26 ianuarie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CINE IA SCAUNELE LUI GHICA SI DANILET – Judecatorul Mihai Tudoran de la Curtea de Apel Ploiesti, mentionat in dosarul de coruptie al judecatoarei Maria David de la ICCJ, o va inlocui pe Alina Ghica in CSM. In 2011, Tudoran acuza CSM ca “joaca la doua capete”. In locul lui Vasilica Danilet va veni judecatoarea Elena Popescu de la Judecatoria Targu Jiu

Scris de: E.D. | pdf | print

27 februarie 2013 18:53
Vizualizari: 6797

 

Judecatorul Viorel Mihai Tudoran de la Curtea de Ploiesti si judecatoarea Elena Popescu de la Judecatoria Targu Jiu ii vor inlocui pe proaspat revocatii din CSM, judecatorii Cristi Vasilica Danilet si Alina Nicoleta Ghica. Cei doi magistrati vor asigura interimatul pentru functiile de membru in Consiliul Superior al Magistaturii, ramase vacante dupa ce Plenul CSM a decis in sedinta de marti, 26 februarie 2013, revocarea judecatorilor Danilet si Ghica. Judecatorii Tudoran si Popescu vor asigura interimatul pana la data la care va fi finalizata procedura alegerii noilor membri ai Consiliului, in urma intrunirilor adunarilor generale ale judecatorilor de la judecatoriile si curtile de apel din tara.


Astfel, judecatoarea Elena Popescu de la Judecatoria Targu Jiu urmeaza sa ocupe interimar functia de membru pe care a detinut-o pana la revocare judecatorul Cristi Vasilica Danilet, dupa ce la alegerile din noiembrie 2010 organizate pentru ocuparea functiilor de membru in cadrul Consiliului judecatoarea s-a clasat pe locul 3, in preferintele judecatorilor electori, obtinand 597 de voturi, in timp ce Danilet obtinea 941 de voturi, iar judecatorul Marius Tudose 1.144 de voturi.

Judecatorul Viorel Mihai Tudoran va asigura interimatul pentru functia de membru in Consiliul Superior al Magistraturii in locul judecatoarei Alina Ghica, intrucat s-a clasat pe pozitia a doua la alegerile organizate in iunie 2011, obtinand 169 de voturi din partea judecatorilor, in timp ce judecatoarea recent revocata, Alina Ghica, a primit votul de incredere a 326 de judecatori ai curtilor de apel, iar Dana Garbovan a obtinut 104 voturi.

Numele judecatorului Viorel Mihai Tudoran apare in dosarul in care judecatoarea Maria David de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost condamnata definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Potrivit rechizitoriului DNA, Maria David i-ar fi promis denuntatorului ca va interveni, in schimbul unei sume de bani, pe langa judecatorii Viorel Mihai Tudoran, Mihai Paul Fratilescu si Florentin Teisanu de la Curtea de Apel Ploiesti, carora le va solicita sa solutioneze favorabil contestatia in anulare privind anularea unei decizii penale pronuntata de Curtea de Apel Ploiesti prin care denuntatorul judecatoarei Maria David fusese condamnat la inchisoare in regim de detentie pentru infractiunea de evaziune fiscala. Judecatorul Tudoran si colegii acestuia de la CA Ploiesti au respins insa contestatia in anulare ca nefondata.

In urma cu doi ani, Tudoran se declara dezamagit de CSM!

Pe de alta parte, amintim si ca la alegerile din 2011 pentru ocuparea functiei lasate libere in CSM de judecatorul Dan Lupascu, judecatorul Mihai Viorel Tudoran (foto) a criticat activitatea din CSM, acuzandu-i pe membri Consiliului ca “joaca la doua capete”, exprimandu-si in acelasi timp dezamagirea fata de activitatea pe care acestia au desfasurat-o pana la acea data: “Cel putin in ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii, din discutiile purtate cu multi dintre colegii judecatori cu care m-am intalnit in ultima perioada, reiese o dezamagire reala fata de activitatea pe care acesta a desfasurat-o pana in prezent. Adevarul este ca reprezinta o performanta in sine sa devii in numai cateva luni de functionare tinta a numeroaselor critici din sistem, in conditiile in care schimbarea garzii a avut loc pe un orizont imens de asteptare. Lipsa unor pozitii transparente si transante, iar nu evazive si avand scopul de a nu supara pe nimeni, referitoare la unele dintre cele mai importante probleme ale justitiei; impresia persistenta ca in unele situatii se joaca la doua capete, dintre care cel vizand promovarea si apararea drepturilor si intereselor magistratilor concomitent cu imbunatatirea actului de justitie nu este cel principal – desi asa s-a sustinut in campania electorala; abordarea cu totul diferita de promisiunile electorale a unor probleme esentiale pentru soarta sistemului judiciar cum ar fi cea legata de destinatia sumelor provenite din taxele de timbru (dar exemplele pot lejer continua); ei bine, toate acestea, dar nu numai, au condus la respectiva perceptie”.

Comentarii

# ion date 27 februarie 2013 20:04 +14

Oricine ar veni e mai bun decat alinuta si vasilica, asta e clar. Poate o sa vina cineva si in locul hainealai

# Consuelo Dascalu date 27 februarie 2013 20:13 -5

Scaunele ocupate pana mai deunazi de Vasilica si de Alina or fi contaminate?

# boc emilescu date 28 februarie 2013 07:13 +9

Scaunul revocatului este clar contaminat. Cu prostie. Ma intreb cine mai vrea sa fie coleg cu acest individ car tara roba dupa el pe strada si se poza cu mucosii. Poate cara si recolta la tzara cu roba pe post de sac.Oare nu putem scapa definitiv de revocat? Sa-l revocam si din magistratura?

# Satana date 27 februarie 2013 23:12 +2

Acum înţeleg de ce la Judecătoria Tg-Jiu nu merge nimic bine, de ce procesele durează 2 ani şi dreptul la un proces echitabil nu este respectat. Dacă judecătorii doresc să fie reprezentanţi de aceste persoane înseamnă că între ei este asemănare.

# Băiatu lu Luluţa date 28 februarie 2013 07:14 +2

Vorba unui poet anonim(!): i-a răsuflat ventuza, / de s-a-n******t meduza, / şi face pe confuza / umflându-i-se  spuza ... fiindcă i-ai fost mănuşă, / Justiţiei căpuşă, / gonflabilă păpuşă, / acuma stai pe tuşă ...

# anticristipreda date 28 februarie 2013 09:47 +4

cristinelu preda zice ca usl ia scaune la csm. unde nu da Dumnezeu..., macar sa mai scapam de mafia basista. speram sa nu intram in alta desi...

# CICA date 28 februarie 2013 14:00 0

Uitati-va numai la fetele astora si vedeti ceea ce exte f f f clar:idiotenia intruchipata , prostia la cota maxima, nesimtirea fara limite si lipsa de respect pentru neam. ASTA DA LOVITURA DE STAT sa te tii cu unghiile de ciolan cind in joc este reputatia bunului mers a justitiei romane si sa nu te intereseze de rezulatul final

# APEL CATRE JUDECATORI ! date 28 februarie 2013 17:18 -2

GLORIE .ETERNA .EROILOR . MARTIRI ..AI . NATIUNII .ROMANE .Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet !–LINSATI .IN .DIRECT.DE .CATRE .1600 .DE .MAFIOTI .NEOBOLSEVICI IN FATA UNUI POPOR PROSTIT DE TELEVIZIUNI ! CINSTE LOR!. GLORIE .ETERNA ! TARA .ESTE .SI. VA .FI .RECUNOSCATOARE ! P.S. Banda maffiootilor va fi scuipata de la putere mai repede decat credeti ! Cei 1600 de judecatori compromisi nu trebuie sa mai joace un rol esential in justitie. Suntem in Uniunea europeana ,nu in Uniunea sovietica in care orice informatie ere strangulata ! Exista atatea televiziuni,EXISTA INTERNET ! Este de ajuns un articol sau o ora de televiziune adevarata ca BALONUL DE MINIUNA INCREDIBILA IN CARE A FOST SUFOCAT ACEST POPOR SA FASAIE ! Dupa primul fasait IN MAI PUTIN DE 24 DE ORE BANDA DE MAFFIIOTI VA FI SCUIPATA DE LA PUTERE ! Ce veti face atunci judecatori corupti ? SINGURA SANSA A JUDECATORILOR ESTE SA FIE CORECTI SI IMPARTIALI !NU CUPLATI LA PUTEREA MAFIOTA CA VETI FI SCUIPATI ODATA CU EA !

# PENTRU CEI 1600 DE JUDECATORI COMPROMISI date 28 februarie 2013 18:28 -1

Argumentul ESENTIAL al MAFIOTILOR CARE I-AU LINSAT PE GHICA SI DANILET ESTE :” CEI CARE I-AU ALES AU DREPTUL SA-I REVOCE! O PROOSTIE INIMAGINABILA ! O enormitete la care unu care A ABSOLVIT “DREPTUL PE BUNE “ nu poate decat sa se inchine !…La aceasta enormitate chiar si un student mediocru ar putea replica:: “A FOST ALEASA PENTRU UN AN SI POATE FI REVOCATA DOAR DACA A FACUT CEVA RAU ! “ Altfel in fiecare zi s-ar alege si s-ar revoca cate un membru ! Alt argument .EX: La atribuirea titlului de doctor ….o comisie voteaza si decide !….. Poate oare comisia sa se intruneasca peste 2 luni si va voteze retragerea titlului de doctor FARA NICI UN MOTIV ? NU ! Odata acordat , titlul se poate retrage decat in anumite cazuri …PENTRU MOTIVE CLARE ,JUSTIFICATE .frauda ,plagiat etc Daca faci un copil ….ai dreptul sa-l omori ?

# satana date 28 februarie 2013 19:15 +1

Justiţia îşi neagă propria creaţie, judecătorii nu respectă hotărârile judecătoreşti pronunţate. Cum să creadă justiţiabilul în justiţie când cei de la CSM nu pot să-şi aleagă singuri un preşedinte? Dacă mai mulţi cetăţeni dau un mandat unei persoane, acest grup are dreptul să retragă acest mandat .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.01.2022 – Black Hole la BRD: indepartarea prin forta a procurorului DIICOT Adrian Todoran

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva