14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREVA - Avocatii traditionali din Alba refuza sa acorde asistenta din oficiu pana cand nu isi primesc onorariile restante. Decanul Baroului Alba, avocatul Ioan Rus, avertizeaza: "Daca noi vom fi sanctionati pentru ca avocatii refuza sa mai intre in sala de judecata, vom aprecia ca a fost incalcata Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Statul ne obliga la munca fortata fara sa plateasca!"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 July 2013 18:43
Vizualizari: 6457

 

Avocatii din Baroul Alba au intrat in greva dupa ce nu si-au mai primit onorariile pentru asistenta din oficiu de la inceputul anului. Avocatii din oficiu de la Baroul Alba, al carui decan este avocatul Ioan Rus (foto), au refuzat luni, 15 iulie 2013, sa mai intre in sala de judecata, si au anuntat ca nu vor mai pleda din oficiu in fata instantei pana cand nu isi vor primii banii pentru asistenta din oficiu de la Ministerul Justitiei. In aceste conditii, Tribunalul Alba si Curtea de Apel Alba Iulia au notificat Ministerul Justitiei sa achite datoriile catre avocatii din oficiu de la Baroul Alba, existand pericolul ca actul de justitie in materie penala sa fie perturbat.


Decanul Baroului Alba, avocatul Ioan Rus: "Ministerul Justitiei are datorii catre Baroul Alba in valoare de aproximativ doua miliarde de lei vechi. Restantele pe anul 2012, care erau de peste 1 miliarde de lei vechi, au fost platite de Ministerul Justitiei abia in luna ianuarie 2013"

Decanul Baroul Alba, avocatul Ioan Rus, a declarat in exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro ca singurii responsabili pentru blocajul creat in instantele din Alba Iulia sunt reprezentantii Ministerului Justitiei, care nu au mai achitat onorariile pentru asistenta din oficiu din luna ianuarie. In prezent, potrivit avocatului Ioan Rus, suma restanta se ridica la circa 2 miliarde lei vechi: "Din luna februarie 2013 nu am mai primit bani de la Curtea de Apel Alba Iulia si Tribunalul Alba cu titlul de onorarii pentru avocati. La solicitarea colegilor din Consiliul Baroului Alba am instiintat Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea de Apel Alba Iulia si Tribunalul Alba ca incepand cu data de 15 iulie 2013 avocatii din oficiu nu vor mai intra in cauze si nu vor mai acorda asistenta judiciara pana cand nu isi vor primii banii cuveniti. Incepand de luni, 15 iulie, niciun avocat nu a mai intrat in nicio cauza cu delegatii din oficiu. Trebuie sa va spun ca si Tribunalul Alba si Curtea de Apel Alba Iulia au facut cereri, au fost solidari cu noi si au cerut Ministerului Justitiei sa le plateasca onorariile avocatilor din oficiu. Eu nu dau vina pe Tribunal sau pe Curtea de Apel, dau vina pe Ministerul Justitiei! Exista doua protocoale din 2008 prin care Ministerul Justitiei se obliga sa faca platile catre avocatii din oficiu la o luna. Ministerul Justitiei nu si-a indeplinit obligatiile pe are le are si a incalcat in mod constant acest protocol. Sunt restante constante de la Ministerul Justitiei. Pe anul 2013, Ministerul Justitiei are datorii catre Baroul Alba in valoare de aproximativ doua miliarde de lei vechi. Restantele pe anul 2012, care erau de peste 1 miliard de lei vechi, au fost platite de Ministerul Justitiei abia in luna ianuarie 2013. Atunci am primit ultimii bani de la minister!"

Avocatul Ioan Rus: "Daca noi vom fi sanctionati pentru ca avocatii refuza sa mai intre in sala de judecata, vom aprecia ca a fost incalcata Conventia Europeana a Drepturilor Omului"

Avocatul Ioan Rus a mai declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca se asteapta ca Ministerul Justitiei sa ii sanctioneze pe avocatii din oficiu din Baroul Alba pentru ca au refuzat sa mai pledeze in fata instantei, insa in cazul in care se va intampla acest lucru, vor apela la CEDO: "Statul cand constata ca nu platim la timp ne sanctioneaza. Noi cum ii putem sanctiona pe ei ca de luni de zile nu au platit onorariile avocatilor din oficiu? Daca noi vom fi sanctionati pentru ca avocatii refuza sa mai intre in sala de judecata, vom aprecia ca a fost incalcata Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Statul ne obliga la munca fortata fara sa plateasca!"

Decanul Baroului Alba a precizat si ca pentru a evita perturbarea actului de justitie in materie penala va fi asigurata asistenta judiciara, fiind insa singurele cazuri in care avocatii din oficiu vor intra in sala de judecata: "Stim ca este o masura radicala, dar trebuie sa precizez ca pentru a preveni iesirea din arest a unor infractori am hotarat sa se acorde asistenta judiciara doar in cazuri de genul acesta, de maxima necesitate. In alte cauze nu vom mai intra".

In luna martie Ministerul Justitiei avea restante la plata onorariilor avocatilor din oficiu in valoarea de circa 2 milioane de euro

Minsterul Justitiei are datorii la plata onorariilor avocatilor din oficiu de aproape doua milioane de euro. La data de 31 martie 2013, MJ inregistra catre barouri la plata avocatilor din oficiu restante in valoare de 8.470.000 lei. La acea vreme, reprezentantii Ministerului Justitiei au transmis Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea ca Ministerul Finantelor Publice va aloca suma de 8.470.000 lei, echivalentul a aproximativ 1.800.00 euro, pentru plata onorariilor avocatilor din oficiu pe anul 2013 in limita bugetului: "Avand in vedere datele transmise, Ministerul Justitiei a inaintat catre Ministerul Finantelor Publice propunerea de deschidere de credite nr.3/18784/29.03.2012 in suma de 8.470.034 lei, fonduri ce au ca destinatie plata contravalorii onorariilor avocatilor din oficiu cu scadenta la data de 31 martie 2013. Totodata, va informam ca, Ministerul Justitiei va lua toate masurile, pentru a asigura, in limita bugetului aprobat de Ministerul Finantelor Publice, resursele necesare platii contravalorii onorarii avocati din oficiu pe anul 2013".

De altfel, inca de la inceputul anului, Ministerul Justitiei a primit mai multe petitii de la barouri prin care erau instiintati ca nu vor mai acorda asistenta juridica pana nu isi vor primii banii pentru asistenta din oficiu.

Instanta cu cele mai mari datorii catre barourile de avocati la sfarsitul lunii martie 2013 era Curtea de Apel Bucuresti, cu 2.149.172 lei, urmata de Curtea de Apel Craiova, care inregistra 1.058.543 lei.

La polul opus, cele mai mici datorii la plata onorariilor pentru avocatii din oficiu le au Curtea de Apel Brasov, de 250.840 lei, si Curtea de Apel Suceava, 274.630 lei.

Comentarii

# un grup de mame batjocorite la Js2 date 16 July 2013 19:20 -1

Jude Mihaela Grozescu, fosta Rizea, impreuna cu Jude Petrescu Liliana, in majoritatea cauzelor avocati ai tatilor fiind Iancu Toader sau Antoanela Geaman, dau decizii halucinante prin care copiii sunt separati de mamele lor. Programe de vizitare pentru sugari care \"trebuie\" la cateva luni \"sa se obisnuiasca\" intr-un alt mediu, sau stabilire domiciliu la tata, pe smenuri de incepere a urmaririi penale, in care se dispune scoaterea de indata ce, certificatul de grefa al Parchetului isi produce efecte in instanta civila. Aceste judecatoare \"specializate\" in minori jignesc public mamele, actioneaza impotriva interesului superior al minorului, si NIMENI nu pare sa vada \"clica\" in care intra avocati dar si cei de la T.A.T.A si A.R.P.C.C.

# Cabinet Avocat Holuță Ionică date 17 July 2013 16:02 -3

Cabinet Avocat Holuță Ionică - Cod Identificare Fiscala 30173003, Cod Iban RO46CECEC001946258134911, Adresa: București, str.Lamotești, nr.2, bl.10, sc.3, et.3, ap.55, sector 4 Tel: 0764.409.743 0729.385.753, E-mail: avocatholuta@yahoo.ro, Website: http://avocatholuta.blogspot.ro/. Oferim servicii pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali. Întocmim certificate de căsătorie între bărbați valabile pe tot teritoriul Uniunii Europene.

# POLO.NICU date 16 July 2013 19:23 0

A naibii coincidenta - exact in perioada de vacanta si greva...

# vor apela la bota pt oficii? date 16 July 2013 19:23 +3

min justitiei ar trebui sa ia in considerare modificarea legii :zzz si,in loc sa sece bugetul ministerului,sa fie platiti avocatii din oficiu din resursele/fondurile barourilor,sunt sigur ca multi dintre colegi vor fi de acord.este inadmisibil sa maresti cuantumul taxelor de timbru in detrimentul justitiabilor si astfel sa ingradesti accesul la justitie ca sa umpli buzunarele unora care baga mana si in buzunarele avocatilor,solicitandu-le zeciuiala,mai nou 11 %-si stiu ce spun. culmea e ca si din banii de oficii baroul opreste ceva si se pare ca e o devalizare a resurselor statului pentru cativa avocati care nici macar nu-si fac bine treaba,a se vedea cazul Becali unde avocatii nu cunosc indeajuns legea penala sau Bostina ,Tuca ,care fac bani din contracte cu statul.e interesant de cercetat daca in alte tari europene,nu africane,exista aceasta plata din oficiu sau se aplica procedura americana-pro bon-de catre cabinetele de avocatura.

# Alexandru cel Mare date 17 July 2013 08:44 -3

Intrebarea aceasta nu este decat o absurditate. Cum poate apela Ministerul Justitiei la o entitate pe care nu o recunoaste? Cum poate apela Ministerul Justitiei la niste persoane care nu au expertiza necesara. Asa cum aratam si in postarile anterioare, spre exemplu la Iasi, cei care reprezinta Structura Bota nu sunt inzestrati decat cu tupeu, unii nu cunosc nici materia pe care o stapaneste un student de anul 2. Unii dintre ei fosti agenti de politie - dl. Soric, unii fosti juristi cabotini - dna Galit....

# awa date 16 July 2013 20:10 -2

Sa nu-i plateasca vreodata! Sunt bani aruncati pe fereastra, oficiile sunt doar de forma, acei \"avocati\"habar nu au de continutul dosarelor. Desfiintatii vor bani pe oficii!!! :D

# Gogu date 16 July 2013 20:21 0

D-le Bota ar trebui sa trimiteti dracului odata adresa aia catre Ministerul Justitiei si sa propuneti modificarea legii in sensul acordarii asistentei juridice gratuite intr-un numar de 5-10 cauze/an/avocat...atunci s-ar face o enorma economie la Bugetul statului, iar hotii nu ar mai putea manca gratis pe saturate cascavalul MOKA....Ganditi-va ce sume intra in buzunarele cleptomaniacilor!

# 992 date 16 July 2013 20:30 0

Cat banet, 100.000 ptr. 2012. De aia Bota si ai sai trebuie tinuti departe de borcanelul cu miere ! Cati bani sifoneaza flocea de la noi toti !

# Pandele date 16 July 2013 20:35 +7

Domnu Bota, cand trimiteti tabloul avocatilor la MJ pt. oficii ??? Ce va retine ? E vreo intelegere secreta sau teama, ca nu intelegem de ce nu se misca nimic ? Vad ca nici colegii nu zic nimic, tac toti ca pestii. Cu tacerea nu se face nimic, ba o mai iei si-n c....r de la traditionali. Domnu Bota, atitudine domnule ! Avem sange in instalatie sau rad astia de noi cu gura pana la urechi ?

# Alexandru cel Mare date 17 July 2013 08:31 0

Draga coleg,  Dl. Bota nu are ce Tablou sa trimita Ministerului Justitiei, cel mult un tablou cu natura moarta. In acest moment absolut nici o institutie nu recunoaste calitate de avocat dobandita in cadrul structurii infiintate de acesta. In ultima perioada organele de urmarire penala au deschis cauze noi in care cei care aveau curajul sa intre in instante sunt cercetati pentru exercitarea fara drept a profesiei de avocat. Sa nu ignoram faptul ca majoritatea celor care intrau in instante din partea Baroului Bota erau de o calitate profesionala indoielnica. Spre exemplu la Iasi dl. Soric, dl. Nimerincu, dna Galit s.a. nu sunt decat expresia amatorismului, prestatia lor fiind cu mult sub cea a mandatarilor \"clasici\". Acesta este si considerentul care sta la baza reactiei autoritatilor, dar si pentru inexistenta unui interes de fuziune intre cele doua organizatii profesionale. 

# avocat BB 52 date 16 July 2013 21:08 +3

De acord cu colegii de mai sus. D-nule BOTA trimiteti de urgenta tabloul avocatilor nostrii si adresa ca suntem de acord sa sutinem noi oficiile chiar si fara bani. Chiar nu stiu ce se intampla. Daca nu eu o iau de unul singur si fac adresa cate CSM/M.J. in numele cabinetului meu de avocatura. Nu se poate sa stam in \"amorteala\" de peste 10 ani.

# Alexandru cel Mare date 17 July 2013 08:34 -4

Chiar ar fi bine sa o faci, draga coleg. Dar am o banuiala, nu ai intrat niciodata in penal sau daca ai facut-o nu si-au dat seama ca nu faci parte din UNBR Traditional, asistenta juridica in penal care a-i fi acordat-o ar fi atras nulitatea actelor indeplinire, asa cum reiese din practica recenta a instantelor de fond sau de control judiciar din tara. 

# Vieri date 17 July 2013 12:47 -1

Alexandre lasa propaganda traditionalilor mafioti ca nu tine. Diveresiunea cu asistenta juridica in penal, vinde-o in alta parte. A, faptul ca exista judecatori corupti si incompetenti, care ne sicaneaza, e cu totul altceva. Acestia o fac oricum, independent de materia cauzelor. Prin zeci de hotarari judecatoresti definitive s-a statuat ca membrii UNBR-Bota au dobandit calitatea de avocat in conditiile Legii 51/1995. Asadar, acel RIL nu ne afecteaza catusi de putin, ci, dimpotriva, ne intareste legalitatea! Cu privire la proasta pregatire profesionala a unor avocati, faci propaganda ieftina securisto-traditionala, intrucat, si in structura-flocea, exista mii de analfabeti intrati pe spaga sau nepotism in sistem.

# MANIFEST date 16 July 2013 22:03 +5

Dacă pe avocaţii tradiţionali prin neplata oficiilor, statul îi obligă la muncă forţată fără plată, pe avocaţii de la Bota magistraţii certaţi cu dreptul şi statul îi obligă la stres gratis şi le încalcă dreptul la muncă şi dreptul la un mediu sănătos. Asta este justiţia din România, de unde să ştie unii magistraţi drept când primii trei ani de facultate i-au făcut la agronomie? De unde să ştie ei că, contractul dintre parte şi avocat este voinţa acestora şi nu pot intervenii în voinţa părţilor. Ei vor numai pe unii avocaţi tradiţionali deşi cunosc că nu au acte de înfiinţare, cum să le ceri acestor magistraţi să sesizeze Curtea Constituţională sau să adreseze întrebări preliminare Curţii de Justiţie a Uniunii Europene când ei nu ştiu nici noţiunile elementare de drept? Avocaţii tradiţionali vor onorarii mai mari pentru oficii, dar dacă sunt aşa de bine pregătiţi de ce nu îşi găsesc procese pentru care să negocieze onorarii? E mai bine cu oficii, bani de la buget, muncă ioc.

# Pandele date 16 July 2013 22:13 +7

Domnu Bota, trimiteti domnule tabloul avocatilor la MJ si CSM, suntem curiosi sa vedem ce vor raspunde. Trebuie fortati sa o lamureasca dar mai ales SA RECUNOASCA legalitatea acestor barouri. Are dreptate colegul \" avocat BB 52 \", ma gandesc si eu sa trimit oferta in nume propriu. Insa de principiu nu asa trebuie procedat, individual, ci la nivel general, de organizatie.

# Alexandru cel Mare date 17 July 2013 08:40 -1

Domnul Bota nu a intreprins in cei 9 ani de fiinta in cadrul structurii ce ii poarta numele nimic altceva decat sa incaseze banutii de la noi. Legalitatea barourilor alternative/paralele ar fi fost recunoscuta daca facea cu totul altceva decat emisiunile ieftine de la OTV sau gargara de 2 lei de pe Academiei. Faptul ca in majoritatea judetelor a pus pe pozitia de Decan niste persoane cu o pregatire profesionala inferioara a si determinat atitudinea ostila a autoritatilor statului si a instantei de judecata. Profesia de avocat este una liberala dar in limita si a unui bun simt/a unei decente. Nu poate imbraca roba de avocat unul ca Nimerincu sau Soric, iar Decan nu poate fi o persoana ca dna Galit. Daca nu cunosti normele elementare de drept, nu cunosti nici macar sensul cuvantului oratorie, faci confuzie intre termeni si specificul actiunilor civile, intre exceptii, etc, este evident ca nu poti spune ca esti DECAN. 

# un cetăţean date 16 July 2013 22:26 +7

Cred că s-a trezit Ministerul Justiţiei, cum să dea bani la o persoană juridică neînfiinţată! Prezentaţi actele de înfiinţare ale barourilor domnilor autointitulaţi decani, să vedem unde se duc banii de la buget pe care noi cetăţenii îi plătim?

# AVOCATII BOTA, GATA LA DATORIE date 16 July 2013 23:42 +5

Noi, avocatii din Baroul Bota asiguram oficiile, chiar si neplatite...le impartim intre noi si 2-3 cazuri pe luna pot fi luate de fiecare avocat din baroul Bota...JOS MONOPOLUL STALINISTO-SECURISTO-BOLSEVIC TRADITIONAL

# Juos muonopuolul, draji tuoavarsi date 17 July 2013 08:46 0

Dragi, tuoavarasi! fasem un apiel catre toatye organyele avocatesti din tara, pastrati-va calmul, dragi tuoavarasi, veti primi retributia lunara pentru munca depusa de catre Dumneavoastra, doar in momentul platii contributiilor si a zesiuielii datorate de catre fiecare avuocat, catre stapanul sau. Miesajul mieu pentru corpul avocatiluor desfiintati inca din \'48, este: Dormiti linistiti, retributiile voastre sunt pe maini bune! Prostilor!

# oarecare date 17 July 2013 00:17 -1

Gluma secolului !!! Mana pe carte si apoi intrati in sala de penal !!!

# 992 date 17 July 2013 00:21 0

Din pacate, tu esti gluma rasuflata a secolului ! Ce s-ar face avocatura fara tine...... dar mai ales inculpatii (ne)aparati de tine si confratii tai de turma.

# oarecare date 17 July 2013 00:27 0

Altceva decat jigniri mai stii ? Lipsa reala a profesionalismului vostru, ca urmare a lipsei examenului de admitere e \" buba\" voastra. V-a luat banii, sunteti avocati !  Ce gluma trista ! Sa va deschid eu capul, adica sa va spun ca tocmai analfabetii ( majoritari ) de la voi sunt piedica pentru a fi recunoscuti ??? Si asa am spus prea mult, de acum platiti-ma ca sa va spun si alte chestii care v-ar ajuta sa fiti recunoscuti !!!

# 992 date 17 July 2013 00:34 +2

Unde-i jignirea ?? Vorbesti despre profesionalism.... mai nea, mai du-te prin instante si vezi ce fauna cu roba populeaza bancile. Sunt ei, colegii tai de organizatie. Ai lovit tare aici cu profesionalismul, ai dat unde trebuie. Numai ca maine multi colegi de-ai tai vor prezenta echimoze de la lovitura asta a ta. Ca daca vei spune mai des si apasat, vor aparea chiar si edeme, asa ca ai mare grija cu caracterizarile.

# Alexandru cel MAre date 17 July 2013 08:48 +1

Foarte corect! Daca ar fi fost facuta o triere in randul membrilor Baroului Bota atitudinea instantelor ar fi fost alta. Nu poti sa te numesti avocat cand te prezinti in instanta cu sandale rupte, murdar imbracat, nepieptanam, mirosind si repetand la fiecare moment: Lasam la latitudinea instantei... sau nu am inteles dna Presedinta....

# marian date 17 July 2013 09:05 +3

profesionalism am auzit atatea aberatii in instanta din partea avocatilor traditionali fie habar nu aveau fie voiau sa dea impresia clientului ca el s-a luptat dar instanta......sa fim seriosi si sa analizam doar din punct de vedere legal iar restul decide piata cine este sau nu competent intotdeauna in orice profesie ,medicina, avocatura, functii publice ,vor intra si cei care nu au decat meritul de a fi fiica,fiul ,nepotul ,nepoata....cuiva

# teea date 17 July 2013 01:27 0

bravo pt acest demers! statul are pretentia nesimtita sa se asigure asistenta juridica infractorilor la timp si sa plateasca cand vrea el! sa ia aminte si decanul din capitala ca aici situatia e mai grea! nesimtitii! rusine lui ponta si lui cazanciuc, niste dezastre mutante pt justitie!

# B.I. date 17 July 2013 09:56 -2

Apreciez efortul celor din structura Bota de a folosi un limbaj mai civilizat. Sunt membru in aceasta structura din 2006. Am adresat de nenumarate ori, rugamintea catre dl. Bota sa organizeze examen o singura data pe an si sa fie un examen serios si cu un grad de dificultate asemanator celui de la magistrati, astfel ar fi eliminat politisti pensionati la 40 de ani, absolventi ai Academiei de Politie la ff, si fara cultura juridica, dar din pacate altele erau interesele lui Bota, astfel s-a ajuns in situatia ca aproape peste tot decani sunt fosti militieni, omeni care nu au cultura juridica. Nu este adevarat ca toti juristi pot fi avocati, unii chiar nu au vocatie pt. aceasta profesie, dar pot fi procurori sau judecatori. Un examen serios te pune in situatia de a te pregati, adica de a aprofunda materia. Este adevarat ca unii din structura traditionala intra pe baza de pile, dar am vorbit cu altii care au intrat pe cunostintelor acumulate. 

# mihai date 17 July 2013 10:23 +4

si eu am vorbit cu altii care spun ca au intrat pe cunostintele acumulate dar defapt alta este situatia reala. De ce sa nu recunoastem ca fiecare padure are si uscaturi, nu tin nici cu unii nici cu altii dar la baroul traditional este jale. Daca ar fi atat de bine pregatiti ma gandesc de ce stau pe holurile judecatoriilor sa mai faca rost de cate un client? In tara asta niciodata nu va fi ce trebuie. Cunosc avocati traditionali care incaseaza banii de la clienti si cand se apropie termenul ii anunta ca trebuie sa plece in concediu si nu se poate prezenta. Astia-s oameni? iar daca baroul Bota nu este recunoscut de ce avocatii traditionali vor sa se inscrie in acest barou? Am stat de vorba cu 2 3 si au spus ca se gandesc foarte serios sa plece de la traditionali catre structura Bota. Care este motivul?

# av BB date 17 July 2013 13:52 +1

,,mihai\'\' haide sa-ti explic de ce vor cat mai multi traditionali sa  se inscrie la UNBR 2004 ( baroul Bota nu mai exista, doar asa se zice ), In conditiile actuale ale economiei, saracia tot mai mare, nici avocatii nu o duc prea bine, doar cativa, putini(in fiecare oras mare putem numara cam 10-20 maxim!) restul sunt umpluturi care cotizeaza ca prostii ca sa-i imbogateasca pe conducatorii care marea majoritate provin din vechea garda comunista, la UNBR 2004 asa ceva nu exista, intri si apoi te descurci pe propria piele si cu cunostintele si bagajul cu care ai iesit din facultate, uscaturi sunt in ambele tabere. pentru cei care vor sa devina avocati, nu conteaza in care barou, un lucru este foarte important: avocatura este o profesie libera, cu conditia inscrierii intr-un barou, dreptul la munca nu-ti poate fi ingradit in niciun fel, in rest trebuie doar sa te folosesti de inteligenta, de abilitatile si vocatia pe care ti-o dat-o Bunul Dumnezeu, clientii si interesul acestora trebuie

# av BB date 17 July 2013 13:56 +1

sa fie pe primul loc, restul vine de la sine, cu timpul.Este p profesie foarte frumoasa, care facuta cu dedicatie, duce la o implinire spirituala de nedescris, in rest nu dati importanta latrailor, slugilor, complotistilor, lingailor si rau voitorilor care toata ziua latra pe forumuri ori prin instante, trebuie sa va formati propria personalitate pozitiva. Mult succes turturor, spor la lucru colegilor de la BB si traditionalilor!

# parerea mea date 17 July 2013 11:19 +1

Avocatii (ca si regula) sunt foarte slab pregatiti, prin aceasta neinsemnand ca exista printre ei si unii care intradevar merita aceasta \"titulatura\" astfel incat banii platiti pentru oficii sunt bani aruncati pe fereastra. Din punctul meu de vedere judecatorul (din nou ca si regula) este cel mai bun aparator al inculpatului astfel incat o parte din banii de pe oficii ar trebui sa se verse catre adevaratul avocat al inculpatului - Ministerul Justitiei iar acesta sa alimenteze cardurile judecatorilor si astfel atingem doua obiective: o mare parte dintre avocati se vor reprofila profesional (ziaristi, redactori la luju, ospatari, tinichigii etc.) iar judecatorii din penal vor fi mai bine platiti pentru serviciile aduse infractorului roman.

# alexandru cel bun date 17 July 2013 12:12 +1

d.Bota trimite tabloul la MJ si vpecificati ca suntem gata sa asiguram oficiile gratuit. de asemenea specificati ca spre deosebire de avocatii traditionali care recita formula \"lasam la aprecierea instantei\" noi stim sa sustinem clientul in instanta. in ceea ce-l priveste pe tizul meu Alexandru cel Mare nu-l bagati in seama, saracul e nebun.la florea intra boii cu spaga si apoi innebunesc ca nu pot sa-si plateasca sclavia.

# avocat traditional date 17 July 2013 18:17 +4

Domnilor botisti!Unii dintrte voi postati pe net numai sa va bagati in seama>habar nu aveti cum merge justitia.oficiile trebuie platite pentru ca munca avocatilor in acest domeniu nu este gratuita.In toate tarile oficiile se platesc,indiferent de unde vin banii.Cei care traiesc din oficii,traiesc mai rau ca unii dintre voi care mai sunteti acceptati in instante.Onorariikle sunt infime,asa ca nu va mai dati cu parerea.Aveti dreptate,Bota(sau 992,sau alexandru cel bun) nu a facut nimic pentru voi.Nu are ce tablou al avocatilor sa trimita la MJ pentru ca voi nu sunteti recunoscuti iar Bota nu mai este presedinte si nici macar avocat.Evenetual listele de donatii cu care se plimba prin curtile instantelor.Nu contest ca la noi exista uscaturi(si la propriu si la figurat) dar acestea sunt mai bine pregatite ca 90% dintre avocatii botisti.Si mie imi este uneori rusine de concluziile puse de unii avocati ai nostri dar nu avem ,pe moment,cum sa schimbam lucrurile.Va legati de ,,zeciuiala,, si de cota la barou.Zeciuiala este cota pentru viitoarea noastra pensie si sa stiti ca cei care au platit lunar suma mari/maxime vor putea avea o pensie onorabila(aprox/5000 de lei)N7u va mai luati dupa Bota ca lui i-a trecut vremea.Va intoxica mereu cu legea 3/48 dar daca ati studia cronologia legislatiei avocaturii,ati constata ca noi,traditionalii,suntem in legalitate .Dar vorba romanului cu traitul si asteptatul.Viitorul este ,pentru unii,imprevizibil.Salutare.

# avocat botist date 17 July 2013 20:20 -1

Stai linistit traditionalule, avocatura nu inseamna doar instante si oficii, exista avocati de business care castiga de nici nu mai stiu cate de mult. astfel de avocati sunt si la traditionali, sunt si la bota, asa ca degeaba va mancati nervii cu instantele. :D :D :D :D

# Iuliu date 18 July 2013 09:47 +1

Pentru -avocat botist- va rog sa-mi spuneti de unde isi trage experienta acest avocat al dvs. in domeniul business-ului daca el nu a profesat, nu are experienta instantei, a practicii judiciare. O firma serioasa are specialisti in afaceri, cum ar fi economistii, finantistii etc. De avocat are nevoie atunci cand se confrunta cu probleme de ordin juridic. Or aici este nevoie de expertiza si nu de povesti, pt. acestea nu se platesc. Da, un avocat de la Bota poate infiinta firme mici si poate fi util in desfiintarea acestor firme, mai ales atunci cand ele nu au avut activitate. Dar avocat este acela care poate merge si in instanta. Ori noi cei de la Bota in cele mai multe judete nu mai suntem primiti. As enumera citeva judete si asta pt. a nu fi etichetat de catre Bota, gardianul LUJU. In judetele Alba,Harghita, Mures si Cluj nu mai sunt primiti avocatii lui Bota daca sunt reperati de catre avocatii traditionali sau de catre judecatori. Afirm ca este posibil ca o persoana necunoscuta,   

# Alexandru cel Mare date 18 July 2013 14:09 +1

Trist dar adevarat! Asta este adevarul. Este clar ca izolarea si mediocritatea de care da dovada Bota face inevitabila distrugerea variantei alternative a UNBR. Este un adevar dureros ca in marea majoritate a judetelor se fla pe pozitia de Decan persoane care au un trecut profesional modest, strain de domeniul juridic. La Iasi situatia este similara cu cele aratate de Dvs, chiar daca in mediul virtual se gasesc multi voinici care sa isi laude activitatea avocatiala desfasurata in mod public in fata instantelor. Un exemplu recent si relevant este cel a fostului plutonier de la Galati, Nicusor Teodorescu, care are un limbaj de vacar, strain de bagajul elementar de stiinte juridice a unui proaspat absolvent de Drept. Urmaresc de foarte mult timp evolutia acestei structuri, chiar daca sunt si cazuri izolate unde au aderat persoane cu prestigiu, ex. Iulian Urban sau Croitoru, judele corupt Lazar de la Arad, Bota s-a incapatanat sa ramana pe pozitia de Presedinte a UNBR, in esenta el fiind in conflict cu roba de avocat din toate punctele de vedere. Poate Iulian Urban, daca ar fi acceptat pozitia de Presedinte al UNBR, ar fi gasit mijloacele de a duce incet, incet, organizatia alternativa spre o recunoastere legala si eventual o fuziune cu structura traditionala. Fata de calitatea profesionala a avocatilor din structura Bota putem vedea in mod limpede ca majoritatea sunt rebuturi profesionale si sociale, relevant pentru toti sunt cei care fac parte din asa zisa Comisie de examinare la admiterea in profesie - gen Toni, persoane cu care ti-ar fi rusine sa te afisezi pe strada, in instanta sau la o cafea...

# Iuliu date 18 July 2013 09:55 +1

 ...din alt judet sa se strecoare neobservat, dar un avocat care a activat in anii trecuti (2006-20011), in acel judet, este recunoscut si nu este lasat sa pledeze.  Va spun din experienta proprie si a altor colegi care am fost in situatii asemanatoare. Povestile pe care le scrieti aici, cum ca cei buni sunt primiti sunt false, dimpotriva, interesul traditionalilor este exact pe dos. Recomand sa va canalizati energiile in directia obtinerii recunoasterii acestor barouri de catre MJ si nu mai ascultati de un om care nu are acces la MJ, pt. ca el nu mai are calitatea de avocat, cu atat mai putin pe cel de presedinte al UNBR. 

# Ultimul Charlot date 18 July 2013 23:54 0

Comentariile mele unde sunt? Traiasca cenzura!!!!! :lol:

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 28 September 2013 21:18 0

Sa nu se constate inexistenta enitatii lor intr-un  eventual litigiu prin nerespectare aprescriptiei art.14 din Decret- Lege nr.90/28.02.1990 (m.Of.nr.32) si fatul ca incalca relatiile sociale dupa bunul lor plac, nici nu este o problema pentru instituiile statului (art.126 alin.2 din Constitutia Romaniei), ci este singura consecinta a fatului ca indiviizii din barourile \"clasice\" sau \"traditionale\" si-au alterat atat de mult gandirea incat au trecut la fapte prevazute de art.194 C.penal, raportat la art.51 C.pen., adica isi fac singuri dreptate intr-un stat de drept, chiar daca au perturbat sistemul relatiilor sociale timp de 24 de ani dupa Victoria Revolutiei din Decembrie 1989 si au rupt coerenta logica a structurii conform Legii nr.3 din 17.01.1948, ceea ce entitatile inexistente importa astazi este doar raportul, intrucat s-a constata clar de Prchetul de pe langa JudecatoriaTimis, in dosarul nr.4201/P/2006 si de Prchetul de pe langa tribunalul Botosani, in dosarul nr.493/P/2005.

# Av. Popa Nicolae -Tulcea date 4 October 2013 20:36 0

Unica solutie, sa ne organizam intr-un partid politic toti cei de la U.N.B.R., infiitat de catre dl Bota Popampiliu legal. Urmatorul mandat sa ne dovedim competentele cu documente si in acest sens. Este simplu sa incepem cu desemnarea celor mai reprezentativi colegi in teritoriu prin dl Bota Pompiliu care sa ne reprezinte la varf. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva