21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EXAMEN DE CAPACITATE – INM a publicat lista candidatilor la examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari. Vor participa 100 de judecatori, 101 procurori si 4 candidati care fac parte din personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor. Primele probe vor fi cele scrise la drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal (Candidatii)

Scris de: L.J. | pdf | print

9 September 2015 14:45
Vizualizari: 13482

Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii, luni 7 septembrie 2015, tabelul cu candidatii la examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari. Examenul va incepe luna viitoare, iar la el vor participa judecatorii stagiari, procurorii stagiari, precum si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor al carora stagiu se va implini pana in ultima zi a examenului de capacitate.


Astfel, conform anuntului postat de INM, au fost declarati admisi 100 de judecatori, 101 procurori si 4 candidati care fac parte din personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor.

Examenul incepe cu probele scrise

Prima proba scrisa a examenului de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari se va desfasura in data de 3 octombrie 2015 la materiile drept civil si drept procesual civil. Apoi, in 4 octombrie 2015, va avea loc proba scrisa la drept penal si drept procesual penal.

Probele orale vor fi sustinute, potrivit calendarului examenului, in perioada 24 octombrie-4 noiembrie 2015.

Conform INM, probele scrise constau in lucrari cu subiecte distince, pentru judecatori si procurori, inclusiv solutionarea unor spete si redactarea de lucrari cu caracter practic, in functie de specificul activitatii candidatilor. In ceea ce priveste probele orale, acestea se sustin la urmatoarele materii: fundamentele constitutionale ale statului de drept, institutiile de baza (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal si dreptul procesual penal), organizarea judiciara si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor opteaza pentru sustinerea probelor scrise si orale, fie impreuna cu judecatorii, fie impreuna cu procurorii, iar lucrarile cu caracter practic pe care le vor sustine urmeaza sa fie particularizate in functie de institutiile de la care provin.

*Cititi aici tabelul cu judecatorii si procurorii stagiari care vor sustine examenul de capacitate

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva