5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COALITIA NU POATE UITA DE SALARII SI PENSII – Secretarul general al PSD Paul Stanescu: „Salariatii cu venit minim si pensionarii sunt printre cei ce resimt cel mai mult povara inflatiei... Am inteles cu greu reactiile initiale furibunde la propunerile PSD. Nu vindem iluzii... O decizie ferma pentru cresterea pensiilor si a salariului minim de la 1 ianuarie, nu mai tarziu, trebuie luata in cea mai apropiata sedinta de coalitie”

Scris de: L.J. | pdf | print

22 September 2022 13:41
Vizualizari: 2457

PNL si UDMR trebuie sa sustina propunerea PSD privind cresterea salariului minim si a pensiilor la 1 ianuarie 2023. In caz contrar, romanii beneficiari de aceste venituri vor fi printre cel mai dur loviti de inflatie, a subliniat senatorul PSD Paul Stanescu (foto) joi, 22 septembrie 2022.De aceea, este nevoie de o decizie cat mai rapida in acest sens in coalitia PSD-PNL-UDMR, a continuat secretarul general al Partidului Social Democrat.

In acelasi context, parlamentarul s-a aratat revoltat de „reactiile furibunde” la propunerea PSD privind majorarea pensiilor si a salariului minim.


Iata comunicatul secretarului general Paul Stanescu:


Cresterea pensiilor si a salariului minim sunt obiective comune ale coalitiei

Salariatii cu venit minim si pensionarii sunt printre cei care resimt cel mai mult povara inflatiei. Nu trebuie sa ne ascundem in spatele unor calcule sofisticate sau sa asteptam proiectia bugetara ca sa avem o decizie ferma in coalitie. Inflatie de 15% inseamna tot atatia bani in minus in veniturile celor mai vulnerabili romani.

Marturisesc ca am inteles cu greu reactiile initiale furibunde la propunerile PSD. Nu am ajuns in situatia de a vinde iluzii sau de a crea false asteptari. Nu suntem intr-un context in care sa ne permitem jocuri de imagine. Eu cred ca oamenii stiu deja ca, atunci cand PSD avanseaza cifre si propuneri, o face cu responsabilitate. Si, mai ales, nu am aruncat in spatiul public cu cine stie ce promisiuni exotice. Ba din contra, am pus pe masa coalitiei solutii la probleme sociale. Cu acest ping-pong al declaratiilor incerte despre marirea pensiilor si a salariului minim, riscam sa dam senzatia de targuiala. De aceea, cred ca avem nevoie cat mai repede de un angajament ferm in cadrul coalitiei, ca de la 1 ianuarie 2023 romanii vor beneficia de aceste cresteri.

Mai subliniez un aspect: niciun ministru PSD nu face propuneri cu impact asupra a milioane de romani fara acordul partidului. Mai mult, nu trebuie sa se autocenzureze nici PSD, nici PNL cand sunt propuse solutii pentru o viata mai buna a romanilor. Nu trebuie sa ne fie frica sa le discutam public. Sa ne fie frica de deciziile pe care nu le luam sau nu le luam la timp!

Cresterea salariului minim si a pensiilor sunt proiecte comune ale coalitiei. Iar scopul nostru, al celor trei partide, este sa avem la indemana masuri de mentinere a unei vieti demne pentru romani.

De aceea, eu cred ca o decizie ferma pentru cresterea pensiilor si a salariului minim de la 1 ianuarie, nu mai tarziu, trebuie luata in cea mai apropiata sedinta de coalitie.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva