6 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INFRINGEMENT DIN CAUZA REZISTENTILOR – Statul roman risca sa plateasca 100.000 euro/zi intarziere pana la implementarea Directivei (UE) 2016/343 privind respectarea prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent in procesele penale. Comisia Europeana a declansat deja procedura de infringement impotriva Romaniei pentru ca nu a modificat legislatia penala in termenul impus. Norica Nicolai avertizeaza: „Sanctiunile vor fi foarte grave”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

25 May 2018 17:03
Vizualizari: 40661

Actiunile fanatice ale rezistentilor din strada, politica si Justitie impotriva modificarii Codului penal si a Codului de procedura penala pot aduce Romania in situatia de a plati cate 100.000 euro pentru fiecare zi de intarziere in transpunerea in dreptul intern a Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezenti la proces in cadrul procedurilor penale. Avertismentul este dat de europarlamentul ALDE Norica Nicolai (foto 2) intr-o declaratie acordata Lumeajustitiei.ro, dupa ce Comisia Europeana a anuntat, in 24 mai 2018, prin Decizia nr. 20180210 (facsimil) ca a fost declansata in mod oficial procedura infringementului impotriva Romaniei, in baza art. 258 din Tratatul de functionare al Uniunii Europene. Procedura infringementului vine dupa ce Statul roman nu a modificat legislatia penala in termenul impus pentru asigurarea respectarii prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent in procesele penale, desi au trecut mai bine de doi ani de la adoptarea Directivei de catre UE si, desi, intre timp, au venit in cascada si deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei care impuneau modificarea legislatiei penale romane in sensul respectarii dreptului la un proces echitabil a celor aflati in proceduri judiciare.


Exista totusi o sansa ca Romania sa evite amenzile din partea Comisiei Europene, iar aceasta ar fi ori modificarea in procedura de urgenta in Parlament a CP si CPP, dezbatute pe larg inca de la inceputul anului in Comisia speciala comuna a Camerei si Senatului, ori modificarea legislatiei penale prin ordonanta de urgenta de catre Guvern.

Din pacate, este foarte posibil ca oricare dintre aceste masuri, oricat de necesare ar fi, sa genereze in randul #rezistentilor din politica si Justitie noi reactii delirante dintre cele mai agresive, care vor afecta Romania nu doar din punct de vedere al imaginii, ci si economic.

Europarlamentarul Norica Nicolai: „Cei care au criticat transpunerea acestei Directive in dreptul intern, recte Parchetul General, DNA, alte persoane interesate, nu au avut ca scop decat impiedicarea de punere in aplicare a unei Directive europene... Confunda statul de drept cu propriile interese ale acestor grupuri”

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, demnitar cu o experienta vasta in justitie si politica si cu o buna cunoastere a procedurilor spatiului comunitar a declarat in acest sens pentru Lumeajustitiei.ro ca modificarea legislatiei penale in acest moment este cu atat mai importanta cu cat procedura declansata de Comisia Europeana este "la prima trimitere", ceea ce reprezinta ca Romania a primit acum doar un avertisment, nefiind inca amendata. De aceea se impune ca in maxim 2 luni, Romania sa comunice Comisiei Europene ca au fost transpuse prevederile Directivei in lege. "Altfel, continua procedurile si riscam amenzi in a doua trimitere.", avertizeaza Norica Nicolai.

Totusi, daca nici acum nu vor fi efectuate modificarile cerute de UE in legislatia penala romana, tara noastra risca sa fie trimisa in judecata la Curtea Europeana de Justitie, „care poate decide ca am incalcat legislatia Uniunii”:

Iata declaratia data de Norica Nicolai pentru Lumeajustitiei:

"Ieri, Comisia Europeana a luat decizia declansarii formale a infringementului impotriva Romaniei, in baza art. 258 din Tratatul de functionare al Uniunii Europene, intrucat Romania nu a adus la indeplinire obligatia prevazuta in Tratat de a transpune in dreptul intern Drectiva 343/2016 a Parlamentului European si a Consiliului cu privire la prezumtia de nevinovatia si dreptul de a fi prezent in procesele penale.

Aceasta demonstreaza ca lucrarile care s-au desfasurat in vederea punerii in acord a acestei Directive cu dreptul intern de catre Parlament au fost in sensul respectarii tratatelor Uniunii Europene, insa, din pacate, in acest context s-a vazut clar ca cei care au criticat transpunerea acestei Directive in dreptul intern, recte Parchetul General, DNA, alte persoane interesate, nu au avut ca scop decat impiedicarea de punere in aplicare a unei Directive europene. Ceea ce, in opinia mea, rezuma un comportament care este contrar statului de drept, europenismului pe care il clameaza, cu un comportament care confunda statul de drept cu propriile interese ale acestor grupuri.

Declansarea acestei proceduri demonstreaza inca o data ca, in ceea ce priveste Comisia Europeana, nu considera ca implementarea dreptului comunitar este facultativa, ci obligatorie, dar si faptul ca, in plan intern, cei care impiedicau punerea in aplicare a acestei directive nu au niciun sprijin pentru incalcarea legii din partea Comisiei Europene. Conform Tratatului, Romania trebuie sa comunice Comisiei Europene masurile pe care le-a luat, de obicei in maxim 2 luni, iar aceasta comunicare inseamna transpunerea de urgenta a Directivei in lege. Altfel, continua procedurile si riscam amenzi in a doua trimitere. Pentru ca exista posibilitatea de doua trimiteri.

Acum ne atentioneaza, si noi in acest timp, de alte circa doua luni trebuie sa punem in practica Directiva, dupa care, daca ei ajung la concluzia ca nu ne-am indeplinit obligatia, ne trimit la Curtea Europeana de Justitie, care poate decide ca am incalcat legislatia Uniunii. Daca insa noi refuzam in continuare sa transpunem Directiva, Comisia retrimite cazul la Curte si propune sanctiuni financiare. Tratatul nu are nicio prevedere cu privire la aceste sume, este la propunerea Comisiei, care poate stabili sume forfetare sau plati zilnice. In alte situatii, de pilda, au fost sanctiuni de peste 100.000 euro pe zi de intarziere. Fiind vorba de respectarea drepturilor omului, deci articolul 6 din Tratat, cred ca sanctiunile pe care Comisia le poate propune vor fi foarte grave.

Daca noi nu respectam si nu transpunem Directiva UE ajungem in fata instantei si vom fi sanctionati."

Romania, buna de plata la CEDO si la CE pentru nerespectarea prezumtiei de nevinovatie

Practic in acest moment, Romania risca, pe langa amenzile usturatoare ale Comisiei pentru netranspunerea in dreptul intern a Directivei UE 2016/343 si incasarea, in viitorul apropiat, a unor decizii usturatoare din partea Curtii Europene a Drepturilor Omului prin care se va constata incalcarea cu buna stiinta de catre organismele statului a prezumtiei de nevinovatiei, urmand sa fie platite alte zeci de mii de euro cu titlu de despagubiri pentru abuzurile comise de institutiile statului.

Caci, in mod abuziv, in Romania s-a continuat defilarea in catuse pe la usile parchetelor si stigmatizarea tuturor celor care erau vizati de anchetele procurorilor chiar si dupa adoptarea Directivei (UE) 2016/343 si in ciuda atentionarilor venite din partea presei si a unor persoane publice ca se incalca prezumtia de nevinovatie a cetatenilor. Persoane intrate in sediul DNA dupa adoptarea Directivei (UE) 2016/343 au continuat sa iasa in catuse, iar multe dintre ele au fost deja achitate de instantele romane sau dosarele au fost clasate ori restituite, fara nicio alta continuitate. Ii amintim aici pe fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, fostul judecator CCR, Toni Grebla, fostul premier, Victor Ponta, fostul primar al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu (foto 1), si altii.

Responsabilii pentru infringementul Romaniei

De remarcat este faptul ca in ciuda Directivei UE si contrar prevederilor constitutionale, exista organisme europene, dar si nationale care s-au opus constant modificarii legislatiei penale romane pentru punerea in aplicare a Directiei Directivei (UE) 2016/343. in acest sens, amintim recenta reactie a GRECO din cadrul raportului din aprilie 2018, cand a criticat in termeni duri0 modul in care Parlamentul modifica Codurile penale si civile, avertizand ca daca aceste modificari vor fi facute "ar intra in contradictie cu angajamentele internationale ale Romaniei" si da nastere unor "ingrijorari serioase":

"GRECO este de asemenea preocupat de obiectivele urmarite de anumite proiecte de amendamente la legea penala (materiala si procedurala) si de procesul legislativ initiat in decembrie in acest sens, deoarece acestea ar putea avea un impact negativ asupra eforturilor tarii de combatere a coruptiei.

S-a sustinut ca modificarile propuse cu privire la Codul de Procedura Penala, discutate de comisia parlamentara speciala comuna in legatura cu Directiva UE privind prezumtia de nevinovatie, depasesc scopul Directivei mentionate.

Aceste modificari propuse dau nastere la ingrijorari serioase atat pe plan intern, cat si printre alte state, pentru potentialul impact negativ asupra asistentei judiciare reciproce si asupra capacitatii sistemului de justitie penala de a aborda forme grave de criminalitate, inclusiv infractiuni legate de coruptie", se preciza in Raportul GRECO.

Pe langa reactia GRECO, au mai fost si alte luari de pozitii care au condus la ingreunarea modificarii legislatiei penale, incepand cu presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, care nu rateaza nicio ocazie pentru a-si exprima nemultumirea fata de orice actiune a Guvernului sau Parlamentului si continuand cu reactii din randul reprezentatilor Justitiei care au acuzat ca modificarile afecteaza activitatea procurorilor:

Cauzele pentru care am ajuns sa primim vot de blam de la UE sunt urmatoarele:

-Instigarea permanenta a Presedintelui Romaniei impotriva Guvernului si partidului de guvernamant sa nu modifice Legile Justitiei si codurile penale si sa nu se faca nimic fara consultarea Comisiei de la Venetia;

-Boicotarea sistematica de catre PNL si USR a lucrarilor Comisiilor pe Legile Justitiei si pe legislatia penala;

-Protestele platite din afara de ONG-urile sorosiste;

-Protestele unor magistrati activisti, multi dintre ei care au lucrat pe ascuns cu Binomul;

-Amestecul recent al GRECO;

-Amestecul brutal al marilor ambasade, care cu totii au cerut sa nu se modifice nimic in ce priveste Justitia si care astfel au generat blocarea lucrarilor Comisiilor;

-Pozitiile publice obstructioniste din partea PICCJ, DNA, DIICOT si a unor magistrati din CSM si ICCJ.

Iata Decizia Comisiei Europene din 24 mai 2018:


Comentarii

# Canarul date 25 May 2018 17:40 -43

Foarte gresit! Daca e sa plateasca cineva atunci sa fie Guvernul si majoritatea parlamentara. Asa cum nu iti poti invoca culpa in propria cauza asa nu poate fi primita nici invocarea impotentei in procesul de legiferare. Daca stiau ca nu pot legifera trebuia sa plece acasa nu sa vina peste 2 ani si sa se miorlaie pe la TV. Oricum ar fi concluzia e ca sunt niste looseri cu pretentii de oameni de stat.

# @canar date 25 May 2018 18:32 +6

sa plateasca cei care au facut legile strambe si cei care le-au aplicat, nu alti

# Canarul date 25 May 2018 20:08 -6

Măi nea @canarul, ca mulți alți guguștiuci (cei mai mulți de la ”putere”) dai din clanță aiurea. Atunci când ai puterea (executivă și legislativă) niciodată dar niciodată nu poți veni în fața poporului care te-a votat și să te plângi că ce răi sunt ăia din stradă că nu te-au lăsat să faci legi. E de-a dreptul penibil. Infirngementul se adresează statului român în speță legislatorului român. Directiva este din 2016 și, din câte îmi amintesc, de atunci cam există și guvern PSD și majoritate PSD. Deci ce-au făcut (înafară de negocieri pe persoană fizică)? NIMIC! Ce au făcut cu deciziile CCR? NIMIC! Hai să nu ne mai ascundem după deget. Zi de zi sunt devoalate abuzuri, încălcări ale legii...și lumetul ăla ce zice? Zice că ”o să”! Pe bune? Pot pune pariu că nu vor modifica absolut nimic gândind că gata și-au rezolvat problemele personale. Nimic mai fals..iar timpul le va demonstra asta...cu vârf și îndesat

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 26 May 2018 10:17 +4

BAI MERMELACILOR(SI MA INCLUD)!!!!! LASATI BA SA PLATIM CA AVEM DE UNDE!!!!!! DIN MOMENT CE S/A DESCHIS SEZONUL TURISTIC DE WEEK END CU TAXA DE POD PESTE STYX (pentru ,,geografii de week end,, styxul este riul ce inconjura iadul) oare de ce prostii aia de aliati ai nostrii(sua) nu au bagat taxa de pod peste riul columbia cind se trece din statul washington in oregon.ca doar ala/i si mai mare(cca 2 milles)

# geo date 25 May 2018 18:09 +7

Au ordin să dărâme PSD, dar, inconștienți ce sunt, nu-și dau seama că sabotează ROMÂNIA?. Cine va plăti?. Domnul Iohanis?.

# Mihai date 25 May 2018 18:24 0

Uau, ce surpriză! Se miră toți parlamentarii şi europarlamentarii puterii de parcă ar veni de pe Marte. Stoparea abuzurilor, a dosarelor făcute la ordin, adică a dramelor prin care au trecut şi trec în continuare mii de familii (cu copii traumatizați poate pe viață) nu se rezolvă în studiourile de la Antena3 şi RomaniaTV. În fața camerelor sunteți zmei iar când terminați emisiunea vă doare fix în cot de prostimea care v-a votat cu atâta speranță. Țara asta nu e compusă doar din Tăriceanu, frații Cosma, Ghiță, Greblă şi Udrea. Vlad Cosma a fost turnător şi colaborator al procurorilor şi a avut posibilitatea să-i înregistreze, dar ce ne facem cu ceilalți? Președintele" celui mai mare partid", Liviu Dragnea e un şmecheraş timorat care evită (sau nu poate)de un an jumătate să umple străzile cu oamenii disperați ai acestui popor. Treaba e că ar trebui să fi ieşit singuri şi demult, dar ăsta ar fi făcut o națiune mândră şi demnă, slugile nu au așa porniri!

# Romeo date 26 May 2018 11:09 +1

Nu inteleg de ce ti s-au dat minusuri. Probabil din cauza ca ai zis adevarul care doare. Pai asta este problema. Guvernantii si PRESA cred ca tara asta este compusa doar din Tariceanu, Dragnea, Cosma, Ghita si restul vip-urilor. Au fost "rezolvati" acestia, nu li se mai fac nedreptati si abuzuri, gata inseamna ca totul s-a rezolvat . Nu-i intereseaza de restul prostimii. De prostime au nevoie doar pt voturi, dar ii mai pacalesc ei inc-o data si inc-o data. De un an jumate zero masuri in urma protocoalelor ilegale,legilor abuzive si neconstitutionale, coruptiei din justitie. Pai daca vin cu vrajeala ieftina ca le e frica atunci cand e vorba de a face dreptate pt toti şi lege egala pt toti romanii... e clar ca ceva e in neregula rau cu acestia. Daca va e frica, plecati naibii acasa si nu mai luati mii de euro lunar degeaba doar pt minciuni si vacante.Ca nu faceti nimic in afara de a va salva doar curul vostru.

# Boldetx date 25 May 2018 18:28 0

In Romania, clasa politica e reprezentata de 2 gasti: PNL(PDL), care fura si distruge fara a lasa nimic in loc si PSD(PDSR) care construieste cat de cat, pentru a avea de unde fura....

# Mihai date 25 May 2018 18:59 -7

Ce distracție ar fi dacă Ponta ar reuși să ia destui parlamentari din PSD asfel încât aceştia să piardă majoritatea iar Iohannis să-i dea cu cauciucurile în sus! Să vezi atunci cozi pe la studiourile de televiziune, să se caine parlamentarii PSD şi ALDE că ar face o grămadă de lucruri bune pentru prostimea care i-a votat, dar nu-I lasă "oamenii răi" din opoziție! Bă şmecherilor şi aroganților, voi realizați că ajungeți să aveți privilegiile ăsta datorită la milioane de tâmpiți care muncesc în campanii, mulți din ei necăjiți, fără dinți şi cu haine ponosite? Cei de câte v-ați speriat, "rezistenții", reprezintă poate 5% din populația acestei țări amărâte! Dacă o să vä păcăliți încă odată (a câta oară?)susținătorii, nu vă mai votează nici dracu'!

# livia date 25 May 2018 19:23 +3

Pai sa plateasca werner cel iute la minte, terfelistii, sica si ai lui, usr-istii cu hartiute in maini prin Parlament, si in general toti cei care s-au opus fara sa stie de ce, implementarii acestei decizii. Dar si majoritatea este vinovata, pentru ca trebuia pe orice cale sa faca aceasta modificare. Sa fie adus la cunostinta celor de la Bruxelles, a celor care redacteaza mcv-ul lui peste, despre piedicile puse, de cine si de ce acestei implementari.

# unuldinpopor date 25 May 2018 19:58 +1

Da sa plateasca psd-ul si pentru mortidin primul razboi mpndialdar chiar si cei de la Bobalana si pentru aia din 1907,caci este adevarat este plin de hoti,multi hoti,dar va spun drept ce am observat,cu toate ca fura tot cum spun uni mai le-au ramas si de dat la alti,daca imi aduc aminte de conducerea liberalo pedlista cu exceptia guvernului Tariceanu nu numai ca nu a dat nimic,dar ne-a si luat o gramada,-25% din salarii,24% tva si multe alte;e,alea guevrnari. Dar cred ca daca ar veni Ciolos ne-ar tine numai in fripturi,sau USR,adevarata revolutie economica. Stiti ce cred ca politica nu de face in strada de niste tineri teribilisti si cu pancarde in parlament,este nevoie de mai mult. Iar acest domn presedinte poporul lui este numai de drapta,cei de stanga sa moara si cu tot respectul institutiei iohanis este un PENAL DIN CARE CAUZA SI A ACOLITILOR LOR RISCAM PROCEDURA DE INFRIGEMENT. Numai de bine :-x

# sas date 25 May 2018 20:26 +11

Multumim SRI pentru toate actiunile desfasurate.Radeti baieti de fraierii de romani care vor plati despagubirile si va vor achita :D pensiile speciale.

# ?????? date 25 May 2018 21:46 -8

De când este la guvernare doamna Nicolai nu mai "agrează" ieșirile în stradă ale manifestanților de dreapta, ?

# ana date 25 May 2018 22:27 +5

Ministerul de Finante sa înceapa procedurile de recuperare al penalitatilor de la KALUS VERNER Iohannis 

# Mihail date 25 May 2018 22:46 +1

Sa plateasca Iohannis cu casele, inclusive aceea din Florida. El se opune promulgarii legilor justitiei.

# ?????? date 25 May 2018 22:52 -8

Cum ați caracteriza mesajul politic transmis de lideri din partidul condus de Popescu Tăriceanu manifestanților ce ar susține orientări politice de dreapta ?

# Capac date 26 May 2018 10:10 +3

Manifestanții care susțin Securitatea, abuzul și represiunea sunt de dreapta? Comunismul bolșevic este de dreapta? :-*

# Mona date 26 May 2018 00:05 +1

Ordonanta de urgenta se impune ptr. asa ceva! Faceti legea aia mai repede !!!! Nu stiti decat sa faceti imprumururi LA Fmi pentru salariile unor sereisti,si noi sa platim ! Diferentele mari dintre cetateni ne distrug ,nu permite nici unul dintre noi asa ceva. ,doar deciziile oamenilor din stat ne-au adus aici!!!

# Andrei Muresan date 26 May 2018 02:19 -1

Am vazut, am auzit, am citit in media romaneasca ce s-a intamplat in acesata zi de vineri cu Ilie Nastase. "Noaptea mintii". Nu pot sa cred ca niste militieni, cu o singura circumvolutiune pe creier, i-au pus cause lui Ilie Nastase (72 de ani), iar Val Valcu, de la DC News, aplauda. Ilie Nastase va ramane etern ambasadorul meu in lume, in SUA, unde sunt, pe cand Val Valcu, etern, UN NIMENI. Nu va mai plangeti de justitie, nedreptati, presedinte, lipsa banilor, etc. caci va meritati soarta viermilor. La ce sa ma intorc in Romania? 

# santinela date 28 May 2018 07:45 +1

In SUA,unde am inteles ca esti,daca politia iti spune sa cobori din masina si TU refuzi,indiferent din ce mod,ce se intimpla ? Il injuri pe ala de mama si pleci ? Hai las-o jos ca macane . Te iau aia cu fulgi cu tot,cu masina si neamuri cu tot !

# unul din lumea cea mare date 28 May 2018 12:20 0

ptr santinela// hai sa/ti spun eu ce se intimpla! se intimpla ca in cazul rodnei king(exact la copie cazul cu ce i s/a intimplat lui ilie nastase acum 3 zile)iese cu revolte care s/au soldat cu pagube in toata america de cca 3 miliarde de dolari,destituirea sefului politiei din los angeles,iese cu destituirea procurorului sef care a incercat sa mermeleasca cazul,iese cu testarea unui autoturism hyundai de catre ziaristi,care au demoinstrat ca un hyundai ca a lui rodney king,nu putea sa mearga cu mai mult de 85 de milles pe ora,nu cum au scris politistii ca avea 120 de milles pe ora,iese cu darea afara din politie a ,,tutulor politistilor din politia l.a. si PIERDEREA DREPTURILOR DE PENSIE A TUTULOR CELOR IMPLICATI IN CAZ.cam asa se intimpla in sua toti cei care sint exclusi din functii de stat ISI PIERD DREPTURILE DE PENSIE IN PRIMUL RIND.ce se intimpla la noi?in primul rind II SCOATE LA PENSIE

# Ludovic Popesco date 26 May 2018 05:52 -5

#REZIST

# Valter Cojman date 26 May 2018 08:25 +8

Sa plateasca Iohannis si ai lui pentru ca s-au impotrivit modificarilor cerute de CCR si UE. Ai lui = Cioloș, PDL în piele de PNL, USR, PMP, DNA, PICCJ, ICCJ, CSM, DIICOT, SRI, SIE, STS, ong-urile securisto-soroșisto-naziste, te(r)feliștii și rezistenții fasciști și presa aservită.

# TOTI VĂ VOR BINELE. NU VI-L LĂSAȚI LUAT! date 26 May 2018 10:01 +1

Cum să plătească Ciolannis cînd el a renunțat, LA ÎNCEPUT DE MANDAT, de capul lui, la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR? http://www.napocanews.ro/2015/02/iohannis-presedintele-intereselor-germaniei-renunta-la-datoria-istorica-germana-catre-romania.html

# Adina date 26 May 2018 10:11 0

Au mai fost oameni în pușcărie, mai există sansa sa restitui prejudiciile de bunăvoie, mai aveti familii cu un viitor, bunuri se pot face si în viitor, dar legal, experiența va poate ajuta sa vedeti cum iesiti la lumină si spuneți adevărul, mai există spovedanie, exista restaurarea omului, ce-i balansul asta disperat si agresiv? Există viață si după pușcărie, există reintegrare în societate. A rezista în fața răului si a ilegalităților e o chestiune de curaj si de fermitate, si de onoare, si de bun simț. Nu-i cazul de atâta disperare, oameni buni. Autodenuntati-va, plătiti prejudiciile, gata cu banii murdari, cereti iertare victimelor, stergeti pata de pe numele vostru. Ok?

# Neanae date 26 May 2018 15:30 +3

La Loc Comanda! Inainte de a ieși pe langa arătură cu tot felul de păreri pe lânga, sa mai citim CU ATENȚIE cauzele pt care am ajuns aici. Tovarăși, disperați stalinisto hitleriști, plasați îndărătul unui # si unui președinte dovedit cel putin șmeker (eufemism pt ca la mine acasa se numește HOȚ - nu e prezumție, a zis-o o sentința definitiva), va inteleg. Nu e simplu sa cititi 7 motive si nu e ușor sa va capacitați ca susțineți o cauza pierdută. Sunteți victime ale manipulării, nu faceți altceva decât sa subminați Statul de Drept opununându-va precum catârii schimbărilor absolut coerente si necesare ale legilor. Odihniți-va si lăsați Guvernul asta legitim sa-si faca treaba. Uitam. Vreți spitale si autostrăzi. Le vreau si eu de cand a pus vârful piciorului Basescu la putere, ca si ceilalți de dinainte. Coaliția asta ar izbândi, chiar si fără bagheta magica. Duceti-va la culcare ca sa se poată lucra. Ca nu o sa mai puteti zbiera “penalii - penalii” ca papagalii! Auzi, e de infringement.

# justinianus date 27 May 2018 09:39 +3

Ar trebui ca presa sa-l intrebe de o mie de ori pe vechilul sas de ev mediu transilvan, Klaun Kaizer Kiolhanis ,"ce parare are despre aceasta decizie UE"! Vedem ca-si da cu presupusul in toate, instiga si difuzeaza informatii false, care sperie lumea! Un antiroman!

# escu date 28 May 2018 10:22 0

Corect aceste ca toți cei vinovați să plătească din buzunarul lor, în frunte cu Ciolanis, cel îngrijorat și care a dat startul mitingurilor ilegale, precum și ruinele PDL și USR, care s-au opus permanent acestor modificări.

# Prostu` daca nu-i fudul ... date 28 May 2018 19:25 0

Corect , Ciolanis sa-si amanetez casele , cele multe, si sa plateasca !

# imun/teanu date 28 May 2018 11:06 +1

Directiva UE este de ceva timp. Si CCR a dat o decizie contra prezumtiei de VINOVATIE. Imediat incalcata de dl. Iohanis care una-doua PENALII ! Intrebat de o ziarista daca Tariceanu mai este penal si dupa ce achitat doar a ranjit, caracteristic, cum "mai draga" de la o ureche la alta. Autori boicoturilor (latoate legile justitiei /si ca sa nu "raspunda" autorii de distrugeri vieti !). Va plati prostul poBor pentru ei fo' 1,5-2 mii euro de caciula. Dar de ce! De ce sa nu plateasca "autorii" reali, ca "de unde" doar au! Adica, in asa situatie nu poate fi o "actiune in regres"?! Si, daca tot isi face dl. Iohanis campanie (ilegal, ca oficial n-a inceput!) de inca iar prezidente (si pe consilieri straini angajati /acum, Ludovic, nu apari cu denunt de "tradare"!) iciun "organ" nu are de cercetat si cat costa si, mai ales, de ce pe bani cetateni. Cat ne-o costa in realitate dl. Iohanis si mendrele lui, cu si toata echipa de la Cotor-ceni, pe directve de "Hastag" care pe banii lui Soros!

# Balcescu date 28 May 2018 18:51 0

Eu zic sa trimita factura direct la USR , adica #rezistentii :P

# Balcescu date 28 May 2018 19:19 +1

Eu zic sa trimita factura direct la USR , adica #rezistentii :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva