15 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Internele baga frica in angajati! Jandarmii, chemati din concediul medical sa-si dea examenul pe post si sa semneze ca nu vor contesta rezultatul concursului

Scris de: Voichita RASCANU

28 iunie 2011 17:49
Vizualizari: 11696

Unele dintre unitatile de jandarmi din tara organizeaza in aceasta perioada examene pentru a stabili care dintre militarii incadrati pe posturi vor mai ramane sau nu in uniforma, dat fiind procesul de “reforma” pe care il incearca ministrul de Interne, Traian Igas. Conform informatiilor noastre, toti jandarmii care vor participa la concurs pentru a-si mentine functia, au fost pusi la dispozitie si au primit un raport in care erau rugati sa semneze ca sunt de acord sa participe la acest concurs, dar si ca sunt de acord ca acesta sa fie filmat. Pe de alta parte, conform informatiilor noastre, jandarmii care vor participa la concurs au mai avut de semnat un tabel, semnatura prin care isi dadeau acordul sa nu conteste rezultatele concursului, negandu-si singuri dreptul la liberul acces la Justitie. Ba mai mult, jandarmii care sunt in acest moment in concediu medical, au fost chemati sa isi dea examenul, indiferent de starea lor de sanatate. In plus, dat fiind faptul ca examenul va fi unul oral, comisia de examinare va evalua dupa bunul plac raspunsurile candidatilor, si nu dupa un barem de corectare dinainte stabilit.


Oficial, Jandarmeria, prin purtatorul sau de cuvant, Marius Teodorescu, a negat ca jandarmii ar fi fost chemati din concediul medical, sustinand ca oamenii s-au prezentat singuri, stiind ca, in caz contrar, vor fi pusi la dispozitie pentru 3 luni. Teodorescu a negat de asemenea ca ar exista un raport in care jandarmii sa fi semnat ca nu vor contesta rezultatul examenului, precizand ca aceasta este numai o interpretare care nu exprima realitatea. Asadar, dupa ce s-au trezit cu leafa taiata cu mai mult de jumatate, jandarmii sunt acum nevoiti sa accepte un examen cu reguli neclare si subiective, numai pentru a putea purta in continuare haina albastra.

Zeci de jandarmi sustin ca au semnat ca nu vor contesta examenul de teama, Jandarmeria neaga ca exista un astfel de raport

Lumeajustitiei.ro a aflat ca jandarmii care urmeaza sa sustina examenul care sa le permita sa isi mentina functia si locul de munca au fost pusi sa semneze doua rapoarte: unul prin care declarau ca sunt de acord sa sustina examenul, de “mentinere” pe functie, si in care se mentiona si ca sunt de acord ca acest interviu sa fie filmat, dar si un alt raport, prin care acestia isi luau angajamentul ca nu vor contesta rezultatul concursului. Zeci de jandarmi au semnat acest tabel, din informatiile noastre, de teama sa nu fie luati la ochi de sefii comisiilor de examinare sau de comandantii lor. Mai mult, unii jandarmi, aflati in concediu medical, au fost sunati de superiori si li s-a ordonat sa se prezinte la examen. Conform legii, in concediul medical, jandarmii nu pot fi chemati la unitate pentru a fi trimisi intr-o misiune, avand acelasi regim ca orice civil, deci cu atat mai putin poate fi chemat din concediu medical pentru a da un examen. Oficial, Jandarmeria Romana, prin purtatorul sau de cuvant, Marius Teodorescu, a negat ca jandarmii ar fi fost chemati din concediul medical pentru a-si sustine examenul, ci ca acestia ar fi semnat de buna voie raportul prin care isi dadeau acordul sa participe la examen, pentru ca, altminteri, ar fi fost pusi la dispozitie 3 luni. In plus, Teodorescu a negat cu vehementa existenta unui raport prin care jandarmii sa fi fost obligati sa semneze ca nu vor contesta rezultatele concursului. Iata ce ne-a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Teodorescu: “Jandarmii nu au fost chemati din concediul medical, prin propriul raport scris al lor si-au dat acordul sa participe la acest interviu, pentru ca si-au dat seama ca daca nu participa erau pusi la dispozitie 3 luni. Nu s-a facut niciun alt raport in care sa scrie ca isi dau acordul pentru a nu contesta rezultatul interviului, aceasta este o interpretare care nu exprima realitatea”.

Unora dintre jandarmii care se pregatesc de examen in perioada urmatoare le-au fost lasate armele, dar le-a fost luata munitia, pentru ca au fost pusi la dispozitie, insa ei continua sa isi desfasoare activitatea in mod firesc. Pericolul la care acestia se expun este, in acest moment, de doua ori mai mare, pentru ca, in cazul unui atac asupra lor, nici macar nu vor putea utiliza “armamentul din dotare”. Cu privire la acest aspect, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Marius Teodorescu, a precizat: “Comandantul stabileste modul cum se poarta munitia si armamentul”. Pana la comandant, jandarmii sunt insa in strada, pe stadioane si in diverse institutii publice, pe post de… paznic.

 

 

 

 

 

Comentarii

# IGAS DEMISIA!!! date 28 iunie 2011 18:07 +3

:lol: :lol: Igas, da-ti ba demisia! esti pe dinafara, tu si echipa ta de mameluci politici crescuti la tita matroanelor din porturi! du-te ba la Timisoara, ca de-acolo venira multi prosti si prin parchete dupa modelul azi in Timisoara maine-n toata tara! halal ministru!

# Serban Voda date 28 iunie 2011 18:56 +2

Cand om vedea si la DNA astfel de concurs, pentru procurorii intrati fara concurs si pe deasupra le-au dat moca si gradul profesional pe langa inalta curte !! Nu stiu daca o lua vreunul nota de trecere..sunt sigur !

# mclawro date 28 iunie 2011 19:27 +2

Buna ziua Spre cunostinta celor care nu cunosc legea... nimeni nu poate fi privat de dreptul la petitie... Este un drept constitutional ce nu poate fi interzis. Asadar, orice obligare la semnare a ceva ce se constituie intr-o renuntare la un drept este ilegala atat in dreptul intern cat si coroborat cu cel european. Cu stima

# codrin date 28 iunie 2011 23:54 0

N-am nimic cu ardelenii,dar încă o dată au demonstrat că sunt reduşi mintal.Ex.:Boc,Igaş,Falcă,Oltean, şi lista e deschisă.Probabil din cauza alimentaţiei,bogată în clisă şi pită. :cry:

# den date 29 iunie 2011 09:14 0

cum este posibil sa sustii un examen oral cu subiect unic. fara barem si fara posibilitatea contestarii acestuia. ex. este praf in ochi pentru prosti. apreciezi omul dupa antipatii si simpatii, ca na comisia te poate ajuta. proasta organizare cum de altfel merge si ministerul...

# Bogdanel date 1 iulie 2011 16:55 0

Nu inteleg de ce ne mai plangem,am ales sa fim calcati in picioare,inghiti. A ajuns presa sa ne tina partea si noi....nimic. Eu oricum am ales sa plec dar macar am fost cu fruntea sus si nu am acceptat aceasta mizerie ordinara. Cu stima.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.11.2019 – Vine apocalipsa liberala peste magistrati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva