractul avocatului este exclusiv pt. mediere. Asa se face ca avocatul ii ajuta pe amandoi sa ajunga la o intelegere amiabila si in final toata lumea e fericita. Nu e nici un interes contrar in ceea ce priveste medierea, ambele parti o doresc!

# NUTI date 25 November 2010 15:05 0

Hitman, daca gradul tau de inteligenta si pregatire se "vede" in modul in care stii sa arunci cu laturi si epitete, permite-mi ca, de la inaltimea mea de maimuta, sa nu ma cobor la nivelul tau. In ceea ce priveste comentariul legat de avocati-mediatori, revin si arat: citste legile si mai discutam, daca poti, fara maimutarisme.

# NUTI date 25 November 2010 15:06 0

*citeste

# Corina Dulcu date 14 December 2010 10:52 +2

Avocatul este avocat, mediatorul este mediator. Sunt doua profesii onorabile, respectabile care trebuie sa conlucreze in interesul stabilirii armoniei si nu al dezbinarii. Un magar nu poate fi si cal in acelasi timp, chiar daca amandoi cara greutati in spinare.

Daca am un conflict cu cineva incerc sa il rezolv prima data pe baza de dialog, comunicare, conciliere. Am o problema mai serioasa in familie intai incerc la mediator si pe urma daca nu o rezolv, merg la avocat. Numai in Romania croitorul este si faiantar.

# Gioni date 14 December 2010 11:34 0

Domnilor mediatori, care sunteti mediatori!
Dvs nu va uitati in gradina proprie ce uscaciuni va conduce si care nu fac nimic pentru ca voi, mediatorii sa puteti profesa?
Este normal ca unele profesii sainglobeze activitatea de mediere in activitatea lor daca voi nu sunteti in stare sa va aparati interesele.Interesele ca sa vi le puteti apara , in primul rand trebuie sa alungati din Consiliul de mediere acele uscaciuni, putregaiuri sau rumegus cum vreti sa le spuneti si sa va puneti conducatori capabili, scoliti, buni manageri si fara interese proprii.Uitativa si voi macar in gradina Baroului Bucuresti ce conducator capabil are si care se zbate pentru avocati si profesie in general.
In al doilea rand ,trimiteti toti inginerii, popi, zootehnisti si chimisti sa faca cursuri juridice daca vreti sa fiti bagati in seama sau divizativa in doua,,mediatori juridici si mediatori comunitari precum in China.

Vaide capul vostru!

# NUTI date 14 December 2010 14:58 0

Gioni... Ca sa iti raspund pe limba ta: FRATIOAAAREEEE, invata mai intai sa scrii corect in limba romana, si dupa aceea, poti sa arunci cu rahat in ventilator. Pana atunci, las-o jos, ca macane!

# johny dreptaciul date 12 January 2011 16:51 -3

In romania legile sunt facute de timpiti. S-au inventat tot felul de profesii, care mai de care mai absurde si inutile ca sa justifice pseudoscolile facute de beizadele.
Ce este acest mediator?? ce face el in plus fata de avocati,
ati zapacit justitiabilii de tot.
Rusine conducerii barourilor ca permit astfel de profesii
Aici trebuie vazut si "recuperatorii de creante" si alte inventii paguboase pentru toata luma.

# jan date 23 March 2011 19:08 -2

medierea asta e o porcarie, un curs contracost de vreo 2-3 saptamini te face mare specialist. paradoxul e ca orice nene cu studii superioare o poate face pe mediatorul. legiuitorii nostri sunt varzaaaaa, practic tranzactia -care este un act de dispozitie al partilor- a primit denumirea de mediere. o porcarie, se inventeaza practic procese ca la primul termen sa se depuna mediere. sarlatanism legal.

# deveghe date 27 March 2012 14:27 +1

Se vede de la o posta totala neintelegere a unr avocati a medierii. Spun neintlegere pentru ca unii cred ca medierea este ceva ce pot face si ei daca au incheiat cateva tranzactii. Marea diferenta intre o tranzactie si un acord in mediere sunt doua: una e taxa de timbru si a doua este ca daca tranzactia este o negociere directa unde avocatii reprezinta interesele partii care i-a angajat, medierea este o negociere asistata unde negocierea se poarta intre parti dar sub indrumarea si suportul mediatorului care este neutru si impartial. Ce n-au inteles "colegii"  avocati este ca medierea nu functioneaza pe principiul"hai ma impacativa ca sa e bine".  A fi mediator necesita stapanirea mai multor discipline care n-au nimic de-a face cu cunstintele juridice, decat intr-o masura ff mica. Degeaba se contreaza cu mediatorii, ca nu are nici o relevanta pozitia exprimata vis-a-vis de noi.

# :)) date 27 March 2012 14:31 -2

@deveghe - hai uluieste-ne ce discipline stapinesti tu in urma cursurilor de 40 de ore, facute pe bani frumosi -4.000 ron platiti la Uniune?? ce discipline inveti tu in cele citeva ore si cum de esti tu mai valoros in stingerea unui litigu decit un avocat care face tranzactii de 10 ani de zile? da-ma pe spate cu valoroasele tale cunostinte cumparate de la colt intr-un curs facut pe genunchi.

# deveghe date 27 March 2012 14:35 +2

Daca sunt avocati care dorec sa practice medierea, e liber la toata lumea, pot sa o faca in conditiile legii. Numai ca fiind o profesie de vocatie, care necesita cu totul alte abilitati si discipline pe care acestia le stapanesc, desigur ca nu vor putea sa o faca. Pentru ca sa poti media si implicit sa devii mediator nu este suficienta hartia de la CdM, asa cum se si vede de altfel. Sunt necesari ani buni de practica in domeniul comunicarii, intre 5 si 10 ani, asa ca inteleg care e problema lor, dar ei nu inteleg care e problema cu medierea si incearca sa o ajusteze la ceea ce ei cunosc, adica la cunostintele juridice, ori nu asta e esenta medierii. E total diferita de ceea ce fac si au fost pregatiti. In timp probabil ca vor intelege fiindca e un proces in timp si nu se poate rezolva peste noapte. Ei vor face ce vor sti mai bine iar noi mediatorii vom face la fel. Putem polemiza dar in final oamenii au libertatea sa aleaga unde doresc sa mearga. Si asa trebuie sa fie.

# deveghe date 27 March 2012 14:39 +1

Daca sunt avocati care dorec sa practice medierea, e liber la toata lumea, pot sa o faca in conditiile legii. Numai ca fiind o profesie de vocatie, care necesita cu totul alte abilitati si discipline pe care acestia le stapanesc, desigur ca nu vor putea sa o faca. Pentru ca sa poti media si implicit sa devii mediator nu este suficienta hartia de la CdM, asa cum se si vede de altfel. Sunt necesari ani buni de practica in domeniul comunicarii, intre 5 si 10 ani, asa ca inteleg care e problema lor, dar ei nu inteleg care e problema cu medierea si incearca sa o ajusteze la ceea ce ei cunosc, adica la cunostintele juridice, ori nu asta e esenta medierii. E total diferita de ceea ce fac si au fost pregatiti. In timp probabil ca vor intelege fiindca e un proces in timp si nu se poate rezolva peste noapte. Ei vor face ce vor sti mai bine iar noi mediatorii vom face la fel. Putem polemiza dar in final oamenii au libertatea sa aleaga unde doresc sa mearga. Si asa trebuie sa fie.

# deveghe degeaba date 27 March 2012 15:23 -1

Mai draga mediatorule, te hazardezi cand spui "colegii" avocati, pentru ca noi, avocatii, nu ne putem da colegi cu voi, mediatorii, si sa-ti spun de ce. Multi dintre voi sunteti niste parveniti, care pur si simplu nu aveti ce cauta in instante, daramite sa va mai erijati si in justitiarii lu' peste. Mi se pare lipsa de bun simt din partea ta, plus de asta, nu cred ca ai inteles ca este IMPERIOS necesara vocatia, ca sa poti face o mediere in stil profesionist. Dupa parerea ta, pe bunicul meu, care bate aproape suta, fost profesor de sport la viata lui, l-as putea face astazi mediator?

# Mediator date 6 March 2013 18:22 -1

Mey avocatul lui peste prajit,ia sa vad cum ma opresti sa intru in instanta:) LOL... Multi dintre voi ati format o adunatura de derbedei fomisti,aroganti,mincinosi si palavragii si va urticati rau cand simtiti ca va trage cineva covorul de sub picioruse...Faceti cursurile de mediatori si mukles,treceti si concurati-ne!

# Razvan date 12 March 2013 13:57 0

[quote name=\"Mediator\"][/quote] Mey Mediator, mey, tu ai impresia ca esti la concurenta cu noi, dupa 2 saptamani de cursuri unde ai invatat sa mesteci guma si sa te joci pe mobil? Nu te poate opri nimeni sa intri in instanta, ca sedintele sunt publice, poate asista si femeia de servici la ele. In plus, sunt utile, poate ramai cu ceva. Pana sa ne tragi covorul de sub picioruse, mai bine ai avea grija sa nu te impiedici in el. Eu nu am timp sa fac cursuri inutile de mediere sa iti fac concurenta. Te las sa ai toata piata. In schimb, te invit pe tine sa devii avocat, sa ne intalnim la bara. Vorbesti despre o adunatura de derbedei fomisti? Mai intai uita-te pe fitzuica aia pe care ai primit-o pe post de atestat la terminarea cursurilor de mediere si vezi ce scrie. Eu cred ca ar trebui sa scrie FOMIST cu majuscule. Si mai jos, la autoritatea emitenta, emis de Asociatia Fomistilor din Romania.

# pt deveghe date 27 March 2012 15:06 0

dupa parerea lui deveghe, medierea o pot face toti nebunii,toti ratatii,mai putin cei cu pregatire juridica. multumim ca dai voie si la avocati.

# lolita date 27 March 2012 16:45 0

deveghe ce pregatire ai? suntem tare curiosi? le pui la clienti o manea si-o cana cu vin? aceasta trasnaie sustina de marea intelectuala alina gorghiu, o catastrofa a avocaturii, a gasit o metoda de a prosti fraierii sa le ia 1000 de euro pe un curs de doi bani. adica juristii fac pregatire ani de zile si tot nu se pot lauda ca sunt bine pregatiti in domeniu, si apar niste betivi si niste babe, care peste noapte au impresia ca sunt mai ceva decat judecatorii si avocatii. chiar ai tupeu sa te dai coleg cu noi avocatii, cine stie ce pregatire de manelist ai si vii sa ne spui noua ca nu intelegem. ai citi vreodata vreun curs de drept?sau crezi ca daca rasfoiesti o lege si citesti un articol e suficient sa devii un mare mediator. aceasta timpenie numita mediere trebuie sa inceteze imediat, pina nu apuca prostii sa dea bani unor ratati.

# gingirel date 30 September 2012 08:11 +1

Stimata lolita, si stimati avocati, tocmai dvs. discutati de scoala? si de pregatire? rade ciob de oala sparta, pai sa ne aducem aminte cati dintre dvs. au facut facultatea la stat, fara bani (fff putini) si restul (aproape toti) pe bani, la facultatile private, la fabricile de facut  diplome, unde nu dadeati cu zilele pe la cursuri, dar dadeati bani ca sa va rezolvati problemele. Dupa ce v-ati cumparat diplomele, cu bani grei, va duceti prin instante si aberati pe langa subiectul procesului, iar dupa ce iesiti din sala va dati mari in fata clientului ca " ai vazut ce i-am zis-o la judecator?  Aglomerarea instantelor se datoreaza in mare parte avocatilor care cer amanari pe motiv ca n au citit dosarul, sau nu se prezinta la proces, ca sunt la alte instante. Deci daca sunt altii (mediatorii) care pot elibera instantele de dosare, sunt bineveniti sa o faca. si printre ei sunt  nulitati care nu au ce cauta in aceasta breasla, ca si la avocati, dar acestia vor disparea din mers.

# gingirel date 30 September 2012 08:13 -1

Stimata lolita, si stimati avocati, tocmai dvs. discutati de scoala? si de pregatire? rade ciob de oala sparta, pai sa ne aducem aminte cati dintre dvs. au facut facultatea la stat, fara bani (fff putini) si restul (aproape toti) pe bani, la facultatile private, la fabricile de facut  diplome, unde nu dadeati cu zilele pe la cursuri, dar dadeati bani ca sa va rezolvati problemele. Dupa ce v-ati cumparat diplomele, cu bani grei, va duceti prin instante si aberati pe langa subiectul procesului, iar dupa ce iesiti din sala va dati mari in fata clientului ca " ai vazut ce i-am zis-o la judecator?  Aglomerarea instantelor se datoreaza in mare parte avocatilor care cer amanari pe motiv ca n au citit dosarul, sau nu se prezinta la proces, ca sunt la alte instante. Deci daca sunt altii (mediatorii) care pot elibera instantele de dosare, sunt bineveniti sa o faca. si printre ei sunt  nulitati care nu au ce cauta in aceasta breasla, ca si la avocati, dar acestia vor disparea din mers.

# gingirel date 30 September 2012 08:18 0

Stimata lolita, si stimati avocati, tocmai dvs. discutati de scoala? si de pregatire? rade ciob de oala sparta, pai sa ne aducem aminte cati dintre dvs. au facut facultatea la stat, fara bani (fff putini) si restul (aproape toti) pe bani, la facultatile private, la fabricile de facut  diplome, unde nu dadeati cu zilele pe la cursuri, dar dadeati bani ca sa va rezolvati problemele. Dupa ce v-ati cumparat diplomele, cu bani grei, va duceti prin instante si aberati pe langa subiectul procesului, iar dupa ce iesiti din sala va dati mari in fata clientului ca " ai vazut ce i-am zis-o la judecator?  Aglomerarea instantelor se datoreaza in mare parte avocatilor care cer amanari pe motiv ca n au citit dosarul, sau nu se prezinta la proces, ca sunt la alte instante. Deci daca sunt altii (mediatorii) care pot elibera instantele de dosare, sunt bineveniti sa o faca. si printre ei sunt  nulitati care nu au ce cauta in aceasta breasla, ca si la avocati, dar acestia vor disparea din mers.

# Bau date 24 January 2013 15:19 +3

Sa va cam ia dracu pe toti, dar mai intai pe avocati.

# Mediator- date 6 March 2013 18:29 0

Ce-mi place ca se urtica avocatii \"valorosi\"....mey cocoseilor,va vad zilnic pe trepte la j1,2,3...etc stand ca liliecii la agatzat clienti... Mey avocatilor,valoarea nu se scrie pe garduri si forumuri,valoarea SE DOVEDESTE,iar respectul SE CASTIGA mey lepre mici ce sunteti:) Singurul vostru \"argument\" este penibil...zau asa,va purtati ca niste copii care n-ajung la jucarioare...desi va dati mari avocati,va doare buzunaru\' sa dati 7-800 euro pe-un curs...jenante pledoarii domnilor si doamnelor \"avocat\"....

# Razvan date 12 March 2013 03:48 0

[quote name=\"Mediator-\"]Ce-mi place ca se urtica avocatii \\\"valorosi\\\"....mey cocoseilor,va vad zilnic pe trepte la j1,2,3...etc stand ca liliecii la agatzat clienti... Mey avocatilor,valoarea nu se scrie pe garduri si forumuri,valoarea SE DOVEDESTE,iar respectul SE CASTIGA mey lepre mici ce sunteti:) Singurul vostru \\\"argument\\\" este penibil...zau asa,va purtati ca niste copii care n-ajung la jucarioare...desi va dati mari avocati,va doare buzunaru\\\' sa dati 7-800 euro pe-un curs...jenante pledoarii domnilor si doamnelor \\\"avocat\\\".... [/quote] D-le \"Mediator\", intai invata mataluta niscaiva carte, da \"cateva\" examene si devino avocat, dupa care poate vei avea si tu un loc pe trepte la j1,2,3...etc, impreuna cu noi, la agatat clienti. Pana atunci, du-te si agata altceva, daca esti in stare. Stai cumintel si nu mai incerca sa-ti dovedesti valoarea cocoselului pe forumuri. Incearca mai intai in club. Nu ne doare buzunarul sa dam 7-800-8000 de euro pe un curs, daca ne este util.

# micinski date 13 August 2012 20:11 0

S-a inventat o noua metoda de eludare a dispozitiilor legale in materie de timbraj-medierea. Toti care m-au intrebat de mediatori, aveau interesul sa nu plateasca taxele judiciare de timbru pe care le datoreaza justitiabilul in cazul apelarii la serviciile unui avocat. De lege ferenda, daca s-ar introduce obigatia timbrajului si pentru cauzele ajunse pe mana mediatorului, aceasta profesie ar disparea la fel de repede precum a aparut.

# unu' date 30 September 2012 10:48 0

Gresit. Taxa de timbru se restituie NUMAI DACA procesul a incetat pe calea medierii indeplinita de un mediator autorizat, si nu aiurea-n tramvai. Multi viseaza cai verzi pe pereti si alti fraieri ii si incurajeaza ca habar nu au ce inseamna si ce statut are medierea pe meleagurile astea.

# Gingirel date 30 September 2012 08:51 +2

Apropo, daca tot va dati de ceasul mortii domnilor si doamnelor avocate, cum ca ar trebui din oficiu sa fiti mediatori de drept, atunci mi se pare corect sa le dam si consilierilor juridici dreptul de a fi avocati , de drept, asa cum cereti si dvs. sa fiti mediatori de drept, pt. ca aveti aceasi scoala, nu? Cum vi se pare acest lucru? a????

# Razvan date 12 March 2013 02:45 +1

[quote name=\"Gingirel\"]Apropo, daca tot va dati de ceasul mortii domnilor si doamnelor avocate, cum ca ar trebui din oficiu sa fiti mediatori de drept, atunci mi se pare corect sa le dam si consilierilor juridici dreptul de a fi avocati , de drept, asa cum cereti si dvs. sa fiti mediatori de drept, pt. ca aveti aceasi scoala, nu? Cum vi se pare acest lucru? a???? [/quote] Gicule, ai baut gaz? Tu stii ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a profesa in avocatura? Ai cumva impresia ca ajunge o diploma, de oriunde ar proveni ea (stat sau particular)? Sau crezi ca ne-a facut cineva avocati dupa ce am terminat cursurile la FF? De examenul de primire in profesia de avocat ai auzit? De perioada de stagiu de 2 ani? Dar de examenul de definitivat? Nu mai vorbi aiurea despre facultatile particulare, te asigur ca exista facultati particulare unde se face carte la un nivel cum nu ai sa vezi vreodata intr-o facultate de stat.

# relu date 2 February 2013 18:01 0

Oricit de mul ar incerca altii, in orice fel de interpretare de rea credinta,  articolului 3, litera f din Legea 51/1995, privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, conform carora printre atributiile avocatului se numara si “activitati de mediere”. Ca atare avocatii nu au NEVOIEA SA SE INSCRIE in vre-o alta forma de "profesie" pentru ca ei deja fac asta. Daca medierea va deveni obligatorie, orice avocat va putea emite, in baza acestui text de lege, sa emita cel putin aces NENOROCIT de certificat de informare despre mediere. EU am emis deja asfel de certofocate, fara a ma fi in mod expres "m,ediator" si le-am prezentat instantelor. Recomand si celorlalti colegi avocati sa utilizeze cu incredere dispoztiile legii.

# Dan date 5 March 2013 13:48 0

Va rugam sa publicati un certificat eliberat de Dvs. ca sa-l avem de model...

# X.Alex date 19 February 2013 11:49 -1

Deci ce sa inteleg? Daca sunt avocat si mai cotizez cu 4000 ron si ma fac mediator in 3 saptamani sunt mai destept? Adica pana acum in profesia de avocat prin faptul ca , ca si avocat cand chem la conciliere sau cand particip la diverse tranzactii nu inseamna a media? si daca in calitate de avocat nu am contract cu niciuna din parti nu pot media? de ce???? ce interes al cui mai sunt obligat sa il am? apoi ca si avocat mai sunt si obligat de cursuri de formare profesionala? pentru ce???? cand eu ma formez profesional prin dosarele pe care le am... si nici mediere nu mai sunt in stare? chiar credeti ca aceasta mediere nu poate fi facuta decat daca fac neaparat acele cursuri de 3 saptamani, iar ca avocat pot continua in profesie in momentul in care un cod se schimba de pe o zi pe alta? atat de stufoasa vi se pare legea medierii incat un avocat sa nu o poata invata decat la acele cursuri? ca avocat intrarea in profesie se face in urma unui examen , apoi stagiatura de 2 ani

# Razvan date 12 March 2013 02:50 0

@Gingirel  Am prieteni care au absolvit \"magna cum laude\" Politehnica Bucuresti si Facultatea de drept a Universitatii Bucuresti si crede-ma ca nu au nicio tangenta cu materiile pe care le-au facut acolo. Nu mai vorbesc de examene, cu cata usurinta spuneau ca se iau.

# razvan date 12 March 2013 03:08 0

Despre mediere... Sunt extrem de curios, d-lor mediatori, cum ajungeti la o asa-zisa intelegere intre partile contractante, fara sa cunoasteti / intelegeti implicatiile juridice generate de situatia respectiva? Sau treaba dvs. este doar sa aburiti clientii prin monologuri fanteziste despre rezolvarea amiabila a conflictelor, gen \"why can\'t we be friends?\", iar implicatiile juridice provocate de eventualul acord semnat ca urmare a medierii le lasati pe carca avocatului, sa-si bata el capul? Le spuneti clientilor ceva de genul: \"eu mi-am luat onorariul, acum va recomand sa apelati la un avocat, sa va explice cum sta treaba cu latura juridica. Dar oricum, important este ca nu va mai strangeti de gat, vorba aia, noi sa fim sanatosi, ca restul se rezolva\"  :D  :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2024 – Procurorul care se vrea avocat cu scutire

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva