23 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DU-TE, COMANDANTE – Traian Basescu il distruge pe medicul anestezist Raed Arafat si cere debarcarea acestuia de la conducerea DSU: “Este foarte bun pentru achizitii de salvari vopsite in rosu sau pentru functia de purtator de cuvant si de imagine tv... Pentru actiune in situatie de criza, ISU are nevoie de un cap limpede.... Nu este capabil sa ajunga la punctul in care se transforma intr-o masinarie umana lucida... Faceti-l purtator de cuvant”. Arafat se apara

Scris de: B.G. | pdf | print

12 noiembrie 2020 12:48
Vizualizari: 5085

Fostul presedinte Traian Basescu il distruge pe medicul  anestezist Raed Arafat (foto), seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), mai cunoscut ca si “Comandantul actiunii”, sau pentru ca a semnat ordinul pentru carantinarea abuziva a localitatilor Gornetu (click aici pentru a citi) si Seleus (click aici pentru a citi), dupa cum a stabilit definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie, carantina abuziva pentru care n-a catadicsit sa-si ceara scuze.Fostul presedinte cere public debarcarea lui Arafat de la conducerea DSU si face apel la guvernanti sa nu lase
tara si viata oamenilor pe mana in mainile acestuia.

Iar daca guvernantii mai vor totusi sa-i dea o functie, Traian Basescu le recomanda liberalilor sa-l faca ministru al culturii, ministrul lucrarilor publice, director de investitii la ISU, director de imagine sau purtator de cuvant, dar nu gestionar al situatiilor de urgenta.

Traian Basescu arata intr-o postare pe Facebook ca atat timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI, nu au fost probleme:

Cand s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la 'performanta' de a nu ii transfera in timp util pe cei sase bolnavi de la Timisoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur si simplu la uciderea a sase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea. La fel s-a intamplat in Apuseni, la fel la Colectiv”.

Concluzionand, Basescu afirma ca Raed Arafat este foarte bun pentru achizitii de salvari vopsite in rosu sau pentru functia de purtator de cuvant si de imagine tv. Potrivit fostului presedinte, pentru actiune in situatie de criza este  nevoie de un cap limpede:

“Arafat nu este capabil sa ajunga la punctul in care se transforma intr-o masinarie umana lucida, care actioneaza cu exactitate si eficienta”.


Iata postarea lui Traian Basescu:

"Domnule doctor Arafat, nu-ti vreau raul!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, i se mai spune ISU.
Este o structura militarizata care are ca obiectiv fundamental al activitatii 'eficientizarea actiunilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta'.

In criza Covid-19, ISU gestioneaza locurile disponibile la ATI si mijloacele de transport destinate bolnavilor aflati in situatie critica.
Cat timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme.

Cand s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la 'performanta' de a nu ii transfera in timp util pe cei sase bolnavi de la Timisoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur si simplu la uciderea a sase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea.

S-a ajuns la un moment de criza pentru care era necesar un cap limpede care sa dirijeze misiunea de salvare a celor sase bolnavi.

La fel s-a intamplat in Apuseni, cu ocazia prabusirii avionului pilotat de Iovan, care trebuia sa asigure un transport pentru un transplant de inima.

La fel s-a intamplat la Colectiv, unde lipsa unui cap limpede a indepartat salvarile private si a accentuat harababura organizatorica.

La fel s-a intamplat la accidentul cu elicopterul prabusit pe lacul Siutghiol din Mamaia.

Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achizitii de salvari vopsite in rosu sau pentru functia de purtator de cuvant si de imagine tv.

Pentru actiune in situatie de criza, ISU are nevoie de un cap limpede.


Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limita, este usor sa inteleg ca Arafat nu poate reactiona eficient in momente de criza.

Arafat nu este capabil sa ajunga la punctul in care se transforma intr-o masinarie umana lucida, care actioneaza cu exactitate si eficienta.

Guvernantilor, va rog, ganditi-va ca maine putem avea un cutremur devastator. Nu lasati tara si viata oamenilor pe mana lui Arafat. Nu poate actiona exact si eficient in conditii de presiune, de criza, nu poate coordona lucid in situatii de criza.

Daca tineti sa-l faceti ceva, faceti-l ministrul culturii, ministrul lucrarilor publice, director de investitii la ISU, director de imagine sau purtator de cuvant, dar nu gestionar al situatiilor de urgenta.

Nu-ti vreau raul doctore".

 

Arafat se apara

Raed Arafat a reactionat la acuzatiile aduse de Basescu. Medicul a postat pe Facebook un comunicat in care se sustine ca fostul presedinte dezinformeaza si ca nu s-a solicitat ajutorul in vederea gasirii unor locuri la ATI, in aria Timisoarei si nici nu a existat o informare in acest sens.

Mai spune ca la momentul accidentului aviatic din Apuseni Departamentul pentru Situatii de Urgenta nu exista, iar el nu se afla in tara.

Iata postarea lui Raed Arafat:

"In urma postarii fostului presedinte Traian Basescu de ieri, a fost clarificate mai multe aspecte false enuntate in postarea respectiva prin comunicatul de mai jos. Comunicatul respectiv are scopul de a clarifica mai multe aspecte care privesc DSU, si institutiile aflate in coordonarea DSU, si nu sa apare imaginea personala a subsemnatului. In formatiile incorecte sau prezentate intr-un mod manipulator vor primi intotdeauna raspuns din partea mea personal dar si din partea institutiei pe care o coordonez la acest moment.

'Ca urmare a atacurilor fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu la adresa secretarului de stat, seful DSU, dr. Raed Arafat si a institutiilor cu rol in gestionarea situatiilor de urgenta, aflate in coordonare, pentru corecta informare a opiniei publice, facem urmatoarele precizari:

Fostul presedinte al Romaniei, domnul Traian Basescu, incepe seria atacurilor, dezinformand populatia prin prezentarea unui Fake News, legat de cazul Timisoara, respectiv incapacitatea Departamentului pentru Situatii de Urgenta de a muta pacientii, in vederea continuarii ingrijirilor medicale care se impuneau acestora. Precizam opiniei publice dar si fostului presedinte ca la nivelul Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei (CNCCI) NU s-a solicitat ajutorul in vederea gasirii unui/unor locuri la ATI, in aria Timisoarei si nici NU existat o informare in acest sens.

Subliniem faptul ca transferul intre doua unitati sanitare se poate realiza si fara implicarea CNCCI sau DSU, situatie intamplata la nivelul Timisoarei, unde responsabilitatea trebuia concentrata pe comunicarea celor doua spitale, iar mai apoi sesizarea ISU Timis si Serviciul de Ambulanta Timis, in vederea preluarii si transportarii pacientilor de la o unitate sanitara la alta.

Totodata, pe aceasta cale dorim sa reamintim atat opiniei publice cat si domnului Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei de repercusiunile pe care le-a avut decizia de taiere a salariilor din perioada 2010-2011, in sectorul medical, desi ministrul sanatatii de atunci si subsecretarul de stat au avertizat in mod repetat ca aceasta decizie ar putea prefigura un exod al medicilor specialisti, rezidenti de ATI, urgenta, radiologie, etc., situatie care s-a si intamplat, asistand la o lipsa masiva de personal medical de specialitate, cu care azi, in 2020, ne confruntam.
Date fiind incercarile permanente de discreditare a actiunilor intreprinse de seful DSU in gestionarea situatiilor de urgenta, precum, cazul Apuseni, Siutghiol, Colectiv, consideram imperios necesar in a explica inca o data opiniei publice dar si celor care de-a lungul timpului au insistat/ insista in a dezinforma cetatenii, urmatoarele:

Cazul Apuseni – 2014

In anul 2014, la momentul tragicului accident aviatic amintim faptul ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta nu exista, iar dr. Raed Arafat indeplinea functia de subsecretar de stat, in cadrul Ministerului Sanatatii, neavand competenta in rezolvarea problemelor de localizare sau de derulare a actiunilor de Cautare-Salvare in munti. Mai mult de atat, la acel moment, dr. Raed Arafat, nu era in tara. In decursul anilor, chiar si astazi, o parte a presei dar si alte persoane publice au continuat seriile de dezinformari, chiar daca in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin sentinta definitiva a demonstrat faptul ca dr. Raed Arafat, NU este vinovat.

Ca urmare a tragicului eveniment, astazi, prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta si a consolidarii permanente a sistemului integrat de urgenta, institutiile cu rol in gestionarea situatiilor de urgenta, aflate in coordonare, au fost pregatite in ultimii ani in acest scop al salvarii cetatenilor, dovada fiind sutele de exercitii, interventii, unde cu sprijinul comun al IGSU, Inspectoratului General de Aviatie, Salvamont au reusit sa salveze oameni aflati in situatii extrem de delicate, in misiuni dintre care cele mai complexe.

Cazul Siutghiol – 2015

In anul 2015, Raed Arafat, in urma tragicului eveniment din Constanta, conform celor relatate de o parte a presei dar si a anumitor persoane publice, a fost 'vinovat' de faptul ca sistemul de urgenta condus de seful DSU nu a reusit sa salveze victimele din Lacul Siutghiol.

De aceasta data, procurorii claseaza dosarul dupa cinci ani concluzionand ca eventualii vinovati nu se mai afla in viata. Insa in continuare, chiar la momentul anuntarii sentintei, au continuat acuzatiile si denigrarile, lucru care se intampla si astazi.

Cazul Colectiv – 2015

In anul 2015, dupa tragicul incendiu de la clubul Colectiv, atat seful DSU cat si IGSU sunt responsabili de 'modul haotic de interventie'.

In acest sens au fost date mai multe precizari inclusiv realizarea unor interviuri cu specialisti care au explicat interventia din seara de 30 octombrie 2015, precum Kobi Peleg, profesor in managementul dezastrelor la Universitatea din Tel Aviv si director al Centrului National de Trauma si Medicina Dezastrelor din Israel, Henry Jullien, medic, general in rezerva, specialist ATI, Presedintele Societatii Franceze de Medicina pentru Dezastre, dar si Ian Cameron, jurnalist, producator, editor de stiri cu experienta de peste 35 de ani la BBC, expert in comunicarea de risc si mass-media in cadrul NATO.

Pentru a vizualiza aceste interviuri, puteti accesa link-urile de mai jos:
https://www.facebook.com/DrRaedArafat/videos/2780246922019630/ - Kobi Peleg
https://www.facebook.com/DrRaedArafat/videos/838176626602963/ -Henry Jullien
https://www.facebook.com/392141704280840/posts/1378467432314924/ - Ian Cameron

Desi ultimele atacuri diseminate opiniei publice au caracter politic, subliniem faptul ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta se delimiteaza categoric de acest factor, DSU fiind infiintat si continua sa existe si sa se axeze pe salvarea cetatenilor, in speta pe prevenirea, constientizarea si salvarea comunitatilor in situatii de urgenta.

Fiind vorba de evolutie, directia in care am actionat a fost aceea de a intari capacitatea de raspuns in salvarea de vieti. Dotarea structurilor cu echipamente, pregatirea personalului si indeosebi pregatirea populatiei au reprezentat prioritatile noastre principale.

Toate proiectele, exercitiile derulate nu ne ofera decat garantia ca vom fi si mai pregatiti in oferirea unui raspuns eficient in situatii de urgenta. DSU a reusit in timp sa formeze o echipa complexa, sa evolueze si sa se pozitioneze la un nivel inalt, alaturi de celelalte servicii de urgenta internationale in ceea ce priveste calitatea raspunsului in situatii de urgenta. Dovada a acestui lucru, sunt vizitele dese ale mai multor state care sunt interesate de functionalitatea sistemului de urgenta din Romania, in vederea implementarii unor idei, in propriile tari.
Scopul DSU in continuare este de a crea acea legatura stransa, unitara, comuna, integrata, pentru a creste eficienta sistemului de urgenta din Romania."

foto: youtube/tedx

 

Comentarii

# Neanae date 12 noiembrie 2020 14:34 +10

Râde hârb de oala spartă! Taman de la Petrov e citire, dusă țara de râpă, a trăit el bine, până acum nu i s-a atins un fir de păr. Nici ale ploazelor! Hai Bâse, ești ridicol, lui Arafat i-a cam apus steaua, nu zic nu, dar e și ca ce face bine unul e repede uitat dacă aluneca pe o coaja de banana. Tu ca ai făcut o colonie din țara asta, cu procurori și șefi de servicii obedienti și corupți, taci dracului din gura Petroave mincinos și #utangiu. Stați liniștiti ca Arafat e el scârbit, dar are o conștiință, va pleca lăsând lucrurile in ordine. Nimeni nu-i va multumi, o știe, va pleca cu dreptatea lui, noi vom rămâne aceleași bestii super critice care de fapt ce muma noastră facem pentru țara asta? Sa ne fie Rușine la Toți ca dam numa cu gura.

# DODI date 12 noiembrie 2020 15:52 +2

Nu îi dau dreptate securistului petrov nici atunci când are dreptate. Nu știi dacă vorbește vodca din el sau a primit ordin. Așa că să-și păstreze panseurile de Gâgâ pentru nevastă, amantă, fiice sau nepoți. Poate aceștia îl mai cred. Oricum știu mai bine cânde este treaz bețivul național!

# Antisistem date 12 noiembrie 2020 17:30 +2

Arafat s-a transformat, a fost transformat! Sigur are dosar, altfel nu era atât de docil față de noua putere care era gata, gata să-l linșeze la preluarea mandatului. Sistemul sasului îl folosește drept tampon, îl sacrifică cu bună știință iar sirianul acceptă. Așa că își merită soarta! Băse, așa cum îi e și numele, o #ășină răsuflată! Se bagă-n seamă, de parcă s-ar mai uita cineva la el... Deci Raed, ascultă: tic-tac, tic-tac...

# Geanina date 12 noiembrie 2020 17:50 +1

@ neanae, Minunat comentariu. Situatia e chiar asa cum ati prezentat-o.

# Crina date 12 noiembrie 2020 17:53 +1

Atenție, Arafat nu a fost niciodată anestezist ci urgentist. A început sa lucreze ca medic de urgenta la Târgu - Mureș, unde a început proiectul SMURD.

# ion date 12 noiembrie 2020 18:04 +2

puneti-l pe petrov, are experienta, a inchis zeci de spitale, sa inchida si Ambulanta este floare mica la urechea ciunga.

# VOX. date 12 noiembrie 2020 20:03 0

Toata Romania STIE ca Traian B.Petrov are un "dinte" pe Raed Arafat inca din perioada demonstratiilor din Piata Universitati din anul 2012 !!.

# Gilu date 12 noiembrie 2020 21:38 +3

Javra asta nu stie altceva decât să umple de bale pe oricine! Du- te ,ca nu se mai uita nimeni in gura ta spurcată!

# Narcis date 13 noiembrie 2020 10:59 +2

Incepe iar sa grohăie vârtos trogloditul nr. 1 al nației. El vroia demult sa scape de Arafat, iar acum pe fondul nervozității unei minorități isi dă cu părerea ca sa fie lăudat. El care a inchis spitale, el care avea canal de scurgere de bani publici direct catre Cotroceni, tocmai el guiță! El care a patronat 10 ani MAFIA acum e reactivat pe fondul schimbărilor politice din USA. Mai bine ne povestește ce punea la cale cu J. Biden in vizitele neoficiale ale ăstuia prin gradina Cotroceni. Ori cum alcătuiau liste cu ambasada pe cine sa bage la inchisoare, cum sa nu fie alungat de referendumul din 2012 sau ceva despre conturile lui grase din care traieste in lux cu tot neamul, despre intangibilitatea lui uimitoare pentru un ”stat de drept” condus de un DNA puternic de zeita vânătorii, ș.a.m.d. In conditiile in care si-a lasat ”cozi” in justiție si peste tot, el nu tace, isi da cu părerea! Mi se pare mai mult decat jenant nu numai sa il asculți, dar sa il si citezi ca pe cineva remarcabil

# Narcis date 13 noiembrie 2020 10:59 0

Am vazut si la ce a fost bun el, la incendii de nave, bișniță, si la vânzarea FLOTEI ȚĂRII! Sa vinzi cea mai mare FLOTA din Europa ca pe o haina second hand si sa nu pățești nimic, asta mi se pare admirabil!

# ?????? date 13 noiembrie 2020 11:37 0

@ Băse a văzut roșu și scoate fum pe nări, ?

# sic semper tyrannis date 13 noiembrie 2020 12:07 +1

Eu solicit DEBARCAREA VOASTRA A TUTUROR POLITRUCILOR, TRADATORI DE NEAM SI DE TARA! DE CE NU VA DUCETI VOI CU TOTII SA VA CAUTATI O "TARA AFARA", PRIN CHINA PE UNDEVA, SI SA NE LASATI PE NOI LIBERI CU CONSTITUTIA SI TRADITIILE NOASTRE IN PACE? LUATI LABELE DE NEMERNICI DE PE ROMANIA! ROMANIA ESTE A POPORULUI ROMAN PRIN CONSTITUTIA ROMANIEI! SUVERANITATEA SI INTEGRITATEA ROMANIEI APARTIN POPORULUI ROMAN ! AFARA DIN ROMANIA ORDINARILOR !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.11.2020 – Bobita s-a smucit degeaba. Dana Girbovan, sefa peste CA Cluj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva