BLESTEMUL CELOR 6 CASE – Klaus Iohannis este bantuit si in 2019 de "ghinionul" celor 6 case. Pentru ca nu a clarificat intr-un mandat de 5 ani cum a dobandit casele, pentru ca nu si-a platit nici pana azi datoriile catre stat, asa cum a decis definitiv o instanta in 2015, si pentru ca a fost cercetat in 17 dosare penale, Iohannis este chemat de Viorica Dancila la confruntare: "Are probleme penale, trebuie sa justifice de ce nu a returnat banii sau de ce a avut 'ghinionul' sa aiba 6 case"
Oricat s-ar stradui stafful de campanie al PNL sa il scoata pe Klaus Iohannis (foto dreapta) drept cinstitul neamului si inteleptul satului pentru ca nu accepta propunerea contracandidatului Viorica Dancila (foto stanga) – pe care penelistii nu contenesc sa o atace intr-un stil misogin – de a avea o dezbatere inaintea votului din 24 noiembrie 2019, actualul presedinte se afunda tot mai tare in esecul prezidential. Toate motivele pe care le invoca diversi in spatiul public pentru a-l scuza pe Iohannis sunt doar vorbe goale, fara continut, care ascund de fapt o realitate cat se poate de dura: presedintele in functie Klaus Werner Iohannis refuza sa iasa din palat pentru a clarifica, in fata oricui, cum a obtinut cele 6 case, de ce nu platit datoria catre Statul roman, dupa ce o instanta din Romania a decis definitiv si irevocabil ca a dobandit prin fals un imobil in centrul Sibiului, dar si cum a ajuns un mare om de stat care promoveaza politica "fara penali in functii publice" sa aiba zeci de dosare penale! Nu a facut-o timp de 5 ani si nu vrea sa o faca nici acum, desi viseara la al doilea mandat de presedinte in fruntea statului. Cum mutenia nu este un atribut, atunci cand se impun niste clarificari absolut necesare, Iohannis nu se poate astepta sa fie votat de cetatenii acestei tari, in conditiile in care nu face decat sa evite romanii cu maxima gratie.
Toate aceste elemente au fost taxate si evidentiate nu doar de cetatenii tarii (care probabil, satui de aroganta presedintelui Iohannis, isi exprima in spatiul virtual nemultumirile fata de actiunile acestuia), ci si de contracandidatul Viorica Dancila. In conferinta de presa sustinuta marti seara, 12 noiembrie 2019, la sediul PSD, Viorica Dancila a vorbit franc despre toate "bubele" din capul lui Iohannis si despre ceea ce crede aceasta ca se ascunde in spatele refuzului presedintelui de a avea o dezbatere publica inaintea turului II.
In opinia extrem de ferma a Vioricai Dancila, Iohannis are datoria de a le explica romanilor cum a reusit un profesor sa isi cumpere sase case si mai ales cum de nici pana-n ziua de azi nu a returnat banii pe care ii datoreaza Statului roman, dupa ce a pierdut unul dintre imobile printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pronuntata inca din 2015. Pe langa aceasta, Dancila a facut trimitere la dosarele penale in care Klaus Iohannis a fost vizat (si care au majoritatea legatura tot cu casele) si care nu sunt deloc putine (vezi facsimil), nefacandu-i cinste unui presedinte care sustine lozinca "fara penali in functii publice".
In acelasi discurs de dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD, candidata PSD i-a reprosat lui Klaus Iohannis ipocrizia electorala, in conditiile in care acelasi politician se dadea de ceasul mortii in 2014 pe motiv ca Victor Ponta – care il contracandida in acel moment – nu venea la dezbateri. In cele din urma, ne amintim ca au existat chiar doua dezbateri, intre tururile de scrutin (click aici pentru a citi).
Redam cele mai importante afirmatii ale Vioricai Dancila (vezi video la final):
„Vrem ca deciziile care se iau in Comitetul Executiv National (nu de o persoana-doua, ci de toti colegii) sa fie respectate. In momentul in care s-a spus ca nu vrem sa mai vorbim despre justitie, ca nu vrem ca Partidul Social Democrat sa se implice in niciun fel, ca nu vrem ca atunci cand suntem la guvernare sa mai aducem acest subiect in spatiul public, aceasta decizie a trebuit respectata de toata lumea – inclusiv de primul-ministru de atunci (presedintele partidului). Deci acest lucru a stat la baza deciziei pe care am luat-o astazi.
La noi nu mai este o problema cu justitia. Cei care vor sa vorbeasca de corupti si despre justitie trebuie sa se uite in gradina proprie. Vorbim acum de doi candidati pentru alegerile prezidentiale: unul care are probleme penale, unul care trebuie sa justifice de ce nu a returnat banii pe care ii datoreaza statului roman sau de ce a avut 'ghinionul' sa aiba sase case, si un candidat care nu are niciun fel de probleme penale. Si cred ca aceasta trebuie sa fie abordarea, daca exista o abordare corecta. (...)
Am spus mai inainte ce au reprosat (n.r. colegii din CExN) doamnei Ana Birchall: faptul ca a iesit cu declaratii pe justitie, fara sa aiba din partea Comitetului Executiv acest drept, aceasta posibilitate. Noi am inteles votul din 26 mai, votul de la europarlamentare, unde am obtinut acest procent de 22%. De atunci, nu am mai vorbit despre justitie, pentru ca nu era subiectul nostru; era subiectul (probabil) celor care au probleme cu justitia dintre candidati. Dar doamna Birchall nu a inteles acest lucru si a creat o problema Partidului Social Democrat. Pornind de la aceste aspecte, colegi din Comitetul Executiv National au propus excluderea din partid, s-a votat si acesta a fost rezultatul. (...)
In momentul in care sunt, totusi, sase case pe care le obtii prin meditatii, cred ca ar trebui sa dea reteta tuturor profesorilor din Romania, pentru ca e, intr-adevar, un lucru extraordinar. Si faptul ca nu poti sa justifici acest lucru, faptul ca ai niste fonduri pe care trebuie sa le returnezi statului roman si nu le returnezi (si domnul Teodorovici poate da detalii mult mai multe legate de acest aspect), asta inseamna ca totusi sunt niste probleme, pe care domnul Iohannis ar fi trebuit sa le lamureasca: sa vina in spatiul public, sa vina in fata televiziunilor, sa spuna: 'Asa am putut sa realizez acest obiectiv al meu (cele sase case), nu prin ghinion, ci prin munca am reusit sa obtin cele sase case'. Poate fi o reteta pentru foarte multi romani care isi doresc sase case si poate nu au niciuna. Deci aceasta este prima problema.
Al doilea lucru: eu cred ca aceasta fuga de dezbatere este o fuga de raspundere. Pentru ca in momentul in care nu vii sa le spui oamenilor ce ai facut in cinci ani (sau macar ce ai facut in cinci luni, cinci saptamani), ce ai adus bun pentru aceasta tara, inseamna ca totusi fugi de aceasta responsabilitate fata de cei care te-au votat si fata de cei care nu te-au votat (ca esti presedintele tuturor romanilor).
Mai mult decat atat: sa luam declaratiile domnului Iohannis din 2014, in care ii spunea domnului Ponta ca da dovada de aroganta, pentru ca nu vine la o dezbatere publica. Aceeasi aroganta o vedem acum la domnul Iohannis. Trebuie sa venim in fata oamenilor si sa spunem ce vrem sa facem. Dar inainte de a spune acest lucru, trebuie sa venim cu o dare de seama, cu un raport a ceea ce am facut. Acest lucru (ca nu vin) si aceasta lupta cu PSD-ul... Presedintele Romaniei nu e nici presedintele PSD-ului, nici presedintele PNL-ului. Nu e presedintele niciunui partid politic. E presedintele tuturor romanilor. Si are aceasta responsabilitate fata de Romania si romani. Am trimis si scrisoare. Si acum fac apel la domnul Iohannis sa avem aceasta dezbatere – chiar doua dezbateri, daca este nevoie de acest lucru”.
Sursa foto: Mediafax
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# statu-n palma, cot in barba
13 November 2019 14:49
-11
# Polichinel
13 November 2019 16:04
0
# Procurorul
13 November 2019 17:15
+2
# imun/teanu
13 November 2019 18:08
+1
# ETNIC
14 November 2019 12:53
+1