15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GENERALUL ROG ARUNCA SRI IN AER – Declaratii scandaloase ale generalului SRI Anton Rog, seful Cyberint. Rog acuza fosta CCR ca a lucrat contra Romaniei, dezvaluie ca judecatorii ICCJ dau mandate de siguranta nationala pe repede-nainte si ca SRI poate influenta alegerile. Se cere demisia lui Anton Rog: „Ameninta public partidele politice care nu sunt de partea sistemului!... Indivizi precum generalul Rog isi propun sa creeze un nou camp tactic si sa restranga libertatea romanilor”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 July 2023 16:28
Vizualizari: 9713

Generalul SRI Anton Rog (foto 1) – seful Cyberint (structura care se ocupa cu monitorizarea Internetului si, in general, a comunicatiilor electronice) – arunca in aer Serviciul Roman de Informatii. Si o face prin confirmarea faptului ca SRI se poate implica in alegeri, ca poate obtine pe repede-inainte de la judecatorii ICCJ mandate de siguranta nationala, dar si prin afirmatiile conform carora in prezent Curtea Constitutionala tine cu Romania, de unde deducem ca pana acum, in opinia generalului Rog, CCR in componenta veche (cu Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu) ar fi lucrat impotriva Romaniei.


 

Astfel, intr-un interviu acordat platformei educationale Stakeborg Academy (semnalat de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob de la Inpolitics.ro), generalul Anton Rog precizeaza ca SRI, prin Cyberint, va putea inchide site-uri sau agentii de informatii daca va constata ca exista din partea acestora campanii de dezinformare sau de influentare a alegerilor. O afirmatie extrem de periculoasa, care lasa loc la subiectivism si interpretari, caci oricand site-uri sau agentii de informatie, spre exemplu critice la adresa regimului politic aflat la putere, vor putea fi inchise doar daca Cyberint considera ca fac dezinformari sau incearca sa influenteze alegerile.

De asemenea, generalul Anton Rog (intamplator, sotul judecatoarei ICCJ Lucia Tatiana Rog) declara ca SRI va putea obtine mandate de siguranta nationala de la judecatorii Inaltei Curti intr-o ora. Or, ne intrebam: ce verificari poate face ICCJ intr-o ora pentru a emite mandatul de siguranta nationala?

Nu in ultimul rand, Rog sustine ca actuala CCR "tine cu Romania", ceea ce nu este altceva decat o acuzatie impotriva fostei CCR, care – coincidenta – si-a permis sa dea decizii in apararea drepturilor si a libertatilor fundamentale (inclusiv impotriva unor legi Big Brother).

 

Prezentam declaratiile generalului SRI Anton Rog, seful Cyberint, redate de Inpolitics.ro:


”Mandatul e simplu. Pe 14 martie, dupa ce a fost atacata la CCR legea securitatii si apararii cibernetice – e o Curte care acum vad ca tine cu Romania – curtea a declarat legea constitutionala in integralitatea sa. La art. 3 s-au adaugat trei litere. Litera 'p' e cea care se refera la actiuni hibride, dezinformare, dar numai acelea care schimba ordinea constitutionala, si daca discutam despre alegeri, ne aflam in aceasta situatie ('actiuni derulate de catre o entitate statala sau nonstatala, prin realizarea, in spatiul cibernetic, a unor campanii de propaganda sau dezinformare, de natura a afecta ordinea constitutionala' n.n. ). Deci din martie avem lege care ne obliga sa actionam.

Ce face centrul in aceasta situatie? Daca acea campanie e una de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constitutionala, adica influenteaza alegerile, influentarea insemnind ca vointa electoratului, care e parte din constitutie, este schimbata, adica votul nu mai e conform vointei fiecaruia si exista influente care conduc catre alte procente si se schimba ordinea constitutionala, atunci noi ne folosim toate mijloacele si forta de care dispune serviciul de informatii pentru a elimina acea amenintare. Asta inseamna ca contracaram campania online, inseamna ca daca discutam de o agentie de informatii sau de siteuri, le punem jos, cu ajutorul ANCOM, cu ajutorul directoratului national de cibernetica, in multe situatii nici nu se stie ca noi suntem in spate si facem toata treaba. Mergem catre institutiile care au atributii de a le inchide, le dam toate informatiile, iar ele iau acele masuri. Daca ajungem si la persoane despre care stim sigur ca fac treburile alea, la fel, luam in mai putin de o ora un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecator de la ICCJ. Nu se mai face nimic pe hartie, totul e electronic”.


Se cere demisia lui Rog

 

Ca reactie la afirmatiile lui Rog, fostul deputat ALDE Marian Cucsa (foto 2) – ex-vicepresedinte al Comisiei parlamentare de control al SRI – ii solicita lui Rog demisia din toate functiile detinute. In acelasi context, in comunicatul emis marti, 18 iulie 2023, Cucsa (in prezent presedintele Partidului Republican din Romania – varianta autohtona a Partidului Republican din SUA) avertizeaza ca o gandire precum cea a generalului SRI dauneaza grav democratiei din Romania si pune in pericol alegerile din 2024. Mentionam ca anul viitor este deosebit de important din punct de vedere electoral, urmand sa fie marcat de patru randuri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare si prezidentiale.

Totodata, Marian Cucsa condamna pasivitatea Comisiei parlamentare de control al SRI din actuala legislatura, care nu a avut niciun fel de reactie fata de scandaloasele declaratii ale lui Anton Rog.


Redam comunicatul fostului deputat Marian Cucsa:


Halucinant! Generalul SRI Anton Rog, director al Centrului National Cyberint, ameninta public partidele politice care nu sunt de partea sistemului!

Astfel, potrivit generalului SRI, incepand cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situatia din 2020, cand unele partide s-au folosit de campanii pe retelele sociale pentru a convinge romanii sa voteze, invocand modificarile recente ale legislatiei, prin care considera mesajele unor partide pot fi considerate drept atacuri la ordinea constitutionala in mod total subiectiv de catre oameni precum domnul Rog, care isi doresc crearea unui nou camp tactic.

Este infiorator avertismentul pe care domnul Rog il lanseaza public. In perioada in care am fost vicepresedinte al Comisiei de control a SRI din Parlamentul Romaniei, nu mi s-a intamplat sa vad o asemenea atitudine din partea reprezentantilor serviciilor. Insa observ ca domnul Rog nu are niciun fel de retineri cand vine vorba despre incalcarea tuturor principiilor democratice si constitutionale.

In loc sa se ocupe de gestionarea situatiei geopolitice, domnul Rog de la SRI se gandeste cum poate reduce libertatea de exprimare, libertatea de opinie, daca ea este contrara intereselor celor aflati la butoane.

In orice tara din lume, reprezentantii serviciilor de informatii se ocupa cu gestionarea problemelor geopolitice, cu siguranta nationala. Numai la noi, indivizi precum generalul Rog isi propun sa creeze un nou camp tactic si sa restranga libertatea romanilor.

Solicit de urgenta domnului Anton Rog sa isi prezinte demisia din functiile pe care le detine. Totodata, condamn lipsa de reactie a Comisiei SRI a Parlamentului, care asista impasibila la un atac al generalului Anton Rog la ordinea constitutionala din Romania. O astfel de gandire, precum cea a domnului Rog, reprezinta o amenintare pentru democratia din Romania si un pericol pentru viitoarele alegeri din 2024.


Sorina Matei: "Rzavan Ionescu, you have the floor"

 

Pe langa Bogdan Tiberiu Iacob, o reactie la adresa declaratiilor lui Rog a venit si din partea jurnalistei Sorina Matei, realizatoarea emisiunii On/Of The Record de la Aleph News. Aceasta a criticat afirmatiile generalului SRI, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, precizand ca seful Cyberint nu are proprietatea cuvintelor. Totodata, Sorina Matei i-a cerut prim-adjunctului SRI Razvan Ionescu (seful operativ al Serviciului Roman de Informatii si cel care conduce institutia dupa demisia lui Eduard Hellvig) sa ia masurile care se impun:

Cred ca dl Rog are mai multe 'problemute'.

In primul rand, cand este nervos / stresat, a ajuns sa se ia de oameni pe retelele de socializare.

In al doilea rand, nu cred ca are proprietatea cuvintelor pe care le foloseste si nu cunoaste semnificatia legala a sintagmei 'ordine constitutionala'.

In plus, inteleg in subsidiar ca deciziile CCR care nu-i convin, date de magistrati care nu-i convin, dar care i-ar putea preda lejer dlui Rog cursuri de drept si de drepturi si libertati, 'nu tin cu Romania'.

Razvan Ionescu (n.r. actualul prim-adjunct al SRI, urmasul generalului Florian Coldea in postul de sef operativ al Serviciului), you have the floor”.

Comentarii

# Prometheus date 18 July 2023 16:50 +31

SRI-ul trebuie desființat. SRI-ul e ceea ce tine Romania pe loc si daca sunt lăsați sa se manifeste așa cum au facut-o pana acum, or sa puna tara complet pe butuci. Ei sunt singura amentinatare reala la ordinea constituționala.

# Nu intelegeti. Dl general Rog vorbea la trecut. date 18 July 2023 16:51 +4

"Cine nu e cu noi, e impotriva noastra" e motto Cyberint. Care cyberint e de facto o grupare de mercenari vorbitori de limba romana ce opereaza la ordine straine majoritar americane. Un fel de snowden de balta. Patzachine cu staif mioritic ce isi distrug propriul popor. Efectele le vedem la televizor caci rata de innoire la guverne e de ordinul saptamanilor deja. Toti pica exclusiv pe interceptari comunicatii sau supravegheri ambientale cu impanari de 5 articole de "presa libera" si 10 extrase din registrul comertului. Exact ca in democratiile africane.

# Little bird date 18 July 2023 17:20 0

Pentru Cybernet: citiți Spinoza și nu sariti calul!

# DODI date 18 July 2023 17:46 +118

De ani de zile susțin că SRI a devenit o organizație antiromânească condusă de nulități care nu au simț patrotic și care, începând cu acoperitul lor Petrov, a ”dirijat” toate alegerile din țară. Așa ne-am pomenit cu o serie de catastrofe în funcții de decizie, funcții pentru care nu au nici calitatea umană și nici simțul patriotic necesar. Așa se explică și intruziunile cu acoperiți efectuate de SRI în partidele politice, în sistemul judiciar și, în genere, în toată econmomia națională. Așa se explică și condamnările aiuritoare împotriva dl. Năstase și Dragnea pentru că nu au vrut să se supună intereselor meschine ale Noii securități. Așa se explică și ”reactivarea” acoperiților eliminați de Dragnea din PSD și reabilitați ulterior de CIOLA(N)cU. Din păcate Parlamentul, care ar trebui să decidă la desființarea/reorganizarea/restructurarea SRI, este la rândul său infestat de gunoaiele umane parașutate acolo tot de SRI.

# maxtor date 19 July 2023 02:54 +32

“Pe scurt, peste o lună, noi putem să te determinăm, …., să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva voinței tale. Da? “ -impotriva VOINTEI = SHANTAJ;daca era impotriva INTERESULUI(persoanei) era inshelaciune; sotul judecatoarei ICCJ Lucia Tatiana Rog = au refacut binomul in familie!

# jUSTie date 19 July 2023 08:55 +54

Sindromul HUBRIS - explica multe din interventiile, reactiile si chiar actiuniunile sau “pietrificarea” unora sau multora din sistemul de aplicare a legii. Dl Rog posibil chiar sa nu se fi exprimat intr-un mod clar - desi ar fi trebuit sa aiba proprietatea termenilor. Pe fond, dl Rog nu a facut altceva decat sa aduca la cunostinta societatii modificarile legislative aduse de Legea 58/2023. Amenintarile la adresa sigurantei nationale a Romaniei - cele care justifica mandatele de siguranta nationala - sunt stabilite de lege si includ si acele amenintari cibernetice, amenintarile de tip hibrid, actiunile derulate de entitati statale., etc. Poate nu atat declaratille dl Rog ar trebui sa suscite atentia ci mai degraba pasivitatea sau latenta Parlamentului cel care potrivit legii are obligatia de a controla nu numai activitatea SRI, SIE si SPP, ci si a structurilor de informatii din MAPn, MAI si MJ. Asa scrie in LEGE! Si sa nu uitam de Procutorul General al Romaniei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva