21 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BASESCU TRIMIS IN JUDECATA – Procuroarea PICCJ Adina Petrescu a semnat rechizitoriul in dosarul in care Traian Basescu este acuzat de amenintarea Gabrielei Firea. Rechizitoriul trebuia confirmat sub aspectul legalitatii de seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica. Camelia Sutiman a intrat in concediu saptamana trecuta, iar in 23 iulie si-a incheiat mandatul la conducerea Sectiei. Este posibil ca rechizitoriul sa fie confirmat de procurorul Cristian Lazar, adjunctul Sectiei (Ordonanta)

Scris de: L.J. | pdf | print

25 July 2016 15:06
Vizualizari: 8100

Procuroarea Adina Petrescu (foto 1, alaturi de Marius Iacob) de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a semnat rechizitoriul pentru trimiterea in judecata a fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Este vorba despre dosarul in care Basescu este acuzat de amenintarea fostei senatoare PSD Gabriela Firea, in prezent primar general al Capitalei. Un dosar in care PICCJ i-a schimbat incadrarea juridica lui Traian Basescu din santaj in amenintare.


Totusi, chiar daca procuroarea Adina Petrescu a semnat rechizitoriul, dosarul lui Basescu nu va pleca in instanta. Iar asta intrucat, pana in prezent, rehizitoriul nu a fost confirmant de superiorul Adinei Petrescu din punct de vedere al legalitatii si temeiniciei. In mod normal, rechzitoriul lui Traian Basescu ar fi trebuit confirmat de sefa Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, Camelia Sutiman (foto 2), cea pe care chiar fostul presedinte a numit-o in functie. Problema este ca aceasta a intrat in concediu saptamana trecuta, iar sambata, 23 iulie 2016, Camelia Sutiman si-a incheiat mandatul de 3 ani in functia de procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistia din PICCJ, in care fusese numita in 23 iulie 2013.

Astfel, in prezent se asteapta confirmarea rechizitoriului din dosarul in care Traian Basescu este acuzat de amenintare. Este foarte posibil ca actul de sesizare a instantei sa fie confiormat de catre adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica, procurorul Cristian Aurel Lazar.

Basescu, mesaj pentru Firea: „Sa se uite pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa”

Amintim ca procuroarea PICCJ Adina Petrescu a dispus, in 24 august 2015, schimbarea incadrarii juridice din santaj in amenintare. A doua zi, Adina Petrescu a emis o noua Ordonanta privind punerea in miscare a actiunii penale fata de fostul presedinte al Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de amenintare.

Dosarul a fost deschis dupa plangerea formulata de Gabriela Firea, in urma emisiunii din 13 aprilie 2014, de la Realitatea TV, in care Traian Basescu i-a transmis actualului primar general al Capitalei - membru in Comisia parlamentara care ancheta maniera in care Ioana Basescu a achizitionat cele 290 de hectare de teren de la Nana - ca s-ar putea ca intr-o zi sa nu-si mai gaseasca sotul acasa, referindu-se la primarul din Voluntari, Florentin Pandele:

Nu te poti lua dupa o doamna care a avut drept instruire 10 ani de citit pe prompter. Trebuie sa mai stii si putin drept. Acolo a fost o cumparare cinstita cu credit luat de la o firma care a anuntat ca vrea sa vanda terenul la un pret care era pretul pietii. Nu este un teren primit de la primarie. Daca sunt suspiciuni, ati vazut Corpul de Control a trimis o sesizare la Parchet. Va asigur ca si eu, si fiica mea, stam la dispozitia Parchetului pentru orice investigatie. Eu sustin ca este o achizitie absolut corecta pentru ca nu a avut niciun intermediar la mijloc. Nimic care sa tina de primarie, nimic care sa tina de Prefectura. Pur si simplu a fost vanzare-cumparare intre doua persoane private, fiica mea si italianul. (...) Mai auzeam o prostie de la doamna cunoscatoare, casatorita cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa cu ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu-i atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”.

*Cititi aici ordonanta procuroarei PICCJ Adina Petrescu prin care a fost pusa in miscare actiunea penala fata de Traian Basescu pentru infractiunea de amenintare

Comentarii

# geo date 25 July 2016 18:01 +3

la cate a facut base, amenințarea e fas

# DOREL date 25 July 2016 20:33 +1

Sa asteptam rechizitoriul, pentru ca - de exemplu - incadrarea la amenintare in loc de santaj (poate) spune multe ! Parerea mea ..

# avocat traditional date 25 July 2016 21:58 +3

Desi voi fi acerb criticat,va spun ca am serioase indoieli ca in cauza sunt intrunite elementele constitutive ale amenintarii.Amenintarea trebuie sa vina de la o persoana care are aptitudinea de a putea face ceece arfi obiectul amenintarii.Doamna Firea(pe bune,este o doamna) nu putea sa aiba temeri cu privire la cele afirmate de Basescu.Acest smecher,stiind ce nazbatii face DNA, s-a bazat pe aceasta si a lansat o ipoteza.Ma si mir cum de DNA nu si-a varat nasul in activitatea sotului.Nu-l am la inima pe Basescu,dar solutia va fi achitare.

# gOLAN date 25 July 2016 23:24 0

Amenintarea asta nu e facuta de un smecher sau golan oarecare,ce nu poate duce la indelinire obiectivul.Amenintarea a fost facu ta de smecherul suprem, cu functia de Pres.al statului,ceea ce e de ajuns sa intimideze pana si pe un parlamentar in functie,care sa-si zica ca e f.probabil sa se indeplineasca rapid ce i s-a ''prezis'',astfel incat sa opreasca anchetarile NANA, pe care era dornic sa le sisteze d-l presedinte atunci.

# iar primarul de la date 26 July 2016 16:19 +1

Voluntari n-a facut nicio nefacuta ... asa incat sa poata fi luat si el in vizor de cine trebuie ... nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase dlui Pandele :P :P :P dak vreo instanta normala la cap da o condamnare intr-o speta in care "amenintarea" se refera la suportarea consecintelor rigorilor legii, no comment ... cu amenintarea si cu cazul Berevoiesti concuram de la egal la egal lumea a 3-a. ;-) ;-) ;-)

# Ameninţarea trebe să fie cu un rău injust date 27 July 2016 18:02 +1

Referirea băsăului ... la "relele" ce a înţeles el că s-ar întîmpla ... în parohia soţului lui GF... nu e despre un rău injust. De aceea, va fi achitare pe lipsa unui element constitutiv al infracţiunii. În plus, amenințarea trebe să nască o temere reală ... în mintea părţii vătămate ... ceea ce n-a fost cazul. Pesedista nu numai că nu s-a temut de zisa ameninţare (probabil știind de la soţ ... ex-marinar şi el ... destule "rele" din activitatea întîiului marinar al ţării) ... dar a şi capitalizat, abil, acest incident ... fructificînd acest capital în bătălia electorală ... pentru postul de primar general. Practic, băsău' i-a oferit o pleaşcă ... pe care ea a înhăţat-o imediat. Așa că, nu doar că ar trebui să-şi retragă plîngerea ... dar onorabil ar fi să-i facă cinste băsăului ...c-o masă la Cireşica. O masă bogată, pentru toţi flămînzii ... din "staff"-ul lui din PMP 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.03.2023 – Jocurile se fac pentru Jderu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva