18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM a declansat inspectia in cazul comportamentului abuziv al procurorului DIICOT Sorin Carare de la Galati fata de avocatul Catalin Dancu. Maestrul Dancu a solicitat sa fie audiat, Inspectia a fost de acord

Scris de: L.J. | pdf | print

7 November 2011 19:19
Vizualizari: 17051

Recent, Lumeajustitiei.ro a dezvaluit modul in care procurorul DIICOT Sorin Carare de la Galati a facut presiuni si l-a supus amenintarilor pe avocatul Catalin Dancu, mergand pana acolo incat l-a asteptat in plina strada cu pistolul la brau si i-a deschis dosar penal pentru o instigare la marturie mincinoasa inexistenta, doar pentru ca avocatul sa nu mai poata sa se ocupe de un caz in care ii evidentiase anchetatorului subtirimea probatoriului. Avocatul Catalin Dancu a facut imediat sesizare la DIICOT central, pentru purtarea abuziva a procurorului Carare, apoi la CSM la Inspectia Judiciara. Numai ca acolo, la CSM, a descoperit un mare handicap al Inspectiei, acela de a nu ancheta ca la carte o imprejurare ce tine de posibile sanctiuni disciplinare, intrucat numele inspectorilor sunt secretizate chiar si fata de parte a care solicita verificari. Surprins de metoda subreda si lipsita de rezultate vizavi de o situatie reala ce nu poate fi probata decat prin audierea de martori care au fost la fata locului (incidentul petrecandu-se in Galati, in plina strada!) maestrul Catalin Dancu a facut un memoriu la CSM in care solicita sa fie audiat.


In memoriul transmis de av. Catalin Dancu la Consiliul Superior al Magistraturii, acesta solicita presedintelui CSM “ca persoana care v-am sesizat cu privire la incalcarile legii produse de procurorul Carare Sorin Danut”, atat suplimentarea probatoriului cat si audierea sa in fata inspectorului de la Inspectia Judiciara caruia i s-a repartizat aceasta lucrare. Fara aceasta audiere, av. Dancu considera, pe buna dreptate, ca verificarile nu pot fi realizate in mod corect, iar rezultatul, evident, nu ar reflecta adevarul.

In memoriu, av. Dancu arata ca a solicitat CSM-ului, in data de 2 noiembrie 2011, sa i se comunice numele inspectorului care se ocupa de solicitarea sa. “Mi s-a refuzat acest lucru si nu inteleg pe ce temei se intampla asa ceva, in contextul in care in sustinerea plangerii depuse de mine doresc sa completez probatoriul impotriva procurorului cu dovezi clare care evidentiaza modul in care am fost amenintat, modul in care, in mod deliberat, acesta a creat presiune asupra unor persoane pe care nu le-am cunoscut niciodata de a face declaratii impotriva mea, aspecte care tin in mod obligatoriu de audierea acestor persoane in fata inspectorului ce verifica acest caz”, a subliniat maestrul Dancu in memoriul catre CSM.

Ne-am interesat la CSM ce anume s-a dispus in legatura cu memoriul avocatului Dancu. Contactata telefonic, sefa Inspectiei Judiciare, judecator Mihaela Tropcea ne-a declarat: “S-au efectuat, pana acum, verificari si in cateva zile urmeaza ca si domnul avocat sa fie chemat pentru a fi audiat si pentru a aduce probele sale!”.

* Cititi aici memoriul adresat CSM in 2.11.2011 de catre avocatul Catalin Dancu

Comentarii

# maestru date 7 November 2011 21:31 +9

maestru e simpatic si de treaba, mai greu e cu cartea.

# Florin date 7 November 2011 22:11 +2

mai greu e cu acei procurori derbedei, care ar trebui eliminati din sistem si care se cred Dumnezei. daca si-ar face oamenii dreptatea cum o fac acesti putini derbedei (dar destui) din anumite parchete, unde s-ar ajunge?

# LUCIA M. date 8 November 2011 08:08 0

CAM ACESTA ESTE SI STILUL PROCURORULUI CEORT CĂTĂLIN, PROASPĂT UNS LA INEC. AVÂND SISTEMUL DE PARTEA LUI C.C AMENINŢĂ OAMENII PENTRU A OBŢINE DECLARAŢIILE DORITE. AŞA A FOST PROPULSAT, DAR PE ATÂT DE MARE ÎI VA FI ŞI CĂDEREA, CĂ DUMNEZEU NU ÎNTÂRZIE NICIODATĂ......

# PLEBEU date 8 November 2011 21:39 +1

Nu intleg mai nimic :lol:.Ce doreste av. Dancu, sa puna covor rosu si sa il intimpine cu paine si sare..de este marele avocat...care apara niste infractori sau nu :-*..jusrtita trebuie sa se pronunte.De aici incepe "zona periculoasa" prin intimidarea magistratilor."Maestre" cum te simti cand aperi un traficant de droguri de mare risc :-x

# augusta.tigra date 9 November 2011 20:54 0

"maestre"Dancu te-am urmarit la "procest"! uita-te in buletin si vezi ce varsta ai; nu-ti mai da cu gel la anii tai! in plus, "excelenta" ii spui unui demnistar sau ambasador nu sa-l perii pe judecatorul curtii de apel1 despre modestie ce sa mai spunem?! varza! te-ai laudat cu citatele din CEDO! si pentru ce, pentru niste lombrozieni cu cocaina! esti jalnic, zau! sa stii insa ca intr-o zi ti se va trage de la clientii tai! apropo, sa nu tragi pe nas!

# augusto, toamna nu-i ca vara! date 9 November 2011 22:04 0

care e problema, miss augusta balabusta? nu-ti plac adresabilitatile onorabile? si apoi soro, orice om are dreptul de a fi aparat. neaparat. i orice societate democratica. acuma, dupa tine, toti sint prosti si tu esti desteapta. ce mare judecator esti, ce de robe iti curg pa nas. haida, fa!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva