18 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CELERITATE PENTRU UDREA, PE MODELUL NASTASE – Inalta Curte se grabeste sa finalizeze dosarul „Gala Bute”. Procesul in care este inculpata Elena Udrea s-a accelerat brusc in toamna anului 2016, cand judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Florentina Dragomir au inceput sa fixeze termene chiar si la o saptamana distanta. Se incearca o condamnare a favoritei lui Basescu inainte de alegerile din decembrie?

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 November 2016 16:37
Vizualizari: 7351

Iata cat de ironica este viata. Va amintiti de dosarele lui Adrian Nastase, care ajunsesera sa se judece la Inalta Curte cu o celeritate incredibila, fostul premier fiind chemat la instanta suprema chiar si de mai multe ori pe saptamana? Istoria se repeta acum in cazul Elenei Udrea, unul dintre exponentii regimului care l-a executat pe Adrian Nastase, regim condus de Traian Basescu. Este drept insa ca nu avem de-a face cu o asemenea rapiditate ca in dosarele lui Adrian Nastase, dar celeritatea din cazul Elenei Udrea trebuie remarcata.

Saptamana trecuta, Udrea s-a prezentat la Inalta Curte, alaturi de ceilalti inculpati din dosarul „Gala Bute” (dosar 1532/1/2015), pentru un nou termen. Ne-a atras atentia o declaratie pe care a facut-o atunci favorita lui Basescu: „Ma simt ca Traian Basescu in 2004, cand era purtat pe la toate instantele in campania electorala. Stiam ca asa se va intampla, vedeti ca am termene cam la o saptamana, fie la ICCJ, fie la DNA. Stiam ca voi fi subiect de campanie fara voia mea, asa ca am decis sa candidez daca tot se face o campanie cu Elena Udrea, adica scoasa in fata pentru a arata publicului politicienii corupti”.


Nu stim daca Elena Udrea a comis sau nu faptele de care este acuzata in dosarul „Gala Bute”, mai ales in conditiile in care, asa cum Lumeajustitiei.ro a aratat, dosarul apare ca fiind destul de subtire impotriva acesteia, fiind construit pe probe indirecte, avand la baza sentinta din dosarul „Trofeul Calitatii” in care a fost executat Adrian Nastase. Departe de noi sa fim aparatorii favoritei lui Basescu, dar cine are insa curiozitatea sa se uite pe site-ul Inaltei Curti, la dosarul Elenei Udrea, va vedea un lucru interesant. Si anume ca procesul s-a accelerat brusc in toamna anului 2016, cand termenele au devenit din ce in ce mai scurte. Chiar si de o saptamana.

In aceste conditii, informatiile care circula in mediile politico-judiciare si care au fost dezvaluite de Lumeajustitiei.ro la sectiunea „Vorbe de fumoar” (click aici pentru a citi), cum ca se incearca o condamnare a Elenei Udrea inainte de alegerile parlamentare la care aceasta candideaza, prind din ce in ce mai mult contur. In opinia noastra, este evident ca o astfel de condamnare, venita in plina campanie electorala, inainte de alegeri, ar provoca nenumarate suspiciuni, in legatura cu verdictul care a fost dat pentru impiedicarea Elenei Udrea sa ajunga in Parlament. Or, credem noi, orice politician, indiferent ca se numeste Elena Udrea, Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu sau Victor Ponta, trebuie sa aiba parte de un proces echitabil, iar asupra sentintei si deciziei finale trebuie sa nu planeze niciun fel de semn de intrebare. Niciun fel de suspiciune ca am avea de-a face cu o sentinta data pe repede-inainte, din motive politice. La fel am gandi, spre exemplu, si daca ar fi vorba despre sefa DNA Laura Kovesi, sub mandatul careia am asistat la o sumedenie de abuzuri comise de procurorii parchetului anticoruptie, cu oameni defilati in catuse si tinuti nevinovati in puscarii, pentru ca apoi sa fie achitati de instante.

Ceva s-a intamplat in toamna

Astfel, revenind la afirmatiile Elenei Udrea privind termenele extrem de scurte si la celeritatea din dosarul “Gala Bute”, observam ca ceva s-a intamplat, dupa cum spuneam mai sus, in toamna anului 2016. “Gala Bute” a fost trimis in instanta de DNA in aprilie 2015. Timp de circa sase luni dosarul s-a aflat in camera preliminara, iar procesul pe fond a inceput in 16 octombrie 2015. In anul 2015, au existat trei termene de judecata, ele fiind fixate, la distanta de circa o luna:

16.10.2015

11.11.2015

09.12.2015

Avem asadar cate un termen pe luna. Intre ele a existat un termen intermediar, de pronuntare pe anumite cereri, in 21 octombrie 2016, fara participarea partilor.

La fel au stat lucrurile si in prima parte a anului 2016, termenele fiind fixate cam la o luna distanta, un termen pe luna. A existat o singura exceptie, cand un termen a fost acordat la nicio saptamana dupa cel precedent:

29.01.2016

26.02.2016

23.03.2016

26.04.2016

27.05.2016

02.06.2016

24.06.2016

19.07.2016

09.09.2016

Situatia s-a schimbat in toamna anului 2016. De la finalul lunii septembrie procesul “Gala Bute” a devenit din ce in ce mai rapid. Daca pana atunci aveam termene acordate la o distanta de trei saptamani - o luna, acum inculpatii sunt chemati de judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Florentina Dragomir chiar si saptamanal la instanta suprema. Practic, de la un termen pe luna, s-a ajuns la doua, trei termene pe luna:

30.09.2016

05.10.2016

19.10.2016

31.10.2016

11.11.2016

18.11.2016

Vedeti mai jos evolutia dosarului “Gala Bute”, dupa inceperea judecatii pe fond:


Comentarii

# DODI date 15 November 2016 17:29 +10

Elenele din România (Cuza, Lupescu, Ceaușescu și, ultima de pe listă, Udrea) au sfârșit prin a fi urâte de popor. Au pornit de jos ca să ajungă sus. Problema principală este că e mult mai dureroasă căderea de la înălțime. Oricât a învățat de la hăhăilă să se dea victimă, lenuța nu mai strânge lacrimi și regrete, nu mai e compătimită.

# DOREL date 16 November 2016 07:41 0

Ghinion, draga Elena, daca te-ai lipit ca marca de scrisoare de cine nu trebuia, singura ta sansa e sa recunosti totul in fata justitiei (eventual si de sacii cu bani ...) si sa-ti pui cenusa-n cap in fata natiunii ! Parerea mea ...

# Cetateanul date 15 November 2016 17:36 +9

"Grabeala" in sine nu este gresita... Ca e bine sa nu planeze suspiciuni absurde asupra unor indivizi despre care se spune ca ar fi comis diverse fapte... problema e ce ascunde ea. Ca daca scriem niste "hartii" si vrem sa bagam oameni (chiar ne-oameni, asa cum a fost Udrea) prin puscarii pt ca ii uram, ca au posetute, pantofiori, sunt mai slabi ca noi, etc, ci pentru ca au savarsit infractiuni. Si daca au savarsit, atunci sa fie pe probe. Ca sa fie asa eu zic sa facem asa: toate probele din dosarele "tactice" sa fie puse pe net (dupa finalizarea cercetarii judecatoresti). De ce? Pai principiul proceselor publice a avut ca scop exact acest lucru: cetatenii sa nu fie executati de "sisteme". La data aparitiei principiului nu exista net... acum da... Hai sa facem totul transparent, poate asa "tacticienilor" - judecatori le va fi macar jena de popor, daca frica si respect de/pt lege si D-zeu nu mai au demult... 

# anonimul date 15 November 2016 18:06 +3

http://www.petitieonline.com/salvati_romania_de_mafihoti_afara_cu_mafihotii_din_justitie

# da, e gresita date 16 November 2016 08:54 -1

"graba" in solutionarea spetei ... in Romanica ne-am obisnuit cu procese care sa dureze ani in sir ... cat mai mult .... poate se prescriu faptele ... "celeritatea" in justitie ar trebui sa ramana in continuare o iluzie ... da dom'le, are cineva ceva cu Udrea ... cum a avut si cu Nastase

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2024 – Inculpat de DNA, abandonat de PNL

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva