22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCULPATA CLOTILDE A FACUT PRESIUNI PE PROCUROR – Hotarare devastatoare pentru pierzatoarea de la Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand: “Presiune asupra actului de justitie si asupra procurorului... Afirmatiile contrazic in mod inexplicabil toate pozitiile sale anterioare cu privire la sistemul judiciar si necesitatea respectarii independentei magistratilor” (Document)

Scris de: G.T. | pdf | print

16 June 2024 17:19
Vizualizari: 4164

Fosta primarita a Sectorului 1 din Capitala, Clotilde Armand (foto), a facut presiuni asupra procurorului de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 care instrumenteaza dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane (click aici pentru a citi). Concluzia apartine procurorilor din CSM.


 

CSM a publicat vineri, 14 iunie 2024, hotararea Sectiei pentru procurori a CSM nr. 491 din 14 martie 2024, prin care s-a dispus apararea independentei procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 din Capitala si a reputatiei profesionale a procurorului Marius Gheorghe de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, ca urmare a declaratilor lui Armand, care a acuzat ca, vezi Doamne, procurorii din dosarul sau ar fi fost schimbati pana s-a gasit cineva care sa o puna sub acuzare.

Astfel, procurorii din CSM sustin ca, prin afirmatiile facute, Clotilde Armand nu doar ca a pus la indoiala actul de urmarire penala si activitatea procurorului de caz, ci a dorit sa influenteze opinia publica in legatura cu masurile dispuse de parchet, respectiv acuzarea sa. Totodata, Sectia pentru procurori a CSM observa dublul limbaj al fostei primarite. Este vorba despre faptul ca aceasta se afisa in trecut drept o aparatoare a independentei justitiei si a intaririi statului de drept, pledand pentru abtinerea oamenilor politici de la orice fel de comentarii in legatura cu actul de justitie, adica fix ceea ce nu a facut in cazul in care a fost trimisa in judecata.


Redam un fragment din hotararea Sectiei pentru procurori a CSM (atasata integral la finalul articolului):


Prin afirmatiile sale, doamna primar pune sub semnul indoielii actul de urmarire penala, dar si activitatea procurorului de caz, decredibilizand actul de justitie si reputatia profesionala a acestuia. Se contureaza in mod intemeiat intentia de a influenta opinia publica cu privire la legalitatea actului jurisdictional, cu scopul de a muta atentia publica de la obiectul dosarului instrumentat, prin folosirea unui subiect mult intrebuintat in toate campaniile electorale, cel al independentei justitiei.

In analiza sa, Sectia remarca un alt aspect important, anume ca dosarul obiect al postarilor in discutie este in curs de solutionare. Din aceasta perspectiva, se contureaza o noua valenta a afirmatiilor postate pe Facebook, care prin criticile publice cu privire la decizia de schimbare a procurorului care instrumenteaza dosarul si a solutiei de punere in miscare a actiunii penale, creeaza forme de presiune asupra actului de justitie si asupra procurorului in cauza.

(...)

Mai mult, Sectia nu poate ignora opiniile anterior exprimate in calitate de om politic, de catre doamna Clotilde Armand care a pledat in mod constant pentru apararea independentei justitiei si intarirea statului de drept, prin abtinerea de la orice comentarii din partea oamenilor politici si evitarea oricaror forme de influenta asupra sistemului judiciar.

Or, privite in aceasta cheie, afirmatiile postate in data de 11.03.2024 pe pagina de Facebook contrazic in mod inexplicabil toate pozitiile sale anterioare cu privire la sistemul judiciar si necesitatea respectarii independentei magistratilor prin sustinerile utilizarii unor presiuni politice, ca practica generaliata de instrumentare a dosarelor in care sunt implicati oameni politici, nesustinute de elemente factuale, inoculand ideea unui sistem represiv de plano la nivelul parchetelor”.


* Cititi aici hotararea Sectiei pentru procurori a CSM privind-o pe fosta primarita a Sectorului 1, Clotilde Armand

Comentarii

# Este o dedublare model francez. Nimic special date 16 June 2024 17:41 +2

Cealalta posibilitate ar fi ca in una din instantele prezentate sa scrie o persoana atat competenta intelectual cat si diferita de doamna Armand. Ceea ce nu se poate, fiind stiut ca e desteapta rau. Mai ramane deci clasica dubla masura aplicata de orice colonizator ordinar in colonii conform manualului "doublame masura si havantajele iei" eseu de Klotild Harmand clasa a ii-a b liceul german din Lille, Frantz-ab-Klein.

# DODI date 16 June 2024 18:53 +47

Precupeața franceză și-a dat jos masca. Ea este un rateu francez care în țara sa nu ar fi fost angajată nici măcar la salubritate și a venit în țara noastră (prin intermediul Noii securități) să ne dea lecții de bună purtare. La o justiție corectă ar fi fost demult aruncată la coșul de gunoi al istoriei.

# Io date 16 June 2024 21:49 +1

Intrebare: a fost madame Clotilde, la termen,in dosarul penal sau a dat flit judecatorului? Trage de timp pana la prescriptie?

# santinela date 17 June 2024 07:25 +22

Nu credeam ca in capitala tarii,acolo de unde "cica" se ia lumina sa existe atat de multi idioti incat sa o voteze pe TUTA asta de doua ori !! Daca il mai adaugam si pe Plicsor rezulta in mod cert ca Bucurestiul este plin de idioti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva