28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUM AJUNG UNII JUDECATORI? - Presedinta Judecatoriei Deva, Daniela Popescu, a facut declaratii soc despre judecatorul Emil Joldis cercetat disciplinar la CSM: „Jodis statea doar pe scaun, iar sedinta o conduceau avocatii si grefierii. Radeau pana si jandarmii... are probleme cu alcoolul”. Dumbrava a dat presa afara cand a auzit ca se vorbeste de alcool

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

28 iunie 2012 16:26
Vizualizari: 18943

 

UPDATE - Prin Hotararea din 4 iulie 2012, CSM a luat decizia excluderii din magistratura a judecatorului Emil Joldis pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, intarzieri repetate in solutionarea lucrarilor si absente repetate de la serviciu.

Judecatorul Horatius Dumbrava din CSM a oprit, la data de 27 iunie 2012, sedinta Sectiei de judecatori in materie disciplinara a CSM, pentru a da presa afara, chiar in momentul cand martora - presedinta Judecatoriei Deva, Daniela Popescu - declara despre un coleg de-al sau, Emil Joldis (foto) cercetat pentru o abatere disciplinara, „ca are probleme cu alcoolul”. La auzul acestor afirmatii, Horatius Dumbrava s-a adresat presedintei CSM, Alina Ghica: „E vorba de viata intima a domnului judecator, nu cred ca mai este nevoie de presa”. Alina Ghica a fost de accord cu colegul sau Horatius Dumbrava si l-a intrebat raspicat, pe un ton inalt, si pe cel judecat pentru abatere disciplinara daca mai doreste ca sedinta sa fie una publica, la care judecatorul Jodis, vizibil emotionat, a rasouns ca e de acord ca sedinta sa fie nepublica. Motivul pentru care Horatius Dumbrava a intrerupt brusc sedinta apare surprizator, in conditiile in care, initial, sedinta a fost declarata publica, iar acelasi Dumbrava a fost in repetate randuri subiectul unor dezvaluiri de presa privind chefurile sale in restaurante, in spatiul public existand multe fotografii cu el cu paharul in mana sau cu sticla de bautura bagata in tricou.


Judecatorul Emil Joldis a intrat in vizorul judecatorilor din CSM pentru „probleme cu alcoolul”

La data de 27 iunie 2012, judecatorul Emil Joldis a fost judecat de Sectia de judecatori a CSM formata din magistratii: Alina Ghica, Horatius Dumbrava, Mircea Aron, Adrian Neacsu si Mona Pivniceru. Cei cinci membrii CSM au dat curs audierii a doi martori in cazul „Jodis”: presedintele Judecatoriei Deva, Daniela Popescu si judecatoarea Monica Bratu. In prima parte a judecarii cauzei „Jodis” privind abaterea disciplinara, presedinta CSM Alina Ghica a aceptat ca acesta sedinta sa nu fie una secreta, astfel ca presa a avut acces la o parte din declaratia martorei Daniela Popescu, insa cand aceasta a dorit sa faca declaratii nu numai referitoare la abaterile profesionale ale lui Emil Joldis, ci si la problemele din viata sa personala care intr-un mod cert ii afecteaza cariera, spunand ca are „probleme cu alcoolul”. judecatorul Horatius Dumbarava a stopat sedinta si nu a mai dat voie presedintei Judecatoriei Deva sa-si mai continue afirmatiile in fata mass-media. Astfel, jurnalistii au fost poftiti pe holurile CSM-ului sa astepte, pana se vor consemna declaratiile in calitate de martori a celor doua judecatoare, si au fost rechemati sa participe la sedinta in momentul cand presedinta CSM a spus public ca „pronuntarea in aceasta cauza se amana peste o saptamana”.

Judecatorul Joldis considera ca nu s-a descurcat profesional pentru ca nu stie sa lucreze la computer

Magistratul Emil Jodis a intrat in vizorul Inspectiei Judiciare a CSM pentru abateri disciplinare, la trei ani de cand a devenit judecator. El a fost acuzat, pe baza verificarilor Inspectiei Judiciare, ca inca din primele zile de cand a fost numit in functia de judecator, a lipsit nemotivat de la instanta si nu si-a indeplinit indatoririle de serviciu (pentru savarsirea abaterilor disciplinare care se regasesc la art 99 lit e) g), h) teza a II-a, i) şi j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor).

Emil Joldis s-a aparat, sustinand ca nu are internet si nu a avut cum sa afle cand a fost numit judecator prin decret prezidential pentru a sti ziua exacta cand trebuia sa-ai inceapa activitatea la instanta. In fata Sectiei de judecatori a CSM, judecatorul si-a recunoscut greselile si a rugat Sectia sa-i mai dea o sansa:Principala dificultate este de la calculator, materia noua cu care nu mai m-am intalnit, emotiile... Am gresit si imi asum ceea ce am facut, insa acum am fost initiat la cursuri de calculator, zilnic fac cate ceva. Am facut anumite modele de hotarari. Nu am tinut ritmul cu colegii mei care au incercat sa ma ajute si chiar m-au sprijinit. Le-am facut si le recunosc si regret. Am rugamintea la d-voastra sa mi se acorde o a doua sansa.”

Audiata in fata Sectiei, martora Daniela Popescu, presedinta Judecatoriei Deva a facut o declaratie soc despre judecatorul Emil Joldis: „Domnul Jodis statea doar pe scaun, iar sedinta o conduceau avocatii si grefierii. Radeau pana si jandarmii”

Presedinta Judecatoriei Deva, Daniela Popescu, a declarat ca a incercat sa-l ajute pe Joldis cu absolut tot ce i-a stat in putinta, dar a ajuns la concluzia ca el nu poate sa faca fata acestei profesii.

Iata cateva paragrafe din declaratia martorei Daniela Popescu:

Sunt judecator la Judecatoria Deva din 1991, iar din 2009 presedintele acestei institutii. La momentul cand judecatorul Emil Joldis a fost repartizat in cadrul acestei institutii, exercitam aceasta functie de conducere. Il cunosc pe domnul judecator dinainte, cand era avocat. Imi era teama cand am auzit ca a luat examenul de magistratura sa nu vina la noi la instanta. Dupa repartizarea domnului Judecator la Judecatoria Deva, acesta a venit la serviciu cu o intarziere de cinci zile. Eu am fost cea care a incercat sa ia legatura cu domnul judecator, insa incercarile mele au esuat pentru ca avea telefonul inchis. S-a prezentat dupa cinci zile, spunand ca nu a avut internet si nu a stiut de decretul de numire. Desi incepuse modulul de pregatire profesionala, am insistat ca domnul judecator sa fie acceptat la cursurile de pregatire si, pentru a fi sigura, l-am trimis cu masina instantei. Dupa finalizarea acestor cursuri, domnul judecator in mod constant a lipsit de la serviciu fara vreo motivare. Domnul Joldis a intrat la cinci sedinte sa judece, insa statea dor pe scaun si conduceau sedinta grefierii si avocatii. Radeau pana si jandarmii! In mai tot timpul domnul Jodis amana judecarea cauzei afirmand ca nu a apucat sa studieze dosarul. Venea o zi da, una nu, fara sa scrie in condica: numerele, minutele. Domnul judecator a beneficiat de ajutorul unui indrumator de practica, cu sprijinul meu personal si al colegilor dumnealui. Dupa cele cinci sedinte in care domnul judecator a participat, am decis ca aceasta sa nu mai intre in sedintele de judecata, datorita modalitatii de judecare si a motivelor de amanare pe care le invoca (lipsa studierii dosarelor)... Constatand ca domnul judecator a inregistrat astfel 300 de dosare, le-am impartit la doi colegi in activitate. Toate acestea se suprapun cu lipsa nemotivata a domnului judecator, care a perturbat activitatea instantei. Nu am mai dorit sa continui acest cosmar si am hotarat sa intre un judecator permanent. Dupa ce a venit doua saptamani, iar trei saptamani nu, in perioada aceasta a amanat pronuntarile la 11 dosare. Am rugat judecatorul permanent sa semneze in condica. De cate ori se venea la domnul judecator pentru a i se lasa dosarele, dansul spunea sa le lase in biroul sau intr-un loc, iar apoi iesea de la program si dosarele tot acolo erau. Am rugat sa le bage intr-un fiset sa nu intre cineva. Judecatorii din planificarea permanenta au dispus repunerea pe rol a acestor cauze in conditiile in care in unele dintre ele, pronuntarea fusese amanata sapte saptamani. Domnul judecator are si probleme cu alcoolul..” Acesta a fost momentul in care presedinta Judecatoriei Deva, Daniela Popescu, a fost intrerupta de Horatius Dumbrava, pana ce presa a iesit afara din sala de sedinta a Sectiei de judecatori.

In timpul audierilor, judecatorul Emil Joldis a depus mai multe acte medicale. La iesirea din sala, jurnalistii l-au intrebat pe magistrat ce afectiuni are. Acesta a raspuns: „Nu sufar de nicio boala, doar de stres!”

Sectia CSM a ramas in pronuntare pe cazul Joldis, verdictul fiind anuntat peste o saptamana.

Sustinatorii judecatorului Joldis

De retinut, judecatorul Emil Joldis a venit si cu sustinatori la CSM, in persoana unei prietene. Amabila cu presa, doamna a declarat reporterilor Lumeajustitiei.ro: „Este un om exceptional. Si foarte inteligent. De cand e judecator s-a tot straduit sa-si indeplineasca indatoriirile asa cum trebuie, dar e un om emotiv si foarte sensibil. In momentul acesta ma rog la Dumnezeu sa ramana in functie, pentru ca va ajunge cel mai tare!

Intrebata daca judecatorul a avut probleme cu alcoolul, doamna a raspuns ca nu cunoaste acest aspect, dar ca „singura lui problema este ca nu a fost fericit pentru ca n-a intalnit o femeie cu care sa-si formeze o familie”.

Comentarii

# CeSeMe date 28 iunie 2012 18:20 +9

De control psihiatric s-a auzit? :D Ce fac astia de la CSM, pe mana cui ne lasa?

# CRED CA UNUL CA ASTA II CONDAMNA PE BOTISTI_CONSTITUTIONALI date 28 iunie 2012 18:51 -1

CRED CA ASTA L-A CONDAMNAT PE AV. BOTA . HALAL JUSTITIE . CSM LUATI ATITUDINE !!!!!!!!!!!!!!!!!

# CR7 date 28 iunie 2012 19:21 -2

Popescu Daniela l-a condamnat prima dată pe Bota la 1 an (281 c.p.)+2 ani (evaz. fiscală înainte să câştige la CEDO). A părăsit-o bărbatul, urăşte bărbaţii-un fel de Aida Popa din Deva. Este o analfabetă, poreclită Popeasca 3 ani ! 99 la 100 din hotărâri i-au fost desfiinţate !

# Coleg date 28 iunie 2012 21:58 0

Nu asta, colegul lui, militianul Chelcea! Credeti ca este altfel?

# nu mai fiti dactilografi date 28 iunie 2012 20:00 +3

Printre randuri, se vede ceea ce este astazi judecatorul si anume el este un DACTILOGRAF. Trebuie sa isi bata singur la calculator sutele de hotarari, ceea ce este epuizant si strain rolului pe care il are. Foarte rau, pt alcool sa plateasca, dar JUDECATORI, LUPTATI PENTRU A NU MAI FI DACTILOGRAFI! In tarile vecine din UE nu se intampla asta!

# minciunica date 29 iunie 2012 09:57 -3


Citeza pe nu mai fiti dactilografi
Printre randuri, se vede ceea ce este astazi judecatorul si anume el este un DACTILOGRAF. Trebuie sa isi bata singur la calculator sutele de hotarari, ceea ce este epuizant si strain rolului pe care il are. Foarte rau, pt alcool sa plateasca, dar JUDECATORI, LUPTATI PENTRU A NU MAI FI DACTILOGRAFI! In tarile vecine din UE nu se intampla asta!
poti sa ne enumeri in care din tarile vecine din UE judecatorii nu isi redacteaza hotararile ?  hai sa iti spun eu cum e in tarile ,,nevecine" in Italia judecatorul care nu stie sa dactilografieze isi scrie de mana hotararea, iar respectivul inscris este considerat sentinta (vai de capul nostru cand trebuie sa facem recunoasteri si vine un scris de ,,medic-judecator" in Germania judecatorul isi redacteaza hotararea fara aportul nimanui, daca nu stie la calculator nu are ce cauta in sistem. imagineaza-ti ca in sedintele civile nu are nici macar grefier in sala. 

# grefier? nu date 29 iunie 2012 11:32 0

eroare. cate instante din UE ati vizitat? niciuna, dupa cum vorbiti. in tarile civilizate judecatorul nu este grefier, asta ar fi aberant. in toate tarile judecatorii sunt degrevati de munca administrativa. din pacate la noi profesia s-a degradat si se va degrada si mai mult.

# EROARE date 5 iulie 2012 13:21 0

Asta se numeste Joldiş Emil, poate vreti sa modificati LUJU boys and girls.... :D

# avocatel date 28 iunie 2012 18:34 -1

Dar pe CHELCEA de ce nu il supravegheaza profesional ca sta foarte rau la dreptul penal si european. Stie d-na presedinta de unde a venit comanda sa-l condamne pe BOTA si daca stie de ce a admis asa ceva. Cum a ajuns CHELCEA din militean corupt judecator'cinstit"?

# Alberto Kurtyan date 28 iunie 2012 18:35 +5

Pare tragic. Jodis pare un om simplu, dar se pare ca nu este potrivit pentru functia de magistrat. Alcoolul si magistratura nu merg impreuna. Avocatii au libertati pe care magistratii nu si le permit.

# lucian date 28 iunie 2012 20:37 -1

omul e nevinovat in comparatie cu individul ala ratacit in justitie care nu stie ce inseamna neretroactivitatea s.a. dupa cum se vede multi juzi sunt intrati cu ajutorul duhului sfint in magistratura. astia sunt veriga slaba a justitiei si mana cereasca pt avocatii retarzi cotizanti la casieria prostiei intru prosperitatea lui florica si ceilalti .

# avocat date 28 iunie 2012 19:37 +6

poate CSM se sesizeaza si de modul cum conduce sedintele de judecata judecatorul DOMNITEANU de la Macin care a transformat sala de sedinta intr-o feuda proprie contribuabilii fiind admonestati permanent cu expresii de genul:-taci dracului din gura; -iesi dracului din sala; -n-ai tacut ca te ia mama dracului si altele pe care hirtia nu le supoprta.iar cireasa de pe tort a constituit-o suspendarea sedintei de judecata pentru ca ii suna propriul telefon si nestiind sa-l opreasca a trebuit sa cheme un jandarm caruia sa il dea sa-l duca in propriu birou. inchipuiti-va ce act de justitie face acest judecator. R U S I N E

# koko date 28 iunie 2012 20:31 -1

in mod sigur JUDECATORIA DEVA ESTE "CARACALUL JUSTITIEI".  mindria noastra este senior Chelcea Constantin, ex politist cu o "buna reputatie "in presa, apoi acest biet domn judecator. nu m-ar surprinde sa aflam de doamnele urmase ale ciocolinei . nu-i bai, florea ii primeste pe toti in baroul muraturilor, pardon laturilor!!!

# Rechizitoriu DNA date 28 iunie 2012 21:42 +6

Asta e rechizitoriu DNA, nu depozitie de presedinte de judecatorie. Opreste-te! Nu a omorat pe nimeni! Nu a intrebat-o niciun membru CSM daca este in vrajmasie cu "inculpatul"? Atac la persoana si aprecieri subiective: nu l-am vrut de cand am aflat ca va veni, nu a urmarit monitorul ca sa stie cand incepe serviciul (ea stia din circulara), "conduceau grefierii si avocatii, radeau jandarmii" (afirmatia si daca ar fi sustinuta si tot o descalifica), a amanat pronuntarea (inteleg ca era in concediu medical). Nu stiu daca el trebuie pastrat sau nu, dar ea m-a convins ca nu are ce cauta in sistem. Ar putea apara ca avocat un violator sau ar fi procuror II? Ii compatimesc pe avocatii care au cauze pe completul ei.

# declaratie de coleg date 28 iunie 2012 22:16 +5

Nu stiu cine e doamna asta, dar intreaga la cap nu e. Nici macar martor obiectiv nu poate fi numita. O epopee de jigniri cap coada, in care nu a uitat sa sublinieze ca ea a facut "tot" pentru colegul ei. I-a sacrificat pe altii, l-a cautat, l-a inteles...Bine ca a oprit-o cineva. Sunt de acord ca nu era firesc ca omul sa lipseasca zile intregi sau sa spuna ca i-a fost greu sa se obisnuiasca cu calculatorul, sa fie sanctionat daca nu si-a facut treaba, insa mai e o problema, nevazuta. Multi magistrati nu sunt dependeti de alcool, ci de medicamente! In exces sau in lipsa lor. Iar asta nu se vede cu ochiul liber, ci abia in solutii. Si asta e o forma de dependenta la fel de grava.Daca nu si mai grava. Ca din betie te mai trezesti, din dementa insa nu.

# despre Daniela Popescu date 28 iunie 2012 22:37 +2

Ceva in stilul dumneaei: http://www.mesagerulhunedorean.ro/pompiliu-bota-castiga-punct-cu-punct De cand cu Ecris-ul asta nu prea imi este clar cum i-a luat sedinta si a impartit dosarele colegilor. Poate ne explica CSM.

# propunere date 29 iunie 2012 00:16 -1

sa se predea in facultatile de drept capitolul ASA NU despre JUDECATORIA DEVA. acolo ar trebui pusi florea si iordachescu sa pledeze. e dezastru, mai bine ar desfiinta o asa instanta care practica injustitia. apropo angajarile sunt facute pe principiul spune-mi cat de prost esti ca sa nu judeci corect? numai asa se explica solutia nastrusnica in cazul bota, basca ca statul roman o sa plateasca nestiinta de carte a militianului cu reputatie indoielnica.

# Ezoteric date 29 iunie 2012 01:12 +4

Baietii si fetele despre care scrieti ,nu au fost inca avansati la iccj !!!?? Ce eroare,trebuie facut ceva !

# opinie avocat date 29 iunie 2012 12:18 +2

obiectiv privind lucrurile, cred ca niciunul dintre voi, fie avocati, fie judecatori, fie procurori, nu ar dori sa aiba un asemenea coleg...care ( raportandu-ma strict la aprecieri ce tin de aspecte profesionale...in rest e treaba lui..) nu isi vede de dosare! dupa ce ca sistemul incarca judecatorii cu sute si sute de dosare ar insemna ca cei muncitori sa preia si dosarele beizadelelor!!!! soutia...adminterea, exclusiv, prin inm!

# draga csm date 29 iunie 2012 16:06 -4

Pe Chelcea nu-l deranjeaza nimeni, dupa "succesurile" in doasrul bota? Nu ca as avea vreo simpatie pentru avocatul bomba, dar juzi de teapa astora sunt un pericol vadit pentru intreaga societate.

# Gogu date 30 iunie 2012 17:37 +3

Din pacate asta este sistemul, plin din cap pana in picioare de turnatori la securitate care au ajuns judecatori si care nu vor pati nimic. Orice ar face sunt mentinuti in siatem pt este nevoie de ei. Am vazut la TV o judecatoare beata turta, care conducea masina si care in loc sa fie data afara, au fost sanctionati politisii care au avut neobrazarea sa o opreasca/ Mie rusine de sistemul judiciar din Ro si mi-e scarba in acelasi timp. Judecatori si procurori betivi, magistrati care nu citesc si sunt ff slabi pregatiti, etc.

# avocat Z- TARGOVISTE date 2 iulie 2012 18:04 +1

Este vorba de jud. Elena Turcu acum este foarte bine e la sectia 'contencios adm" a Tribunalului Dambovita. A scapat 'basma curata". CSM-ul s-a transformat in sindicatul magistratilor nu este instanta disciplinara.

# Daniel Marian date 17 iulie 2012 16:45 -1

:roll: Emile, nu te lăsa, dă în judecată Statul Român la CEDO. Oricum suntem în procedură de infrigement, aşa că n-avem ce pierde. Şi te aştept la o BR. :cry:

# ADEVARUL date 21 februarie 2013 13:50 0

MASINARIA INFERNALA A JUSTITIEI,AMBASADA A IADULUI PE PAMANTUL ROMANESC,INSTANTA DE JUDECATA ARE CA PRINCIPAL EXPONENT OMUL,CARE E PACATOS,SLAB IN FATA TENTATIILOR,ASTFEL CA IN NICI O JUDECATORIE NU EXISTA CAPELA SAU BISERICA,CI DOAR CATE UN BUFET SI LOCURI DE ASTEPTARE:PURGATORIILE CARE DAU SPRE BATAIA VESNICA DE JOC IN CARE AJUNGEM SI PE AI CAROR PERETI NE SCRIJELIM NUMELE,CA DOAR ASTA SUNTEM,NISTE COPII PROSTI,UN FEL DE ANIMALE SEMIDOMESTICITE,NU?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva