21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EXPULZAREA AMBASADORULUI SUA – Adrian Zuckerman ordona devalizarea Romaniei. Incalcand toate normele diplomatice, oficialul SUA cere Guvernului sa vanda ultimele companii romanesti: „Romania are cele mai multe companii de stat din Europa. Trebuie sa continue cesionarea si calea catre privatizarea completa. Guvernul nu poate crea si conduce eficient companiile. Ele reprezinta o sursa de patronaj politic, nepotism, mediocritati”. O tara demna ar fi expulzat imediat un asemenea ambasador obraznic

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

1 November 2020 12:41
Vizualizari: 14822

Oricat ar parea de scandalos, Romania inca nu l-a expulzat pe ambasadorul SUA Adrian Zuckerman (foto), in ciuda revoltatoarei iesiri publice a acestuia din urma cu doar doua zile.Prezent vineri, 30 octombrie 2020, la Premiile Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Zuckerman s-a aratat ingrijorat de faptul ca Romania are cele mai multe companii de stat din Europa si a facut apel la privatizarea completa, pretextand ca Guvernul nu este competent nici sa le creeze, nici sa le administreze profitabil. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, ambasadorul s-a dat de ceasul mortii ca – vezi, Doamne – companiile de stat ar fi surse de coruptie si de nepotism si ca ar incuraja mediocritatea.

Nu in ultimul rand, remarcam ca Adrian Zuckerman si-a reluat obsesia anti-PSD-ista (chiar daca acum doar voalat), declarand ca „la preluarea mandatului, prim-ministrul Orban s-a confruntat cu modificarile nefaste aduse legislatiei si cu nepotismul care a infestat sistemul economic al Romaniei”. Imediat dupa aceea, Zuckerman a avut numai cuvinte mieroase la adresa presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Ludovic Orban, asa cum veti vedea mai jos.

Repetam: ne exprimam stupefactia legata de faptul ca Zuckerman inca sta protapit la conducerea Ambasadei SUA din Bucuresti, in conditiile in care orice tara cu o minima urma de demnitate ar fi expulzat in secunda a doua un asemenea ambasador obraznic, care incalca normele diplomatice si care isi permite sa-i dea porunci statului care il gazduieste.

Inainte sa va prezentam intreaga declaratie a lui Adrian Zuckerman (asa cum este redata pe site-ul Ambasadei SUA), mentionam ca accesul de aroganta al ambasadorului a fost sesizat prima data de catre jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, de la Inpolitics.ro.


Iata discursul complet al ambasadorului american:


Buna dimineata tuturor. Ma bucur sa vad astazi atat de multi mari lideri in domeniul afacerilor – ma refer atat la cei prezenti personal, cat si la toti ceilalti care ne sunt alaturi virtual. Imi face deosebita placere sa fiu alaturi de presedintele Florin Jianu si de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, pentru a onora antreprenorii si companiile pentru realizarile lor uimitoare din acest an. Romania este o tara cu multi antreprenori – astazi are loc a XXVIII-a editie a acestei ceremonii, ceea ce inseamna ca la numai doi ani de la caderea regimului comunist, acum 30 de ani, intreprinderile mici si mijlocii incepeau sa se dezvolte in Romania. Ganditi-va cat de departe ati ajuns fata de atunci! Veti ajunge si mai departe – daca sunteti in stare sa ganditi ideea, sunteti in stare sa o si realizati!

Statele Unite sprijina de multa vreme dezvoltarea antreprenoriatului si a sectorului privat din Romania. Dupa cum stiti, promovarea prosperitatii economice reciproce este un pilon central al parteneriatului nostru strategic si, totodata, ceva ce eu iau foarte in serios. Sunt convins de faptul ca mediul antreprenorial sanatos reprezinta un element-cheie pentru construirea si consolidarea democratiei. Stim ca in momentul in care antreprenoriatul se dezvolta, este urmat de cresterea economica bazata pe piata, de inovatie si prosperitate. Suntem mandri sa sprijinim eforturile Consiliului National de a promova dezvoltarea antreprenoriala bazata pe piata.

De la sosirea mea in Romania, am vorbit de multe ori despre perioada Renasterii in Romania. Romania este pe cale sa devina un lider european in domeniul finantelor, industriei, agriculturii, stiintelor si artelor. Niciodata nu am avut retineri in a crede ca Romania este in stare de lucruri marete si cred cu tarie ca Romania poate fi un lider de talie mondiala si un model demn de urmat pentru celelalte tari din regiune si din intreaga Europa.

Acum treizeci de ani, dupa caderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile si intreprinderile de stat. Acesta a fost un prim pas bun, insa demersul nu a fost finalizat. Astazi, Romania are cel mai mare numar de companii detinute integral de stat din Europa – peste 1.200. Are si cel mai mare numar de companii detinute partial de stat. Romania trebuie sa continue cesionarea si calea catre privatizarea completa.

Guvernul nu dispune de competentele necesare pentru a crea si conduce eficient si profitabil companiile. Astfel de companii detinute de stat reprezinta o sursa de patronaj politic, de persoane cu conexiuni politice, nepotism si alte mediocritati. Companiile detinute de stat incetinesc economia, adapostesc coruptia, impiedica o concurenta corecta si amana cresterea economica. Este practic imposibil ca firmele private sa concureze eficient cu companiile detinute de stat. Pe intreg mapamondul, s-a dovedit ca pietele libere, economiile private au generat mai multa bunastare si prosperitate pentru natiunile si popoarele lor decat orice alt sistem.

Un mediu antreprenorial sanatos necesita oameni extraordinari si talentati, ca dumneavoastra care sunteti astazi aici, ca reprezentanti din toate colturile Romaniei.

Insa acest lucru este doar primul pas – o samanta, daca vreti. Este nevoie si de un mediu in care semintele ideilor voastre si munca asidua sa prinda radacini. Acesta presupune trei elemente: mijloace puternice de protejare a proprietatii intelectuale, aplicarea principiului statului de drept si reglementari de bun-simt in domeniul afacerilor.

Fara drepturi de proprietate intelectuala nu exista un stimulent real pentru inovare. Oamenii nu sunt motivati sa munceasca din greu si sa creeze produse si servicii daca stiu ca roadele muncii lor vor fi furate de companii din China si din alte tari care nu au respect pentru drepturile de proprietate intelectuala. Situatia era la fel si cat timp a condus regimul comunist aici, cand persoanele talentate si munca poporului roman erau directionate integral sa sustina clasa corupta de la guvernare.

A doua conditie necesara pentru dezvoltarea unui mediu antreprenorial infloritor este aplicarea principiului statului de drept – un sistem juridic predictibil, consecvent, cu drepturi executorii si transparent. Antreprenoriatul adevarat nu poate inflori intr-un mediu in care nu exista cai de recurs pentru ingrijorarile legitime ale mediului de afaceri, in care nu exista predictibilitate pe piete si in care capriciile personale ale persoanelor cu relatii, corupte, pot submina un proces judiciar corect. De indata ce investitorii au incredere intr-un sistem de legi sigur, care asigura siguranta, fondurile acestora vor deveni mult mai disponibile antreprenorilor, cum sunteti si dumneavoastra.

In cele din urma, ultima masura de care este nevoie pentru ca antreprenoriatul sa infloreasca este ca Guvernul sa ii lase cale libera sa se dezvolte. Guvernul ar trebui sa puna in aplicare doar reglementari de bun-simt, sa reduca impozitul pe profit si sa creeze un mediu favorabil afacerilor. Sub conducerea presedintelui Trump, am realizat acest lucru in Statele Unite. Ca rezultat, am obtinut cele mai favorabile valori ale indicilor economici si ale ratei somajului din istorie. Aceasta abordare a incurajat companiile din toata lumea sa faca investitii in Statele Unite.

Si Romania poate crea un mediu care sa conduca la un climat de afaceri mai puternic. Salut eforturile presedintelui Iohannis si ale prim-ministrului Orban depuse in vederea atingerii acestui obiectiv si incurajez ferm Guvernul sa dubleze aceste eforturi. La preluarea mandatului, prim-ministrul Orban s-a confruntat cu modificarile nefaste aduse legislatiei si cu nepotismul care a infestat sistemul economic al Romaniei. In ciuda acestor obstacole, acest guvern a muncit asiduu pentru a crea mediul economic si juridic corespunzator, care va conduce la perioada Renasterii in Romania, iar Statele Unite vor fi alaturi de Romania, pentru a realiza acest lucru.

Pandemia COVID-19 a generat provocari imense pentru tarile noastre, in domeniul economiei si al sanatatii publice. Daunele de ordin economic si social provocate de acest virus sunt fara precedent, iar calea catre redresarea completa din aceasta criza, cu siguranta, va fi lunga si anevoioasa. Este o tragedie pentru toti; sincerele mele condoleante celor care au pierdut o persoana draga din cauza pandemiei. Cu toate acestea, daca se pune problema sa gasim o noua normalitate, acest lucru se va datora unor oameni ca dumneavoastra, care isi folosesc talentele si muncesc din greu pentru a crea solutii potrivite pentru noile probleme, pentru ca oamenii sa poata reveni la munca, copiii sa aiba parte de educatia corespunzatoare pe care o merita si pentru ca cei care au nevoie sa poata primi ingrijirea medicala corespunzatoare. Am incredere absoluta in poporul roman si nu am nicio indoiala ca Romania si dumneavoastra puteti realiza tot ceea ce va propuneti. Tara aceasta are un potential magnific! Investitiile in infrastructura corespunzatoare, stabilirea unor reglementari de bun-simt pentru mediul de afaceri si aplicarea principiului statului de drept vor debloca acest potential si vor accelera realizarea perioadei Renasterii in Romania!

Va multumesc pentru ocazia de a ma adresa astazi dumneavoastra, tuturor, sincere felicitari castigatorilor si tuturor celor care ilustreaza partea cea mai buna a spiritului antreprenorial. Va doresc numai bine in demersurile viitoare!

Va multumesc pentru atentie! Dumnezeu sa va binecuvanteze!”

Comentarii

# Ioana M. date 1 November 2020 13:03 +7

Daca Guvernul e unul incompetent, imbacsit de nepotisme, de ce l a sustinut in campania electorala?

# NC date 1 November 2020 13:37 +5

Excelenta Sa are dreptate! Companiile de stat sunt o sursa de nepotism si coruptie. Guvernul si Parlamentul la fel. CSM, instantele judecatoresti, politia, parchetele, toate sunt surse de coruptie. Le privatizam?

# nae girimea date 1 November 2020 13:44 +9

Pai de ce credeti ca au fost adusi la conducere Lajos si Catzu ? La urma urmei populimea ii merita , ca si pe ambasadorul Zuckermann.

# Ion date 1 November 2020 13:58 +7

Nu zău ! Mai multe firme de stat decât Ungaria, Franța, etc. ? A făcut Domnul ambasador cercetări pe tema asta ? Sau vrea sa mai umple buzunarul unor concetățeni ? Nu faptul că sunt firme de stat este rău, ci că au un management prost / slab intenționat și care închide ochii la furturi sau participa la ele.

# VIKY date 1 November 2020 14:26 +27

Se stie foarte bine ca politicienii, in special Nazistul si GuWernul meu nu sunt de partea po******tiei, asa ca singura solutie este sa iesiti in fata ambasadei si sa cereti expulzarea lui. Pana cand voi nu iesiti, nu aveti dreptul sa va plangeti. Vreti o tara ca afara, dar vreti sa o faca altii pentru voi. Atata timp cat asteptati, dar nu faceti un pas, nu veti iesi din sclavia nazistului niciodata.

# Lorenzo de Medici date 1 November 2020 14:29 +4

Go and burn in Hell, mr. Ambasador ! From Romania, with love !

# cezare borgia date 1 November 2020 14:53 +2

go and burn in my penis, from italy with love!

# mitica date 1 November 2020 15:44 +3

Ce fata de infractor are.

# incurajez date 1 November 2020 16:26 +2

ducase invartinduse unde a intarcat mutu iapa hot de jidov bubos

# imun/teanu date 1 November 2020 16:27 +1

Ghite'nPiatra (pa ma-sa, astazi si maine), nesatul, continua sa suga, si de la Fomdul Proprietatea acum. Cum se vede, si "zaharelul" asta ar vrea. De amintit, ca acasa la Bula fiind multi, unii au supt de la mama iar altii de la tata. Zaharel se cam crede singur acasa. Dar la noi! Si, cam prin efractie. Dincolo PORCO-toalelor statuate diplomatic.

# Neanae date 1 November 2020 22:17 +8

E leit poleit Soros, scuipa amândoi in farfuria din care au mâncat. Nu numai, stau pe Nații cu ambele călcâie, crăcănați si cu brațele încrucișate pe piept ca Mussolini. Star-ar asa pe orizontala, vedem noi ce facem cu crăcănăneala ... Sa fie clar, cu kăkăcioșii de guvernanți, plătiți si conduși de Oculta, cu căpeteniile USRPLUS formate in școlile “viitoarei ordine mondiala”, plătiți si asigurați ca se vor salva, noi românii, ca si toate celelalte țări cu trădători la cârmă, vom da colțul cu zile. Ne distrug valorile, oamenii, magistrații(Mustață), politicienii patrioți (Dragnea), credințele, ne separa, ne surzesc si ne impun imagini care sa ne sape retina, creierul, sufletele. Sa ne punem bine cu Orbán cel Rău, ca e mai bine unde e mai rău! Sa ne lase un metru deschis in gardul de sârmă ghimpată. Practic am be#lit-o! Ne tin in casa special! Ieșim? Da, sa adunam gloanțe!

# flori date 2 November 2020 06:38 +3

Dute, nene unde a intarcat iapa(in vestul salbatic)! O caricatura de om, credeam ca este ceva de capul lui! El traieste tot in vremea sclavagismului, a unchiului Tom pe plantatie!

# Dr Magda Botez date 2 November 2020 12:47 +2

Să plece la el acasa

# Obs date 2 November 2020 12:52 +5

Tupeul ambasodorului american nu este o noutate. Problema este la guvernantii nostri care se fac pres la mai marii lumii. De ce sustin PNL si pe Iohannis ? Pentru ca acestia executa fara sa cracneasca toate poruncile. Inflatie de cozi de topor si tradatori.

# petru gradinaru date 2 November 2020 16:58 +2

mars, sau pas alergator acasa.

# nae din dealul feleacului date 2 November 2020 18:01 +3

Luati serios in seama ce spune,mai sus, "VYKY", ca spune foarte bine.Dar cu cine,cu adormitul intru Domnul, Ciorolacu,ori cu tradatorii Ponta si Tariceanu,ca de la alogenii Iohannis,Orban,Zigfrid,Czegler,Szigarto... nici o farima de asteptare;basca ca avem si cozile noastre de topor Rares Bogdan,Virgil Guran,Gorghiu,Scintei,Nistor,Mario Demeto(Demento)..si muuulti altii.Poporul roman i-a asteptat pe Americani 50 de ani sa vina,acum va mai astepta alti 50 de ani sa plece.

# gabriel date 2 November 2020 21:06 +2

Atâta nesimțire ca a acestui ambasador - care-l depășește și pe comisarul sovietic Vîșinski - n-am mai văzut! Se comportă precum coloniștii care s-au făcut stăpâni pe țeritoriile amerindienilor! Mizerabil...

# Ariana date 3 November 2020 07:32 +1

Guvernantii nostrii nu au demnitate!Sunt incompetenti!Oare vor mai exista vreodata conducatori curajosi,patrioti,demni asa cum a avut acest popor in trecut?!

# Anti Zuckerman date 4 November 2020 09:55 +1

Zuckerman, fuck you.

# Antizuckerman date 4 November 2020 14:06 +2

Zuckerman,basti in America,incoloneaza-ti rasa ta de evrei pusi pe capatuiala din munca necinstita,speculatii financiare,jecmaneala, in pas alergator eliberati ringul din Romania.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva