4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INVENTARUL DOSARELOR LUI BASESCU – Fostul presedinte ramas fara imunitatea inventata de Daniel Morar este anchetat in 8 dosare penale: 5 la DIICOT, 1 la DNA, 1 la PICCJ si 1 la Parchetul Militar Bucuresti. In total, Traian Basescu a avut 68 de dosare penale. DNA refuza sa raspunda intrebarilor Lumeajustitiei.ro privind soarta lui Traian Basescu in “Dosarul Flota” (Lista)

Scris de: Alex PUIU - George TARATA | pdf | print

21 January 2015 17:26
Vizualizari: 6923

La o luna de la momentul in care Traian Basescu si-a incetat mandatul si a ramas fara imunitatea inventata de fostul sef DNA Daniel Morar, a aparut si un inventar al dosarelor penale ale fostului presedinte al Romaniei. Intr-un raspuns acordat Lumeajustitiei.ro, Parchetul General a oferit, miercuri 21 ianuarie 2015, lista cu dosarele aflate in curs de solutionare sau inchise care l-au vizat pe Traian Basescu si care au fost deschise in perioada 2002 – aprilie 2014. Astfel, Traian Basescu a fost cercetat in nu mai putin de 68 de dosare, cauze vizand atat activitatea sa ca primar al Capitalei, cat si cea de presedinte al Romaniei. In prezent, dupa cum vom vedea, Traian Basescu este cercetat in 8 dosare, de catre procurorii de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, DNA si DIICOT.

Daca oficialii Parchetului General au fost extrem de transparenti si au facut publica situatia cauzelor penale in care este anchetat Traian Basescu, nu la fel stau lucrurile in ceea ce priveste DNA. Directia condusa de Laura Codruta Kovesi refuza sa raspunda intrebarilor Lumeajustitiei.ro privind “Dosarul Flota” in care este implicat Basescu.


Basescu are cele mai multe dosare la DIICOT

Asadar, dupa cum reiese din statistica oferita de catre Parchetul General, Traian Basescu este cercetat in momentul de fata in 8 dosare penale:

DIICOT5 dosare

DNA1 dosar

SUPC PICCJ1 dosar

Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucuresti1 dosar

Iata situatia celor 68 de dosare deschise pe numele lui Traian Basescu:

Sectia de urmarire penala si criminalistica a PICCJ – 1 dosar in curs de solutionare, din 58 de cauze inregistrate in perioada 2004-2014

La Sectia de urmarire penala si criminalistica, in perioada martie 2004 – aprilie 2014, au fost inregistrate un numar de 58 de cauze penale, din care solutionate 53. Doua cauze au fost conexate la o alta solutionata in cursul anului 2007 cu neinceperea urmaririi penale, in baza art. 10 lit. f din Codul de procedura penala.

Solutiile de netrimitere in judecata adoptate au fost fundamentate pe prevederile art. 10 lit. a, b, c, d, f din vechiul Cod de procedura penala si art. 16 lit. a si f din noul Cod de procedura penala.

In prezent, in instrumentarea procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica se mai afla un singur dosar penal”.

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti – 1 dosar in curs de solutionare (declinat de la SUPC a PICCJ)

(n.r. - De la Sectia de urmarire penala si criminalistica a PICCJ) Alte doua dosare au fost declinate la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, respectiv la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Dosarul inregistrat la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti se afla in curs de solutionare, iar dosarul inregistrat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a fost declinat in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, fiind dispusa, la data de 5 noiembrie 2008, solutia de neincepere a urmaririi penale in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. d din vechiul Cod de procedura penala”.

DNA – 1 dosar in curs de solutionare, din 4 cauze inregistrate in intervalul 2002-2012

La Directia Nationala Anticoruptie, in intervalul 2002 – 2012, au fost inregistrate patru cauze penale, din care unul singur este in curs de solutionare, celelalte trei fiind solutionate.

Astfel, un dosar a fost declinat in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, fiind ulterior trimisa Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dosar in care procurorii au dispus, la data de 23 aprilie 2010, in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. d din vechiul Cod de procedura penala, scoaterea de sub urmarire penala.

In alte doua dosare penale, procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie au dispus neinceperea urmaririi penale in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din vechiul Cod de procedura penala, respectiv clasarea in temeiul dispozitiilor art. 16 lit. a din noul Cod de procedura penala”.

DIICOT – 5 dosare in curs de solutionare, din 6 cauze inregistrate in anul 2012

La Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au fost inregistrate in cursul anului 2012, sase dosare penale, din care cinci sunt in curs de solutionare, iar unul a fost clasat prin ordonanta din 9 ianuarie 2015”.

DNA refuza sa dea detalii despre “Dosarul Flota” al lui Traian Basescu

Dupa cum precizam ceva mai sus, transparenta DNA in ceea ce priveste dosarele lui Traian Basescu nu este la fel de mare precum cea a PICCJ. Astfel, Lumeajustitiei.ro a adresat Directiei conduse de Laura Codruta Kovesi mai multe intrebari legate de “Dosarul Flota”, in care, asa cum bine se stie, este implicat Traian Basescu. Intrebarile au fost trimise in data de 16 ianuarie 2015, dar pana acum oficialii DNA nu au binevoit sa raspunda.

Iata intrebarile adresate DNA:

1. Care este solutia finala din dosarul cunoscut sub numele de "Flota" aflat pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, in ceea ce il priveste pe fostul Presedinte al Romaniei Traian Basescu?

2. Daca nu s-a dat solutie finala in acest caz, va rugam sa ne comunicati ce calitate are in prezent Traian Basescu si care este stadiul cercetarilor?

3. In situatia in care s-a dat o solutie de scoatere de sub urmarire penala in ceea ce il priveste pe fostul Presedinte Traian Basescu, va rugam sa ne comunicati rezolutia in forma motivata“.

*Cititi aici raspunsul PICCJ cu privire la dosarele penale ale lui Traian Basescu

Comentarii

# Valeriu Mangu date 21 January 2015 17:33 -4

 Articolul "Despre lipsa calității procesuale a Președintelui României în procesul cu Agenția Națională de Integritate", pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# Mihai date 21 January 2015 17:47 -2

https://insolventa2015.wordpress.com/

# vikkktor date 21 January 2015 18:11 +11

Basescu nu numai ca fiind reprezentant al securitatii care conduce cu brio tara de 25 de ani, dar in mod sigur are informatii compromitatoare atat despre clasa politica cat si despre capii justitiei. Aceste doua aspecte sunt suficiente si nimeni nu-i va face nimic, daca va fi chemat la audieri va fi praf in ochi. A fost sfatuit momentan sa iasa din prim-plan si cum romanul si justitia romaneasca au memoria scurta, va fi reactiv peste 1-2 ani, sau se va bucura in tihna de miliardele furate, nu facute... :D

# remember date 21 January 2015 19:15 +5

Tare mi-as dori sa vad un securist cu state vechi de plata dupa gratii dar vorba lui Vi******ktor, cred ca voi astepta zadarnic.Chiar daca in ultima vreme a adus mari prejudicii de imagine sistemului securist, loviturile date economiei romanesti de catre hoardele bassecuriste in mandatele lui basescu, ii vor asigura cu siguranta securitatea si linistea in viitor, lui, familiei lui si Elenei Udrea. :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek:

# vikkktor date 21 January 2015 23:02 +3

Nu va lasati pacaliti de ,,prejudiciile,, de imagine aduse sistemului securist chipurile de Basescu. In realitate sunt lupte intestine duse in cadrul aceleasi ,,fratii,, , fratie-sistem, care dupa moartea comandantului suprem a devenit un Eldorado pt membrii sai si care s-a transformat intr-o organizatie de tip mafiot, protejata de autoritatea statala. La scara mai mare si cu implicatii financiare pe masura s-a intamplat si cu KGB-ul. Basescu ,,prea curatul,, a fost bugetar toata viata si in ultimii 25 de ani bugetar ,,de luxe,,. Pacatul lui si al factiunii sale au fost ca si-au dorit puterea totala, fiind guvernati de o lacomie acerba, depasindu-si si tatucul FSN. Se pare ca pana acum i-a reusit si cred ca o sa fie lasat in pace pt ca si-a asigurat retragerea si cei de azi sau maine, nu vor sange, mai ales daca poate fi si al lor. Poimaine, deja e prea tarziu, istorie si nu m-as mira peste doua sute de ani sa il vedem declarat si sfant.

# basicuta date 22 January 2015 09:21 +1

Hai, ca se poate, curaj si trimiteti-l acolo unde-i racoare si liniste !

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 January 2015 01:45 0

T. Basescu vs Dosare 1-0. Joaca Base ca Gemania cu Brazilia. O sa fie achitat in 7 dosare si o sa-l condamne gidea si ciumpica la Cabina 3, adica 7-1.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva