23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOMBA: SUSPENDAREA LUI DRAGOS CALIN – Exclusiv: Inspectia Judiciara solicita Sectiei pentru judecatori a CSM suspendarea din functie a liderului magistratilor activisti, judecatorul Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru discutiile de pe Facebook in care erau defaimati magistrati, politicieni si ziaristi. Alaturi de Dragos Calin, vizati de aceeasi masura sunt alti doi judecatori #rezist: Laurentiu Grecu de la Tribunalul Mehedinti si Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 April 2021 12:11
Vizualizari: 10050

Unul dintre liderii magistratilor activisti este la un pas de suspendare din functie. Este vorba despre presedintele Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania, judecatorul Dragos Calin (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti.


 

Surse avizate au dezvaluit marti, 20 aprilie 2021, in exclusivitate pentru Lumea Justitiei, ca Inspectia Judiciara solicita Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din functie a judecatorului Dragos Calin, pana la finalizarea procedurii disciplinare din dosarul in care acesta este anchetat. Un dosar care priveste, conform informatiilor noastre, discutiile purtate de Dragos Calin pe un forum al magistratilor de pe Facebook cu mai multi colegi de-ai sai, discutii in care erau atacati politicieni, magistrati si ziaristi (click aici pentru a citi).

De asemenea, potrivit acelorasi surse, pe langa Dragos Calin, Inspectia Judiciara solicita suspendarea din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare din dosarul disciplinar deschis ca urmare a discutiilor de pe Facebook si a altor doi judecatori #rezist: Laurentiu Grecu de la Tribunalul Mehedinti si Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt.

 

Masura suspedarii din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare este ceruta in baza art. 52 alin. 1 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii:

“Pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, daca exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare sau daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei. Masura suspendarii poate fi reevaluata oricand pe durata judecarii actiunii disciplinare, pana la pronuntarea hotararii de catre sectia corespunzatoare”.

 

Vom reveni cu alte amanunte despre acest caz. Pana atunci trebuie sa precizam ca de data aceasta, spre deosebire de cazul judecatoarelor Neluta Tudorache si Ileana Alexandru de la Tribunalul Calarasi, avem de-a face cu o cerere de suspendare din functie in care acuzatiile la adresa celor vizati sunt cunoscute, iar faptele retinute in sarcina lor, precum defaimarea unor colegi magistrati, a unor politicieni si a unor ziaristi sunt extrem de grave, afectand intr-adevar prestigiul justitiei.

Comentarii

# MN date 20 April 2021 12:39 +13

mare minune, sa fie de categorie grea cel care a hotarat, dispus aceasta suspendare? sar putea sa le dea la capatana acestora de la rezist. doamne ajuta si sa o tina tot asa

# Cetateanul date 20 April 2021 14:07 +20

Nu vă este bă rușine? Cum adicătălea...atunci când paraditoarea de la cab, dislocată la cotețul suprem, dimpreună cu dorel, dădeau M*UE ciumei roșii, jurnaliștilor, oamenilor politici etc era bine...dar acum vă dă vouă vreți cu suspendare?

# Tip for counterattack date 21 April 2021 00:34 -4

Călin și trupa de iluzioniști să-l strângă pe netejoru-Whirlpool de ouțe și să-l silească să spună de unde a apărut în ”Regulamentul privind normele de efectuare a lucrărilor de inspecţie” alineatul 5^1 la art. 12, cel care permite infectorilor judiciari să se erijeze în analiști literari și stiliștici ai modului de exprimare al petenților și funcție de această apreciere subiectivă, bazată pe niște criterii echivoce și impredictibile, care ADAUGĂ LA LEGE (OG 27/2002 cu completările prin L. 233/2002), să ARHIVEZE NESOLUȚIONATE SESIZĂRILE PETENȚILOR!!!! Sediul materiei: art. 20, 24 și 227 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, articolul 44 din Carta drepturilor fundamentale a UE. și art. 51 din Constituția României, respectiv OG 27/2002, completată prin Legea 233/2002.

# maxtor date 21 April 2021 00:54 -12

nu,nu,nu,nu-alea sunt simple PARERI!(desi sunt interesante....).

# maxtor date 21 April 2021 18:15 -2

dealtfel e oarecum necesar ca parerile alora sa apara intr-un spatiu relativ deschis(hai sa nu-i spunem public,sa ne gandim ca nu e reglementat si nici nu ar trebui prea mult): ca sa aiva altzii vre-o idee zbanghie ca se pregateshte ceva,ca se conspira!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva