21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZAR ASMUTE CNA IMPOTRIVA PRESEI LIBERE – Procurorul General Augustin Lazar s-a plans sefei CNA Laura Georgescu ca presa face presiuni si ataca institutiile din sistemul judiciar: "Se vehiculeaza informatii tendentioase si neadevarate de natura sa submineze grav autoritatea judecatoreasca si sa puna in discutie deontologia profesionala a judecatorilor si procurorilor cu intentia de decredibilizare a luptei anticoruptie si a sistemului judiciar in ansamblu" (Adresa)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 February 2017 17:36
Vizualizari: 8696

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto) a sesizat Consiliul National al Audiovizualului cu privire la "presiunile nepermise care depasesc limitele unor critici acceptabile" pe care acuza ca le face o parte a mass-mediei. Lumeajustitiei.ro va prezinta adresa nr. 1198 depusa de Procurorul General Augustin Lazar in data de 6 februarie 2017 la CNA in atentia presedintei Laura Corina Georgescu prin care solicita sa se analizeze posibilitatea interventiei Consiliului in vederea pastrarii "continutului informativ al emsiunilor difuzate" fara a mai fi vehiculate "informatii tendentioase si neadevarate de natura sa submineze grav autoritatea judecatoreasca si sa puna in discutie deontologia profesionala a judecatorilor si procurorilor". Presiunile din partea mass-mediei si continutul informatiilor lansate in spatiul public reclamate de Augustin Lazar ar avea ca scop, atentie, "decredibilizarea luptei anticoruptie si a sistemului judiciar in ansamblu".


Augustin Lazar: "Procurorul General al PICCJ priveste cu deosebita ingrijorare aceasta realitate care tinde sa dobandeasca amploarea unui fenomen"

Procurorul General Augustin Lazar ii transmite Laurei Georgescu sa ia masurile care se impun si sa tina cont ca in clipa de fata intre judecatori si procurori, pe de o parte, si presa, pe de alta parte, exista o "inegalitate evidenta de arme": "Inegalitatea evidenta de arme intre instrumentele mediatice aflate la indemana jurnalistilor si rezerva de exprimare care deriva din statutul profesional al judecatorilor si procurorilor face evidenta necesitatea adoptarii unei reactii pentru informarea corecta a publicului".

In Adresa trimisa la CNA, Augustin Lazar ii invoca Laurei Georgescu temeiul in baza caruia CNA sa pastreze "continutul informativ al emisiunilor difuzate in cadrul general acceptat al standarelor europene ale libertatii de exprimare".

Este vorba despre prevederile art. 17 alin. 1 lit.d) pct. 1, 3 si 6 din Legea nr. 504/2002 privind audiovizualul in care se stabileste ca CNA este autorizat pentru urmatoarele:

"lit. d) sa emita, in aplicarea dispozitiilor prezentei legi, decizii cu caracter de norme de reglementare in vederea realizarii atributiilor sale prevazute expres in prezenta lege si, cu precadere, cu privire la:

1. asigurarea informarii corecte a opiniei publice; (...)

3. asigurarea echidistantei si a pluralismului opiniilor; (...)

6. apararea demnitatii umane si a dreptului la propria imagine;

lit. e) sa elaboreze instructiuni si sa emita recomandari pentru desfasurarea activitatilor in domeniul comunicarii audiovizuale".

Actiunea lui Lazar de a sesiza CNA vine la cateva zile dupa ce Parchetul General a chemat in bloc la audieri jurnalisti ai postului de televizune Romania TV, audiindu-i pentru a afla cum au intrat in posesia inregistrarilor cu patronul postului Sebastian Ghita dar si daca au cunostinta unde este acesta in prezent.

Prezentam in continuare adresa transmisa de Procurorul General Augustin Lazar la CNA:


Comentarii

# Mos Teaca date 7 February 2017 17:47 +43

ce vrajeala pe tataie lazarica. pe de o parte zice ca parchetul sustine neconditionat libertatea presei, pe de cealalta ar vrea sa-i bage dupa gratii pe jurnliasti. pai tataie, sub tine au fost audiati in bloc 39 de jurnalisti de la Romania Tv in aceeasi zi. asta e act de intimidare. tataie lazarica se crede cel mai tare din parcare

# Ticu Isari date 8 February 2017 12:25 +3

Mos Teaca, te rog sa faci rost de adres acestui papugai, adresa unde locuieste, cu date exacte, asa cum au publicat securistii adresele celor din guvernul Romaniei, pentru a trimite o telecomanda de televizor, sa poata schimba posturile care nu-i convin. Am sa-i trimit o telecomanda scumpa, care se va seta singura pe "DIGI 24" la sonorul lui de analfabet si lingau cu injuraturi si pupaturi in curul "Ratei Mecanice". Multumesc.

# remember date 8 February 2017 16:31 +1

Guvernanti, oare de asta cand scapam?? Cand se elibereaza un loc la Balaceanca, la rezervele cu catuse?? :P :P :P :P :P :P :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

# Panturu Nelu date 7 February 2017 17:55 +2

"In acest context va rugam sa analizati....." ca daca nu analizati va fac dosar penal cum am facut si guvernului,urma sa mai precizeze d-nul procuror general.Mi-e sila de asemenea gunoaie.

# Justitia-SERVICIU DE UTILITATE PUBLICA date 7 February 2017 17:57 +10

Citat dintr-un contemporan in viata care sustine ca in clipa  de fata intre judecatori si procurori, pe de o parte, si presa, pe de alta parte, exista o "inegalitate evidenta de arme". Corect ,exista o mare inegalitate, salariile voastre sunt monstruos de mari fata de restul po******tiei. Voi nu raspundeti pentru nimic in timp ce fiecare alt cetatean raspunde in fata legii. Voi puteti distruge vieti in timp ce doctorii salveaza vieti dar nu pe aceeasi bani si importanta a muncii sociale. Voi nu platiti pentru nimic, si daca ne gandim ca JUSTITIA ESTE UN SERVICIU DE UTILITATE PUBLICA pentru ca VOI fara NOI nu a-ti putea exista, rezulta domnule PROCUROR GENERAL ca v-ati depasit competentele uitand ca POPORUL ESTE SUVERAN iar JUSTITIA AR TREBUI SA SE AFLE IN SLUJBA CETATEANULUI. La o frauda de un trilion de euro in 27 de ani realizata in ROMANIA , poate ca PACHETELE+JUSTITIA ar trebui sa-si justifice activitatea. Cum s-a putut FURA UN TRILION DE EURO?

# Camp tactic date 7 February 2017 18:15 +6

Manipuleaza prin generalizare. Nu se pronunta pe scandalul stenogramelor din ultimii ani sau pe esecurile DNA (aflate in subordine) dar pare nemultumit ca anumite publicatii redau onest abuzurile din justitie.

# Arlechino date 7 February 2017 18:20 +5

Uite care era rezerva binomului. A cazut un cap ( Coldea) a aparut altul. Binomul se mentine si a strans randurile.

# Pif date 7 February 2017 18:21 +1

Yo zic ca Dl Lazar ar trebui sa se bucure ca nici jurnalistii si nici feisbucilistii nu i-au publicat adresa de domiciliu/ resedinta,adresa de e-mail personala si nici nr. de telefon la care sa poate fi injurat sau laudat cu subiect si predicat. In mod sigur , este pritejat de SISTEM daca nu l-au asaltat inca anonimii cu laude sau cu injuraturi si amenintari pe canale directe.

# emilee date 7 February 2017 19:44 +4

Lazarica, ia citeste mai bine Constitutia! ARTICOLUL 30 (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă. (3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii. (4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată. (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

# johanniskraut date 7 February 2017 19:46 +6

"inegalitate evidenta de arme": unii pot sa-i salte pe ceilalti cu mascatii cand vrea pipota/muschii lor, ailalti pot sa dea doar din gura, eventual pix/tastatura - de salarizare si raspundere nu mai vorbim...

# Ticu Isari date 7 February 2017 20:56 +10

Si eu am fost atacat furibund de catre plaga securisto-comunisto-sorosista pentru a inchide postul meu de televiziune TeleM. Gasparik Attila a fost trimis special (un ordinar) sa inchida televiziunea care nu transmitea "ceardas", dansul preferat al presedintei Fundatiei Soros, Sandra Pralong, sfatuitoarea de taina a actualului presedinte. Asa ca nu ma mai mira actiunea acestui bolnav mintal. Lazare, Lazare, te-ai sculat din morti!

# Charlie date 7 February 2017 20:59 +3

Individul da semne ca isi poate intrece predecesoarea in obedienta. Se vede ca omul din Deal a stiut sa-si aleaga sluga credincioasa. CAP-Alba!

# NOTA BENE date 7 February 2017 21:41 +4

Are ceva bube în cap și e sincer interesat să doboare A PATRA PUTERE ÎN STAT! 1/4docta Kovesi l-a salvat de un dosar penal și omul își cunoaște interesul :P

# Lazăr nu-și cunoaște atribuțiile sau e manipulat? date 7 February 2017 22:08 +10

„Preocuparea pentru modificari legislative, inexistente intre atributiile Ministerului Public, sa scada, si preocuparea pentru aplicarea legilor, asa cum le da Parlamentul, sa creasca... Sunteti in post prin vointa a doua persoane: Pruna si Iohannis... Cei pe care ii vedeti aici au ajuns in functii ca urmare a votului a zeci de mii de cetateni”, senator Serban Nicolae

# Edelweiss - Trahanac de Bukowina date 7 February 2017 22:23 +6

„A! Ce coruptă soţietate!… Nu mai e moral, nu mai sunt prinţipuri, nu mai e nimic…” “Tatiţo, unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!” /// Anu trecut, prin februarie, o fost o șădință a somnambulilor din CSM, la care o concluzionat ei că „Internetul este o zonă de nișă neacoperită de lege” și că ar vrea ei să fie reglementat de lege, cel puțin în ceea ce privește conținutul editorial al site-urilor și publicațiilor electronice. Apoi s-o apucat demenții să cheme Internetul la judecată, prin exercițiu interpretativ extensiv analogic, totalmente interzis. Inga așa l-o condamnat pe Ballea și pe mine. Amu văd că vor Holsteinii să puie botnița la audio-visual. Moamă, ăsta e dezideratul lor suprem: instituirea OMERTEI. Acea liniște mormântală de la fulgerătura toiului nopții, apanaj conjuctural al magistraților, politrucilor și al hoților de cai. // 8) NEIN! Du hast mich gefragt und ich hab nichts gesagt NEIN!

# Edelweiss - Sophist de Bukowina date 7 February 2017 22:27 +5

Băi lăzărică, băi, LIBERTATEA DE EXPRIMARE n-o câștigat-o nici mamica ta maternă, nici duoamna ta conjugală, amu 27 de ani. Pentru „libertatea de a băga” (apud Dragoș Pătraru), amu 27 de ani, 1165 de frumoși inconștienți și-au pus viața zălog și au fost cernuți în pulbere de stele. Pentru ca astăzi, orice plebeu iritat de spiritul inchizitorial perpetuat de voi - favorizații evoluției postdecembriste - SĂ VĂ POATĂ BĂGA UNDE CONSIDERĂ DE CUVIINȚĂ. AM ZÂS!

# Edelweiss - Strașnik Băgător de Bukovina date 8 February 2017 00:59 +4

Deși citatul se referea la un cu totul alt personaj al politicii contemporane, este interesant de reținut esența LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE: „Vedeți, domnule N., asta-i frumusețea democrației în România de azi. Dumneavoastră puteți spune orice, iar eu pot să vă trimit pe unde-ați ieșit fără ca prim-ministrul să mai aibă puterea și nici preocuparea să-mi închidă gura, folosind instituțiile statului, așa cum se întâmpla între 2000 și 2004.” (Dragoș Pătraru - „Ba pe-a mamei dumneavoastră, Domnule N.”, 20 mai 2015) /// (Io* personal) - Domnule procuror general al României, NOI, BĂGĂTORII cu tastatură ai secolului XXI, nu vrem botniță. Puneți-i botniță ... pe-a mamei dumneavoastră, domnule augustin lazăr. Fiindcă-i mai mare și mai neagră decât a mamei noastre! :lol:

# Edelweiss - Strașnik Băgător de Bukowina date 8 February 2017 01:03 0

Deși citatul se referea la un cu totul alt personaj al politicii contemporane, este interesant de reținut esența LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE: „Vedeți, domnule N., asta-i frumusețea democrației în România de azi. Dumneavoastră puteți spune orice, iar eu pot să vă trimit pe unde-ați ieșit fără ca prim-ministrul să mai aibă puterea și nici preocuparea să-mi închidă gura, folosind instituțiile statului, așa cum se întâmpla între 2000 și 2004.” (Dragoș Pătraru - „Ba pe-a mamei dumneavoastră, Domnule N.”, 20 mai 2015) /// (Io* personal) - Domnule procuror general al României, NOI, BĂGĂTORII cu tastatură ai secolului XXI, nu vrem botniță. Puneți-i botniță ... pe-a mamei dumneavoastră, domnule augustin lazăr. Fiindcă-i mai mare și mai neagră decât a mamei noastre! :lol:

# livia date 8 February 2017 06:28 +7

Care autoritate, care deontologie, mai nea Lazar? Voi singuri va faceti zi de zi de ras, cu dosarele facute neprofesionist de parca toti ati facut studii la fara frecventa, cu dosare facute cu dedicatie, fara sa va mai feriti. Asa ca....Dar cu cine sa vorbesti?

# Ondine date 8 February 2017 11:51 +4

LUJU puteti verifica daca este adevarat ca PG avea dosar de couptie la DNA cand a fost numit de Pruna?

# RaduI date 8 February 2017 14:04 +1

Si dosarul lui Lazar este secret de stat. Asa a declarat Hellvig, seful SRI

# steluta date 8 February 2017 12:04 +1

Ar trebui o lege care sa sanctioneze Politia Politica si in prezent nu doar ce adinainte de 1989 deoarece CCR a dovedit ca SRI se amesteca ilegal in Justitie . Prin Legea raspunderii Magistratilor Lazar si Kovesi trebuie sa dea socoteala pentru Politie Politica

# Ticu Isari date 8 February 2017 12:33 +2

Va rog, sa faciti rost de adres acestui papugai, adresa unde locuieste, cu date exacte, asa cum au publicat securistii adresele celor din guvernul Romaniei, pentru a trimite o telecomanda de televizor, sa poata schimba posturile care nu-i convin. Am sa-i trimit o telecomanda scumpa, care se va seta singura pe "DIGI 24" la sonorul lui de analfabet si lingau cu injuraturi si pupaturi in curul "Ratei Mecanice". Din America, va multumesc!

# Gogu date 8 February 2017 12:35 +2

Charlie speram din sufletul meu de român, ca omul ”din deal” să nu fie pe acest teritoriu românesc, însă...posibil să fie real ceea ce susți, am văzut un steag... . Vă mulțumesc.

# comunicare date 8 February 2017 12:56 0

:sigh: :eek: 8) unde sunt cele 22 comentarii ? de ce nu le afisati? :o

# Fiat iustitia, et pereat mundus date 8 February 2017 13:01 +2

M-am convins de competentele profesionale ale domnului procuror general...nici macar atata lucru nu stia - faptul ca dintre actele emise de Guvern doar HG pot fi atacate in contencios administrativ si nu OG sau OUG .

# Pif date 8 February 2017 14:26 +1

Nu "va radeti" de el prea tare. :lol: S-a gandit sa fie el Speedy Gonzales dupa ce a vazut ca Av.poporului nu se gabeste. :lol: A formulat o actiune inadmisibila doar ca sa solicite suspendarea OUG 13 in procedura de urgenta(art.14 alin 3) pana la solutionarea fondului si sa invoce exceptia de neconstitutionalitate. In legea 554 , pe fond,ar fi avut cateva portite spre judecatori: art.1 alin.5, art.7 alin.3 si 5, art.8 alin.12 si art.9. Cu ff multe discutii daca OUG 13 intra sau nu , si pe fereastra,in definitia reglementata de art.2 alin.1 litera c din legea contenciosului administrativ. Deoarece Dosarul 964/2/2017 privind suspendarea OUG13 are termen azi, tare as fi vrut sa-l vad pe judele ce ar fi suspendat-o daca nu era abrogata. :lol:

# candiano popescu date 8 February 2017 15:30 0

Se pare că a renunțat la judecată.

# Ticu Isari date 8 February 2017 13:32 +1

Scrisoare catre DW, Domnule Horatiu, Va transmit salutul meu din iarna canadiana. As fi dorit, ca discursul presedintelui Iohanis, sa ma fi incalzit un pic, cu toata iarna de aici. Dim pacate am ramas, cu sufletul, in zloata. Tare imi este dor de Crin Antonescu, de discursurile lui. Dar ce sa fac? Eu sunt aici, dvs. in Romania, iar Crin Antonescu tace. Nu stiu cu ce am gresit eu si familia mea, sa auzim un astfel de discurs!? "Discursul său rostit cu premeditare într-o limbă română simplă cu trăsături regionale a pus problema într-o ecuație cu o singură soluție: demisia guvernului. ". Am mai scris si vreau sa ma repet: am plecat din Romania de tina si pulberea securista, comunista si sorosista. Am luat calea "naufragiatului", dupa ce am fost agresat, batut, murdarit si batjocorit in ziarele Sandrei Pralong, pentru-ca nu m-am conformat "ordinelor" consiliere prezidentiale. Am dovezi: audio, video si scrise. Deci, ca si fiu de detinut politic, nu pot fi banuit ca sunt un admirator al 

# Ticu Isari date 8 February 2017 13:48 0

PSD, ori al altui partid din Romania. Am fost un jurnalist independent si am ramas independent. Desi am terminat liceul teoretic "Mihai Eminescu" din Iasi, sectia reala, cu 10 pe linie (inclusiv BAC) in anul 1973, nu am fost nici UTC-ist, nici membru PCR, dar mi-au barat accesul la Universitati, caci tata fusese detinut politic. Nu as dori sa treceti prin ce am trecut eu. Dupa terminarea Liceului am fost in audienta la Ministrul de Interne al Romaniei comuniste, sa cer dreptul de a urma o universitate. Raspunsul a fost: NU. Aveam nouasprezece ani si plangeam pe scarile MAI. Plangeam. Plangeam demn. Tot ce se intampla acum in Romania imi aduce aminte de copilaria mea, adolescenta mea, de viata traita in Tara. Trista Tara. Trist popor. M-am ridicat din cenusa sufletului si averii arse de catre comunisti. M-am ridicat si din cenusa televiziunii furate de catre securistii romani, mana in mana, cu Sandra Pralong. Dar sufletul a ramas in Tara, acolo unde este tata, surorile mele si fratele 

# Ticu Isari date 8 February 2017 13:51 +2

fratele meu. Mama, a trecut in nefiinta. Mama, Dumnezeu sa o ierte, imi spunea de multe ori cu lacrimi in ochi: "Pleaca mama, pleaca din Romania, ca or sa te omoare criminalii astia!".   Poate, as vrea un sprijin moral din partea presedintelui care are in dreapta lui pe cea care m-a desfigurat psihic si fizic. O reparatie morala. Un cuvant de compasiune. Un gest. Un simplu gest. Dar, i-am urmarit discursul din Parlament, "intr-o limba romana simpla" si m-am intrista din nou. Doamne, cum de pot trai, in "Gradina Ta", asemenea "..."!? Vreau sa va dau un sfat. Niciodata. Niciodata, sa nu coborati cu gandul si cu scrisul la nivelul de:  "intr-o limba romana simpla".  

# V date 8 February 2017 14:43 0

Pe baza rezolutiilor de astazi de la CCR solicit investigarea CSM si a Ministerului Public pentru modul in care s-au pronuntat in spete in care nu au competenta producand un abuz in serviciu, care prin ramificatiile actiunilor ulterioare a afectat functionarea ordinii de drept a statului roman.

# Edelweiss - Deontolog Grămătic de Bukowina date 8 February 2017 16:01 +2

Iar acești tractoriști gogomani, luați de la colhoz și reșapați în procurori, nu pierd NICI UN PRILEJ să dovedească, URBI ET ORBI, că expresia „PROCUROR PROST” este un pleonasm la fel de flagrant ca și „porc mistreț”. Inga și la TĂNTĂLĂUL ĂSTA cu ochelari de lăzărică-bond, ce prăpăstii scoate pe sfincterul guriței cel slobod grăitor: „DEONTOLOGIA PROFESIONALĂ”. Băi, și doar le este precizate expres în Legea lor a Androidului, Cyborgului și Procurorului Prost, că au obligația „de a cunoaște limba română” Ce să mai aștepți bun de la o asemenea maimuță de bombardament, veritabil asasin al limbii române. „ DEONTOLOGÍE s. f. 1. Totalitatea normelor de conduită și obligațiilor etice ale unei profesiuni (mai ales a celei medicale). 2. Teorie a datoriei, a obligațiilor morale. [Pr.: de-on-] – Din fr. déontologie.”

# profesionalism date 8 February 2017 17:01 0

http://www.nasul.tv/bomba-la-secunda-seful-sri-confirma-gravitatea-faptelor-comise-de-conjuratia-coldeakovesipaladelazar-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale/ O fi corect?!

# Calapod Florin date 8 February 2017 21:56 +1

Acest procuror comunist(1982-1990) a rămas fixat în vremea când ancheta ”dușmanii de clasă”.Este total anacronic,o rușine a breslei din care,încă,face parte.Poate-i găsește cineva fișa de la biblioteca s-o afișeze aici.poate că viitorul ministru al justiției va găsi un profesionist adevărat pentru această funcție importantă.

# Petronela date 10 February 2017 16:06 0

De une a mai aparut si mos Tagarta comunistul asta? Unde se indreapta tara asta cu gasca asta de iohanisti care acopera toate nelegiuirile care se fac? Doamne, fa dreptate si scapa-ne de ei!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva