23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARUL PRIPONIT – Raportul corpului de control al premierului Ponta cu jaful de la Transgaz, trimis la DNA in 2014, zace in sertarele procurorilor. Coincidenta, in perioada supusa verificarilor, compania Transgaz era condusa de Florin Muntean, personaj despre care senatorul Valer Marian afirma ca e cel mai bun prieten al lui Vasile Blaga si al tatalui Codrutei Kovesi, fostul procuror Ioan Lascu. O alta coincidenta: la Transgaz, director adjunct a fost fratele sefei DNA, Sergiu Lascu (Raportul)

Scris de: George TARATA - Alex PUIU | pdf | print

10 February 2016 17:10
Vizualizari: 26504

Va amintiti de celebrul dosar „RIL pentru Ilie Carabulea” in care aparea tatal Laurei Codruta Kovesi, fostul procuror Ioan Lascu, si in care era mentionata inclusiv actuala sefa a DNA, la vremea dosarului Procuror General al Romaniei? A fost o cauza extrem de sensibila pentru Kovesi, in care insa DNA nu s-a atins de aceasta si nici de tatal ei, in pofida faptului ca la dosar existau interceptari inclusiv cu fostul procuror Lascu si trimiteri la actuala sefa a DNA. Ei bine, la parchetul anticoruptie exista un alt dosar fierbinte pentru Laura Codruta Kovesi (foto 1), cauza ajunsa la DNA in 2014 si despre care nimic nu se mai stie de atunci.

Este vorba despre un dosar privind posibile fapte de coruptie comise la compania Transgaz, acolo unde director adjunct la Directia Tehnologia Informatiei si Comunicare a fost pana destul de recent fratele sefei DNA, Sergiu Lascu. O companie care a fost condusa de un anume Florin Muntean, cel mai bun prieten al lui Vasile Blaga, un personaj despre care senatorul Valer Marian a dezvaluit ca ar fi si cel mai bun prieten al tatalui Codrutei Kovesi, Ioan Lascu (foto 2). Mai mult, acelasi Valer Marian vorbea despre o implicare a lui Florin Muntean si Vasile Blaga (foto 3, alaturi de Kovesi) in numirea Codrutei Kovesi in fruntea PICCJ, la doar 33 de ani, atunci cand nimeni nu auzise despre existenta ei si cand avea doar trei dosare facute, dupa cum chiar Traian Basescu a dezvaluit.


De cateva zile, o anumita parte a presei, printre care si jurnalisti care au acompaniat cu laude activitatea Codrutei Kovesi la DNA, au descoperit brusc existenta unui Raport al Corpului de control al premierului, care dezvaluia un urias jaf comis la Transgaz, in perioada in care sef la aceasta companie era Florin Muntean, iar director adjunct la Directia Tehnologia Informatiei si Comunicare fratele Codrutei Kovesi, Sergiu Lascu. Asa cum bine a observat jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob de la inpolitics.ro, Raportul Corpului de control nu este nou si nici facut in mandatul premierului Dacian Ciolos. El dateaza din martie 2014, atunci cand prim-ministru era Victor Ponta, la a carui debarcare din functie DNA a lucrat din plin.

Dosarul a ajuns la DNA. De atunci, nimic nu se mai stie

Raportul Corpului de control devoaleaza, asa cum am mentionat si cum vom prezenta in cele ce urmeaza, un imens jaf din bani publici. Interesant este insa un alt aspect. Raportul Corpului de control care priveste compania la care sef a fost fratele Codrutei Kovesi si care este practic un rechizitoriu, procurorilor fiindu-le date mura-n gura toate elementele necesare unei anchete, a fost trimis la DNA in martie 2014. De atunci insa nimeni nu stie ce s-a intamplat in acest caz. Parchetul Codrutei Kovesi, preocupat de spagi de cateva sute de lei si de facaturi cu coloane oficiale, care se misca extrem de rapid in anumite cazuri, de aceasta data nu a mai dat dovada de o asemenea celeritate. Nu vrem sa credem ca acest lucru ar avea vreo legatura cu prezenta fratelui sefei DNA la Transgaz sau ca dosarul a fost ingropat si aruncat intr-un fiset tocmai pe motiv de Sergiu Lascu.

Oricum, DNA este obligata sa iasa public, sa dea lamuriri despre ceea ce s-a intamplat cu sesizarea Corpului de control si sa raspunda cel putin la urmatoarele intrebari:

-s-a efectuat vreun act de cercetare in acest dosar?

-a fost declansata urmarirea penala?

-au existat audieri?

-au fost chemati sa dea explicatii la DNA sefii Transgaz din perioada vizata de raportul Corpului de control, printre care Florin Muntean si alti directori, printre care poate si fratele Codrutei Kovesi, Sergiu Lascu?

Poate insa ca procurorii DNA chiar s-au ocupat de acest dosar si au dispus clasarea lui, stabilind ca nu au fost comise fapte de natura penala. Ceea ce evident trebuie adus la cunostinta publicului, mai ales ca vorbim despre nereguli cu bani publici semnalate de o importanta institutie a statului.

Debandada pe bani publici

Revenind la Raportul privind verificarile efectuate de Corpul de control al premierului la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA, pe care il prezentam in cele ce urmeaza, acesta scoate la iveala un adevarat jaf din banul public, dar si o serie de posibile infractiuni savarsite de unii membri ai conducerii societatii cu capital majoritar de stat.

Potrivit Raportului, in perioda supusa verificarii (ianuarie 2009 – iunie 2013), salariatii TRANSGAZ SA au primit adaosuri si beneficii de aproape 150 milioane euro: bani pentru concediile angajatilor si familiilor angajatilor, reduceri la biletele de odihna si tratament in tara sau in strainatate, prime de vacanta, tot soiul de ajutoare - cum ar fi „76.927.562 lei ajutor material constand in contravaloarea a 6.500 metri cubi gaze naturale, pentru fiecare angajat”, suplimentari de drepturi salariale sub forma de adaosuri acordate cu ocazia unor sarbatori religioase (37.791.415 lei), premii acordate „salariatilor cu aport deosebit in realizarea sarcinilor” (11.778.957 lei), indemnizatii de concediere echivaland cu pana la 30 de salarii de baza brute, ajutoare de pensionare de zeci de mii de euro (de exemplu, 191.580 lei ajutor de pensionare acordat adjunctului Liviu Pintican).

De asemenea, Raportul Corpului de control al premierului vorbeste despre sute de contracte de sponsorizare in valoare totala de peste 18 milioane lei acordate, cu consecinta diminuarii profitului net al TRANSGAZ SA, Asociatiei Club Sportiv Gaz Metan Medias: „Sponsorizarile au fost aprobate de persoane care au ocupat succesiv functia de director general al societatii, respectiv Rusu Ioan, Muntean Florin si Cosma Florin si au fost avizate de catre Moldovan Radu, director economic al SNTGN TRANSGAZ SA. Sponsorizarile au fost aprobate de catre persoane care ocupau functii de conducere in cadrul SNTGN TRANSGAZ SA in timp de detineau si calitatea de membri ai consiliului director al Asociatiei Club Sportiv Gaz Metan Medias”.

O alta situatie de natura infractionala este descrisa la punctul VIII din sinteza Raportului, intitulat „Despre o posibila situatie de conflict de interese”. In prim-plan il regasim pe acelasi Florin Muntean, care – spune documentul Guvernului – in calitatea sa de director general al TRANSGAZ SA, a atribuit un contract de 1,4 milioane lei societatii BAT Medias SRL, la care era actionar majoritar:

La 25.03.2010, intre SNTGN TRANSGAZ SA (beneficiar), reprezentata de MUNTEAN Florin – director general, si societatea BAT SA Medias (prestator) a fost incheiat contractul nr. 155/2010 avand ca obiect prestarea, in interesul beneficiarului, a serviciilor de 'transport persoane si marfa', pe o perioada de un an. Pretul contractului a fost de 1.428.000 RON (TVA inclus) si a fost platit in intregime de SNTGN TRANSGAZ SA. Achizitia acestor servicii nu a fost prevazuta in forma initiala a Programului anual al achizitiilor publice aferent anului 2010, ci a fost inclusa ulterior, ca urmare a aprobarii, in numele directorului general al societatii, a Referatului nr. DD3474/15.02.2010 intocmit de seful Serviciului achizitii. Necesitatea achizitiei nu a fost argumentata in continutul referatului, iar dosarul achizitiei nu contine inscrisuri din care sa rezulte existenta unei 'situatii exceptionale', care impunea modificarea ori completarea Programului anual al achizitiilor publice, fara aprobarea consiliului de administratie al societatii. Director general al SNTGN TRANSGAZ SA, MUNTEAN Florin, a participat la luarea deciziilor privind atribuirea si incheierea contractului nr. 155/25.03.2010 cu societatea BAT Medias SRL, prin aceea ca a desemnat comisia de evaluare a ofertelor, a aprobat raportul procedurii si a semnat contractul ca reprezentant legal al autoritatii contractante, in conditiile in care acesta a detinut, atat in perioada desfasurarii procedurii de atribuire, cat si in perioada executarii contractului, calitatea de actionar majoritar la societatea prestatoare BAT Medias SRL”.

Prezentam in continuare alte pasaje din Sinteza Raportului de control privind verificarile efectuate de Corpul de control al Guvernului la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA:

I. Despre excesul de sporuri, beneficii si alte avantaje banesti acordate personalului SNTGN TRANSGAZ SA in perioada 2009-2013

In contractele colective de munca incheiate de SNTGN TRANSGAZ SA, aplicabile in perioada 01.01.2009 – 31.05.2013, au fost prevazute 13 sporuri/ indemnizati, dupa cum urmeaza: (...) spor pentru conditii grele de munca, spor pentru munca in conditii periculoase, spor pentru conditii vatamatoare, spor pentru conditii penibile.

Conform prevederilor contractelor colective de munca, salariatii SNTGN TRANSGAZ SA au beneficiat, dupa caz, de 37 de adaosuri sau beneficii, dintre care:

1. Reducerea costurilor biletelor de tratament si odihna pentru salariati si membrii lor de familie cu 65% (pentru salariati) si 50% (pentru membrii familiei), in limita a 95 EUR/ zi/ persoana ocazionate de deplasarea in concediu de odihna;

2. Abonamente gratuite pentru mijloace de transport in comun;

3. Suplimentarea drepturilor salariale sub forma unor adaosuri acordate in suma fixa cu ocazia unor sarbatori religioase si ziua meseriei;

4. Plata politelor de asigurare de sanatate, de tip suplimentar, in limita a 200 EUR/ an/ salariat;

5. Plata contributiilor pentru pensii facultative, de tip suplimentar, in limita a 200 EUR/ an/ salariat;

6. Compensarea diferentei dintre salariul de baza individual si indemnizatia legala, acordata pentru concediu de sarcina si lauzie;

7. Compensarea, pentru o perioada de 1 an, a diferentei dintre pensia de invaliditate si salariul de baza al angajatului, la care se adauga media sporurilor de care a beneficiat salariatul in ultimele 3 luni;

8. Plata unor diurne salariatilor, pe durata deplasarii in interes de serviciu in tara, reprezentand 65% din salariul de baza zilnic brut negociat, calculat la numarul de zile lucratoare ale lunii respective;

9. Decontarea cheltuielilor de cazare la unitatile hoteliere din tara de maximum 4 stele, pentru personalul cu functie de executie care executa deplasari in interes de serviciu;

10. Decontarea cheltuielilor de cazare la unitatile hoteliere din tara de 5 stele, pentru personalul cu functii de conducere;

11. Decontarea carburantului (10l/100km), pentru deplasarile efectuate de salariati in interesul serviciului cu autoturismele apartinand acestora;

12. Decontarea transportului pe caile ferate sau auto in comun pentru salariati si membrii familiilor acestora, beneficiari ai biletelor de tratament sau odihna recuperatorie;

13. Ajutor material egal cu contravaloarea a 6.500 metri cubi de gaze naturale, acordat anual fiecarui salariat;

14. Ajutor material acordat cu ocazia unor evenimente deosebite din viata salariatului, respectiv casatoria, nasterea sau infierea fiecarui copil, precum si la decesul parintilor, sotului sau copilului;

15. Ajutor banesc acordat cu ocazia pensionarii, cuprins intre 2 si 10 salarii, in functie de vechimea persoanei in industria gazului metan;

16. Prima de vacanta, acordata in cuantumul indemnizatiei pentru concediu de odihna (drepturile salariale cuvenite pe perioada efectuarii concediului de odihna);

17. Indemnizatie de concediere, in cuantum de maximum 30 de salarii de baza brute;

18. Instalarea gratuita a retelei de gaz, precum si gratuitatea la modificarea instalatiilor existente;

19. Premii pentru stimularea salariatilor cu aport deosebit in realizarea sarcinilor de serviciu;

20. Premii jubiliare, reprezentand recompense pentru vechimea in munca in industria gazului metan etc.

II. Despre cheltuielile inregistrate la SNTGN TRANSGAZ SA in perioada 2009-2013, reprezentand avantaje banesti acordate salariatilor

A. Adaosuri si beneficii

In perioada 01.01.2009 – 31.05.2013, salariatii SNTGN TRANSGAZ SA au beneficiat, in baza prevederilor contractului colectiv de munca, de adaosuri si beneficii in suma totala de 625.906.938,84 RON, din care:

a) suma de 116.998.724,41 RON, reprezentand cheltuieli inregistrate de SNTGN TRANSGAZ SA in legatura cu efectuarea concediilor de catre salariati, compusa din:

-suma de 38.381.808,41 RON, reprezentand reducerea de 65%, respectiv 50% din costul biletelor de odihna si tratament in tara si/ sau in strainatate, precum si contravaloarea transportului pentru salariati si membrii de familie ai acestora;

-suma de 78.616.916,00 RON, reprezentand cuantumul primelor de vacanta acordate salariatilor.

Printre destinatiile aferente biletelor de odihna si tratament decontate de catre SNTGN TRANSGAZ SA angajatilor si membrilor acestora de familie, se regasesc China Mexic, EAU, Italia, Malta, Spania, Grecia, Turcia, Muntenegru, Federatia Rusa, Finlanda.

b) suma de 76.927.562,00 RON, reprezentand cheluieli privind ajutorul material acordat anual salariatilor, constand in contravaloarea a 6.500 metri cubi gaze naturale, pentru fiecare angajat;

c) suma de 37.791.415 RON, reprezentand suplimentarea drepturilor salariale sub forma unor adaosuri si ajutoare acordate salariatilor cu ocazia unor sarbatori religioase si zilei meseriei;

d) suma de 18.696.845,62 RON, reprezentand cheluieli privind asigurarile voluntare de sanatate, de tip suplimentar;

e) suma de 15.603.840 RON, reprezentand cheluieli privind contributii la fondurile de pensii facultative, de tip suplimentar;

f) suma de 11.778.957 RON, reprezentand premii acordate 'salariatilor cu aport deosebit in realizarea sarcinilor din programele de activitate';

g) suma de 8.500.320 RON, reprezentand cheltuieli pentru cadouri acordate salariatelor si copiilor minori, precum si celor aflati in plasamentul familial, cu ocazia anumitor evenimente, cum ar fi: Ziua Femeii, Ziua Copilului, Craciunul, Revelionul s.a.;

h) suma de 6.342.863 RON, reprezentand cheltuieli privind ajutor de pensionare acordat salariatilor;

i) suma de 1.238.872,64 RON, reprezentand cheltuieli ocazionate de incheierea politelor de asigurare privind raspunderea profesionala a salariatilor;

j) suma de 111.592 RON, reprezentand cheltuieli privind acordarea ajutorului material salariatilor pentru instalarea gazelor naturale in gospodariile proprii.

B. Premii

In perioada 2009-31.05.2013, SNTGN TRANSGAZ SA a acordat 'salariatilor cu aport deosebit in realizarea sarcinilor din programele de activitate', premii in suma de 11.778.957 RON.

In acest sens, exemplificatm premiile acordate pentru un numar de 11 salariati care au ocupat functii de conducere in cadrul SNTGN TRANSGAZ SA (director general, director general adjunct, director departament, director directie):

1. GHIDIU Elisabeta 73.600 RON

2.LATA Ilie 73.400 RON

3. PINTICAN Liviu 67.500 RON

4. MATES Angela 66.500 RON

5. STEFANESCU Ioan 63.500 RON

6. BUCUR Adrian 52.400 RON

7. ROSU Elena 51.000 RON

8. MOLDOVAN Radu 49.600 RON

9. CHIS Ioan 42.500 RON

10. BARBU Viorel 38.900 RON

11. COSMA Florin 31.000 RON

C. Ajutor de pensionare

In perioada 2009-31.05.2013, SNTGN TRANSGAZ SA a acordat salariatilor ajutoare de pensionare in suma de 6.342.863 RON. Dintre salariatii carora SNTGN TRANSGAZ SA le-a acordat ajutoare de pensionare, exemplificam:

1. PINTICAN Liviu, director general adjunct, ajutor de pensionare in cuantum de 191.580 RON.

2. CHIS Ioan, director Directia organizare resurse umane, ajutor de pensionare 115.530 RON.

3. CHETAN Ioan, director Departamentul operare, ajutor de pensionare 110.556 RON.

III. Despre prejudiciul cauzat patrimoniului SNTGN TRANSGAZ SA prin decontarea nejustificata a unor bilete de odihna si tratament

Din verificarile efectuate (...) a rezultat faptul ca 30 de salariati (76,92% din numarul celor verificati) au solicitat decontarea nejustificata a contravalorii biletelor de odihna si tratament. (...)

IV. Despre sponsorizarile si cheltuielile efectuate de reprezentantii SNTGN TRANSGAZ SA in interesul Asociatiei Club Sportiv Gaz Metan Medias

(...) 294 contracte sponsorizare in valoare totala de 18.512.706,14 RON, acordarea acestor sponsorizari avand drept consecinta diminuarea profitului net al SNTGN TRANSGAZ SA, care se repartizeaza actionarilor sub forma dividendelor. (...)

Sponsorizarile au fost aprobate de persoane care au ocupat succesiv functia de director general al societatii, respectiv RUSU Ioan, MUNTEAN Florin si COSMA Florin si au fost avizate de catre MOLDOVAN Radu, director economic al SNTGN TRANSGAZ SA.

Sponsorizarile au fost aprobate de catre persoane care ocupau functii de conducere in cadrul SNTGN TRANSGAZ SA in timp de detineau si calitatea de membri ai consiliului director al Asociatiei Club Sportiv Gaz Metan Medias.

(...)

VI. Despre cheltuieli de protocol si cheltuieli neeconomicoase efectuate in scopul organizarii unor evenimente, avand drept consecinta diminuarea dividendelor care se repartizeaza actionarilor

In perioada 01.01.2009 – 31.05.2013, SNTGN TRANSGAZ SA a efectuat cheltuieli de protocol si reprezentare in suma totala de 4.585.320,83 RON, dintre care suma de 754.965,44 RON reprezinta cheltuieli in legatura cu organizarea evenimentelor 'Centenarul Gazului Romanesc' si '35 de ani de tranzit international al gazelor naturale in Romania si Balcani', desfasurate in anul 2009.

VII. Despre atribuirea nelegala a contractelor de achizitie publica

In perioada 01.01.2009 – 31.06.2013, la nivelul SNTGN TRANSGAZ SA au fost incheiate un numar total de 1.697 contracte de achizitie publica, avand o valoarea cumulata de 1.655.939.213,20 RON (fara TVA).

In cadrul actiunii de control au fost verificate, prin sondaj, un numar de 80 de contracte de achizitie publica (reprezentand un procent de 4,71% din totalul contractelor atribuite in perioada supusa verificarilor), constatandu-se ca 72 dintre acestea (reprezentand un procent de 90% din cele verificate) au fost atribuite cu incalcarea dispozitiilor legale in domeniul achizitiilor publice.

Valoarea contractelor verificate, atribuite cu incalcarea dispozitiilor legale in domeniul achizitiilor publice, este de 90.505.033,79 RON (inclusiv TVA). Atribuirea nelegala a contractelor de achizitie publica s-a realizat prin urmatoarele modalitati: (...)

(...) Avand in vedere ca in urma desfasurarii actiunii de control au rezultat indicii privind implicarea reprezentantilor SNTGN TRANSGAZ SA in acte si operatiuni care pot intruni elementele constitutive ale unor posibile fapte de natura penala, Corpul de control al prim-ministrului, ca organ cu atributii de control, va sesiza organele de urmarire penala, respectiv Directia Nationala Anticoruptie, urmand ca organul de urmarire penala sau, dupa caz, instanta de judecata, sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei”.

*Cititi aici integral Sinteza Raportului de control privind verificarile efectuate la TRANSGAZ SA

*Cititi aici integral sinteza sesizarilor trimise la DNA de Corpul de control al prim-ministrului

Foto 1: mediafax.ro

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 10 February 2016 16:20 +28

cum va spuneam ,chiar daca/s masochist chiar ASTEPT SA VAD CIND O SA SE RIDICE NEAMUL ASTA DE MERMELACI SI SA NU SE MAI LASE PROSTIT SI SA/SI FACA SINGUR DREPTATE!!!!!!!!!()acum cind scriu o angajata din taxele mermelacilor este de o obraznicie rar intilnita(de fapt des intilnita) subiectul fiind o pensie de 3 lei pe luna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NOI MERMELACII VOM MAI AVEA DREPTATE SI JUSTITIE DOAR CIND NE/O VOM FACE NOI!!!!!! SI NICIODATA NU/S MUIATI POSMAGII !!!!(stiu vca vor sari bucatarii chinezi cu rosu dar masochiast fiind abia astept sa ajunga rabdarea mermelacilor la capat,nu o luati ca pe DREPTATE PINA LA CAPAT,CI DREPTATEA PINA LA CAPAT TREBUIE SA TI/O FACI SINGUR!!!!!!,unii vor striga instigare noi mermelacii strigam DREPTATE,oare care/s mai multi?oare cine ar cistiga ?

# unul din lumea cea mare date 10 February 2016 17:43 +22

TRANSGAZ ESTE INCEPUTUL SFIRSITULUI coanei kovesi.ESTE O PREDICTIE DESCHID BURSA PARIURILOR!!!!!!!!!!

# Lulu date 11 February 2016 09:15 +8

Astia sunt bani spalati si care au ajuns la servicii fratilor ... nu va mai imbatati cu apa rece ... credeti ca salariatii aia au luat vreun ban ... toti sunt bani spalati pentru statul de drept ...  :-x :-x :-x

# ce sa zic... date 10 February 2016 16:21 +15

De cand e lumea... o mana a spalat pe alta...

# idiosincrasia tinerei procuroare promovata de Base date 10 February 2016 16:59 +16

Ko are idiosincrasie fata de corpul de control - poate ati observat ca nici macar nu il ia in considerare cand vorbeste de dosare.

# Ko nu rezista tentatiei - la masa in privat cu coruptia date 10 February 2016 20:54 +10

"Zece ani de zile oamenii astia au stat la masa cu mine in privat. Ma refer la Kovesi, la Coldea, la Maior, la multe alte personaje din Justitie si din servicii. Nu ai stiut zece ani ca sunt o persoana corupta? Eram o persoana corupta si acopereai lucrul acesta?"

# @ce sa zic date 12 February 2016 08:21 +1

si ambele spala obrazul!?!

# babacu date 14 February 2016 02:42 0

[quote name="@ce sa zic"]si ambele spala obrazul!?![/quote],dar obrazul e gros ... acoperit cu șorici ... :-x

# escu date 10 February 2016 18:00 +19

Dosarele în cauză vor sta mult la dospit. Cât Luluța va fi șefa Destabilizării Naționale nimeni nu va mișca ceva în privința Transgaz. Poate, doar, Johannis să iasă public și să ceară demisia ca în cazul lui Ponta. Ce zică Klauss, ieși la bătaie? Mă îndoiesc. Fac parte din aceeași gașcă sibiană. Un alt exemplu: Pe Boc l-a întrebat vreodată de sănătate, când există atâtea declarații în care este citat? Zero barat.

# Asta-i bună, omu' a crescut-o şi a ţinut-o la facultate date 10 February 2016 18:24 +4

şi acum ... fi'sa să-l ancheteze ... numa' fin'că așa vroia Ponta ?! :o

# TITULESCU date 10 February 2016 19:18 +13

TOTI JUDECATORII SI PROCURORII SI PERSONALUL AUXILIAR DIN JUSTITIE ,(INCLUSIV FEMEIILE DE SERVICIU) DATI AFARA DIN JUSTITIE SI SA FIE ADUSI JUDECATORI DIN AFARA TARII DAR NU DIN ITALIA -MODELUL ACTUAL DUPA CARE S-A FORMAT JUSTITIA ROMANA-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AJUNGE CU CIRCOTECA ASTA ,CU BISNITA ASTA ,IMPART DREPTATEA AZI SI MAINE AFLAM CA ,,ONORATA INSTATA'' FACEA SEX CU INCULPATUL,MAI LUA NISTE OUSOARE ,NISTE BANUTI 1000 EURO UN PROCUROR CARE SA FIE LA DNA ACUM sau oare unde , O ROCHIE sau ARE AGENDA CU CEI DATOREAZA INCULPATII ?????? HOTUL STRIGA HOTII! Eu stiu o onorata instanta CARE A LUAT SPAGA CAND ERA PROCUROR AU DAT-O AFARA ,a stat putin avocat si cam murea de foame SI APOI S-A FACUT JUDECATOR SI ACUM E ,,ONORATA INSTANTA'' ACUM ACUM IN 2016 E ONORATA INSTANTA si asta e justitie ?????????????

# santinela date 11 February 2016 08:57 +5

Ce transparenta,ce independenta,ce obiectivitate,cit profesionalism pe Kovessi de ne dau lacrimile.Acum este de inteles de ce s-au bulucit Ambasada Americala si "Bruxellesul" cu premiile pe capul baschetbalistei.Asa este la ei si asa trebuie sa fie si la noi.

# Vlad date 11 February 2016 17:22 +5

Alo SRI-le , madam Kovesy cu DNA-ul , ce facem , alo Cotroceniule mut ce faci , dormi treziti-va rapanosilor , la treaba nenorocitilor , cercetati si arestati , nu va luati de babuta cu legatura de ceapa in piata Matache !

# "Gabut" date 11 February 2016 22:03 +4

"Gabut"Stau si urmaresc zi de zi notitii si evenimente din tara mea,ca in mintea mea inca mai vreau sa fie o tara,si mai mult de atat,O TARA UNITARA SI INDEPENDENTA,dar cred ca mai degraba ma insel,si afirm ca santem de multe secole in urma O COLONIE,si aici trebuie sa excludem perioadele din timpurile,si aici sa incepem cu perioadele:VLAD TEPES,TUDOR VLADIMIRESCU,AVRAM IANCU,ALEXANDRU IOAN CUZA,acestea sant perioadele care sant redate mari istorici ai acestei natii,care acum cineva din ministerul invatamantului vrea sa predea aceasta istorie a acestei natii,de aici putem sa gandim ca cei care conduc destinele acestui tinut ROMANIA,nu au sange de roman,si vor sa stearga tot trecutul acestei natii.I-mi vine greata,i-mi dau lacrimi cand ma gandesc ca in cateva decenii vom disparea ca natie,ce pacat.Dar sa stiti dragi conatioli,s-au mai bine zis FRATI ROMANI,trebuie sa ne unim acum ca nici odata,poate sa fim mai uniti ca atunci cand am esit in strada cu pieoturile goale sa daramam un dict

# "Gabut" date 11 February 2016 22:24 +4

"Gabut"Si cum spunea in comentariu de mai inainte,si cum spunea un scriitor drag mie,prosti dar multi,si sa ma explic,toti acestia care noi i-am ales dupa ce s-au vazut cu saci incaruta(VOTURILE),s-au si zuitat de noi,asa ca atunci cand inearca sa devieze de la ce au promi trebuie sa esim contra lor,si sa-i dam jos.SI acum as vrea sa vin cu careva exemple,si anume,nu vedeti nu vedeti ca persoana care vrea faca dreptate,este bagata pana in gat mizerie,si aici ma refer la d-na Kovesi,care si ea cu fratele si cu tatal trebuiau demult sa fie dupa gratii,dar vedeti,cum este vorba romanului,hotul dupa ce fura iese in drum si striga HOTU;HOTU,asa ceva au facut acesti dusmani ai acestei natii.Vedeti cine fac legile acestei tari,sa mai avem incredere in cineva din aceasta tara,ba nu ca toti,din 90 pana in prezent au fost niste dusmani ai acestei natii,si aici cu totii stim ca toti ne-au furat,ne-au bagat in puscarii nevinovati,iar ei i-si pastreaza averile facute prin furt,incepand de la presed

# "Gabut" date 11 February 2016 23:52 +3

"Gabut"Si incerc sa vad ce se intampla,si cred ca acest lucru de distrugere acestei natii a fost pregatita cu multi ani in urma de adistruge regimul lui ceausescu,si ca sa fie pe intelesul tuturor a fost o conspiratie care le-a reusit celor din lumea masoneriei.Stiti cum au facut cu ROMANIA.exact cum face pisica cu un soarec,il chinuie pana nu mai misca,si dupa aceea il mananca.Tot asa ceva au facut si masonii cu noi,ne-au chinuit cu un politician,cu un catedrat,cu un marinar,si acum incearca cu un prusac,ce sa mai intelegem de aici?.Parese ca santem o cusca de cobai.Dar acest lucru parese ca il meritam,si spun ca-l meritam,pentru ca nu stim sa ducem lupta pana la capat.Amintitiva ce zicea puncul 8 de la TIMISOARA,nimeni nu a tinut cont de el,hei...acum trebuie sa platim,si vom plati mult timp de acum incolo,totul depinde de noi,daca ne vom trezi din somn,si vom vedea lucrurile asa cum trebuie.Inca se mai poate,acum santem ca un boxeador,santem la podea,dar ne putem ridica,si putem cas

# "Gabut" date 12 February 2016 00:12 +3

"Gabut"Si acum vreau sa ma intorc la campania prusacului,care zicea,si zicea cu vorba accentuata,EU VREAU SA FAC ALTA POLITICA,la ce politica va asteptati sa faca,acum o vedeti cu totii cei care la-ti votat,va inselat,dar nu el ci cei din spatele lui,pentru ca pe el nu-l duce capu,pentru ca el nu poate sa tina un discurs fara notite,un discurs liber,si tot ce spune dupa mine este ca un actor care repeta pana si-l intipareste in memorie,dupa aceea vine cu discursul.Acesta nu este un politic,cat nu sant yo popa.Dar ce sa faca ia placut,sii place sa fie o unealta de scos catanele din foc,si asta o face pentru ca daca no facea il astepta ca pe multi ca el justitia,ca siel este la fel ca ceilalti,sa nu uitam ca si-a insusit casele prin frauda,a castigat bani prin meditatii,fara sa plateasca inpozite statului ROMON,poate va venii si randul lui sa dea cu subsemnatul,caci stim cu totii ce se intampla cu unealta cand nu mai este de trebuinta,se arunca la gunoi....

# Hidul date 12 February 2016 07:53 +3

Pina nu cad toti capii marilor parchete,care au functionat si nu au facut nimic si nu fac nici acum,impotriva marilor fapte de coruptie din timpul regimului portocaliu o sa avem doar anticoruptie cosmetizata si selectiva.Ei au stiut si atunci si stiu si acum ce si cum se fura atunci.Acum le este frica sa nu-i dea in git marii corupti,pe care-i ancheteaza de forma.Formau o echipa?

# Ioan date 14 February 2016 11:24 +2

Toti basistii au penetrat in structurile romanesti pentru urmatorii douazeci de ani.Justitia e oloaga si chioara.Se tin unii de altii precum o plasa de navod cu ochiuri dese. O pecingine pe trupul tarii.

# RAFILA KAPAS date 26 February 2016 08:49 0

NE MERITAM SOARTA!PANA CAND NU NE DESTEPTAM SA FIM UNITI SA TAIEM RAUL DIN RADACINA.NE-AM ARS DE ATATEA ORI CU MINCIUNILE SI PROMISIUNFACUTE PROFITAND DE NAIVITATE A NOASTA A" PROSTIMII!

# Ioacob date 2 May 2017 16:11 0

Cazul acesta ar trebui,cred, inclus in tratatele de Drept ale tuturor facultatilor de profil din tara noastra iar anual, cu participarea studentilor in Drept Deasemenea,ar trebui fie organizate dezbateri pe temele respective si pe cazuri concrete in toate centrele universitare.Ce efecte minunate ar avea pentru educarea civica a populatiei !!! Va provoc la o... gluma. Ce ar fi daca, la fiecare judet, DNA ar infiinta un sertar (bine sigilat) cu acele dosare nesolutionate din motive... (se intelege) si "daruite" spre solutionare garzii prorocurorilor DUPA INLOCUITEA/SCHIMBAREA CONDUCERII ACTUALE A D.N.A. Asta asa, de dragul... DEMOCRATIEI !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.03.2023 – Blocaj in cazul pensiilor de serviciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva