23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXECUTANTA LIVIA STANCIU DEMASCATA DE CEDO – Condamnarea de la ICCJ a primarului din Ramnicu Valcea Mircia Gutau, dupa doua achitari pe „fapta nu exista” la fond si apel, a fost dispusa cu incalcarea dreptului la un proces echitabil. Dosarul lui Gutau a fost rampa de lansare a Liviei Stanciu la sefia ICCJ. Procuroarele DNA Camelia Sutiman si Claudia Rosu au pus la dosar stenograma falsificata a „mitei”. Urmeaza achitarea in revizuire (Hotararea)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

8 November 2016 17:27
Vizualizari: 77729

Lovitura napraznica pentru imaginea judecatoarei Livia Stanciu (foto centru), cea care a provocat un imens scandal judiciar la inceputul anului 2010, condamnandu-l in recurs pe primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru luare de mita, dupa ce acesta fusese achitat la fond si la apel pe motiv ca „fapta nu exista”. La cateva luni dupa aceasta decizie controversata, Livia Stanciu a fost numita sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie de Traian Basescu, fiind de notorietate in interiorul PDL rivalitatea politica dintre fostul presedinte al Romaniei si Mircia Gutau. Ei bine, executia primarului din Ramnicu Valcea a fost demascata astazi de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Judecatorii de la Strasbourg au stabilit, marti 8 noiembrie 2016, ca Mircia Gutau a fost condamnat cu incalcarea dreptului la un proces echitabil garantat de Art. 6.1 din Conventia EDO.


Mai precis, examinand decizia nr. 273/27.01.2010 a judecatorilor supremi Livia Stanciu si Alixandri Vasile (solutie adoptata – atentie! – cu opinie separata din partea presedintei de complet Ana Hermina Iancu), Curtea de la Strasbourg a stabilit ca hotararea ICCJ a fost pronuntata cu violarea principiului nemijlocirii, condamnarea lui Mircia Gutau fiind dispusa prin reinterpretarea probelor testimoniale administrate in fata instantelor inferioare, care au adoptat solutie de achitare in baza art. 10 lit. a) din Codul procedrua penala - „fapta nu exista” (sentinta nr. 182/18.06.2007 a Tribunalului Alba si decizia nr. 39/10.04.2009 a Curtii de Apel Constanta). CEDO nu a acordat si o reparatie asa cum obisnuieste atunci cand constata violari ale Conventiei, intrucat Gutau nu a cerut daune morale, ci doar constatarea abuzului comis impotriva sa.

Curtea constata din nou ca Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a fundamentat intr-o maniera determinanta solutia de condamnare a reclamantului pentru coruptie pasiva, printre altele, pe o noua interpretare a declaratiilor de martor administrate in fata instantelor inferioare, iar aceasta fara a-i audia pe martorii in cauza. Bazata in special pe depozitiile acelorasi martori, Inalta Curte a mers mai departe decat instantele inferioare” - arata Curtea de la Strasbourg in paragraful 27 din hotarare (motivarea judecatorilor europeni poate fi citita integral la final - paragrafele 20-25 si 26-29).

Hotararea CEDO in cazul Mircia Gutau smulge definitiv aura nemeritata de „munte de moralitate” a Liviei Stanciu, aura si asa afectata serios de cazul Rarinca.

Ca urmare a abuzului ICCJ din 2010 scos la iveala acum de CEDO, va fi promovata obligatoriu revizuirea dosarului, iar Mircia Gutau va fi suta la suta achitat, cu atat mai mult cu cat, asa cum Lumeajustitiei.ro a aratat la momentul respectiv, stenograma privind asa-zisa luare de mita, pusa la dosar de vestitele procuroare de caz Camelia Sutiman (foto dreapta) si Claudia Rosu (foto stanga) de la DNA, continea date false raportat la realitatea din interceptarea telefonica, in sensul ca pe transcript era indusa o afirmatie, care pe inregistrarea audio era de fapt un „NU!” categoric, deformare cu scopul de a-i determina pe judecatori sa creada ca primarul ar fi acceptat mita prin nerespingerea ofertei.

Lumeajustitiei.ro solicita Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar declansarea de indata a unei anchete penale impotriva procuroarelor DNA Camelia Sutiman, adjuncta Sectiei a I-a din DNA la acel moment, ajunsa intre timp sefa prin PICCJ, si Claudia Rosu, sub aspectul eventualei infractiuni de represiune nedreapta, precum si anchetarea Liviei Stanciu pe baza hotararii CEDO care a stabilit ca aceasta a incalcat drepturile fundamentale ale unui primar in functie, care a fost destituit cu acest dosar politic si aruncat dupa gratii din cauza ei.

ICCJ este rusinea justitiei romanesti la CEDO

Sa mai spunem ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost gasita in repetate randuri responsabila de violarea dreptului la un proces echitabil sub aspectul principiului nemijlocirii; O evidenta a condamnarilor incasate la CEDO pentru aceasta incalcare gasiti in articolul INALTA CURTE CONDAMNA ABUZIV (II). De altfel, ultima isprava in materie demascata de CEDO dateaza chiar de anul acesta si a avut-o in prim-plan pe fosta sefa a Sectiei penale a instantei supreme, judecatoarea Corina Jijiie, iesita la pensie relativ recent. Detalii in articolul INALTA CURTE CONDAMNA ABUZIV (III).

*Cititi aici Hotararea CEDO pronuntata in cazul Mircia Gutau

*Cititi aici decizia ICCJ nr. 273/27.01.2010 prin care Mircia Gutau a fost condamnat cu incalcarea dreptului la un proces echitabil

Comentarii

# Cetateanul date 8 November 2016 15:25 +41

Cred ca trebuie sa facem ceva sa ne luam si CEDO "inapoi" ... pentru ca actualii cenzori ai cererilor, romanasi sadea, declara tot inadmisibil... inclusiv cereri absolut identice cu cele deja pronuntate de CEDO, inclusiv in contradictoriu cu Romania. Ca noi suntem sclavi ai binomului, care stie el mai bine cum e cu drepturile... nu avem ce cauta la CEDO. Iar acesti securisti ordinari, trimisi de binoame, trebuie dati afara urgent... altfel nu avem nicio sansa sa scapam de dictatura care se apropie cu pasi repezi si mai ales ... certi.  :-x

# Grigore Mitica date 8 November 2016 15:27 +48

aceste gunoaie ale justitgiei romane trebuiesc eliminate din sistem,puse sa plateasca daune morale statului roman,si sa le fie retrase toate drepturile ce le revin in functia pe care au prestat-o !!!

# Vladimârrr...!!! date 8 November 2016 15:30 +41

Va citez: "Lovitura napraznica pentru IMAGINEA JUDECATOAREI livia stanciu.." si va intreb cu toata seriozitatea si indreptatita nedumerire: CARE IMAGINE ?! si CARE JUDECATOARE ?! 

# Edelweiss date 8 November 2016 15:48 +18

Haidibre, Vladimir Vladimirovici, cum adicătelea care IMAGINE? Păi ai uitat de reclama la văpsea Oskar Super Weiss? Apăi, în acea reclamă, tavarășa livia-button a fost sursă de inspirație pentru imaginea mucegaiului de pe pereți, față de care se panichează puștiul acela cu ushanka pe cap. pentru conformitate - uite sus la pictura din articol la imaginea mucegaiului ce se prelinge pe pereți și apoi dă click acilea: https://www.youtube.com/watch?v=DyKOutqMmwM

# un oarecare date 8 November 2016 15:33 +31

Pentru ”reușitele” sale la ICCJ, a ieșit la pensie din funcția de președinte al instanței supreme, și ”merite deosebite” a fost promovată la Curtea Constituțională în funcția de judecător! Cine plătește pentru aberația din anul 2010 și pentru cea din cazul ”RARINCA”, dacă acestei din urmă victimă a justiției române i se va admite cererea formulată la CEDO?

# unul din lumea cea mare date 8 November 2016 16:14 +14

intr/o tara normala le PREZICEAM PANDAIMOS SI DESPAGUBIRI LA GREU,DAR NU POT UITA CA AICI E MERMELICA!!!!!!!o tara debusolata in care opresiunea si nedreptatea a devenit un mod de trai ca in germania fascista. heil justitia sau hell justitia

# Mulder, agentul mulder date 8 November 2016 17:45 +23

Frate 1, care Germanie hitlerista? Si acolo era un pic de rusinica si se aplicau legi. Era o problema cu legile, ca asupreau. Dar la noi?! Legea degeaba exista. Vine cate o capodopera d-asta ca Monalisa lui Da Vinci, care arata ca este saraca cu duhul, dar sustinuta de idiotii aia destepti din servicii si gata. Au rezolvat campul tacticos. Hai sa vedem daca are curajul cineva sa inceapa o ancheta pe bune impotriva imbecililor care ne prostesc zilnic cu astfel de emanatii/flatulatii ale gândirii lor de lupi moralisti. Eu nu cred in anchetele care urmeaza pt ca nu vor exista. Exista "independenta" justitiei...de aceea... :-x

# Edelweiss date 8 November 2016 21:31 +3

Inga, asta Rrömenie: „ Ein Herde Ein Gestapo, Eine Führerin ” :lol: http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2016/11/ein-unterwurfig-herde-ein-gestapo-eine.html Dă click măcar pentru superbețea fotografiei. Mi-a luat vreun ceas s-o măsluiesc în fotoșop. ;-)

# mulder, agent mulder date 9 November 2016 07:58 +3

nu apare fotografia, eine Fuhrerin.... :eek:

# cetateanu corect date 8 November 2016 16:40 +14

La fel va fi si cu Felic. Vestita C.B. care a savarsit veritabile infractiuni de abuz in serviciu va vedea din partea CEDO ce traznai a facut in dosar...nu ca nu le-ar sti si ea. Sa se introduca o data legea raspunderii magistratului si sa le ia toata averea lu C.B. de o moralitate indoielnica, amanta mai multor judecatori casatoriti, si cumatra din dosarul lui Gutau, pt a plati despagubirile pt ineptiile judiciare!!!

# pelin date 8 November 2016 17:44 +17

Daca starea de fapt mai sus prezentata corespunde realitatii(si acest lucru pare a fi limpede)atunci magistratele implicate pot fi trase la raspundere.Masurile luate pot depasi simpla eliminare din sistem!Mai ales ca cele in cauza ma refer la Claudia Rosi si Camelia Sutiman,au devenit experte in materie de falsuri fapte comise cu rea credinta,cazandu-le victime mai multe persoane nevinovate!Iar "ulciorul nu prea merge de multe/ori la apa"!!!!!!!!

# Boni Cania date 8 November 2016 17:57 +5

Lombrozo ar fi "drămăluit-o" la fix...

# adrian date 8 November 2016 17:59 +17

cine plateste pentru suferinta omului? cineva se joaca dea DUMNEZEU.este periculos jocul !

# lazar emilian catlin date 8 November 2016 18:21 +16

scoateti securistii din sistem si totul va fi bine animalele astea manevreaza politica romaneasca de multi ani sunt extrem de perversi pentru ca asa au fost educati nu stiu s faca nimic dar stiu sa patrunda peste tot si sa invirta tot astia se numesc acuma SRI au si o divizie care elimina din viata personaje care ii jeneaza si ii aranjeaza pe viitor

# tatamare date 8 November 2016 23:52 -7

Poate, dupa revizuire, Gutau ramane doar infractor. Nu-i mai poti spuneINFRACTOR RECIDIVIST.

# livia date 9 November 2016 07:08 +8

Sper ca in al 14 lea ceas, ministerul de finate, sa se trezeasca si sa perceapa de la cele 3 care au sperit justitia, recompensa pe care va trebui sa o plateasca statul roman, daca va fi condamnat. Ca si in alte cazuri, statul are un nume: numele celor trei slugi.

# chiritoiu date 9 November 2016 09:27 +5

Felicitari pentru impartialitate, profesionalism si mai ales curaj !

# Raneti Tudor Andrei date 9 November 2016 11:59 +4

Felicitari pentru articol

# TITULESCU date 9 November 2016 12:22 +4

O DOARE-N COT . CATI BANI II DA STATUL ROMAN LUNA ASTA? ??? ???? SI CAT I-A DAT SI II VA MAI DA SI CUM TOT STATUL ROMAN SI-A BATUT JOC SI DE RARINCA ???? Boborul O VREA SI O PLATESTE .

# Moromete date 11 November 2016 23:51 +2

   Si ce daca are 40.000/luna ? URATENIA trupeasca si SUFLETEASCA este marea ei problema.

# Isac Alexandru date 22 November 2016 12:30 0

Daca cunoasteti vreun AVOCAT care doreste sa ma apere / reprezinte PRO - BONO macar in cateva din cele 16 Plangeri penale trimise la DNA prin Rec 295 din 09 iunie 2016 pe care refuza sa le inregistreze dintre care doresc solutionarea cu CELERITATE macar a doua dosare care au ca OBIECT : * Predarea Carnetului de munca care este la Angajator din 01 dec 1999 - 22 nov 2016 desi trebuia solutionat in ian 2000 dar coruptia ?! * Echivalentul Salariilor pe perioada 01 dec 1999 - 22 nov 2016 potrivit art 1084 C Civil si 1385 Noul Cod Civil

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva