30 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Genialii nostri conducatori au transformat natia intr-o gluma a istoriei

Scris de: jud. Adriana STOICESCU, presedinte, Tribunalul Timis | pdf | print

5 august 2020 11:42
Vizualizari: 5421

Lipsiti de substanta, dar autosuficienti pana la implozie, genialii nostri conducatori au reusit sa transforme natia intr-o gluma a istoriei.Cum s-or fi simtind militarii de cariera obligati fiind sa prezinte onorul unor “aparitii” cu pretentii de oameni de stat?

O armata umilita, decimata si aratata cu degetul pentru esecurile altora.

Cum se mai suporta medicii, obligati sa minta, la fel ca in vremurile sinistre, umfland, conform dorintelor corifeilor zilei, cifrele unui dezastru?

Cum s-or privi in oglinda stiind ca trimit acasa, sa moara in liniste, zeci de bolnavi, a caror singura vina e ca inca traiesc?

Cum asteapta, oare, dascalii, inceperea anului scolar, stiind ca ii asteapta o noua etapa de scalambaiala in fata calculatoarelor, zambind fortat unor prunci care vor invata sa tina stiloul intre degete in format PDF?

Ce sanse sa avem?

Cu mult timp in urma un rege nebun al Danemarcei, revolutiona societate cu reformele lui, spunand ca “nu e obigatoriu, daca suntem saraci sa fim si ignoranti”.

Noi am transformat scoala intr-o rusine nationala si dascalii in ciuca bataii beizadelelor care maine ne vor hotari destinele.

Tara distrusa de comunisti si natie aruncata la cosul de gunoi de cei care ar trebui sa o ajute sa prospere….asta am ajuns.

Cu gena supuseniei si lasitatii, in timp ce toata planeta o pune de o noua revolutie, romanul va astepta restartul pe malul marii.

Cu o bere in mana, scuipand seminte ”pa” langa cos, injurand Curtea Constitutionala ca a macelarit o noua lege mirobolanta care ar permite arestarea fara termen a celor care mananca iaurt cu gust de iaurt si nu cu gust de rahat, asa cum au dispus guvernantii.

In anul de gratie 1945, ministrul de interne spunea: “avem lege, pe asta, cat de slaba, dar ii arestam si apoi completam legea”.

Amatori…

Acesta este un pamflet dureros.

(Nota redactiei: Nu ministrului de Interne – care in 1945 era Teohari Georgescu – ii apartine citatul cu arestarile si completarea legii, ci lui Vasile Luca, in acel moment membru in CC al PCR, dar fara functie in Guvern. Luca avea sa devina ministru – de Finante – abia in 1957.

Pentru conformitate, a se vedea pagina 12 din urmatorul document: http://www.cnsas.ro/documente/caiete/Caiete_CNSAS_nr_7-8_2011.pdf.)

Comentarii

# Nicolae Bucur date 5 august 2020 12:30 +13

NU! Nu amatori. TICALOSI SI PROSTI! Cei din spatele lor foarte ticalosi! Ei, doar ticalosi si prosti. Si toti cei care ne uitam la ei in timp ce sintem furati de bani si de viitor si ticalosi si prosti. Cred ca nu a mai ramas nimeni pe dinafara.

# Crina date 6 august 2020 20:03 +4

Tel peuple, tels hommes politiques... așa popor, așa oameni politici, ca sa parafrazez un proverb francez binecunoscut, telle mere, tel fils, așa mama, așa fiu.

# Andra date 7 august 2020 23:45 +1

Faceti ce spune popa nu ce face popa! Doamna are dreptate, dar uita cand a arestat preventiv niste politisti doar pe motiv ca falgelul numit coruptie trebuie dovedit dinfasa, retinand ca nu exista probe sau indicii care sa justifice masura. Radeau colegii la o bere! Demagogie si frustrare vomitate public dupa cazul Mihaitoaia, cand anu a fost anuntata de colgei ca prietenul este ascultat. Mandatul a fost dat de un coleg de la Tribunalul Timis unde presedinte era domnia sa. Chiar asa....

# Mihai date 9 august 2020 22:01 +2

Dar dumneavoastra unde ati fost toti acesti ani cand cpp era folosit de procurori doar sub piciorul mesei pentru a nu se tulbura spritul? Ati facut vreo sesizare impotriva vreunui procuror pentru infractiuni constatate in dosarele solutionate de dvs? Ati sesizat parchetul cu privire la faptele de care ii acuzati pe o parte dintre colegi? Cred ca nu... Tot o apa si un pamant duduita! Campanie electorala cumva???

# cucu date 11 august 2020 16:05 +3

Acuzati anonime... Dece un duceti probele la Parchet? Ori denigrati gratuit ori incalcati obligatia avuta de orice cetatean de a sesiya organele Statului in cayul in care a luat la cunostinta despre savarsirea unor infractiuni! De ce nu va asumati? ,,E frumos a scrie versuri...,, Hai noroc si la multi ani!

# Stanescu Mihai date 12 august 2020 14:53 +2

Tipic romanesc> cei rai sunt aia si cat d emult au gresit! Daca vrei sa depasesti pe cinvea in valoare fie il tragi sub tine fie te ridici peste. Decat sa dea cu zoaie in tot sistemul si in toata tara, mai bine ne-ar spune cu ce se lauda domnia sa. Mi se pare mai potrivitdaca ma gandesc ca are calitate de magistrat. Cam lipseste demnitatea de magistrat... Motivarea arestarii preventive: ,,Amploarea fenomenului coruptiei afecteaza in totalitate societatea, cu consecinte greu de estimat, pe termen lung. Studiile efectuate in ultimii douăzeci de ani au evidentiat o legatură stransa intre democratiile slab consolidate si coruptie. Pe de o parte, coruptia sistemica pune in pericol democratia si guvernarea prin slabirea institutiilor politice si a participarii publice, precum si prin intarzierea si distorsionarea dezvoltarii economice necesare in vederea sustinerii democratiei”. Serios??? Vrea iar la CSM probabil!

# Alice date 18 august 2020 16:48 0

Genialii nostri magistrati au transformat tara dupa chipul si asemanarea lor prin educatia oferita de solutiile strambe. Rolul educativ negativ... Lasa-ne ca altii corecti pe bune si-au dat demsisia din magistratura. Mataluta? Te lupti cu sistemul desigur.... Mai taie din ele vorba aia!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2020 – Explicati prietenia dintre Kovesi si Clotilde

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva