29 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

L-AU SALTAT PE MITICA – Dumitru Dragomir, ex-presedintele LPF, a fost dus la audieri intr-un dosar de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani. Parchetul Capitalei: „Patrimoniul Ligii a fost prejudiciat cu 3.000.000 Euro prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal... S-a inceput urmarirea penala”. Dragomir nu crede ca va fi retinut: „Va spun eu ca sunt oracol”. UPDATE - Mitica va fi cercetat in libertate

Scris de: G.T. | pdf | print

7 April 2014 18:31
Vizualizari: 8559

UPDATE - Tribunalul Bucuresti a respins cererea procurorilor de arestare a lui Dragomir. Corbu si Arhire au primit mandat.

UPDATE - Parchetul Capitalei a anuntat luni, 7 aprilie 2014, printr-un comunicat de presa ca a fost pusa in miscare actiunea penala fata de Dumitru Dragomir, pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, evaziune fiscala si spalare a banilor, fata de Mihai Corbu pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor si fata de Radu-Arhire Alexandru-Madalin pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor.

Prezentam in continuare comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti:

Din probele administrate in cauza a rezultat suspiciunea rezonabila ca in perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, in baza unei intelegerii cu inculpatul Corbu Mihai – administrator al SC C.P. SRL, cu intentie, a determinat membrii LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (L.P.F.) sa aprobe acordarea/plata unui comision in valoare de 12.102.648 lei, in favoarea  SC C.P. SRL – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, in realitate, nu s-au prestat – in scopul insusirii sumei anterior mentionate.

Astfel, pentru realizarea acestui scop, inculpatul Dragomir Dumitru, profitand de calitatea sa de presedinte al LPF, a creat, in paralel cu circuitul licit de vanzare (prin negociere directa) a drepturilor de televizare catre SC R. SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt sa creeze confuzia cu cel licit, in scopul delapidarii sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.

Inculpatul Dumitru Dragomir a inserat in circuitul fictiv un contract de intermediere (care atesta o activitate neconforma cu realitatea – desfasurarea unor activitati de identificare pe piata a unui comparator) cu societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin

In baza contractului de intermediere, inculpatul Dragomir Dumitru a obtinut aprobarea platii de catre A.G.A. - L.P.F. a unui comision de 5% din pret catre societatea administrata de inculpatul Corbu Mihai, cunoscand ca aceste servicii nu au fost prestate.

Totodata, in fiecare intrunire a AGA din aceasta perioada, inculpatul Dragomir Dumitru, care a condus adunarile, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinandu-i sa-si dea acordul pentru incheierea contractului de mandat intre L.P.F. si societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin, desi contractul intre LPF si SC R. SRL s-a incheiat ca urmare a negocierii directe.

Desi cunostea ca acel contract de mandat (intermediere) a ramas fara obiect si din punct de vedere juridic, inc. Dumitru Dragomir l-a executat in sensul ca a platit in trei transe comisionul catre societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin.

Din societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin, suma de bani a fost transferata in cele din urma, in baza unor relatii comerciale fictive, in conturile unor societati fantoma. Din conturile acestora, sumele de bani au fost scoase in numerar si returnate inculpatilor.

Fata de cei trei inculpati s-a dispus masura retinerii pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe o perioda de 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a  procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

UPDATE - Omul de afaceri Mihai Corbu, patronul Capital Properties, a fost si el retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

UPDATE - Dumitru Dragomir a fost retinut de procurori pentru 24 de ore.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au descins luni dimineata, 7 aprilie 2014, la vila lui Dumitru Dragomir (foto), fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Dragomir a fost ridicat si dus la audieri, intr-un dosar de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, cu prejudiciu de trei milioane de euro, in care procurorii cerceteaza modul in care o firma a primit comision pentru negocierea si incheierea contractului privind transmiterea meciurilor de fotbal din Liga 1.


Parchetul Capitalei a precizat ca in cauza a fost declansata urmarirea penala: „La data de 07.04.2014, procurori din cadrul Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti efectueaza un numar de 11 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov la domiciliile unor persoane fizice si sediile unor persoane juridice, intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii castigatoare.

De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalata printr-un circuit fictiv in care sunt implicate mai multe societati comerciale.

In cauza s-a inceput urmarirea penala.

Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si A.N.A.F. – Directia Generala Antifrauda Fiscala”.


Desi nu au oferit mai multe detalii, procurorii verifica, potrivit informatiilor aparute in pres, modul in care a fost dat un comision de 5% firmei care a intermediat negocierile dintre Liga Profesionista de Fotbal si compania de cablu RCS&RDS. Mai exact, ar fi vorba despre societatea Capital Properties, detinuta de un anume Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau, acesta din urma apropiat al lui Zoltan Teszari, patronul RCS&RDS.

In ceea ce-l priveste pe Mihai Corbu, potrivit Antena 3, acesta este administratorul societatii Nis Petrol, subsidiarul Gazprom, firma care si-a parafat achizitiile facute in Romania la biroul notarial al Ioanei Basescu.

Dumitru Dragomir: “Au gasit niste bani pe care i-am facut cu sudoarea fruntii si mi-au gasit un sac de bani, vreo sapte milioane de dolari si vreo 14 milioane de euro”

Revenind la Dumitru Dragomir, acesta a declarat la iesirea din casa ca nu crede ca va fi retinut: “Eu n-as crede, va spun eu ca sunt oracol, abuzuri se mai fac, abuzuri se fac destule. (…) Au gasit niste bani pe care i-am facut cu sudoarea fruntii si mi-au gasit un sac de bani, vreo sapte milioane de dolari si vreo 14 milioane de euro, acuma sunt in saci, ies cu ei afara. Daca ii puneam la CEC era bine. (...) Sa-si faca datoria. Toata lumea vorbeste, manca-va-as gura voastra, dar asta este. (...) Eu am documente, sunt acoperit de hartii cat traiesc”.

foto: libertatea.ro

Comentarii

# waler date 7 April 2014 13:50 +14

Va fi retinut !

# GUY FAWKES date 7 April 2014 14:19 +12

O sa faca o liga la Puscarie....de numa numa! MITICA DE LA MITITICA! Ha! Securist imputit acolo sa putrezesti ca ai distrus fotbalul din ROMANIA ! Lepra! PS NU FACI TU UN BLAT CU UN SAPUN 2 3 mai MITICA? EU PREVIZIONEZ CA O SA TE APLECI CAM DES!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 7 April 2014 21:44 +1

ptr waler si guy //asta (a fost el luat si pe vremea lui ceasca pentru video playerele bagate pe contrabanda dar l/a scapat generalul danescu,poveste adevarata de la otp)TREBUIA LUAT DE MULT!!!!!!!! dar gunoiul i/a tinut palma ca au facut amindoi blat cind era la prm si au candidat pentru primaria generala amindoi.am totusi o nedumerire....ce dracului s/a intimplat cu dna/ul!!!!!astia au scapat de caii cu gunoiul???daca mitica da pe goarna se ajunge prin omul de casa direct la gunoiul?ceva nu/mi miroase a kosher,sau este doar un ,,joc,,clocit in laboratoare ca sa miroasa a ,,independenta dna,,.extrem de ciudat pentru aceste zile,nu ma mira daca era dupa 2o decembrie dar asa am mari rezerve!!!

# competenta date 7 April 2014 14:21 -6

Eu nu mai inteleg nimic din competentele astea....Dupa suma vehiculata asta nu era de DNA? Sau DIICOT? Si dupa calitatea persoanei?

# LA RIBUNALUL BUIGURESTI SUNT OAMENI INTREGI LA MINTE ? date 7 April 2014 14:46 -4

Dupa mintea judecatorilor de acolo: daca cineva A UCIS si primeste INTERDICTIE DE A POSEDA ARME DE FOC, inseamna ca ei pot detine ARME ATOMICE,ARME BACTERIOLOGICE, ARME ELCTRONICE ,ARME CU LASER....ETC! si daca ucide cu arme cu laser i se da interdictie si pentru laser !si pe urma poate ucide doar cu celelalte arme …. Ba voi sunteti in toate mintile ? Daca cineva gasit cu INCOMPATIBILITATE INTR-O FUNCTIE PUBLICA CA A DELAPIDAT ...A LUAT SPAGA IN ACEA FUNCTIE ....A FRAUDAT STATUL dupa mintea voastra el nu mai are dreptul DOAR LA ACEA FUNCTIE PUBLICA ....DECI POATE OCUPA ALTA FUNCTIE PUBLICA IN CARE POATE IAR FRAUDA ,LUA SPAGA, ETC....S.A.M.D…..BA,VOI SUNTETI INTREGI LA MINTE?Daca unom e incompatibil intr-o functie publica INSEAMNA CA ARE POTENTIAL INFRACTIONAL ca functionar public ale sau numit SI NU MAI TREBUIE SA FIE INTR-O FUNCTIE PUBLICA-e prea greu de inteles ? Cum ati ajuns judecatori ?

# facias date 7 April 2014 22:20 0

Alt dobitoc constipat....mars la cotet....

# GUY FAWKES date 7 April 2014 14:47 +1

CAND V AM ZIS CA L UMFLA!!! L A UMFLAT>>>SI I A DAT DE LA JULIT>>24H retinere! PARIU PE 100 DE EURO ca i da si mandat

# Dana date 7 April 2014 17:06 +6

:lol: Doamne da sa l si aresteze!! Urmeza Mircea Sandu cumva?????

# unul din lumea cea mare date 7 April 2014 21:51 +4

pentru dana// ar trebui!!!!!! sa urmeze si nasul,asta/i atit de abject ca nu i/a platit pensie alimentara stewardessei de la tarom cu care are un copil,dar si asta are protectie.....doar a stat fi/sa in sua ca sa o scape de trafic de droguri....si acum nici usturoi nu a mincat nici gura nu/i miroase......daca urmeaza nasul(si sper ca urmeaza)ies la lumina afacerile mitica/nasul si hotelul lui nasu din spatele perdelei de plopi din spatele stadionului de mogosoaia....acolo milione,multe milioane smecherite!!!!!astept cu MARE INTERES

# obiectiva date 7 April 2014 22:04 +2

eu astept cu si mai mare interes dezvaluirile privind RDS RCS....care ne asculta convorbirile telefonice din puscarie....si NU doar.....fara mandat......si le trimit DIRECT lu` baSSescu la cotroceni.......firul de la telefonul penitenciarului e pe aceasta retea....

# curiozitate! date 8 April 2014 01:12 0

Am si eu o curiozitate, trecand peste faptul ca, daca Mitica Dragomir e vinovat de faptele ce-i sunt imputate, consider ca legea trebuie aplicata intocmai. insa intrebarea mea pt DANA este, cu ce te deosebesti fata de oamenii fara scrupule? de ce alegi sa te bucuri de raul altcuiva, ba chiar sa i-l doresti? daca vrei ca tara asta sa mearga bine.. fa schimbarea la tine, lasa-i pe ceilalti sa vada in tine ce e bun si nu dori raul nimanui, oricat de vinovat ar fi.. caci rautatea lui si rautatea ta au aceeasi sursa... lipsa de valori si principii de care societatea romaneasca s-a lipsit de multi ani

# unul din lumea cea mare date 8 April 2014 07:23 +1

ptr guy fawkes//te/ai inselat nu i/au dat mandat il judeca in libertate.OBIECTIVA A AVUT DREPTATE.......BRAVO!!!!!

# guy fawkes date 8 April 2014 09:37 -1

Stai sa vedem contestatia la CAB

# GUY FAWKES date 7 April 2014 14:51 -1

CAND V AM ZIS CA L UMFLA!!! L A UMFLAT>>>SI I A DAT DE LA JULIT>>24H retinere! PARIU PE 100 DE EURO ca i da si mandat

# Valeriu Mangu date 7 April 2014 15:06 -3

Articolul “Neconstitutionalitatea reprezentarii Romaniei in Parlamentul European” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# obiectiva date 7 April 2014 16:36 +2

iote, scart...l-au umflat cu parchetul de la trebonal , DE OCHII LUMI, de show, ca sa aiba motive sa invoce EXCEPTIA NECOMPETENTEI MATERIALE A ORGANULUI DE URMARIRE PENALA........SI SA FACA PE ALA MARO PRAF.......NU face asta nici o zi de arest preventiv.......

# obiectiva date 7 April 2014 16:38 +1

eu v-am spus ca justitia este un CIRC......teatru ieftin....sunt un oracol mult mai mare decat acest umflat nesimtit........sunt REGINA oracolelor !!!!!!  

# belea date 7 April 2014 22:11 -3

Esti doar proasta de bubui....nu vrei sa bubui in alta parte ????

# obiectiva date 7 April 2014 22:17 +2

daca sunt asa de proasta, de ce MA citesti si de ce iti pasa de ceea ce scriu eu ??? NU, nu vreau sa bubui in alta parte, doar daca se poate in capul tau !

# Bubuie, femeie, bubuie ! date 7 April 2014 22:27 -3

Nu te lua dupa el, bubuie mai departe pe Luju...Mai radem de tine, mai o caterinca...Fiecare site cu panaramele lui, nu ? Nu care cumva sa te puna naiba sa pleci, ca nu mai am pe cine sa ma p.s de ras .. :P :P :P

# obiectiva date 7 April 2014 22:32 +3

te descalifici ca postac.......de fapt, nici macar un nume ai, ai doar un titlu....binenteles ca stau unde si cat vreau eu.......NU ma sperii eu de un idiot cu IQ de 15  !  :-x

# Necuratu\' date 7 April 2014 17:02 +4

Eu as lasa incidentele procedurale pe seama celor in cauza. Ii spun si acestui martafoi: La Multi Ani in brutarie! Obisnuiti-va cu arestarile intrucat pana la revelion vor fi multe! Poate ca cel mai spectaculos moment va fi retinerea si arestarea lui iliescu dar mai plauzibil, pana la el, vor fi saltati dragnea si ponta. Cand l-or lua pe videanu, udrea etc, nici nu ma uit deoarece au notorietate mediocra...

# pro LEX date 7 April 2014 17:10 +5

toti HOTII ROMANIEI CARE AU SARACIT TARA SA MEARGA LA PUSCARIE CA ACOLO LE VOR PUTREZI OASELE! ACOLO E LOCUL LOR! JUSTITIA TREBUIE SA SE SEPARE DE POLITIC!!!!! LA PUSCARIE CU TOTI HOTII!!!!

# dezamagitu date 7 April 2014 17:33 +2

Justitia se separa de politic.Dar ce faci cu cei care se ascund in justitie in urma tunurilor date statului.Adevarate structuri de tip mafiot,cu oameni in toate institutiile STATULUI care actioneaza coordonat pentru asi atinge obiectivul

# Brutarul date 7 April 2014 19:47 +2

Doamna Dragomir, nu fiti suparata ! Asa sunt barbatii : ii trimiti la brutarie si ei vin dupa 8 ani...

# Dragomir la brutarie pentru ca aluat date 7 April 2014 20:04 +3

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

# Asistentu date 7 April 2014 20:25 +4

Tocmai ce zicea ca vrea sa meaga la Becali. :D

# basescu trrustulescu date 7 April 2014 21:31 +3

:lol: 8) :D GASCA DE HOTII LUI CHIORALA MITICA FOST MILITEAN CIAUSIST SI BASINOSU SE CURIST :P :P :P LINGEAU PE CAU HOTII CALIFICATII FURA CU MILIONELE :zzz

# CE judecator INTREG LA MINTE POATE GANDI ASA ? date 7 April 2014 21:42 -5

CE judecator INTREG LA MINTE POATE GANDI ASA ? Daca cineva A UCIS si primeste INTERDICTIE DE A POSEDA ARME DE FOC, inseamna ca ei pot detine totusi ARME ATOMICE,ARME BACTERIOLOGICE, ARME CU LASER....ETC! Daca apoi ucide cu arme cu laser i se da interdictie si pentru laser !si poate ucide doar cu celelalte arme ?…. Daca cineva gasit cu INCOMPATIBILITATE INTR-O FUNCTIE PUBLICA CA A LUAT SPAGA----INSEAMNA CA ARE UN POTENTIAL INFRACTIONAL doar pentru spaga ? INSEAMNA CA E INFRACTOR DOAR PENTRU SPAGA? ....DECI POATE OCUPA ALTA FUNCTIE PUBLICA IN CARE nu are voie sa ia spaga DAR POATE FRAUDA, POATE delapiada POATE UCIDE SI POATE VIOLA...S.A.M.D….. CE judecator INTREG LA MINTE POATE GANDI ASA ? Daca un om e incompatibil intr-o functie publica INSEAMNA CA ARE POTENTIAL INFRACTIONAL CA FUNCTIONAR PUBLIC IN GENERAL alesi sau numiti SI NU MAI TREBUIE SA FIE INTR-O FUNCTIE PUBLICA-e asa greu de inteles ?

# ADEVARUL date 7 April 2014 21:48 +3

EXISTĂ O PROBLEMUȚĂ CU TOȚI LOCOTENENȚII BĂSISTI...FRAIERII SE MAI SCHIMBĂ,TREBUIESC SCOASE O NOUĂ TURĂ DE CASTANE.PA...MITICĂ,TE VEDEM IN IAD,LA TV HELL.

# ianos date 7 April 2014 22:47 +1

aroganta si impertinenta o are individul din spalarea de bani.doar banii sunt de capul lui in rest nimic . magistratii judecatori sa-si faca datoria.

# Valeriu Mangu date 7 April 2014 23:12 0

Articolul “Ce nu stie (inca) Presedintele Romaniei” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# obiectiva date 7 April 2014 23:54 0

hai sa chibitam ...il aresteaza sau nu pe mitica ??? eu zic ca NU !

# 3XXX date 8 April 2014 00:17 +2

Nasul când urmează.??? Pentru întregirea echipei la pârnaie.!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva