22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIBER LA GREII DNA? – Adjunctul SIIJ a redeschis dosarul privindu-i pe fostii procurori DNA Lucian Papici si Gheorghe Popovici, si pe actualul procuror DNA Dan Badea. Nicolae Marin a infirmat solutia de clasare pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si omisiunea seiszarii: “In lipsa oricaror verificari, s-a dispus o solutie de clasare fata de procurorii Popovici, Papici si Badea bazata doar pe insusirea unor texte de lege” (Ordonanta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 December 2019 13:47
Vizualizari: 7093

S-a dat oare liber la greii DNA? Punem intrebarea avand in vedere gestul surprinzator al adjunctului Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), procurorul Nicolae Marin, care a redeschis dosarul in care sunt vizati fostii procurori DNA Lucian Papici (foto 1) si Gheorghe Popovici (foto 2), plecati intre timp la alte parchete, si actualul procuror DNA Dan Gabriel Badea (foto 3). Trei dintre cei mai cunoscuti procurori care au activat la DNA. Spunem ca este o surpriza caci Nicolae Marin a fost suspectat de-a lungul timpului ca se numara printre protectorii procurorilor abuzivi de la DNA, suspiciuni ce sunt intarite si de decizia de a o elimina pe procuroarea Adina Florea din dosarul in care sunt urmariti penal fostii procurori de la DNA Oradea Ciprian Man si Cristian Ardelean, alaturi de judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, o alta partenera de nadejde a parchetului anticoruptie. Acum, daca redeschiderea dosarului privindu-i pe Popovici, Papici si Badea este pe bune sau doar o manevra menita sa puna capac definitiv acuzatiilor impotriva acestora vom vedea in viitorul apropiat.


 

 

In 2 decembrie 2019, prin ordonanta nr. 280/II-2/2019, adjunctul SIIJ Nicolae Marin a admis plangerea impotriva ordonantei prin care se dispusese clasarea plangerii formulate impotriva procurorilor Lucian Papici, Gheorghe Popovici si Dan Gabriel Badea. Mai exact, este vorba despre ordonanta nr 1102/P/2018 din 10 septembrie 2019 prin care procurorul Sorin Eugen Iasinovschi de la SIIJ clasase plangerea facuta de Nicolae Marin (coincidenta de nume cu procurorul Nicolae Marin, autorul plangerii fiind victima unor actiuni in urma carora a fost deposedat de mai multe imobile) impotriva celor trei procurori amintiti mai sus, pe care i-a acuzat de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si omisiunea sesizarii.

In ordonanta de redeschidere a dosarului privindu-i pe procurorii Papici, Popovici si Badea, pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, adjunctul SIIJ dezvaluie ca cei trei au primit clasare in lipsa unei anchete efective, plangerea fiind tratata cu superficialitate. In cele din urma, Nicolae Marin a dispus infirmarea ordonantei de clasare nr. 1102/P/2018 din 10 septembrie 2018, redeschiderea si completarea urmaririi penale privind faptele de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si omisiunea sesizarii, dosarul fiind inaintat la ICCJ pentru confirmarea redeschiderii urmaririi penale.

 

Iata fragmente din ordonanta prin care adjunctul SIIJ a dispus redeschiderea dosarului care ii vizeaza pe procurorii Lucian Papici, Gheorghe Popovici si Dan Gabriel Badea:


“Din analiza dosarului penal, reiese ca acesta are ca obiect plangerea formulata de Nicolae Marin (n.r. - o cu totul si cu totul alta persoana decat procurorul Nicolae Marin) impotriva magistratilor procurori Gheorghe Popovici, Papici Lucian si Badea Gabriel, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie Structura Centrala, sub aspectul savarsirii infractiunilor de omisiunea sesizarii, favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu, constand in aceea ca la data de 12.05.2011 magistratul judecator Dragomir Larisa, inculpata in dosarul nr. 108/P/2011, a formulat un denunt, caruia i s-a dat numar de inregistrare, in vederea formarii unui nou dosar.

De asemenea, petentul Nicolae Marin mentioneaza ca denuntul formulat nu se mai gaseste si nu s-a efectuat nicio ancheta in urma acestuia.

(...)

Prin plangerea formulata impotriva ordonantei de clasare, petentul a invocat faptul ca procurorul de caz nu a efectuat acte de urmarire penala pentru motivul ca plangerea penala a fost formulata impotriva magistratilor procurori Popovici Gheorghe, Papici Lucian si Badea Gabriel, din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (la data comiterii faptelor).

Mai mult, petentul a mai mentionat ca, din inscrisurile depuse (adresele comunicate de catre procurori) la dosarul nr. 1102/P/2018 rezulta ca procurorii recunosc denuntul formulat de catre Dragomir Larisa, insa fara a se mentiona numarul dosarului nou-format.

(…)

In speta, se constata ca, in lipsa oricarei verificari necesare a fi indeplinite cel putin sub aspectul existentei situatiei de fapt, in speta, s-a dispus o solutie de clasare fata de procurorii magistrati Popovici Gheorghe, Papici Lucian si Badea Gabriel, bazata doar pe insusirea unor texte de lege.

Superficialitatea cu care a fost analizata plangerea petentului Nicolae Marin transpare din toate actele dosarului, care se reflecta in mod direct in chiar actul de justitie”.

 


Comentarii

# george date 11 December 2019 16:43 +3

in sfarsit a inceput sa lucreze SIIJ. domnule proc. NICOLAE MARIN ati inceput sa fiti cu adevarat procuror, sa va fi luminat dumnezeu mintea?, acesti ticalosi de procurori trebuie sa plateasca atat in fata noastra a justitiabililor cat si in fata lui dumnezeu. sper sa nu va razganditi domnule procuror sef adj. Nicolae Marin. acest om a fost terminat si jefuit de doua imobile de aceasta stricaciune de proc. Badea Gabriel ca si domnul din imagine cu el , este vorba de fostul director Cupromin Picioarca. la bagat pe om la puscarie nevinovat ca si pe Nicolae Marin

# ALLO, 112 date 11 December 2019 16:54 +2

Procurorii sunt testati psihologic? Cel din imagine, are toate tiglele pe casa? Eu nu cred!

# Marius date 11 December 2019 18:38 0

am inteles ca cele doua dosare aflate pe rolul SIIJ in lucru la doamna proc. Zarafina Puiu scoasa la pensie fortat de mafie din CSM si aliati lor. dupa plecare dumneaiei nici pana in prezent nu au fost repartizate altui procuror pentru a continua cercetarile inpotriva lui Mihai Ban/ Luminita Palade si Florina Lucan. de ce domnule procuror sef nu repartizati cele doa dosare penale petent parte vatamata Nicolae Marin. tot respectul pentru LUJU ca ne mai publica despre acesti Magistrati corupti.

# MN date 12 December 2019 08:20 0

Eu am auzit , de mult, la televizor, cum acest Papici isi ameninta un coleg de-al lui, tot procuror (un pic mai in virsta decit el, nefamiliarizat cu statutul de colonie). Mesajul lui Papici era urmatorul, domnule vezi ce faci sau esti cu noi sau impotriva noastra, uite aici liga mine doamna procuroare sefa care,... uite ce iti spune, te rog sa ne spui acum,ce vrei sa faci ,.... Ascultam cum bietul om amenintat, nu stia ce sa mai faca, ..intr-un final "fericit" , stai domnule ca de fapr eu sint cu voi, n-am vrut sa spun asta, etc. Papici faci de ris breasla din care faci parte, mai devreme sau mai tirziu vei plati toate aceste "abateri" de la o comportare demna, normala.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva