Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Vorbe de fumoar – 4.11.2018 – Tupeu cat casa: Luluta vrea grad fara examen

Duminică, 4 noiembrie 2018 12:01 | Scris de L.J. | pdf | print | email

* Ia uitati ce manevra incearca fosta sefa DNA Laura Kovesi, in conditiile in care este posibil sa fie zburata din PICCJ daca taica Lazar, care a delegat-o pe functie la Parchetul General, va fi revocat. Luluta forteaza obtinerea gradului profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie fara sa fi dat vreun concurs pentru asta. Totul ca sa poata ramane in continuare procuror la PICCJ. Sectia pentru procurori a CSM are programata pentru sedinta din 6 noiembrie 2018 discutarea cererii Laurei Kovesi de recunoastere a gradului profesional de PICCJ (vezi facsimil).

Deci Kovesi, acum cu grad de parchet de tribunal, vrea sa fie procuror cu grad de PICCJ fara sa dea examen. Tupeu, nu gluma. Problema pentru ea este ca legea nu mai permite asta. Se putea pana prin 2009, cand procurorii care lucrau in DIICOT si DNA au primit gratie unor decizii ale ICCJ grade corespunzatoare PICCJ, chiar daca au revenit la parchete de pe langa judecatorii, tribunale sau curti de apel. Din 2009 practica s-a oprit printr-o ordonanta de urgenta, prin care s-a stabilit ca la momentul incetarii activitatii la DNA si DIICOT procurorii revin la gradul profesional si salarizarea corespunzatoare parchetelor la care activau inainte sa ajunga la cele doua structuri specializate. Practic, asa stand lucrurile, Laura Kovesi nu are nicio sansa. Sectia pentru procurori a CSM nu ii poate admite cererea. Dar poate pe asta se bazeaza Kovesi, ca procurorii din CSM sa ii respinga solicitarea, iar ea sa atace ulterior hotararea la Inalta Curte condusa de prietena Cristina Tarcea, sperand ca instanta suprema sa ii dea castig de cauza. In tara asta, totul e posibil. E posibila chiar si admiterea cererii lui Kovesi cu incalcarea legii de catre Sectia pentru procurori a CSM, la ce obedienti avem prin Consiliu.

 

* E drept ca procurorii si judecatorii sunt subiectele la moda, dar hai sa vedem si ce se ocupa anumiti politisti. Un incident extrem de grav a avut loc in seara zilei de 30 octombrie 2018, pe Bulevardul Magheru din Capiutala, in fata fostului magazin Eva. Un politist ce conducea o masina a Politiei Rutiere a intors fara sa se asigure, efectuand o manevra interzisa, fara semnale luminoase sau acustice. A rezultat un accident ce se putea sfarsi tragic, masina de poltitie intrand intr-un autoturism care se deplasa regulamentar. Mai interesant e ce s-a intamplat dupa coliziune. Politistii din masina brigazii rutiere au iesit nervosi acuzand soferul celuilalt auto de neatentie si sustinand ca erau in misiune cu semnalele pornite. Norocul civilului a fost ca la fata locului au oprit mai multi soferi care au fost martori oculari si care si-au oferit datele pentru a depune marturie. In tot acest timp, SMURD-ul a venit la fata locului constatand ca doi dintre politisti au suferit rani deschise insa acestia au refuzat tratament medical sau transport la spital pentru a nu ingreuna situatia soferului politist. Oricum, in cele din urma, pusi in fata evidentei, politistii au trebuit sa recunoasca greseala colegului lor, rezultand o intelegere pe cale amiabila. Ramane de observat totusi reflexul initial care aduce aminte de vremurile de dinainte de 1989 cand politistii se numeau militieni: nu suntem noi de vina! Poate ca la nivelul MAI ar trebui sa se declanseze o ancheta interna si de ce nu sa se dispuna concedierea politistilor pentru incercarea de musamalizare si denaturare a adevarului! Pana atunci, vedeti mai jos doua poze de la locul accidentului.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Accesari:5651

Comentarii

# curios date 4 noiembrie 2018 13:43 +7

I s-a mentinut delegarea la PICCJ cu nerespectarea/incalcarea legii ??? ( sau poate are grad profesional corespunzator parchetului de pe langa curtea de apel )

# DODI date 4 noiembrie 2018 19:41 +5

Polițiștii de azi au făcut școala cu foști milițieni. Așa că metehnele, tupeul și mârlănia li s-a transmis și insuflat odată cu ABC-ul meseriei. Dacă au prins-o cumva. Oricum milițenii noștri, boschetari cu radar în regulă, nu au decât pretenții de polițiști. La leafă. Nu la meserie sau la bun simț. Cu mici excepții. Asta doar ca să întărească regula.

# DOREL date 4 noiembrie 2018 23:01 0

Nenorocirea e ca politia rutiera de azi e mai rea decat militia de pe vremea lui Nuta si Postelnicu ! Si b), ar trebui procedat ca in Ucraina acum 10 ani: toti afara ! Parerea mea ...

# DOREL date 4 noiembrie 2018 22:57 +3

Nu va mai mirati atata de cererea Codrute; ea, saracuta, a mimat cat de cat functia de procuror cat a trait raposatul Lascu de care mai asculta cand si cand, dupa aia, Dumnezeu cu mila Sa! Si b), amintiti-va numai cuvintele maestrului Bolcas: aceasta Kovesi este un monument de prostie (si asta se intampla acum 10 ani) ! Quod erat demonstraandum ! Parerea mea m..

# Ion date 4 noiembrie 2018 13:54 +2

pentru lulutza si csm-ul lulutzei legea permite tot ce vrea muschii lor ! inca nu v-ati convins de aceasta !

# Aaron date 4 noiembrie 2018 15:13 +5

LCK=zdreanta pana moare

# Călin date 4 noiembrie 2018 15:18 +8

FJR a anunțat ca va protesta împotriva modului vădit nelegal in care Kovesi vrea sa-și ia gradul de procuror la Parchetul General. Având in vedere deontologia înaltă pe care o promovează FJR ma aștept sa meargă in sedinta csm sa protesteze in modul cel mai direct împotriva aceste ilegalitați. 

# Mihai Marin date 4 noiembrie 2018 17:16 +3

:lol: Vedeti ca stirea cu politaii e gresita!!! Fiul meu a fost martor iar politatii nu au facut deloc scandal. Nu a fost vorba de "a intoarce" fara sa se asigure ci pur si simplu au intrat in intersectie. Fiecare zice ca el a avut verde asa ca nu era nevoie de lumini si girofaruri. Se pare insa ca soferul Audi a fortat trecerea pe galben dar nici politaii nu au asteptat eliberarea intersectiei! Asa ca, pana atunci, nu mai infierati cu manie proletara... si mai usor cu cereri de concediere ca altfel nu sunteti diferiti de procurorii pe care ii demascati!

# Edelweiss – Logician de Bukowina date 4 noiembrie 2018 17:36 +3

Mey, redactorii melcilor de la LuJu , (publicație online care promovează exclusiv interesele plutocraților și oligarhilor), ian să vă deie tataia Iedelweiss un pont. Dară, cum azi e Dominus Dei iar zâua de pomanageală o fost ieri – de sabbath, de astă dată pontul vă coastă: voiesc să-mi înbogățesc colecția de bizarerii cu o chestie greu de găsât: o oglindă retrovizoare de Boeing 737 ÷ 787! Iaca șolticărie: Link: https://evz.ro/andronic-dezvaluiri-coldea.html Zâce Dan Androniq într-un articol de pe evenimentul zilei, despre ceva ce i-o zâs jenerălașul-tremurici, de carton ondulat și tinichea: „Totodată, fostul director operativ al SRI ar fi spus că Laura Codruţa Kovesi este cea care a creat haos pentru că înnebunise complet şi că putea fi şi mai rău, dar el a mai atenuat dezastrul.” Boon! Amu mergem fuguța la catastihul amorului protocolar – Legea 303/2004 privind statutul Androidului și Cyborgului judiciar. Care zâce EDICTAT la CAP. 7

# Edelweiss – Logician de Bukowina date 4 noiembrie 2018 17:37 +4

„Suspendarea din funcţie şi încetarea funcţiei de judecător şi procuror” ART. 62 (1) Judecătorul sau procurorul este suspendat din funcţie în următoarele cazuri: b) când suferă de o boală psihică, care îl împiedică să-şi exercite funcţia în mod corespunzător;” :eek: Boon! Mai la vale: „ART. 64 (1) În cazul prevăzut la art. 62 alin. (1) lit. b), boala psihică se constată printr-o expertiză de specialitate, la sesizarea preşedintelui instanţei sau a conducătorului parchetului ori a colegiilor de conducere, iar suspendarea din funcţie se dispune pe perioada recomandată de comisia medicală de specialitate, numită în condiţiile art. 14 alin. (2) lit. e).” :-? Ș-amu pătărania: informația DIN SURSĂ PUBLICĂ, cu grad ridicat de veridicitate, spusă de fostul director adjunct al SRI – „Laura Codruţa Kovesi […] înnebunise complet” ESTE CONDIȚIE NECESARĂ ȘI SUFICIENTĂ PENTRU CA UNUL DIN FACTORII DECIZIONALI PRECIZAȚI LA ART. 64, ALIN. 1 DIN LEGE SĂ SESIZEZE COMISIA MEDICALĂ DE SPECIALITATE

# Edelweiss – Logician de Bukowina date 4 noiembrie 2018 17:39 +1

ÎN VEDEREA EXPERTIZĂRII PSIHOLOGICE AMĂNUNȚITE A HUIDUMEI DE LA MEDIASCH? :eek: Ieste suficient un asemenea indiciu cert, din sursă publică, sau mai trebuie ca să citim în presă că Lulutza a pus mana pe o mitralieră Maxim, a împușcat copchiii de la Bataclan și apoi s-a cocoțat pe o macara în fața CSM-ului loc de unde urlă că ea e Vestală romană în slujba zeului Iupiter? :sad: Post-script: redactorii de la LuJu , conform dictonului „Facio ut des”, va rog să mă contactați la adresa de e-mail vladimirvladimiroviciputin@gmail.com pentru stabilirea modului de expediere a oglinzii de Boeing! O pun la colecție lângă inelul de logodnă al soacrei lui Adam! :sigh:

# Judecator iccj date 4 noiembrie 2018 18:11 0

Nu vede nimeni oare ca Luluta profita de modificările legislative pe care le-a tot contestat?Nu ă venit cu această cerere atunci când competenta apartinea plenului si care ar fi invocat practica recenta a Consilliui in aceasta problemă. Vine acum dupa separarea carierelor la secția care calcă în picioare orice normă legală. Așadar Luluta sunt bune noile legi nu?sigur in privinta propriei persoane. Jenant si penibil

# escu date 4 noiembrie 2018 18:36 +3

Ce-i mai trebuie grad de procuror? Nu i-a dat Oprea unul, ce-i drept militar?

# ^^ date 4 noiembrie 2018 19:19 -2

Pai stati ca eu nu mai inteleg nimic. Nu zicea dna Anghelescu ca Lulu are grad de PICCJ automat daca lucreaza in DIICOT? Care e treaba pana la urma?

# vasile date 4 noiembrie 2018 19:31 +6

Adică Lula vrea să ia un grad PROFESIONAL în urma unui exercițiu ADMINISTRATIV? Deci, dacă ești manager de combinat chimic, poți ca să iei gratis diploma de inginer chimist fără examene, școală... :D

# SANCHI date 4 noiembrie 2018 21:30 +2

Normal... La un spital județean managerul provine de la o dugheană de salubritate și ar fi cazul să i se dea un carton acolo, măcar de moașă comunală...

# Cetateanul date 4 noiembrie 2018 19:55 0

Dacă nea ăia din mașina inscripționată chiar au ieșit nervoși la șoferul nevinovat să facă și el plângere penală împotriva lor: purtare abuzivă, tentativă de omor etc....că tot sunt martori.

# Gilu date 5 noiembrie 2018 13:24 +1

Nu fiti nedrepti ! Tanti a absolvit cu brio cursul de basism , examenul l- a dat chiar cu tartorul dracilor ! E cea mai tare la : Ramurile dreptului in Comuna Primitiva , Decaparea de Prim ministri , Cum sa - i inhatam , precum si la alte materii ...Exceleaza la argumentarea executiilor : " Noi suntem DNA si ni se rupe - n paispe ! " La Moscova in 1936. - 1938 ar fi facut cariera ! S - a nascut cam tarziu ...

# Tupeu fara margini date 5 noiembrie 2018 20:44 +1

Kovesi sa învețe, sa se prezinte la CONCURS cu dosarul complet si daca promoveaza va obține gradul de curte de apel si dupa aceea alt examen pt grad de ICCJ. A ocolit legea pt orice funcție a ocupat si acum din obișnuința i se pare ca PT EA LEGEA NU SE APLICA. HOATA- I tot hoata. Si cand te gândesti ce minte strâmbă a fost procuror general și apoi șef DNA. Sa- ti fie rusine. Mergi la tribunalul Alba sau Sibiu, nici acolo nu te descurci!!!

# un mizantrop date 6 noiembrie 2018 01:38 0

Daca n-ar fi interventiile astea pe langa (sau impotriva) lege, am uita ca mai exista o Lulutza, desi, marele blonziu tocmai pentru ea se strofoaca sa-si mentina scaunul, ca, fara el, isi pierde si tzarina motivatia de a poposi in Capitala (le tot pute orasul miticilor, dar nu se lasa dusi nici cu dricul...).Oricum, nicio mirare pentru o imaculata in proportie de 96%, un grad profesional obtinut prin "dispensa" si cu rostogolirea legii, Tarcea gen, n-ar fi mare lucru. Eu tot cred ca au bagat ceva astia in politia Rutiera, vreun protocol... Astia sunt total scapati de sub controlul ierarhic, mai mult, sunt ocoliti de ANI, DIICOT, DNA, DGA, de parca ar fi parte a conspiratiei ticalosilor...Si chiar sunt!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER