5 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BULANCEA A RAMAS DE CARUTA – Curtea de Apel Brasov a spulberat visul procurorului DNA Marius Bulancea de a lucra la Parchetul European cu fosta sa sefa Laura Kovesi: “Reclamantul nu obtine un folos practic, intrucat actele prin care procedura de selectie finalizata fara ca reclamantul sa fie nominalizat raman in fiinta si isi produc efectele”. In locul lui Bulancea, langa Kovesi a ajuns Claudiu Dumitrescu (Sentinta)

Scris de: Bogdan GALCA

17 noiembrie 2019 10:25
Vizualizari: 6591

Suparati ca au fost flituiti de fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader si respinsi la prima selectie organizata in aprilie 2019 pentru postul de procuror european, trei vestiti procurori ai Romaniei s-au plans in instanta. Si au cerut Curtii de Apel Brasov, nici mai mult, nici mai putin, decat sa oblige ministerul Justitiei sa ii desemneze drept candidati in numele Romaniei pentru functia de procuror european.


Este vorba despre vestitul Marius Bulancea, seful Sectiei a II-a din DNA (foto), printre a carui “realizari” se numara dosarul impotriva jurnalistului Dan Andronic si Elenei Udrea bazat pe probe obtinute in mod nelegal sau fabricarea dosarului care a dus la debarcarea abuziva a Procurorului General Tiberiu Nitu, despre fostul sef DIICOT Daniel Horodniceanu, in mandatul caruia Inalta Curte a constatat dezastrul total al DIICOT din dosarul Romgaz, si despre seful DIICOT Brasov, Catalin Borcoman.

Cei trei au facut in 25 iunie 2019 o actiune la Curtea de Apel Brasov prin care au cerut anularea rezultatului procedurii de selectie din aprilie a candidatilor in numele Romaniei pentru functia de procuror, data la care nu a fost selectat vreun candidat. Au cerut, de asemenea, si reluarea procedurii de selectie. Marius Bulancea, Daniel Horodniceanu si Catalin Borcoman au mai solicitat si ca instanta sa il oblige pe ministrul Justitiei sa ii desemneze drept candidati in numele Romaniei pentru functia de procuror european, si sa inainteze lista Consiliului Uniunii Europene.

In 2 octombrie 2019, judecatoarea Mirela Ceolpan, de la Curtea de Apel Brasov, in dosarul 352/64/2019, a admis exceptia lipsei de interes a actiunii facute de Horodniceanu si Borcoman, exceptie invocata de MJ, si a respins cererea formulata de cei doi. Si asta pentru ca intre timp, fostul sef al DIICOT si seful DIICOT Brasov fusesera selectati in 23 iulie 2019 pentru functia de procuror european, in urma concursului sustinut in fata comisiei conduse de catre Ana Birchall.

 

Bulancea o vede pe Luluta doar in vizite

 

Curtea de Apel Brasov arata in motivare ca Bulancea si Horodniceanu nu ar obtine vreun folos practic prin admiterea actiunii, intrucat au fost selectati si se afla pe lista pe care ministerul Justitiei o va inainta Comisiei de selectie in vederea numirii de catre Consiliul Uniunii Europene.

Singurul care a ramas flituit in continuare a fost Marius Bulancea. Refuzat de Tudorel Toader si de Ana Birchall, seful Sectiei a II-a din DNA a fost trimis la plimbare si de instanta, ceea ce inseamna ca nu va mai ajunge prea curand sa lucreze cu fosta sa sefa Laura Kovesi. Curtea de Apel Brasov a invocat din oficiu exceptia lipsei de interes in privinta lui Bulancea, pe care a admis-o:

“Actele administrative a caror anulare se solicita au fost urmate de alte acte, prin care s-a reluat procedura de selectie la data de 23.04.2019, au fost selectati candidatii si au fost programati la interviu, procedura fiind finalizata la data de 23.07.2019 prin desemnarea a trei candidati, printre care nu se afla reclamantul Bulancea Marius. Fata de petitele cererii initiale, reclamantul nu obtine un folos practic prin admiterea actiunii, intrucat actele prin care procedura de selectie finalizata fara ca reclamantul sa fie nominalizat drept candidat la functia de procuror european raman in fiinta si isi produc efectele”.

Reamintim ca in afara de Daniel Horodniceanu si Catalin Borcoman, a mai fost selectat pentru functia de procuror european un personaj implicat in grave abuzuri comise la parchetul anticoruptie, uneori inclusiv cu oameni tinuti in arest nevinovati si apoi achitati, cum sunt cazurile fostului ministru de Interne Cristian David sau fostului judecator CCR Toni Grebla. Este vorba despre procurorul DNA Claudiu Dumitrescu, cel care a confirmat rechzitoriile mizerabile ale colegilor sai si a girat inscenarile.

 

Iata pasaje din hotararea judecatoarei Mirela Ceolpan de la CA Brasov:

 

Se constata ca fata de obiectul actiunii, acela de a fi anulat rezultatul procedurii nationale de selectie prin care nici unul dintre candidati nu a fost selectat si de a fi obligat ministrul Justitiei sa ii desemneze pe reclamanti drept candidati in numele Romaniei, in prezent doi reclamanti (Daniel Horodniceanu si Catalin Borcoman-n.r.) nu ar obtine vreun folos practic prin admiterea actiunii, intrucat au fost selectati si se afla pe lista pe care ministerul Justitiei o va inainta Comisiei de selectie in vederea numirii de catre Consiliul Uniunii Europene (...)

In ceea ce il priveste pe Bulancea Marius, instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei de interes, ce va fi admisa.

Actele administrative a caror anulare se solicita au fost urmate de alte acte, prin care s-a reluat procedura de selectie la data de 23.04.2019, au fost selectati candidatii si au fost programati la interviu, procedura fiind finalizata la data de 23.07.2019 prin desemnarea a trei candidati, printre care nu se afla reclamantul Bulancea Marius. Fata de petitele cererii initiale, reclamantul nu obtine un folos practic prin admiterea actiunii, intrucat actele prin care procedura de selectie finalizata fara ca reclamantul sa fie nominalizat drept candidat la functia de procuror european raman in fiinta si isi produc efectele
”.


Comentarii

# MARIA date 19 noiembrie 2019 13:08 +1

ABUZIVA DE KOVESI NU MERITA SA FIE PROCUROR SEF EUROPEAN...NU RESPECTA LEGEA PENALA,JURISPRUDENTA CEDO, FACE DOAR CE II DICTEAZA INTERESEUL PERSONAL...SAU ALTE RAZBUNARI SI MESCHINARII...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2019 – Inculpatul Berbeceanu, capatuit cu o sinecura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva