25 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Fosta sefa de cabinet Carmen Fluture, a castigat, pentru a doua oara, pe fond, reincadrarea la cabinetul presedintelui ANI Alexandru Macovei, plus daune morale de 5000 lei. Presedintele ANI declara ca va face recurs

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

15 November 2011 17:40
Vizualizari: 12384

ANI a pierdut la Tribunalul Bucuresti, pe fond, in procesul intentiat de fosta angajata a Agentiei Nationale de Integritate, Carmen Fluture. Prin sentinta data in 11 noiembrie 2011, instanta obliga ANI sa o reintegreze pe contestatoare, sa-i plateasca salariile indexate pana la data reintegrarii in functia detinuta, sa-i dea despagubiri morale in cuantum de 5000 lei si sa-i plateasca cheltuielile de judecata. Conducerea ANI declara, pentru Lumeajustitiei.ro, ca va face uz de declararea recursului, dar pana acum nu au primit comunicarea sentintei.


Iata cum suna sentinta pronuntata in acest dosar care poarta numarul 25108/3/2011 si are ca obiect contestatia la decizie de concediere:

Admite in parte actiunea. Anuleaza Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Integritate nr. 176/14.03.2011. Obliga intimata sa reintegreze contestatoarea in functia detinuta anterior emiterii deciziei de concediere. Obliga intimata la plata catre contestatoare a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data concedierii pana la reintegrarea efectiva. Obliga intimata la plata catre contestatoare a sumei de 5000 lei cu titlu de daune morale. Respinge restul pretentiilor privind daunele morale ca neintemeiate. Obliga intimata la plata catre contestatoare a sumei de 2875 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu recurs in 10 zile de la comunicare”.

Contactat telefonic, presedintele ANI, Alexandru Macovei (foto) ne-a declarat ca pana la acaesta ora sentinta nu a fost cominicata institutiei. ”Nu obisnuiesc sa comentez deciziile judecatoresti. Ele se respecta. Tiot ce pot sa va spun este ca vom face uz de dreptul la recurs. Pe de alta parte, tin sa va informez ca impotriva fostei angajate Carmen Fluture, Parchetul Inaltei Curti a inceput urmarirea penala, motiv pentru care si acesta va fi unul dinre motivele noastre de recurs la sentinta data. Este vorba, in acest dosar, despre furtul de documente din sediul ANI. In ce priveste plangerile penale facute de doamna Fluture impotriva noastra, acestea s-au soldat toate cu neinceperea urmaririi penale”, ne-a mai declarat presedintele de la Integritate, Alexandru Macovei.

Carmen Fluture a fost eliberata din functia de sef de cabinet al lui Alexandru Macovei in februarie 2009. Dupa doi ani, Carmen Fluture a reusit sa convinga instanta Curtii de Apel Bucuresti ca are dreptate si ca demiterea sa de la ANI a fost abuziva, si, ca urmare, trebuie reincadrata in functie. A fost reincadrata, conform deciziei definitive si irevocabile nr. 928/14.02.2011, a Curtii de Apel Bucuresti. In ziua in care Fluture a onorat invitatia, Macovei a semnat ordinul nr. 175, de reincadrare in functie a lui Carmen Fluture. Conform ordinului semnat de Macovei, “se reincadreaza in functia de executie de specialitate specifica, de director de cabinet, gradatia 3 (…) beneficiind de un cuantum brut al salariului de 3809 lei (...)”. In aceeasi zi, presedintele ANI a mai semnat un ordin, cu numarul 176/14.03.2011, prin care a concedidat-o pe Carmen Fluture, motivand la acea data ca “doamna are dosar penal pentru furt de documente din Agentie, este un dosar la Parchet, sunt vreo sase-sapte declaratii ale unor oameni care si-au semnat si asumat declaratiile, nu a primit nici avizele de securitate, mai este vorba si despre Ordonanta de Guvern care priveste increderea demnitarului in seful sau de cabinet, asa ca doamna a fost data afara legal”.

 

Comentarii

# maxu08 date 15 November 2011 17:53 -1

de cind se dau daune morale ptr anularea deciziilor de concediere cind TOATA jurisprudenta spune ca acestea nu se cuvin in lipsa unor prevederi exprese ale CM?

# MAAT date 15 November 2011 20:26 +4

EU STIAM INCA DE ATUNCI !Acesta este modalitatea prin care cineva pretinde ca respectiva nu este adepta sefului.;metoda este des uzitata de mafie .

# th58m date 16 November 2011 00:20 -1

deh, draga de ani !!!!....după ce ce papă banii contribuabililor si prestează o muncă in zadar, pe care nimeni nu o bagă in seamă... mai mult decăt capacul de la vasul...nu, nu, independenta... ci de w.c. ... mai vor să si reguleze pe banii poporului... carmencito, dacă vrei să faci profit, mergi in alte locuri....fară tva+bon fiscal :roll:

# mihai date 6 December 2012 12:55 0

[am sustinut examenul de 3 ori la ani si la interviu am deranjat cand am sustinut la intrebarea ...de ce doriti sa deveniti inspector ani....am raspuns cu in citat si fosta lege 144/2007 ca institutia nu este comandata politic ...dar viata mi-a confirmat ca nimic nu este apolitic ...pacat de agentie poate reusea ceva!]

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva