21 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZAR A BAUT APA DUPA KOVESI - Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar a inceput sa faca ambasadelor cu ochiul. Lazar a analizat situatia Justitiei din Romania si lupta anticoruptie cu ambasadorul Sloveniei la Bucuresti. Ce cauta un magistrat sa se intalneasca cu un reprezentant politic al unui stat strain? Viitorul ministru al Justitiei trebuie sa interzica magistratilor sa discute cu politicienii straini problemele interne ale tarii!

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 February 2017 15:50
Vizualizari: 6363

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto dreapta) se inspira de la sefa DNA Laura Codruta Kovesi si cocheteaza cu ambasadele aflate pe teritoriul Romaniei. E drept, ca Lazar nu a "lustruit" clanta Ambasadei Statelor Unite ale Americii, ci l-a primit la PICCJ pe reprezentantul Republicii Slovenia la Bucuresti. Potrivit unui comunicat de presa al PICCJ, seful Parchetului General s-a intalnit pe 6 februarie 2017 cu Ambasadorul Republicii Slovenia in Romania Mihael Zupancic. Intalnirea a avut loc, conform comunicatului, la sediul PICCJ si s-a bazat pe "eficientizarea cooperarii inter-institutionale". In cadrul discutiei, Lazar a tratat cu ambasadorul Republicii Slovenia problema justitiei din Romania, dialogul fiind axat pe "importanta pe care conducerea PICCJ o acorda luptei anticoruptie, precum si luptei impotriva criminalitatii organizate si a terorismului".


Desi a fost trecuta cu vederea practica intalnirii magistratilor cu reprezentatii politici ai altor state, dar si cu politicieni romani, atentionam judecatorii si procurorii care se preteaza la astfel de intalniri ca Legea 303/2004 le interzice sa desfasoare activitati cu caracter politic, si deci, si intalniri de acest gen. Discutiile pe cooperari "inter-institutionale" de genul celor care Procurorul General le-a avut cu ambasadorul Sloveniei, se impuneau a fi purtate cu omologul lui Lazar din Slovenia, nicidecum cu ambasadorul acestui stat! Din acest motiv, Lazar ca si multi alti magistrati ar putea fi cercetati disciplinar si chiar sanctionati, gestul lor de a se intalni cu reprezentati politici ai altor state putand fi interpretat ca o abatere de la legea in baza careia magistratii isi desfasoara activitatea!

Totusi, vazand interesul manifestat de Lazar pentru puterile straine si analizand decoratiile si premiile oferite sefei DNA Laura Kovesi, ne intrebam daca nu cumva o vrea si Procurorul General Augustin Lazar decoratii si stele polare?

Iata comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 7 februarie 2017:

"Domnul Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a avut in cursul zilei de ieri, 6 februarie 2017, la sediul institutiei, o intrevedere cu domnul Mihael Zupancic, ambasadorul Republicii Slovenia in Romania, vizand potentialul eficientizarii cooperarii inter-institutionale.

In contextul discutiilor referitoare la justitia din Romania, domnul Augustin Lazar a subliniat importanta pe care conducerea PICCJ o acorda luptei anticoruptie, precum si luptei impotriva criminalitatii organizate si a terorismului, realizate in principal de catre cele doua directii specializate, DNA si DIICOT, dar si activitatii celorlalte structuri din cadrul Ministerului Public.

In cadrul intalnirii s-au facut referiri la problematica actuala a migratiei ilegale, precum si la alte forme de criminalitate transfrontaliera, care pot afecta ambele state.

Cei doi oficiali au reafirmat intentia de abordare proactiva si consolidare a cooperarii dintre autoritatile judiciare din Republica Slovenia si Romania, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie confirmand disponibilitatea procurorilor romani pentru dialog si implicare in acest parteneriat. In acelasi context, oficialul sloven a remarcat contributia semnificativa a autoritatilor judiciare romane in activitatile implicand colaborarea transnationala Romania - Republica Slovenia.

Totodata, in cadrul intrevederii, o atentie deosebita a fost acordata discutarii aspectelor vizand legislatia din domeniul penal si procesual penal din cele doua tari."

Comentarii

# Edelweiss - Haiduc de Bukowina date 9 February 2017 16:00 +9

Mey, expresia consacrată pe filiera autorului popular ... anonim spune așa: „Să bei apă din copita calului”, adicătelea să fii atât de rezistent încât să faci față celor mai cumplite condiții. Dar poate pe la Sibii, la stânile din Jina, Poplaca sau Daia, se practică și metoda băutului apei din copita Huidumei. Cât despre slang, despre folclorul urban care zice „să-i bei apă din...”, cu referință la o arzoaică nurlie și haitoșă, nu pot să zâc nimică explicit, că aista e sait decent, care-i citit de tot felul de Duaomne și Duomnișoare simandicoase și rușinoase. <img src=ops:' />

# unul din lumea cea mare date 9 February 2017 16:24 +5

ba astia din tara lui hitlerica in spilhozeni !!!!!!!!!!NU SE GASESTE DRACULUI UNU IN TOATA TARISOARA AIA SA/I PUNA PE PROCURATORI SI JUDECATORI UNDE LE ESTE LOCUL SI SA/I FACA RASPUNZATORI PENTRU TOATE MISELIILE SI TICALOSIILE COMISE?chiar asa o tara de papa lapte.hai inteleg ca ati ales unul ca bradul si prost ca gardul pe mucii de spilhozeni,dar vad ca toti ati ajuns mermelitori de profesie.parca v/a luat dzeu mintile!!!!!

# Edelweiss - Editor-corector de Bukowina date 9 February 2017 17:09 +3

Erată: „arzoaică nurlie și haitoșă” făcându-se referire la orice altă entitate foot_ăcioasă de pe fața Earth-ului, mai puțin fiind grăire despre Huiduma superdecorată cu tinichele. OMG! Păi numai comițând asăminea blasphemie asociativă, insulți toată spița mullierească începând de la australopiteaca Lucy (3,2 milioane de ani îndărăpt) sau Eva (cum spun pochii 7525 îndărăpt) și până-n ziua de azi. Apăi, Io* când mă uit la Huiduma, mi se pare că-i personificarea ideală a minerului sovietic Alexei Grigorievici Stahanov. Aidoma gheroului sovietic și Huiduma pune mânuța ei delicată, asemănătoare cu Lopata „Inima lui Stalin” a lui Stahanov și se apucă să depășească de 7 ori planul cincinal la producția de pârnăiași la hectar. Așadar, când grăim „ca băjeții de băjeți” despre „arzoaice haitoșe”, ÎN NICI UN CAZ NU NE REFERIM LA HUIDUMĂ, că p-ormă ne cheamă în fața județului și o să ne zmulgă drept daune de imagine, onoare și demnitate exact praful de pe tobă.

# DODI date 9 February 2017 19:13 +2

Nimic nou sub soare. Luând exemplu de la ciolanis nici lăzăruc nu își poate depăși condiția de slugă. Atunci când intelectul îți joacă feste, iar pregătirea profesională este în aceeiași parametri, singura soluție este mersul în patru labe și practicarea cu succes a pupincurismului. Ceea ce, să recunoaștem, luluței și lui lăzăruc le-a reușit din plin. Din păcate pentru noi și pentru România.

# Vladimârrr...!!! date 9 February 2017 17:37 +2

La urma urmei, problema nu este, cine dupa cine a baut ci, CE AU BAUT si mai ales CINE LE-A TURNAT IN PAHAR ...

# Edelweiss - Mythologist de Bukowina date 9 February 2017 18:15 +1

Vaileu, ci întrebări „inappropriate”. Cum ce-o beut? AMBROZIE, mey Vladimârrre! Păi, nu sunt toți ăștia din picturi - vro 7.500 de Semizei totalmente rupți de asprimea traiului cotidian, sălășluitori într-un Uranian și Diafan Olimp, loc din care se uită cu scârbă și dezguste la moritori, beu ambrozie și mied turnat în cornuri de Cupidon și Afrodita, se hlizesc pe ei de râs, sparg semințe de bostan și-i stuchesc cojile în cap însuși lui Zeus? Ț-am răspuns și cine o face pe-a paharnikul: golănașii ăia doi din mitologie de-s îndrituiti cu transformarea oricărui lucru serios în tractir orgiastic, loc al pierzaniei promiscuității în care se desfășoară celebrele jocuri de societate bazate pe coțăială, amantlâc și preakurviștenie.

# klopstock date 9 February 2017 20:35 +1

Absolut nepotrivita aceasta vizita,dat fiind statutul nepolitic al diplomatilor,potrivit Conventiei de la Viena din 1961.Totusi,de ce Slovenia ?Poate or avea o legislatie mai buna,dar nu e in caderea acestui personaj sa abordeze,de capul lui,un reprezentant al unui stat strain.El nu e de capul lui,actionand sub autoritatea ministrului justitiei,cel putin asa scrie in Constitutie.O politica penala,o reforma legislativa 

# klopstock date 9 February 2017 21:11 +2

continuare : O politica penala,o politica legislativa ,parteneriate,fie ele privind migratia se concep numai in cadrul unei analize unitare,de nivel guvernamental avand obiective precise,racordate la cerinte care,poate,depasesc viziunea strict sectoriala a unui personaj,care s-a "ilustrat"intre altele si prin declaratii care contraziceau pe cele ale ministrului sau,ceace,trebuie s-o recunoastem nu prea se vede prin tarile in care statul de drept nu e o vorba  goala,ci o realitate.

# Edelweiss - Chronikar de Bukovina date 9 February 2017 21:44 +2

Ăsta-i comportament gregar de boiernaș ipocrit, care atunci când se schimbă Fanariotul, dă fuga cu cadouri, stofe și giuvaericale la mullierea Fanariotului, ca să-i arvunească grațiile persuasive. Așa și tractoristul ăsta din Erdely, metamorfoxat în procuror -torționar de rit Plumbuit; cum o auzât el că în America s-o ales Voivod unu a lui Tramp, care are țiitoare din Slovenia, hop și tractoristul -boiernaș cu plocoane la capuchehaia slovenă: sipete cu Haur, smirnă și tămâie, canari porn-grăitori în colivii de aur alb, saltimbanci pitici de grădină și suluri întregi de americă, pânză ordinară și vulgară dar care boiernașului reșapat i se pare a fi mătase din Chitai. Un PRUOST penibil și grotesc. Comportament medieval ltranslatat în secolul XXI - anul de grașie 2017 - velelat 7525 de la Facerea Lumii și 2768 Ab Urbe Condita.

# romanul satul date 10 February 2017 08:24 +2

Asta mai instrumenteaza vreun dosar, ca vad ca se tine toata ziua de politica, vrea sa faca legi? Uite ca-i spun eu, instrumenteaza taierile ilegale ale padurilor! In rest esti un comunist penibil, o sluga a lui Iohannis si Kovesi, o rusine nationala! :-x

# Gandalf date 10 February 2017 11:45 +1

....mai fratilor cum au ajuns astia pe functii??? Orice ambasador se crede un fel de imparat in Romania??? Il cheama 6 dintre ei pe Grindeanu pe tema ordonantei de urgenta....nici nu stateam de vorba cu ei....oare ce le-ar fi facut Victor Orban....

# clica SOROS distruge țara date 10 February 2017 13:32 +1

Se știe cum au ajuns pe funcții! Susținuți de SOROS, formînd o clică mai ceva ca masoneria, nimeni altcineva să nu reușească. Credeți că Horicutz l-a tot torpilat pe cel candidat independent la PE de unul singur? Cum a dat-o-n bară, a și căzut din cuib :P

# UN APROPIAT date 14 February 2017 18:50 0

 NEREAL acest titlu  pentru ca luluta bea doar whisky.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.03.2023 – Jocurile se fac pentru Jderu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva