Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

VICEPRESEDINTELE UNEJ A FOST ACHITAT – Executorul judecatoresc Vasile Deacu a fost absolvit definitiv de acuzatia de neglijenta in serviciu. Decizia a fost luata de Inalta Curte. Vasile Deacu fusese trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Constanta (Comunicatul)

Marţi, 30 iunie 2015 14:07 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Vicepresedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti din Romania, Vasile Deacu (foto), a fost achitat. Decizia a fost luata in 12 iunie 2015, in dosarul in care Vasile Deacu a fost acuzat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta pentru neglijenta in serviciu.

Potrivit unui comunicat semnat de presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti din Romania, Cristian Mihai Jurchescu, in ianuarie 2015, ministrul Justitiei l-a suspendat pe Vasile Deacu din exercitiul profesiei de executor judecatoresc, pana la solutionarea procesului, dar ordinul ministrului a fost suspendat de Curtea de Apel Constanta, pana la pronuntarea instantei de fond asupra anularii actului administrativ. Ulterior, Ministerul Justitiei a informat UNEJ ca a luat act de solutia Curtii de Apel Constanta, precum si de faptul ca Vasile Deacu poate reintra in profesia de executor judecatoresc.


Prezentam comunicatul de presa al presedintelui Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, Cristian-Mihai Jurchescu:

Avand in vedere numeroasele articole aparute in presa in legatura cu situatia juridica a domnului executor judecatoresc Vasile DEACU, vicepresedinte al UNEJ, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti aduce la cunostinta faptul ca, prin Decizia nr. 219/12.06.2015, pronuntata in dosarul nr. 64/36/2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, achitarea executorului judecatoresc Vasile DEACU pentru comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu prevazuta de art. 249 alin. (1) C. pen. anterior.

In raport cu cele mentionate mai sus, dorim sa reamintim faptul ca, la data de 21.01.2015, a fost emis Ordinul Ministrului Justitiei nr. 147/C, prin care domnul Vasile DEACU a fost suspendat din exercitiul profesiei de executor judecatoresc, pana la solutionarea procesului penal.

Curtea de Apel Constanta, Sectia a II-a Civila, Contencios Administrativ si Fiscal, a dispus prin Sentinta nr. 43/19.03.2015, pronuntata in dosarul nr. 60/36/2015, suspendarea executarii Ordinului nr. 147/C din 21.01.2015, pana la pronuntarea instantei de fond asupra anularii actului administrativ.

La data de 20.03.2015, Ministerul Justitiei a informat Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti ca a luat act de solutia pronuntata de Curtea de Apel Constanta, precum si de faptul ca executorul judecatoresc Vasile Deacu poate reintra in profesia de executor judecatoresc.

Fata de cele mentionate mai sus, dorim sa precizam faptul ca UNEJ nu interpreteaza si nu comenteaza in niciun fel hotararile instantelor judecatoresti. Mai mult decat atat, dorim sa precizam faptul ca, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti si-a oferit in permanenta tot sprijinul necesar organelor competente in vederea clarificarii oricaror aspecte se considera a fi necesare in scopul finalizarii demersurilor legale ce se impun in orice cauza aflata pe rolul acestora.

PRESEDINTE

Executor judecatoresc,

Cristian-Mihai JURCHESCU

*Cititi aici comunicatul UNEJ

Accesari:5150

Comentarii

# capsoman date 30 iunie 2015 18:40 -4

Si care e morala? Fii neglijent ca ai noroc!

# ceaus date 1 iulie 2015 12:32 0

Daca este hotarare, nu se discuta...

# mihai date 6 iulie 2015 11:24 +1

Nu a fost nici urma de neglijenta! Omul a dat dovada de maxima responsabilitate si profesionalism. Dimpotriva, ar fi fost pasibil de alte acuzatii, de data asta fondate, daca nu ar fi actionat asa cum a actionat. Bine ca s-a terminat cu bine! Numai in pielea lui sa nu fii!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce nu e inca inculpat si retinut de DNA procurorul Mircea Negulescu pentru nenorocirile comise?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.09.2017 – Diversiunea propagandistilor

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER