27 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLOTILDE SE JURA CA NU FURA – Probleme mari pentru Clotilde Armand la Biroul Electoral Central. Doi membri ai BEC au refuzat semnarea procesului verbal, ridicand problema fraudarii votului la Sectorul 1. BEC a emis o hotarare de “rectificare” a proceselor verbale in sensul inserarii unor mentiuni din care sa rezulte ca PV-urile nu contin rezultatele alegerilor de la Sectoare si Primaria Capitalei. In cateva ore, Clotilde Armand jura pe Biblie sa spuna adevarul

Scris de: E.D. | pdf | print

13 octombrie 2020 19:54
Vizualizari: 10387

Ziua de miercuri, 14 octombrie 2020, va decide soarta probabil celei mai scandaloase suspiciuni de frauda electorala din 1990 incoace. Judecatoarea Claudia Stanga de la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti urmeaza sa hotarasca daca valideaza sau nu mandatul de primar al lui Clotilde Armand (foto 1) la Sectorul 1 al Capitalei, dupa o amanare de doua zile, timp in care a solicitat sa se depuna toate probele privind frauda electorala de la Primaria Sectorului 1. Tot miercuri urmeaza sa fie audiati la Judecatoria Sectorului 1 si principalii contracandidati pentru Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand si Dan Tudorache. Pana atunci insa, se intampla evenimente care inevitabil duc orice observator de buna-credinta cu gandul la frauda.


 

Cel mai recent eveniment care da, si mai tare peste cap alegerile de la Sectorul 1, dar si de la alte sectoare ale Capitalei (precum Sectorul 2 sau chiar Primaria Capitalei) vine de la Biroul Electoral Central care, ce sa vedeti, a emis o hotarare care prevede "inserarea de mentiuni", in sensul includerii rezultatelor alegerilor pentru primarii de sector din Capitala in procesul verbal centralizator, acestea fiind cuprinse pana in acest moment doar in procese verbale distincte (la randul lor disputate intente).

Incapacitatea Biroului Electoral Central de a reusi semnarea procesului verbal centralizator (care sa contina si rezultatele pentru primariile Capitalei) are la baza, din informatiile pe care le avem, reclamatiile facute de reprezentantii PSD si PMP care au refuzat sa semneze procesul verbal nr. 3528/BEC/L/2020 din 9 octombrie 2020 privind centralizarea pe tara a voturilor si constatarea rezultatului pentru alegerea primarilor, pe motiv ca suspiciunile de frauda electorala de la Sectorul 1 sunt extraordinar de grave, iar BEC nu ar trebui sa inchida ochii la asemenea incidente (vezi facsimil).

Refuzul reprezentantilor PSD si PMP care atesta existanta unei grave probleme inclusiv in ograda BEC ca urmare a suspiciunilor de frauda de la Sectorul 1 este insa dres in prezent de acelasi Birou Electoral Central care, prin hotararea emisa in 13 octombrie 2020 (despre care am relalat mai sus) a dispus completarea centralizarii rezultatelor alegerilor pentru primari prin emiterea unui nou proces verbal, care va contine, pe langa rezultatele consemnate in procesul verbal nr. 3528/BEC/L/2020 si rezultatele alegerilor pentru primarii sectoarelor municipiului Bucuresti si ai altor cateva localitati.


Iata ce se retine in Hotararea privind completarea centralizarii pe tara a rezultatelor alegerilor pentru primari si consilii locale:

"Prin Nota cu nr. 3558/BEC/L/2020 din 13.10.2020 privind completarea centralizarii pe tara a rezultatelor alegerilor pentru consilii locale si primari din data de 27.09.2020, coordonatorul tehnic al activitatii de centralizare a rezultatelor votarii a informat Biroul Electoral cu privire la faptul ca Procesul-verbal cu nr. 3527/BEC/L/2020 din 9 octombrie 2020 privind centralizarea pe tara a voturilor si constarea rezultatului pentru alegerea consiliilor locale si Porcesul-verbal cu nr. 3528/BEC/L/2020 din 9 octombrie 2020 privind centralizarea pe tara a voturilor si constatarea rezultatului pentru alegerea primarilor cuprind numai rezultatele alegerilor pentru consiliile locale, respectiv pentru primarii unitatilor administrativ-teritoriale, fara a include si rezultatele alegerilor pentru consiliile locale si primarii subdiviziunilor administrativ-teritoriale, in mod similar cu rezultatele alegerilor pentru consiliile judetene si presedintii consiliilor judetene care nu includ rezultatele alegerilor pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Primarul General al Municipiului Bucuresti, acestea din urma fiind cuprinse in procese verbale distincte.

Or, potrivit prevederilor art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 115/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, raportat la anexele nr. 10, 11, 19 si 20 ale Hotararii Autoritatii Electorale Permanente nr. 12/2016 pentru aprobarea modelelor proceselor verbale privind consemnarea rezultatului votarii la alegerile locale, cu modificarile si completarile ulterioare, rezultatele alegerilor pentru consiliile locale si primarii sectoarelor municipiului Bucuresti trebuie sa fie totalizate in cadrul proceselor verbale privind centralizarea pe tara a voturilor si constatarea rezultatului pentru alegerea consiliilor locale si a primarilor.

Fata de cele de mai sus, tinand cont de omisiunea includerii in procesele verbale mentionate a rezultatelor alegerilor pentru consiliile locale si primarii sectoarelor municipiului Bucuresti, se impune completarea datelor inscrise in acestea, prin emiterea unor procese verbale noi care sa cuprinda toate rezultatele alegerilor pentru primari si consiliile locale, inclusiv cele pentru consiliile locale si primarii sectoarelor municipiului Bucuresti, asa cum acestea au fost predate pe suport hartie de birourile electorale de circumscriptie judeteana si biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bucuresti, pana la data de 12 octombrie 2020.

Totodata, se impune rectificarea proceselor verbale cu nr. 3528/BEC/L/2020 din 9 octombrie 2020 si nr. 3527/BEC/L/2020 din 9 octombrie 2020 prin inserarea de mentiuni din care sa rezulte ca acestea nu includ rezultatele alegerilor din data de 27 septembrie 2020 pentru primarii sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv rezultatele alegerilor din data de 27 septembrie 2020 pentru consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti".Comentarii

# Ro man date 13 octombrie 2020 20:45 +15

Cine mai are nervi sa traiasca in Romania inseamna ca sta bine cu capul!!! chiar au luat-o razna cu totul romanii, daca accepta asa ceva

# Liţă date 13 octombrie 2020 20:48 +24

..."PSD si PMP care au refuzat sa semneze procesul verbal"... Ambii reprezentanţi au scris “Refuz semnarea”. Puteau să scrie şi motivul: “Suspiciune de fraudă. Refuz semnarea”. Oricum, depinde totul de cât de puternică este protecţia hoţilor de voturi. Un moment crucial pentru justiţia română. Poate fi o primă mare lovitură a justiţiei împotriva forţelor de ocupaţie sau o îngropare a ordinii constituţionale chiar cu mâna justiţiei.

# Cetateanul date 13 octombrie 2020 20:55 +2

E vreunul sanatos la cap care crede ca alde selaru poate face vreodata dreptate? Vreau si eu ce fumeaza.

# Ionel Ferezan date 13 octombrie 2020 21:33 +9

Mă tem că toată tevatura asta se va dovedi până la urmă doar O FURTUNĂ INTR-UN PAHAR CU APĂ ! PÂNĂ ACUM TREBUIA DEJA SĂ AVEM CATIVA OAMENI ARESTATI !

# santinela date 14 octombrie 2020 07:36 +6

Daca von Snitel cotrocenistul a spus ca alegerile s-au desfasurat in conditii bune inseamna ca asa ramane,desi oricine a vazut ca nu a fost asa ceva.Adica s=a furat ca-n codru .Cum dracu de au fost "pusi" sefi la BEC,sectoare,municipii numai "magistrati tiritori", fara coloana,fara curaj ?

# VIKY date 14 octombrie 2020 08:41 +12

Khazar Henry Kissinger: "In viitor,va fi la fel de imposibil ca persoana obisnuita sa se revolte impotriva noastra, asa cum este pentru o oaie sa se revolte impotriva unui fermier". Luati aminte, acel viitor depinde doar de VOI, voi aveti dreptul, ca popor suveran sa decideti cum vreti sa traiti, voi aveti dreptul sa va decideti soarta, voi aveti dreptul sa decideti viitorul copiilor vostrii, voi aveti dreptul sa va aparati dreptul si libertatea, voi aveti dreptul sa traiti intro tara libera. Nu va lasati manipulati, mintiti, vanduti, nu cred ca va doriti sa traiti in sclavie in tara in care vati nascut si traiti, dar care in curand nu va mai fi a voastra. Nu va uitati in "gura" autoritatilor si "specialistilor", ei nu fac un pas pentru voi, ei pun in aplicare agenda hitleristului pentru a va distruge ca natie si tara. Sincer, nu ei sunt vinovati, VOI sunteti vinovati pentru indolenta, inconstienta si nepasare. Va doresc tot binele din lume, dar TREBUIE sa va treziti.

# teddy date 14 octombrie 2020 09:23 +3

Reprezentantul ALDE nu a semnat procesul verbal. N-a scris "refuz semnarea", ca reprezentanții PSD și PMP, însă lipsește semnătura. Pare că Șelaru, în calitate de locțiitor, n-a semnat nici el, doar președintele BEC Florescu a semnat.

# Ioanw M. date 14 octombrie 2020 09:30 +2

Efectele jurridice ale unei solutii strambe judiciare se vor rasfrange asupra tuturor actelor emise de primar, care, ulterior, se va dovedi ca a fost validat in baza unor fapte penale.

# Vlad Paraschiv date 14 octombrie 2020 11:55 +3

DE CE AVOCAȚII celebrii din ROMÂNIA NU ÎNDRUMĂ pe PERDANȚI către acea INSTANȚĂ JUDECĂTOREASCĂ EUROPEANĂ care este îndrituită să JUDECE o asemenea SPEȚĂ ? Dacă în COLONIA ROMĂNIA NU SE POATE JUDECA CORECT, atunci trebuie să ne adresăm unei instanțe din afară, dar care să aibă și AUTORITATEA de a IMPUNE COLONIEI, EXECUTAREA INTOCMAI și URGENT a DECIZIEI sale.

# Neanae date 14 octombrie 2020 12:45 +4

Furlaifus cu parul șură, ea se jura ca nu fura, dar fugi cu votu-n gura! O prinseră cu complicii, dansa minte cu capricii. Nu se lămurește ea cum de-o prinsă camera! Mintea ei de franțuzoaică e de-acum ca o branzoaica. Plin de aer e aluatul, brânza pute ca ra#atul ... Străinii ăștia de pe la noi, exilați forțat, cu aere de stăpâni, dau dovada ca prostia nu este admisă pe la ei, doară noi o luam drept calitate. Ca deh, e de import! Din seria “numai foarte proștii accepta superioritatea altor prosti”. Votanții personajului in cauza sa facă bine sa se pupe singuri in dos, e prea complicat sa o pupe evlavios pe dansa-n tur ... trebuie distanțiere socială ...

# Narcis date 14 octombrie 2020 13:36 +3

Judecatorii BEC sunt dintre cei care au semnat petiții peste petiții dupa declaratiile lui Dragnea la mitingul PSD din 2017.Vechile rahaturi cu asalt asupra justitiei, afectare independență, care uite o vedem ca nu-i, ș.a.m.d. In prezent, ei afecteaza si imaginea si independența justiției si o si asaltează cu mușamalizarea fraudei electorale si acoperirea vinovatilor. Ar fi accepat asa ceva d-ne judecatoare ca Mădălina Afăsinie si Gabriela Baltag? Never!

# Obs date 14 octombrie 2020 17:59 +3

Sunt suspiciuni flagrante de frauda. O demonstreaza in primul rand imaginile transmise pe digerite canele tv. La un domeniu atat de sensibil, BEM si BEC sa nu dispuna fie renumararea fi repetarea alegerilor, este greu de inteles ! Sa fi fost o repetitie pentru alegerile parlamentare ?! Stai si te intrebi daca mai are sens votul tau ?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.10.2020 – Solutia din dosarul “Veveritei“ a aparut cu o zi inainte de pronuntare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva