29 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INLOCUITOR PENTRU „GROPARUL DOSARULUI REVOLUTIEI” - Procurorul General Augustin Lazar l-a delegat pe generalul Gheorghe Cosneanu la sefia Parchetelor Militare, functie detinuta pana acum de generalul Ion Vasilache. Adjunct va fi generalul Ion Alexandru, sotul fostei procuroare DNA Mariana Alexandru. Cei doi au obligatia sa finalizeze „Dosarul Revolutiei” si sa identifice responsabilii pentru crimele din 1989

Scris de: G.T. | pdf | print

30 May 2016 16:32
Vizualizari: 9448

Sefi noi la Sectia Parchetelor Militare din cadrul PICCJ. Generalul Ion Vasilache, cunoscut sub numele de „groparul dosarelor Revolutiei”, si-a incetat mandatul la conducerea Parchetelor Militare, iar, luni 30 mai 2016, Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, a anuntat inlocuitorul acestuia. Este vorba despre generalul Gheorghe Cosneanu, procurorul care s-a ocupat de cazul tragediei aviatice din Muntii Apuseni.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, Augustin Lazar a dispus delegarea lui Gheorghe Cosneanu in functia de procuror militar sef al Sectiei Parchetelor Milutare din PICCJ, pe o perioada de 6 luni, incepand cu 1 iunie 2016. Cosneanu il va avea ca adjunct pe generalul Ion Alexandru (foto). Acesta a condus Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, din cadrul DNA, si este sotul fostei procuroare DNA Mariana Alexandru.

Cei doi au principala misiune si obligatia de a finaliza cat mai repede ”Dosarul Revolutiei”, pentru a carui musamalizare Romania incaseaza condamnari pe banda rulanta la CEDO, dar mai ales sa identifice si sa ii trimita in judecata pe responsabilii crimelor din decembrie 1989.

Iata comunicatul PICCJ:

Prin ordinul emis in data de 30 mai 2016 de catre Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus delegarea d-lui gen. bg. mag. dr. Gheorghe COSNEANU in functia de procuror militar sef al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe o perioada de 6 luni incepand cu data de 01.06.2016.

Totodata, in functia de procuror militar sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa-si continue activitatea dl. gen. lt. mag. Ion ALEXANDRU (delegat pe aceasta functie)”.

Comentarii

# Florea daniel date 30 May 2016 18:11 +7

Asta e cea mai tare chestie!  În cazul meu, Ion Alexandru a trimis denuntul la sri. Mergând pe aceiași logica, pe același mod de gândire,  ma intreb catre cine va trimite procurorul adrese pt a rezolva dosarul revoluției?! Către Ceaușescu?!  :eek:

# DODI date 30 May 2016 20:55 +5

Dacă acest procuror (GC) va merge pe ideea din Munții Apuseni ne vom trezi că și la Revoluție MORȚII SUNT DE VINĂ că nu au stat acasă. Iar procurorul IA este în stare să trimită adrese la Morgă și la Cimitir pentru respectivii martori și făptuitori. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate. 

# Che date 30 May 2016 22:34 +2

e cam penibil sa acuzi niste oameni inainte sa apuce sa faca ceva

# peticuta date 31 May 2016 09:16 +3

de ce nu-l luati pe DAN VOINEA in calitate de consilier si sa definitivati rechizitoriul din dosar?

# gogu date 31 May 2016 13:35 +1

DAN VOINEA poat fi reactivat , si-a manifestat de multe ori disponibilitatea!daca vreti adevarul juridic despre decembrie 1989 fceti propunerea locatarului de la Cotroceni, altfel peste 2 ani vom inregistra aceiasi situatie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva