14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HORODNICEANU, ACUZAT DE “CEL PUTIN TENTATIVA LA TRAFIC DE INFLUENTA” – Sindicatul National al Politistilor cere capul vicepresedintelui CSM Daniel Horodniceanu, dupa incidentul in care acesta a incercat sa intimideze agentii care l-au tras pe dreapta: “Comportament specific celor pe care DIICOT ii are in vedere atunci cand isi indeplineste atributiile... Prin cel putin tentativa de trafic de influenta, v-ati introdus singur intr-o incompatibilitate crasa cu statutul de magistrat”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 May 2023 12:53
Vizualizari: 3381

Politistii ii cer procurorului Daniel Horodniceanu sa demisioneze atat din functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cat si din magistratura. In plus, politistii il acuza pe Horodniceanu de “cel putin tentativa de trafic de influenta”, dupa incidentul in care a incercat sa indimideze agentii care l-au tras pe dreapta in timp ce se deplasa cu bolidul sau (click aici pentru a citi).


 

Sindicatul National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Afacerilor Interne, condus de comisarul sef Vasile Zelca (foto), sustine prin intermediul unui comunicat de presa dat publicitatii duminica, 7 mai 2023, ca Daniel Horodniceanu a avut un comportament specific celor pe care DIICOT ii ancheteaza. Politistii precizeaza ca nu este de ajuns ca Horodniceanu sa demisioneze din functia de vicepresedinte CSM, ci trebuie sa plece din sistem, intrucat prin “cel putin tentativa de trafic de influenta” s-a introdus intr-o incompatibilitate crasa cu statutul de magistrat. “Nu este sanatos nici pentru romani, nici pentru justitia din Romania, mentinerea pe functia din CSM dar si ca magistrat a unei persoane cu un vadit comportament duplicitar: dur si intransigent cand altii incalca legea dar sfidator si agresiv la adresa Politiei Romane atunci cand el incalca legea si trebuie sa-i suporte rigorile”, subliniaza SNPPC.

Amintim ca duminica, 7 mai 2023, site-ul jurnalist.ro a publicat o inregistrare cu Daniel Horodniceanu incercand sa intimideze politistii care l-au tras pe dreapta, carora le reproseaza ca au avut tupeul de a opri un procuror si se lauda cu relatiile sale, inclusv cu seful agentilor (click aici pentru a vedea inregistrarea).


Prezentam comunicatul Sindicatului National al Politistilor:


SNPPC solicita demisia/demiterea domnului Horodniceanu

Lupul paznic la oi!

Inteleapta vorba a romanului!

Astazi a aparut in media o filmare in care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepresedinte al CSM, a mai demonstrat inca o data ca in Romania, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru 'fraierimea' care, nu-i asa, trebuie sa se conformeze si sa respecte legea, lege pe care politicienii in general, iata ca si magistratii, o ignora, ba chiar incearca prin atitudine sa intimideze politistii care, culmea, nu fac decat sa ..... aplice legea!

Avand in vedere gravitatea afirmatiilor si a atitudinii la adresa Politiei Romane, precum si impactul total negativ si umbra de indoiala aruncata de un asemenea comportament asupra justitiei in general, magistratilor in special,

SNPPC solicita:

1. Domnului Horodniceanu:

- demisia din functia de vicepresedinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepresedinte CSM, aparator si garant al bunei functionari a justitiei, sa aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT ii are in vedere atunci cand isi indeplineste atributiile.

- demisia din magistratura! Este timpul sa plecati acasa domnule procuror si asta pentru ca, prin cel putin tentativa de trafic de influenta, dumneavoastra v-ati introdus singur intr-o incompatibilitate crasa cu statutul de magistrat.

2. CSM

- declansati cercetarea disciplinara a domnului Horodniceanu si luati masurile care se impun. Nu este sanatos nici pentru romani, nici pentru justitia din Romania, mentinerea pe functia din CSM dar si ca magistrat a unei persoane cu un vadit comportament duplicitar: dur si intransigent cand altii incalca legea dar sfidator si agresiv la adresa Politiei Romane atunci cand el incalca legea si trebuie sa-i suporte rigorile.

Nu putem sa nu ne intrebam care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, daca ar fi avut in lucru un dosar in care sa existe o proba video cu politisti care, admonestati de un interlop, ar fi cedat presiunii si nu ar fi luat masuri legale. Sau daca in locul sau ar fi fost un politist cu un asemenea comportament. Probabil ca ii/il retinea si propunea arestarea lor preventiva.

Nu in ultimul rand, solicitam IGPR si MAI sa ia atitudine. Sa iasa in comunicare si sa apere onoarea, probitatea, cinstea, curajul, pentru ca daca nu o vor face ar insemna sa incurajeze acest fenomen de continua denigrare/sfidare a legii”.

Comentarii

# Gabriel date 8 May 2023 13:04 +2

Praf in ochi pentru oamenii de rand, Constitutia este incalcata de magistrati in fiecare zi, iar CSM si Inspectia Judiciara protejeaza magistratii care incalca Constitutia.

# Puterea este temporara date 8 May 2023 13:28 0

L-a facut si pe asta Secu. Greseala lui a fost ca nu s-a controlat mai mult. Secu cunoaste psihologia puterii si l-au agatat fix pe modul cum stiau ca el va reactiona. Aici a gresit mult don Procuror. Poate fi si o chestie de Karma si de invatatura si pentru altii de-un lat cu el: cand ai puterea in mana decapiteaza sarpele pentru ca daca n-ai facut-o, dupa apusul Soarelui, cum i se va ivi ocazia, fii sigur ca reptila te va face fara urma de regret. Cine are ochi sa auda!

# As date 8 May 2023 13:55 +1

Daca erea nelson modialu il intelegeai va atit poate,dar sa fii horodnicianu cu comportament de nelson mondialu........asta nu e halal,e animal de prada

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva