14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOR ARS LA BANI – Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara l-a pedepsit pe judecatorul Florin Eugen Babos de la Judecatoria Jibou pentru nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor. CSM l-a sanctionat disciplinar pe Babos cu taiarea indemnizatiei lunare brute cu 25% pe o perioada de un an (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

9 December 2022 12:04
Vizualizari: 4015

Judecatorul Florin Eugen Babos (foto) de la Judecatoria Jibou (judetul Salaj) ar putea incasa un salariu diminuat in urmatorul an. Se va intampla dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a decis joi, 8 decembrie 2022, sanctionarea lui Babos.


 

Astfel, judecatorul Florin Eugen Babos a fost sanctionat cu diminuarea indemnizatiei lunare de incadrare bruta cu 25% pe o perioada de un an. Hotararea a fost luata pentru comiterea de catre judecatorul Babos a abaterii disciplinare constand in nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor (art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Pe de alta parte, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara l-a absolvit de acuzatia legata de exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 99 lit. t teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Judecatorul Florin Eugen Babos de la Judecatoria Jibou poate ataca cu recurs hotararea de sanctionare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara privind sanctionarea judecatorului Florin Eugen Babos de la Judecatoria Jibou (dosarul nr. 18/J/2022):


Admite in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Babos Florin Eugen – judecator in cadrul Judecatoriei Jibou.

In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Babos Florin Eugen – judecator in cadrul Judecatoriei Jibou – sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de 1 an' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. h) teza I din acelasi act normativ.

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Babos Florin Eugen-judecator in cadrul Judecatoriei Jibou pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza a II a din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva