28 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONTRAATACUL ELENEI – Judecatoarea Corina Ciobanu de la Curtea de Apel Bucuresti este acuzata de comiterea a trei abateri disciplinare. Udrea i-a facut plangere la Inspectia Judiciara, dupa ce Ciobanu i-a pus la zid avocatii pe motiv ca acestia au dorit sa elucideze declaratiile contradictorii ale unei martore. Elena Udrea: “Doamna judecator a realizat actiuni care incalca dispozitiile legale, protejand martorii atunci cand acestia formulau afirmatii contradictorii” (Sesizarea si Stenograma)

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 November 2021 13:29
Vizualizari: 5755

Judecatoarea Corina Ciobanu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti va fi subiectul unui dosar disciplinar la Inspectia Judiciara. Se va intampla dupa ce Elena Udrea a formulat o plangere la adresa acesteia, acuzand-o de posibila comitere a trei abateri disciplinare.


 

Udrea reclama atitudinea conflictuala a Corinei Ciobanu la adresa avocatilor Eliza Corbeanu si Veronel Radulescu, pe care i-a pus la zid si i-a infierat la termenul din 25 septembrie 2021 pentru simplul motiv ca acestia au indraznit sa ii adreseze intrebari unei martore, incercand sa lamureasca declaratiile contradictorii date de aceasta la DNA. Este vorba despre o martora folosita de parchetul anticoruptie in dosarul “Hidorelectrica” in care Udrea a fost trimsa in judecata.

Astfel, Elena Udrea reclama posibila comitere de catre judecatoarea Ciobanu de la Curtea de Apel Bucuresti a trei abateri disciplinare, constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Udrea sustine ca judecatoarea Corina Ciobanu a incalcat dispoziile legale, ridicand tonul la avocatii Eliza Corbeanu si Veronel Radulescu, opunandu-se aflarii adevarului si protejand martorii care dadeau declaratii ce se bateau cap in cap. In sesizarea formulata la Inspectia Judiciara, Elena Udrea a depus si un transcript al discutiilor din sala de judecata, din care se vede cum Ciobanu ii acuza pe avocati ca au o atitudine lipsita de deontologie, de faptul ca intimideaza martorii sau de faptul ca se fac ca nu pricep, aspecte care, cel putin din punctul nostru de vedere, releva o o “empatie” total nepotrivita a judecatoarei cu martora audiata.


Iata un fragment din sesizarea formulata de Elena Udrea la Inspectia Judiciara impotriva judecatoarei Corina Ciobanu de la Curtea de Apel Bucuresti, pe care o atasam integral la finalul articolului:

 

 

Sesizare

Prin intermediul careia va aduc la cunostinta posibila savarsire de catre doamna judecator Ciobanu Corina din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia I Penala, a urmatoarelor fapte care constituie abateri disciplinare:

1. manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu, abatere disciplinara prevazuta la art. 99 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

2. atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii, abatere disciplinara reglementata de catre legiuitor la art. 99 alin. (1) lit. c) din acelasi act normativ;

3. exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, abatere disciplinara prevazuta de catre legiuitor la art. 99 alin. (1) lit. t) din Legea nr. 303/2004, republicata.

De asemenea, consider ca este necesar de mentionat ca in timpul exercitarii functiei de judecata si a audierii martorilor din data de 25.09.2021 doamna judecator Ciobanu Corina a incalcat obligatiile referitoare la impartialitate si independenta prevazute de art. 2 alin. (3) din Legea nr. 303/2004, republicata, obligatia de abtinere prevazuta de art. 90 alin. (1) din acelasi act normativ coroborate cu disp. art. 64 alin. (1) lit. f) si 67 din Codul de Procedura Penala, cu modificarile si completarile ulterioare.

(...)

Astfel, in timpul audierii acestora, in mod nejustificat, doamna judecator Ciobanu Corina a realizat anumite actiuni care incalca dispozitiile legale mentionate anterior, ridicand tonul la aparatorii alesi ai doamnei Udrea Elena Gabriela in mod nejustificat, opunandu-se aflarii adevarului si protejand martorii atunci cand acestia formulau afirmatii contradictorii.

Mai mult de atat, in momentul la care presedintele completului de judecata a observat ca martora Ticu Lavinia face afirmatii contradictorii, cu incalcarea disp. art. 122 si urmatoarele din Codul de Procedura Penala, a dispus aratarea declaratiilor formulate in faza urmaririi penale existand momente in care judecatorul de fond a consemnat raspunsul fara ca martorul sa fi raspuns la intrebarile formulate de catre aparare”.

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2022 – Ministerul Justitiei tine scorul la Campionatul Mondial de Fotbal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva