18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DOSARUL REVOLUTIEI, DE LA ANA LA CAIAFA – Membrii Asociatiei 21 Decembrie 1989 fac apel la judecatorii ICCJ sa dezgroape dosarul ingropat de procurorii PICCJ condusi de Ion Vasilache, prin admiterea plangerilor impotriva infamei ordonante de clasare: „Nu exista niciun impediment pentru ca toti complicii, continuatorii si executantii regimului criminal, in frunte cu Ion Iliescu, sa fie cercetati pentru infractiuni imprescriptibile, asa cum a subliniat si CEDO”

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

14 January 2016 16:15
Vizualizari: 11987

Judecatorii Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie au sansa de a face, in sfarsit, lumina in dosarul Revolutiei, ingropat de Sectia parchetelor militare din PICCJ, condusa de vestitul procuror militar Ion Vasilache (foto). Acesta este mesajul transmis - prin intermediul unei declaratii de presa date publicitatii miercuri 13 ianuarie 2016 - de Asociatia 21 Decembrie 1989, condusa de Teodor Maries.


Membrii Asociatiei solicita judecatorilor ICCJ sa nu mai tergiverseze solutionarea cauzelor avand ca obiect plangerile formulate impotriva ordonantei PICCJ nr. 11/P/2014 din 14.10.2015, de clasare a crimelor savarsite in decembrie 1989. Asociatia 21 Decembrie 1989 face apel la magistratii supremi nu doar sa judece cu celeritate, ci si sa tina cont, in solutia pe care urmeaza sa o pronunte, de vasta jurisprudenta a Curtii Europene a Drepturilor Omului in materie (cel putin 10 hotarari impotriva statului roman), de Conventia europeana a drepturior omului si de Constitutia Romaniei, dar mai ales de caracterul imprescriptibil al faptelor, subliniat in repetate randuri de instanta europeana.

Prezentam in continuare declaratia de presa a Asociatiei 21 Decembrie 1989:

"Dosarul Revolutiei, de la Ana la Caiafa

Inalta Curte de Casatiei si Justitie trimite plangerile victimelor de la un complet la altul.

Astazi 13 ianuarie 2016, un numar de 9 plangeri impotriva solutiilor procurorilor militari de clasare a dosarului Revolutiei, aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au fost trimise la un alt complet de judecata, cu termen pe 22 ianuarie, solutia asupra redeschiderii dosarului fiind iar amanata desi astfel de masuri puteau fi luate pe cale administrativa inca din luna decembrie cand au fost inregistrate.

Asociatia 21 Decembrie 1989 subliniaza faptul ca, in dosarul Revolutiei, un Judecator, chiar si de la Inalta Curte, ar trebui sa observe si sa constientizeze ca un astfel de dosar, cu un asemenea traseu judiciar, cu personaje politice si militare, este sau poate fi dosarul vietii sale, prin importanta remarcabila pentru istoria recenta si pentru viitor.

Dictatorul Ceausescu a fost condamnat pentru crime imprescriptibile; Am vazut si astazi ca, acum, aceasta hotarare ii impiedica pe procurorii militari in 'opera' lor de favorizare a criminalilor si vor sa o ignore in timp ce altii se trezesc acum sa o anuleze... Nu exista niciun impediment pentru ca toti complicii, continuatorii si executantii regimului criminal, in frunte cu Ion Iliescu, sa fie cercetati pentru infractiuni imprescriptibile, asa cum a subliniat si Curtea EDO in toate deciziile pronuntate pana in prezent.

Acum spre deosebire de alte perioade, pentru a stabili vinovatia fata de represiunea sangeroasa si fata de tratamentele neomenoase, Judecatorii Inaltei Curti au drumul netezit de hotararea Curtii EDO din 2011 in cauza Asociatia 21 Decembrie 1989, Maries, Vlase s.a. vs. Romania. Deci, pot face dreptate asa cum scrie art. 1 din Constitutia Romaniei.

Asociatia 21 Decembrie 1989 reaminteste ca asteapta de la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa aplice in mod direct Conventia si sa respecte hotararile Curtii Europene a Drepturilor Omului, atat de dispretuite de procurorii militari care au sfidat si victimele si Curtea!

Asociatia 21 Decembrie 1989

Teodor Maries, Presedinte

Bucuresti, la 13 ianuarie 2016"

*Cititi aici declaratia de presa a Asociatiei 21 Decembrie 1989

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 14 January 2016 16:22 +2

IL VOR DEZGROPA TURNIND O CIFA DE BETON DE BARAJE PESTE EL

# DODI date 14 January 2016 16:38 +1

Dosarul Revoluției se află pus la păstrare în Groapa Marianelor. Mărieș cu trupa lui ar fi trebuit să constate că România nu se numește CEDO, așa cum de hăhăilă nu poți spune că e intelectual.

# BASE umilind pe Ko date 14 January 2016 16:55 +1

Basescu a umilit-o pe Codruta Kovesi pentru dosarul „Revolutiei” si i-a trasat sarcini lui Tiberiu Nitu: ”Au murit 1.600 de oameni la Revolutie, iar voi inchideti dosarul... Am avut o solicitare speciala, care e o restanta din vremea lui Kovesi”. Basescu a pretins ca este preocupat de solutionarea dosarului „Revolutiei”, dar in realitate a asistat impasibil la musamalizarea crimelor din 1989. http://www.luju.ro/dezvaluiri/musamalizari/marea-farsa-nationala-video-de-colectie-traian-basescu-a-umilit-o-pe-codruta-kovesi-pentru-dosarul-revolutiei-si-i-a-trasat-sarcini-lui-tiberiu-nitu-au-murit-1-600-de-oameni-la-revolutie-iar-voi-inchideti-dosarul-am-avut-o-solicitare-speciala-care-e-o-res

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva