2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAN(ELISTUL) DNA A PICAT PE INTERCEPTARI – Inregistrari uluitoare. Procurorul DNA Ciprian Man isi asigura denuntatorul: „Aaa...nici nu ne-am bazat noi pe Curtea de Apel...dosarul ramane definitiv la Inalta Curte”. Dupa ce il prepara pe denuntator, Man ii cerea: „Sa stergi toate mesajele pe care mi le-ai trimis. De fiecare data cand imi trimiti un mesaj dupa asta sa-l stergi... Si agenda sa-ti fie curata... Despre mine sa nu zici nimic”. Solicitam anchetarea procurorului Man (Audio)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 May 2017 17:38
Vizualizari: 31941

Asa cum am anuntat, Lumeajustitiei.ro incepe un serial cu dezvaluiri despre una dintre cele mai mizerabile facaturi ale parchetului condus de Laura Kovesi. Incepand de astazi vom publica informatii si documente despre modul in care avocatii Ioan si Daniela Sava au fost executati de DNA si de celebrul procuror Ciprian Man (foto), fost sef al DNA Oradea, promovat recent la Bucuresti de Laura Kovesi. Dezvaluirile noastre vor viza ambele dosare ale sotilor Sava. Atat cel privind presupusul santaj la adresa judecatoarei Crina Muntean, in care sotii Sava au fost achitati definitiv la ICCJ, cat si cel de trafic de influenta si fals, in care Ioan Sava a fost condamnat de instanta suprema la 3 ani inchisoare cu executare, iar Daniela Sava la 10 luni inchisoare cu suspendare.

Pe langa documentele care arata un adevarat mecanism urnit impotriva sotilor Sava, Lumeajustitiei.ro va prezenta, incepand chiar cu editia de azi, inregistrari audio uluitoare cu procurorul Ciprian Man si denuntatorul avocatului Ioan Sava. Inregistrari in care procurul Ciprian Man discuta cu denuntatorul despre solutia de la Inalta Curte, ii cere sa stearga orice urma de comunicare dintre ei si il invata cum sa procedeze in relatia cu avocatul Sava. Culmea, Ciprian Man tine legatura cu denuntatorul desi nu el era procurorul de caz.


In mod normal, in orice tara in care statul de drept functioneaza cu adevarat, dosarele sotilor Sava ar fi fost redeschise si revizuite de urgenta. La fel, in orice stat de drept un procuror care prepara cu denuntatorul infundarea persoanelor vizate, in conditiile in care nici macar nu era procuror de caz, ar fi fost tras la raspundere. Tocmai de aceea, Lumeajustitiei.ro solicita declansarea unei anchete in ceea ce-l priveste pe procurorul Ciprian Man, atat din punct de vedere penal, cat si din punct de vedere disciplinar. Mai ales, ca de numele lui Man se leaga si alte abuzuri, cum ar fi cel facut in cazul judecatorilor de la Tribunalul Bihor si Curtea de Apel Oradea.

Astfel, in editia de astazi, prezentam trei intregistrari audio intre procurorul DNA Ciprian Man si denuntatorul avocatului Ioan Sava din dosarul de presupus trafic de influenta, un anume Ioan Romocsa. In acest caz, Sava a fost acuzat ca ar fi pretins si primit 7.000 de euro de la Romocsa, ca sa ii aranjeze o solutie favorabila intr-un dosar de furt in care acesta era implicat. Ciprian Man a fost inregistrat in conditiile in care pe numele denuntatorului era emisa autorizatie de interceptare. Inregistrarile au fost descoperite la fel ca in cazul RCS RDS, dupa ce instanta a incuviintat ca acestea sa fie puse la dispozitia sotilor Sava, caci ele fusesera dosite de DNA. Sunt zeci de inregistrari in care este surprins modul in care procurorul Ciprian Man si denuntatorul pregatesc infundarea avocatului Sava. De asemenea, pe interceptari a picat si ofiterul de politie judiciara Traian Surducan.

Man il asigura pe denuntator ca la ICCJ se va obtine solutia dorita. Planul nu i-a iesit

Prima inregistrare pe care o publicam mai jos a avut loc in 2 martie 2012, la o zi dupa ce Ioan Sava fusese retinut de DNA si dus la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventiva. Instanta a respins insa cererea DNA, neluand fata de Sava nici macar masura controlului judiciar. Tocmai faptul ca Ioan Sava nu a fost arestat il nemultumea pe denuntator, acesta plangadu-i-se procurorului Ciprian Man. La randul sau, Man ii explica denuntatorului ca nu pe Curtea de Apel s-au bazat, transmitandu-i un mesaj cu subinteles: „Va ramane definitiv la Inalta Curte”.

Ei bine, intr-adevar, dosarul a ramas definitv la Inalta Curte, dar nu asa cum si-a dorit DNA. Instanta suprema a respins contestatia DNA impotriva hotararii de la Curtea de Apel Oradea, dispunand control judiciar fata de Ioan Sava si nu arest preventiv. Este limpede ca o asemenea discutie nu are ce sa caute intre un procuror si un denuntator.

Iata inregistrarea si stenograma discutiei purtata in 2 martie 2012, intre procurorul Ciprian Man si denuntator:


ROMOCSA: Alo!

MAN: Salut Romocsa! Ce faci?

ROMOCSA: Da uitati aci la munca putin.

MAN: ..... aaaa ..... te-o contactat cineva in legatura cu ....?

ROMOCSA: .... nu... inca nu.

MAN: Daca te contacteaza....sa-mi spui!

ROMOCSA: Da ....

MAN: .. te rog sa-mi spui ...

ROMOCSA: ..... bine, bine va sun ..... aaaaa m-am suparat alecuta ..... c-am

auzit ca .... aia de la Curtea de Apel ..... aaaa .... nici o facut nimic ....

MAN: Da, dar .... am declarat recurs se va judeca, .... judeca dosarul la

Bucuresti la Inalta Curte saptamana viitoare.

ROMOCSA: Speram sa fie bine ca vedeti d-voastra nedreptatea asta .... ii asa

de mare .... cum domnule cu toata .... aaa ... documentu’ .... cu toate .... aaa ...probele el sa stea bine merci .... nu-i corect ....

MAN: .... aaaa ..... pai da ... tovarasiile is .... aaaa ... ai vazut si tu cum ....

ROMOCSA: .... da stiu eu pfoai de mine ... stiu eu .... eu .... u ..... aaaa .... o zis.... eu acuma va spun .... aaaa .... sotia o zis ... acuma ..... (neinteligibil) ....acuma pot sa zic .... daca e la Curtea de Apel la Oradea categoric ca nu se face nimic absolut ...

MAN: ... aaaa .... nici nu ne-am bazat noi pe Curtea de Apel .... dosarul ramane definitiv la Inalta Curte

ROMOCSA: Da, da ... am inteles

MAN: .... problema ii in felul urmator ....

ROMOCSA: imhi

MAN: Daca incearca sa te abordeze ... daca te ameninta intr-un fel direct sau

indirect, te rog sa ma suni. Bine?

ROMOCSA: Da, da, stati linistit. Bine? .... eu iar ... aaa ..... nu-mi schimb ....

adevarul ramane adevar .... fiti linistit. Bine?

MAN: Inca o chestiune. Ai vorbit tu vreodata cu el ceva despre Ilisie?

ROMOCSA: Nu, nici poveste asa ceva. Numa i-am spus odata ca m-a chemat

Ilisie atat, nimic altceva, atat stiti d-voastra ... chiar la inceput ... da n-am

vorbit nici, absolut nimica.

MAN: No, bine Romocsa! Sa nu discuti cu nimeni despre Ilisie, nici despre

mine sa nu zici nimic.

ROMOCSA: Nu, nu fiti linistit ca doar mi-o spus Domnu Surducan, nu, nu stati

linistit. Bine?

MAN: Ai depus denuntul la Bucuresti si nu stii ce s-o mai intamplat in... aaaa...

ROMOCSA: Exact! Exact, exact ... immhhii

MAN: No, orice imixturi, amenintari, daca simti tu ..... aaa .....

ROMOCSA: Da! .... va sun ....

MAN:..... aaa ..... poate te abordeaza prin altcineva .... sau no ..... (neinteligibil)

ROMOCSA: Da, da ... va sun, va comunic stati linistit. Bine?

MAN: No, bine Romocsa!

ROMOCSA: Multa sanatate s-aveti!

MAN: Salut! Weekend placut.

ROMOCSA: Multumesc!

Urmele trebuie sterse

Anterior, intr-o alta discutie, din 21 februarie 2012, deci cu cateva zile inainte de retinerea avocatului Ioan Sava, procurorul Ciprian Man il instruia pe denuntator ce sa faca astfel incat orice urma a relatiei dintre ei sa fie stearsa. In acest sens, procurorul ii transmite denuntatorului sa stearga mesajele din telefon pe care i le da, iar agenda aparatului sa fie goala.

Iata inregistrarea si stenograma discutiei purtata in 21 februarie 2012, intre procurorul Ciprian Man si denuntator:

 

ROMOCSA: Da!

MAN: Auzi? sa stergi toate mesajele pe care mi le-ai trimis. De fiecare data cand imi trimiti un mesaj dupa asta sa-l stergi.

ROMOCSA: aaaa...... Da, Da .... stiu stiu. Am sters deja .... neinteligibil

MAN: Si agenda sa-ti fie curata .... Da?

ROMOCSA: Da sigur stati linistit.

MAN: Ce o zis de bani? Pana cand te asteapta?

ROMOCSA: pai... am mers, sunat-o pe nevasta lui si o zis ca aaaa.....Dragul meu pe mine nu ma intereseaza si atuncea am venit napoi m-am intors inapoi aicea la ..... sa-l astept pe el sa iasa din sala ...

MAN: Zi ca ai discutat deja si intr-o ora – doua, faci rost de bani

ROMOCSA: Deci ... pana la ce ora sa-i zic? pana la ora ....?

MAN: O ora doua zi ... asa o ora doua v-aduc banii

ROMOCSA: O ora, doua

MAN: Deja am vorbit cu cumnatu .... neinteligibil

ROMOCSA: Dupa aia, dupa aia.. vin la d-voastra ... sau cum facem?

MAN: .... dai un mesaj si te sun eu

ROMOCSA: Bine ... bine, bine ... ok. Sanatate!

MAN:.... (neinteligibil)

Man il linisteste pe denuntator

Un moment de panica a existat in 28 februarie 2012, ziua dinainte ca avocatul Sava sa fie retinut. Denuntatorul l-a contactat pe procurorul Ciprian Man spunandu-i ca Ioan Sava l-a intrebat daca a fost la DNA, avertizandu-l ca poate afla acest lucru. In aceeasi discutie, Man ii cere din nou denuntatorului sa aiba grija si sa stearga toate mesajele din telefon.

A urmat dialogul de mai jos:


ROMOCSA: Alo!

MAN: Da, Romocsa!

ROMOCSA: M-am intalnit .... mai-nainte ... aaa ... m-o de fapt sunat nevasta-sa ... si era prin oras si hai sa-mi duci sa-mi faci un comision ... stiti ca i-am mai facut si altadata .... sa-i aduc de acolo peste sau nu stiu ce ..... si ... zice stai 5 minute zice .... sa-l chem, ca .... vine si Sava ca vrea sa vorbeasca ceva cu tine .... si-o venit el ... ne-am intalnit acolo pe ..... drumu prin'...... pe drum asa .... venind de acolo .... si zice catre mine ....ba .... ai fost zice la .... DNA? ... zic ... n-am fost ... nici nu stiu eu cei aia! ... nici nu stiu .... cine-s aia ... ca nu ma ocup eu cu asa ceva ...... ca zice ... cineva care locuieste deasupra ....acolo .... te-a vazut..... zic pe mine zic? ... Poate ma confunda, eu zic ... nici nu stiu unde ii, ..... nici nu stiu unde ii ... aaa?

MAN: Da

ROMOCSA: Zice .... vezi Romocsa .... vezi Romocsa ... ca daca vreau ... zice eu pot sa .... gasesc .... zice ..... aaa ... gasesc cine era la poarta..... intelegeti?

MAN: ...aaaa.... atata tot?

ROMOCSA: Atata tot a fost toata discutia ....

MAN: Stai linistiti ca te verifica ..... sa nu te dai de gol ...

ROMOCSA: Nu, nu ... Domane Feri!

MAN: Nu mai zici ... nimic, ... nu mai vorbesti de .... de nimic, nimic .... nu mai vorbesti, .... sa dai de banuit

ROMOCSA: Nu, nu ... zic ... Domnu Sava ... Da eu m-am jurat ca nu nici vorba asa ceva ... nu .... nu ma ocup cu asa ceva .... zic .... fiti linistit ca nu ... asta ... intelegeti?

MAN: Te verifica ....

ROMOCSA: Da, da ... Ok

MAN: Stai sa-ti spun ....

ROMOCSA: da ...

MAN: aaa .... solutia cand astazi? ... ce-o zis?

ROMOCSA: Astazi se da solutia!

MAN: No bine. Cand stii solutia imi trimiti un mesaj.... Bine? Da ....

ROMOCSA: Bine ....

MAN: .... sa le stergi toate mesajele care mi le trimiti mie .... sau ....

ROMOCSA: Ce sa fac?

MAN: .... sa nu-ti verifice .... sa le stergi din telefon ...

ROMOCSA: Nu ... le-am .....

MAN: .... sa le stergi din telefon....

ROMOCSA: ... le-am sters toate, le-am sters toate .... Bine?

MAN: No bine, bine ...

ROMOCSA: No. Sanatate! Sanatate!

MAN: Salut!

Man recunoaste ca nu el este procurorul de caz

Toate aceste discutii au loc in conditiile in care Ciprian Man nu era procurorul de caz din acest dosar. Nu el se ocupa de dosarul de trafic de influenta al lui Ioan Sava, ci colegul sau Adrian Valentin Muntean, procurorul care a si semnat rechizitoriul, impreuna cu ofiterul de politie judiciara Traian Surducan. Insusi Man recunoaste, intr-o adresa catre ICCJ, ca nu el este procurorul din dosar, dar explica nonsalant ca i s-a parut normal sa tina legatura cu denuntatorul si sa ii dea acestuia tehnica de inregistrare, caci cunostea foarte bine dosarul:

„-dupa data la care dosarul penal avand ca obiect denuntul lui Romosca a fost inregistrat la DNA Structura Centrala, ofiterul de politie Traian Surducan a fost delegat pentru efectuarea de cercetari oenale in cauza;

-intrucat cunosteam datele dosarului foarte bine si datorita faptului ca toate activitatile martorului denuntator urmau a se desfasura la nivel local, in vederea probabrii activitatii infractionale a inculpatului Sava Ioan, am tinut legatura personal cu denuntatorul Romocsa Ionel, astfel ca eu i-am dat acestuia de fiecare data, aparatura necesara efectuarii inregistrarii discutiilor in mediul ambienta;

(...)

-dupa ce dosarul a fost inaintat la DNA Serviciul Teritorial Oradea, cauza a fost repartizata de catre procurorul sef serviciu Marius Iancu domnului procuror Adrian Valentin Muntean, care a finalizat ancheta si a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor”.

Procurorul Cirpian Man avea sa se ocupe insa mai tarziu personal de sotii Ioan si Daniela Sava intr-un alt dosar. In cel de inchipuit santaj la adresa judecatoarei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, o facatura care a fost demontata la Inalta Curte. Culmea, dupa cum veti putea citi mai jos, Cirpian Man recunoaste ca a invatat carte chiar de la avocatul Sava, fiind avocat stagiar la cabinetul acestuia. Mai mult, Ioan Sava chiar i-a dat recomandari lui Man pentru examenul de admitere in avocatura.

Iata mai jos fragmente din memoriul catre ICCJ in care Ciprian Man recunoaste ca nu el a lucrat in dosarul avocatului Ioan Sava, dar ca i s-a parut norma sa tina legatura cu denuntatorul:


Comentarii

# DODI date 22 May 2017 21:58 +7

Se cuvin două precizări: 1. ROMOCEA este nume tipic de țigan din Ardeal; 2. ROMOCSA este ortografia ungurească a numelor. De-a lungul istoriei în Ardeal, la majoritatea populației, numele le-au fost schimbate după ortografia ungurească pentru a se putea demosntra ulterior că ei ar fi majoritari. În legătură cu MAN nu am a spune decât vorba francezului: CHI SASEM SAFUME, cu traducere aproximativă: Cine se-aseamănă se-adună (se-afumă pentru hăhăilă!). Adică nimeni în DNA nu trebuie și nu are voie să depășească IQ luluței. Lucru dificil ținând cont de numărul redus al acesteia.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 22 May 2017 22:02 +3

Reiterez felicitările sincere adresate avocatului Sava și soției, care, cu stoicism și perseverență, au acționat pentru demantelarea acestui infect exercițiu neo-kaghebist de represiune și intimidare. Cât despre înfiorătoarele circumstanțe ce se deduc din lectura (audiția) acestor înregistrări, se poate intui nivelul apoteotic al abjecției profesionale și umane a unor slujbași statali, îndrituiți cu efectuarea unei anumite funcții judiciare. Doar cei care au fost târâți sub tăvălugul acestui odios mecanism de represiune al cârdășiilor famigliale din instanțe și parchete pot să intuiască semnificația extraprocedurală a acestui uluitor caz: salvgardarea libertății de exprimare, a libertății personale, a dreptului la apărare, a dreptului la un proces echitabil sau a principiului fundamental al legalității incriminării infracțiunii și pedepsei.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 22 May 2017 22:03 +1

Ioan Sava a fost PRIMUL CAZ din Rroemenica neo-securistă, (a borfășeilor și hooliganilor înstruțați în robe), caz în care s-a încercat aplicarea botniței mediului online printr-un ordinar exercițiu extensiv analogic în defavoarea acuzatului, ticăloșie inimaginabilă care calcă în ștoolurile potcoavelor principiile enunțate la art. 7 para 1 CEDO: „nullum crimen, nulla poena sine lege poenalis anteriori”. După soții Sava urmează speța unui guraliv zicălaș de ocări și sudălmi de prin Bukowina (ultraj judiciar comis prin postări online, efectuate pe ediția electronică a unui ziar), speță despre care SPER ca pe data de 26 mai să pot posta pe acest site un mesaj cu rezultatele definitive ale speței. Al treilea caz de neo-kaghebism împotriva libertății de exprimare raportată la mediul virtual – ultraj judiciar - este sărmanul blogger Paul Adrian Ballea, care a fost cadorisit pe fond cu 1 an și 9 luni cu executare pentru niște postări efectuate pe blogul său personal !!!

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 22 May 2017 22:05 +3

Am impresia că deja se conturează un al patrulea caz de „Omertă” aplicată de nelegiuiții în robă, cel al unei blogerițe de prin Alba care este acuzată de asemene de presupuse „fapte penale” comise prin intermediul blogului său (ultraj judiciar). Asta este Rroemenica celor 4850 de juzi și a celor 2650 de polițiști cu studii judiciare care uzurpă titulatura de „magistrat” și întinează rolul și semnificația socială a înfăptuirii actului de justiție. E RROMÂNICA LOR, NU MAI ESTE DE MULT A NOASTRĂ. Norocuțul unora din victimele acestui sistem satrapic și inchizitorial se rezumă la existența pe ici, pe colo, cu raritatea Florilor de Colț, a unor Judecători a căror calitate profesională trebuie scrisă cu J mare. Încă o dată felicitări domnului avocat Sava Ioan. Speța lui transcende cadrul circumstanțial faptic și juridic și se constituie ca o speță – piatră de referință în domeniul jurisprudențial.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva