19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM cere directorului INM, Octavia Spineanu sa trimita la CEDO mai multi auditori de justitie, la perfectionare, dar pe aceeasi bani

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

3 July 2012 16:53
Vizualizari: 11326


Plenul CSM a aprobat cheltuielile aferente pentru trimiterea la CEDO de la Strasbourg a doi auditori de justitie, insa a cerut directorului INM, Octavia Spineanu,ca pe viitor sa fie avuta in vedere schimbarea modalitatii de organizare a acestor activitati, astfel incat numarul de beneficiari sa fie crescut”. In hotararea nr. 538 din 19 iunie 2012 a CSM, care a fost facuta publica marti 3 iulie 2012, se arata ca motivul pentru care CSM a facut aceasta solicitare este ca, pe viitor, INM sa analizeze posibilitatea scurtarii duratei stagiilor de pregatire profesionala la CEDO, pentru a putea sa plece nu numai primii doi clasati in ordinea mediilor, dar si persoanele de pe locul trei si patru, insa pe aceeasi bani: „INM sa evite alocarea unor fonduri consistente pentru formarea unui numar redus de auditori de justitie”.


Georgiana Iorgulescu acuza faptul ca marirea numarului de stagii la CEDO ar duce competitia dintre auditori in derizoriu

Reprezentanta societatii civile, Georgiana Iorgulescu, a declarat despre aceasta recomandare a CSM-ului ca „Este bine sa se ramana la varianta de acuma, in care primii doi clasati sa beneficieze de astfel de stagii de pregatire, numarul mai mare al auditorilor de justitie ar insemna caderea in derizoriu a competitiei”. Potrivit, Georgianei Iorgulescu, cheltuielile aferente pentru auditorii care au castigat „Concursul de referate pe teme privind jurisprudenta CEDO”, Mirel Aurelian Toader si Laura Ioana Toma, care vor pleca in perioade diferite, sunt de 9000 de euro, dintre care, 500 de euro chiria pe luna si 30 de euro diurna pe zi.

* Cititi aici Hotararea CSM privind stagiile auditorilor de justitie la CEDO
Comentarii

# IOAN DUSCAS date 3 July 2012 20:39 0

CEL MAI BINE AR FI DAKA JUSTITZIA ROMANA AR KUMPARA VREO DOI TREI JUDEKATORI DE LA CEDO KA SA NU MAI FIE CINE SA SE MIRE DE LUCRATURILE EI ! PAREREA MEA !

# CR7 date 3 July 2012 21:03 -1

Păi pe Bârsan (în coop. cu CL Popescu) nu l-a cumpărat ?  În cazul Bonis Potra a declarat repede inadmisibilă cererea,dezinformând CEDO: 1. Barourile ,,tradiţionale” ar fi înfiinţate prin L. 51 (!) 2. Barourile desf. ar fi de drept public !

# cr8 date 3 July 2012 22:26 -1

oare de ce s-a prostit in halul asta Birsan? sa devii un mincinos dupa ce scrii tratate de drept si predai la studenti, din om serios sa te pretezi la nimicniciile unia ca florea, un profesoras obscur de care nimeni n-a auzit, sau sa-i faci jocul unuia ca acest mizerabil militian  cracanat pe la chiolhanuri, inseamna ca tara asta nu mai are oameni de valoare. niste rahati impaiati care gonesc dupa inavutire. oare acesti tantalai nu se gindesc ca cinstea si onoarea este ceea ce ramine din amintirea unui om? o sa ne amintim de Birsan ca un mare  mincinos, de florea ca a incheiat protocoale cu moartea si de iordachescu cum sta cracanat ca un prost crescut pe la cumetriile lui corlatean. nu mai spunem ca pina mai ieri era de mina cu predoiu si cu odiosul ala de socru.

# CR7 date 4 July 2012 18:12 -1

Eu propun magistraţilor să înceapă cu Monitorul Oficial - cauzele: Beian, Didu, Tudor Tudor, Dragotoniu, Calmanovici etc. Apoi cauzele europene: Sergueï Zolotoukhine c. Rusia, Zigarella vs Italia, Daud vs Portugalia. Asta e fără a cheltui banii publici !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva