Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

ALELUIA REPUBLICA PROCURORILOR – Cititi modificarile extraordinare la Legea 304/2004: procurorul e obligat sa respecte drepturile omului si prezumtia de nevinovatie; procurorul va sta in sala de judecata la acelasi nivel cu avocatul; amatorii de la locale nu mai pot fi adusi la DNA si DIICOT; santajul procurorilor asupra judecatorilor nu mai este posibil prin infiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor magistratilor; la DNA se ajunge prin concurs la CSM (Legea)

Vineri, 20 iulie 2018 17:22 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Administratia prezidentiala a anuntat vineri, 20 iulie 2018, ca Presedintele Klaus Iohannis (foto) a emis decretul privind promulgarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara (facsimil), asa cum a fost "obligat" de Constitutie, in urma deciziei CCR, care a stabilit ca modificarile legislative sunt constitutionale. Cu toate acestea, in declaratia sustinuta joi, 19 iulie 2018, la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a infierat coalitia PSD-ALDE, acuzand ca modificarile la Legea 304/2004 sunt proaste, afecteaza independenta procurorilor si judecatorilor si sunt date fara a se tine cont de pozitia Comisiei de la Venetia. Pentru a pune capat dezinformarilor si interpretarilor legate de noul continut al Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, Lumeajustitiei.ro publica forma adoptata de Parlament, care aduce schimbarii fundamentale in bine in actul de Justitie si care va garanta respectarea drepturilor omului si prezumtia de nevinovatie.


Iata care sunt principalele modificari ale Legii 304/2004:

-Art. 7 alin. (3): "Configuratia salii de judecata trebuie sa reflecte principiul eglaitatii de arme in ceea ce priveste asezarea judecatorului, procurorului si avocatilor".

Aceasta inseamna ca avocatii vor sta, in sfarsit, la acelasi nivel cu procurorii, care in majoritatea salilor de judecata din tara beneficiau de o pozitie superioara aparatorilor inculpatilor, incepand cu birourile pe care le au in instanta, pana la pozitia sa, foarte aproape de prezidiul judecatorilor.

-Art. 16 alin. (3): "Hotararile judecatoresti trebuie redactate in termen de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii. In cazuri temeinic motivate, termenul poate fi prelungit cu cate 30 de zile, de cel mult doua ori".

In acest moment in Romania exista dosare in care solutiile au fost pronuntate in fond sau definitiv chiar si in urma cu trei ani, iar tot de atat timp motivarea nu a fost publicata.

-Art. 17 alin. (2): "Completul de divergenta se constituie prin includerea, in completul de judecata, a judecatorului din planificarea de permanenta."

Pe legea veche, in completele de divergenta intrau, aproape cu titlu de regula, presedintii de instanta sau de sectii, ceea ce facea previzibila componenta completului de divergenta.

-Art. 53. alin (3): "Sistemul de repartizare aleatorie a cauzelor pe complete de juecata se audiaza extern, la fiecare 2 ani, sub conducerea Ministerului Justitiei si cu implicarea societatii civile si a organizatiilor profesionale ale magistratilor. Concluziile auditului sunt publice".

Prin introducerea acestui alineat se stabileste obligativitatea verificarii modului in care functioneaza in fiecare instanta sistemul de repartizare aleatorie a cauzelor, prevederea fiind esentiala pentru asigurarea dreptului la un proces echitabil al cetateanului, dupa ce, in trecut, s-au descoperit in mai multe instante din tara metodele de fraudare a acestui sistem.

-Art. 54 alin. (1) indice 1: "Contestatiile formulate impotriva hotararilor pronuntate in materie penala de catre judecatorii si tribunale in cursul judecatii in prima instanta, de catre judecatorii de drepturi si libertati si judecatorii de camera preliminara de la aceste instante se solutioneaza in complet format din 2 judecatori".

-Art. 63 alin. (3): "Procurorii trebuie sa respecte drepturile si libertatile fundamentale, prezumtia de nevinovatie, dreptul la un proces echitabil, principiul egalitatii de arme, independenta instantelor si forta executorie a hotararilor judecatoresti definitive. In comunicarea publica, parchetele trebuie sa respecte prezumtia de nevinovatie, caracterul nepublic al urmaririi penale si dreptul nediscriminatoriu la informare".

Practic, prin acest articol se pune capat defilarilor in catuse prin fata parchetelor a unor persoane care nu au fost nici macar trimise in judecata, se va inceta trendul dat de DNA de scurgere in presa a documentelor din dosarele penale aflate in lucru, cu scopul incriminarii publice a suspectilor. De altfel, va fi interzis parchetelor ca in comunicatele de presa pe care le publica pe site-urile oficiale sa prezinte acuzatiile cu privire la un inculpat cu certitudine, fara a tine cont de afectarea drepturilor fundamentale ale acestuia si fara a lua in calcul ca nu a fost pronuntata o solutie definitiva in cauza, moment pana la care inculpatul este prezumat nevinovat.

-Art. 66 indice 1, alin. (3) indice 1: "Nu pot ocupa functia de ofiter sau agent de politie judiciara, lucratori, informatori sau colaboratori, chiar acoperiti, ai serviciilor de informatii. Anterior numirii in functie, acestia vor da o declaratie olografa pe propria raspundere ca nu fac si nu au facut parte din serviciile de informatii, ca nu sunt si nu au fost colaboratori sau informatori ai acestora."

Cu alte cuvine, se doreste eliminarea de pe toate palierele judiciare a ofiterilor acoperiti sau descoperiti ai serviciilor de informatii, modificarea fiind esentiala dupa ce dezvaluirea protocoalelor secrete intre servicii si parchete sau servicii si instante, care au avut ca efect afectarea drepturilor fundamentale ale celor aflati in proceduri judiciare.

-Art.79 indice 1 alin. (3): "Pentru a fi numiti in cadrul DIICOT, procurorii trebuie sa nu fi fost sanctionati disciplinar, sa aiba o buna pregatire profesionala, o conduita morala ireprosabila, o vechime de cel putin 8 ani in functia de procuror sau judecator si sa fi fost declarati admisi in urma interviului organizat de comisia constituita in acest scop."

-Art. 79 indice 1 alin. (10): "La data incetarii activitatii in cadrul DIICOT, procurorul revine la parchetul de unde provine".

Prin cele doua alineate a fost modificata vechimea necesara pe care procurorii trebuie sa o aiba in vederea accederii la DIICOT, de la 6 ani la 8 ani, si a fost interzis procurorilor ca in timp ce se afla in DIICOT sa isi obtina grade superiore in functie, pentru ca la incetarea activitatii in Directie sa avanseze (cum se intampla pana acum). Este astfel stabilit ca procurorii sunt obligati ca dupa ce isi incheie activitatea in DIICOT sa se intoarca la parchetul de unde provin.

-Art. 86 alin. (1): "In cadrul DNA se pot infiinta servicii teritoriale, servicii, birouri si alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului sef al acestei directii, cu avizul conform al Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii".

A fost introdusa necesitatea obtinerii avizului conform al CSM pentru infiintarea unor servicii in cadrul DNA. In vechea lege acest aviz nu era prevazut.

-Art. 87 alin. (1): "DNA se incadreaza cu procurori numiti prin ordin al procurorului sef al DNA, la propunerea Sectiei pentru procurori a CSM, in urma concursului organizat in acest sens, in limita posturilor prevazute in statul de functii, aprobat potrivit legii."

-Art. 87 alin. (2): "Pentru a fi numiti in cadrul DNA, procurorii trebuie sa nu fi fost sanctionati disciplinar, sa aiba o buna pregatire profesionala, o conduita morala ireprosabila, o vechime de cel putin 8 ani in functia de procuror sau judecator si sa fi fost declarati admisi in urma unui concurs in fata Sectiei de procurori a Consiliului Superior al MAgistraturii."

Pentru a ajunge in DNA, procurorii vor trebui sa sustina un concurs in fata Sectiei pentru procurori a CSM, care va consta intr-un interviu transmis in direct din CSM si o proba privind evaluare a minim 5 rechizitorii alese aleatoriu. Pana acum, procurorii ajungeau la DNA in urma sustinerii unui interviu cu procurorul sef al Directiei.

Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie

In cuprinsul Legii nr .304/2004 privind organizarea judiciara a fost introdusa Sectiunea 2 indice 1, care vizeaza infiintare Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si modul in care aceasta va functiona.

Potrivit noilor prevederi, Sectia va incepe sa functioneze in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si va fi condusa de procuror-sef sectie, numit in functie de Plenul CSM. Numirea se va face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

In ce priveste activitatea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, facem urmatoarele precizari:

-este interzisa deglarea sau detasarea de procurori in cadrul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie;

-Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie functioneaza cu un numar maxim de 15 procurori, numiti in functie printr-un concurs in fata Plenului CSM printr-un interviu transmis in direct, avand la baza o evaluare activitatii din ultimii 5 ani si o evaluare a unor acte profesionale intocmite de procurori din ultimii 3 ani de activitate. Pentru a candida, procurorii trebuie sa aiba o vechime efectiva de cel putin 18 ani in functia de procuror, sa nu fi fost sanctionari disciplinar si sa aiba cel putin gradul de parchet de pe langa curte de apel, sa aiba o conduita morala ireprosabila si o buna pregatire profesionala.


Iata Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Romaniei:


 

Accesari:34805

Comentarii

# The end date 20 iulie 2018 17:39 +15

The end

# DODI date 21 iulie 2018 23:56 +1

Referindu-se la promulgarea acestei legi, un titlu bun dintr-un ziar local: JOHANIS A SEMNAT CU... STÂNGA.

# Ella date 20 iulie 2018 17:40 +18

E adevărat ca se ma s himbă lucrurile! Numai că se "schimbă doar eticheta" protocoalele rămân si funcționează,iar paradiții rămân tot paradiți fără anularea dosarelor nici revizuire nu poate exista. Sistemul va găsi permanent alte căi ilegale deoarece nici vorbă de reset sau reformă din temelii. Prostimea"Va fi judecată" de aceeaşi stalinişti controlați de aceeasi securişti. ;-) Neinterzicerea protocoalelor creeaza posibilitatea altor protocoale ilegale... un cerc vicios mizerabil. ALO COALIȚIA! Ce asteptați pt a face dreptate şi curatenie in statul mafiot? Caderea guvernului?

# KANT date 20 iulie 2018 17:42 +12

Deranj mare in " club ... ' alinierea legilor justitiei la jurisprudenta europeana, este greu pentru ei sa accepte NORMALITATEA !

# Canarul date 20 iulie 2018 18:44 +2

Eu zic sa nu ne grabim cu concluziile! Nimic nu se pierde... doar se transforma. Veti vedea

# Nicu date 20 iulie 2018 19:24 +4

Pana nu se desființează protocoalele alea secrete poti sa modifici 1000 de legi ca tot asa se va merge pe protocoalele astea secrete . Parlamentul daca tot vrea sa faca curățenie în justiție de ce nu cere desecretizeaza tuturor protocoalelor din 2004 până acum? cu o floare nu se face primavara !. Iar secția asta speciala de investigare a magistraților la ce stăpân va fi arondata?? Ca si in CSM sunt multe forme de viata care nu au ce cauta acolo ,vom vedea!

# Iul date 20 iulie 2018 19:41 +1

Eu nu cred ca exista procurori care sa indeplineasca toate conditiile necesare pentru a candida la funtia de procuror al sectiei speciale!

# Sorin date 20 iulie 2018 19:51 +11

Procurorii vor da examen la CSM. E capabil Cristian Ban să facă parte din comisia de examinare a procurorilor? Curățenia trebuie făcută mai întâi în CSM pentru că îmi amintesc cum procurorii din CSM în frunte cu Cristian Ban, a făcut scut pentru Kovesi în fața lui Toader Tudorel.

# Edelweiss - Mukalit de Bukowina date 20 iulie 2018 20:18 +5

Mey, am și Io* un deshukeat proposal: apăi, se știe că Statul wallach „sprijină, prin măsuri economice şi sociale, încheierea căsătoriei, precum şi dezvoltarea şi consolidarea famigliei.” (art. 258, alin. 3 din Codul fără iepoleți). Atunci, zâc Io*, urmând trendul protocolar al contemporaneității neo-naziste, n-ar fi bine ca să se introducă un nou alineat 1^1, având următorul cuprins: 8) „La încheierea căsătoriei, mirii au posibilitatea de a încheia, pe lângă certificatul de cositorire, un act adițional, denumit „Protocol secret de colaborare conjugală și cooperare famiglială. [nota *]. În cuprinsul acestui protocol vor fi detaliate punctual modul de implementare practică a cutumei populare potrivit căreia „Nici mama nu i-a dat-o digeaba lu’ tata!”, precum și modul de valorificare a resurselor comune puse la dispoziție pentru realizarea bunei armonii conjugale.” Ei, nu-i așa că-i… brilliantă aideea mea? :-)

# Edelweiss - Mukalit de Bukowina date 20 iulie 2018 20:24 +3

[nota* pentru cei ce nu agită ca zărghiții diezul prin piețe și oboare, trebuie de subliniat distincția dintre colaborare – care este specifică mediului domiciliar (bedroom), presupunînd o echipă comună a soților, <img src=ops:' /> respectiv cooperare – care se referă la activitățile exterioare locuinței și implică echipe mixte ] :eek: referință: limba esperanto insinuantă, utilizată de o Huidumă ce tocmai și-a binemeritat de la patrie primirea celei de-a treia ciubote-n cur. „(Dulce ca mierea e ciubota Patriei” - roman de Lulutz Marlene von Mediasch - traducerea și prefața asigurate de hans kleidemmuci - Capuchehaia USA în Colonia Penitenciară și Experimentală Rroemenica)

# jurist date 20 iulie 2018 20:24 +13

trebuie neaparat pusa o conditie legata de varsta. Nu ai cum sa pui un copil de 23 -24 de ani judecator sau procuror. e o catastrofa sa vezi ca niste copilasi se joaca cu vietile petentilor. intai ar trebui sa aiba macar 5 ani vechime ca jurist sau avocat si apoi sa i se permita participarea la examenul pentru inm. se duce puriul care abia a terminat scoala, bifeaza prostioarele alea cu x si 0 si apoi ajunge in instanta si te crucesti ce vezi.

# Zarghitul date 20 iulie 2018 23:48 +1

cu diezul prin piete si oboare,vorba lui Edelweiss,asa ne crucim noi cand citim cum scrii ,ne miram ca nu intelegi limba culta in care se exprima Edelweiss.

# ecologist date 20 iulie 2018 21:03 +7

E o plangere generala pe la televiziuni ca s-au umplut padurile,raurile si lacurile cu gunoaie,predominant PET-uri.Adevarul e ca nu prea intereseaza pe nimeni aceasta problema,nici pe guvernanti iar pe presedinte nici atat.Solutia e simpla,model german,se vinde orice ambalaj PET,cu valoarea de 1leu si obligi vanzatorii sau centrele de preluate sa le rascumpere cu 50 de bani.Majoritatea marketurilor din Germania au automate care preiau pet-urile cu 25 eurocenti.Nu vrei banii,ai optiunea sa-i donezi diverselor asociatii caritabile.Cu 50 de bani pet-ul de 1,5-2–2,5 litrii la centrul de preluare,in maxim un an tara devine curata.Intrebarea de bun simt e de ce ministerul Mediului,cu o armata de functionari,nu promoveaza o astfel de lege prin care poluatorul plateste si e obligat sa recupereze ambalajele folosite la vanzarea diverselor produse?Daca tot o ardem cu frumusetea tarii si anul centenar,macar sa incercam sa ne civilizam,lucru care se poate doar cu amenzi,centre de preluare,etc.

# Edelweiss - Recuperator de Bukowina date 20 iulie 2018 21:23 +7

Da' nu se poate inventa și vrun tomberon dintr-aista automatizat în care să îndeși un Magistat al Melcilor și înapoi să iasă cuantumul salariilor încasate inutil de Golanul cu robă, corespunzător ultimilor 3 ani? (cf. termenului general al prescripției extinctive) :roll:

# Mihai date 20 iulie 2018 21:42 +3

Retardis : te-au ciuruit ! :D Urmeaza sa si-o ia la bot Lazar , tot disciplinar , ca el se crezu smecher si-a pus-o pe scrofelnita plagiatoare la CSM , de buna ce e ... :o

# Pizdruiatul date 20 iulie 2018 21:47 +5

Protocoalele nu trebuie doar desecretizate si anulate urgent iar semnatarii in puscarie 20 de ani pentru tradare de neam ! Cum adica niste viermalai super-bine platiti de noi isi dau protocoale in asa fel ca sa fie ei siguri ca raman in functia-parazitara pe viata si apoi mai fac si politie politica : arsi pe rug in piata !!! :eek:

# protocolescu advocat traditional date 22 iulie 2018 21:35 0

e grav si cu aceasta casta a avocatilor care numai traznai au facut. au incheiat protocoale ilicite ca sa fie protejati de procurori si judecatori impotriva concurentei avocatilor din UNBR 2004. practic si-au vandut clientii ca sa le fie lor bine. asteptam cu interes maxim desecretezirea protocoalelor care au dus justitia la stadiul din epoca comunista. degeaba iti iei avocat daca dosarul e pecetluit, cred ca multi stiti cum se judeca inainte de 89. cadrele scriau pe dosar cifra. avi iti uram puscarie multa si neplacuta!!!

# Statu-Palma-Barba-Cot date 20 iulie 2018 21:56 +2

Bai nene,toate bune și frumoase ,legea arata ff bine, numai ca atunci când mă gândesc la faptul ca legea va fi aplicata tot de ăia care au distrus încrederea populației în justitie,tot de ăia care sunt puși în funcții de conducere în parchete și judecătorii dîn vremea vaporeanului si/sau cu sprijin securisto-sereist ,m-apuca sila .Suspiciunea mea rezonabila se bazează pe faptul ca nu știm cu precizie care sunt magistrații care au încălcat legea și sunt ,fie acoperiti fie santajabili ,fie slugi în raport cu SRI-ul .Nu știm care sunt magistrații care făceau parte echipele mixte binomiale ,cu sarcina de a executa orice om care deranja statul paralel și mafiot așa l-a botezat chiar întemeietorul lui.Nu se va schimba în bine absolut nimic dacă acești oameni vor rămâne în funcții .Vor face tot ce-au făcut și pan'acum!Justiția e-n mana lor!Au cotropit-o!

# un mizantrop date 20 iulie 2018 22:16 +3

Are dreptate Sasescu, sa se repuna legea in procedura parlamentara, in septembrie! Pentru ca e musai sa se desfiinteze si DNA si DIICOT si sa fie inlocuite cu sectii specializate ale PG, facandu-se cuvenitele modificari in textul legii. Abia atunci o sa intram, in sfarsit, in litera Constitutiei.

# Porumbelu scăpat de Ciolannis date 21 iulie 2018 18:15 0

Aiurea, KLAUS PENALU ÎNTÎI vrea ca Parlamentul să le corecteze... "asa cum solicita cei avizati"! Nu vă pune pe gînduri porumbelu' scăpat de profu Ghinion? Cine-s 'cei avizați' care să dicteze PARLAMENTULUI ROMÂNIEI?

# MARELE MUT date 21 iulie 2018 18:19 +3

Ceva interese îl mînă pe MARELE MUT să-și bage țurloaiele în Constituție. În veci nu va fi capabil de o reacție similară cu a ministrului de Externe al Poloniei “Va rugam sa ne dati voie sa respectam propria Constitutie, nu viziunea dumneavoastra despre Constitutia noastra! E in regula?” față de aberațiile lui Timmermans.

# FĂRĂ SUPĂRARE date 21 iulie 2018 18:23 +2

Rog nu citiți în diagonală discursul lui KWI! Cum vă sună jelania sa "Sunt obligat prin Constitutie sa promulg aceasta lege"?

# ana date 21 iulie 2018 04:50 +2

De multa vreme mi-am pierdut optimismul. Privesc cu mare atentie ce se întâmpla în CSM. Uneori parca visez, judecator aliant de nadejde în faradelegile procurorilor. Ce sa mai înteleg? Sincer, chiar credeti ca SRI-ul la forta ce o are acum cu acoperitii în TOATE ministerele, va lasa selectionarea membrilor Sectiei de investigare a infractiunilor magistratilor pe seama nu stiu cui din MJ? Hai sa fim seriosi. Chiar crede cineva ca cineva din Romanika poate sa se atinga macar de umbra celei mai detestate femei de dupa 89, kovesi? Din nou, va rog, seriozitate. Asa ceva într-o tara captiva intereselor straine, nu va fi posibil.

# mine date 21 iulie 2018 14:28 0

Hotararile sa fie redactate in termen de 30 de zile si maxim 60 de zile. Aducandu-se urgent la cunostinta partilor in Proces. Dopa cele 60 de zile sa se considere abatere disciplinara din partea celor care trebuiau sa redacteze aceste hotarari. Hotararile de aceea se numesc JUDECATOREST pentru ca Judecatorii au obligatia de a le incheia. Normal cu Grefieri aferenti.

# Bula date 21 iulie 2018 18:49 +6

Pun si eu o intrebare: la marele miting din August se poate scanda si ca d-na LCK sa ramana cu casa de la RAPPS,chiar daca are locuinta in Bucuresti? Hazliu e faptul ca derogarea de la lege ,ca un posesor de locuinta personala,sa beneficieze si de locuinta de serviciu,a fost facuta de fostul premier Ponta.Asa se lupta el cu sistemul,in patru labe.

# Baran Gheorghe date 21 iulie 2018 19:47 +5

Nimic rau sau cu intentii rele. Modificarea este spre bine, impotriva abuzului in justitie si alturi de cetatean prin intarirea prezumtiei de nevinovatie , aducerea prezumtiei de nevinovatie mai aporoape de exigentele CEDO , intarirea principiului armeor egale. Si atunci , de se se scalambaiau opozitia si rezistentii prin parcuri , pe strazi , pe coridoarele parlamanetului? Simplu, pentru ce ei reprezinta nu interesele romanilor ci ale strinilor lato sensu .Tineretul de la transnationale tradeaza interesele noatre, ale romanilor nevinduti.E o opinie

# comisaru ciordaru date 23 iulie 2018 09:59 +1

Asai dupa prea multa...restructurare si independenta! Judecatorii devin politicieni,politicienii devin judecatori, ziaristii s-ar vrea si judecatori si politicieni!

# Mihai date 23 iulie 2018 21:54 +2

Nu-i rea Legea. Punctul cel mai tare este că procurorii vor avea acelaşi palier cu avocaţii în sălile de judecată. Asta îi face să nu se creadă egalul judecătorului şi le mai scade "galoanele". Dar răspunderea magistraţilor unde este ?

# Dimitri date 25 iulie 2018 03:52 0

Buna seara tuturor Întrebare pentru cineva care știe ce vorbește și care este doxă pe acest domeniu și care nu duce lumea în derizoriu cu informații false. Exclus cei ce își dau cu părerea. Merci. Am cititt modificările legii 304/2004. Nimic împotrivă de comentat. Foarte bine așa. De multă vreme trebuiau implementate. Nedumerirea mea principală este legea cea a răspunderii magistraților.. Acea lege în care obligă instituția implicit magistratul și nicidecum Statul Român ( adică din banii cetățenilor români ) sa plătească daune în cazul în care ți-a dat o sentință judecătorească definitivă în care omul execută chiar și 1 secundă de arest/închisoare , sentință care apoi se dovedește a fi greșită fapt pentru care se dă achitare , unde este ?! Să o fi sărit eu din neatenție in timp ce citeam aceasta lege 304/2004 ? Cum va fi de acum înainte?! Tot așa persoana cercetată penal trebuie să își dovedească nevinovăția că și până acum sau este invers ? Cu stima

# Raspundere date 25 iulie 2018 08:24 0

Buna seara. Raspunderea magistratilor e prevazuta in legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Legea nu e inca in vigoare dupa ce iohannis a plimbat-o pe la ccr si parlament, doar doar sa o intarzie.

# Dimitri date 25 iulie 2018 21:31 0

Merci frumos #Raspundere pentru această informație prevăzută în legea 303/2004. Nu știam asta. In schimb cunoșteam cum a plimbat-o Iohannis peste tot... Aceasta lege când se va aplica , abia începând de acolo Romania va primi,, o gura de aer proaspăt ". Abia aștept să văd și această minune realizată. Cu stima

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 12.12.2018 – A 5-a amanare de pronuntare in jaful de la BRD. Vremuri grele pentru Cami si Tulus

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER