23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LISTA RUSINII, O DEZINFORMARE CRASA A ANAF - Avocatul Catalin Dancu actioneaza in judecata ANAF pentru datoriile de 2,2 milioane lei pe care Fiscul i le imputa: “Nu am cunostinta de o asemenenea datorie dupa cum niciodata nu am fost notificat de Autoritatea Fiscala de existenta vreunei asemenea datorii... Nu exista nicio datorie de o asemenea cifra pe care eu sa o am fata de Stat... Mi se aduce o grava atingere imaginii mele publice... Am sa contest in instanta aceasta situatie incredibila”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

18 May 2016 12:48
Vizualizari: 13707

Ceea ce se dorea a fi un instrument pentru buna calculare si contorizate a datoriilor pe care persoanele fizice le au catre Stat s-a transformat intr-o debandada totala. Au trecut doar doua zile de la momentul la care Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat lista datornicilor, in numar total de 187.230 de debitori, care au adunat restante de peste 1.500 lei la 31 martie 2016, inclusiv din activitati independente sau profesii liberale si au inceput sa apara si contestatiile privitoare la modul de calcul al datoriilor. Conform informatiilor comunicate de ANAF, suma totala a datoriilor catre stat s-ar ridica la 3,4 miliarde lei. Numai ca, acestea nu reflecta in toate cazurile realitatea. Iar aceasta este si concluzia la care a ajuns avocatul Catalin Dancu (foto) din Baroul Bucuresti care s-a trezit peste noapte dator la Stat cu o suma totala care depaseste 2 milioane lei. Intrucat situatia facuta publica de ANAF nu corespunde realitatii, avocatul Catalin Dancu a hotarat sa iasa public si sa prezinte situatia reala a datoriilor sale.


Intr-un comunicat remis redactiei Lumeajustitiei.ro reputatul avocat Catalin Dancu din Baroul Bucuresti clarifica situatia reala a datoriilor pe care ANAF i le imputa, in cuantum de 993.826 lei, la care Fiscul a adaugat penalitati de 1.278.448 lei, cumuland astfel o datorie totala de 2.272.284, aratand ca acestea sunt nejustificate.

In cuprinsul comunicatului, avocatul Catalin Dancu precizeaza ca situatia prezentata de ANAF in ceea ce il priveste ii aduce atingere imaginii sale publice, motiv pentru care se vede nevoit sa le transmita clientilor cu care lucreaza, colegilor de breasla, dar si prietenilor ca nu cunoaste natura acesotr datorii, perioada la care se raporteaza ANAF, si nici de unde provin acestea. In acest sens, Catalin Dancu subliniaza ca toate veniturile pe care le-a obtinut sunt exclusiv din activitatea de avocat, toate veniturile au fost declarate si, prin urmare, nu exista nicio datorie de o asemenea cifra pe care acesta sa o aiba catre Stat.

In finalul comunicatului transmis Lumeajustitiei.ro, avocatul Catalin Dancu precizeaza ca va contesta in instanta situatia datoriilor sale finaciare, facuta publica de ANAF, pentru a se demonstra ca nu este conforma realitatii.

Prezentam in continuare comunicatul avocatului Catalin Dancu din data de 18 mai 2016:

Am luat act cu surprindere de faptul ca pe lista publicata de ANAF figurez ca persoana fizica dator Statului Roman cu nici mai mult nici mai putin de 22 miliarde lei vechi.

Vreau sa informez in primul rand clientii cu care lucrez cat si prietenii si colegii de breasla care ma cunosc ca nu am cunostinta de o asemenenea datorie dupa cum niciodata nu am fost notificat de Autoritatea Fiscala de existenta vreunei asemenea datorii.

Nu cunosc natura acestor datorii dupa cum nu cunosc perioada la care se raporteaza si de unde provin ele.

Toate veniturile pe care le-am obtinut sunt exclusiv din activitatea de avocat si toate situatiile financiare inregistrate legal provin din acest domeniu.

Nu cunosc cum s-a ajuns la o asemenea evaluare si nici nu stiu care sunt argumentele pentru care Fiscul publica o asemenea situatie.

Precizez in mod clar si fara echivoc ca nu exista nicio datorie de o asemenea cifra pe care eu sa o am fata de Stat.

Consider ca aceasta informatie este o adevarata aberatie, o modalitate in care mi se aduce o grava atingere imaginii mele publice.

In toata activitatea mea am luptat pentru ADEVAR nu NEADEVAR.

De aceea, am sa contest in instanta aceasta situatie incredibila pe care trebuie sa o constat urmand ca instantele investite de catre mine sa verifice legalitatea unor asemenea afirmatii.

Asigur inca o data pe toti cei ce ma cunosc ca nu am absolut nimic de a face cu aceste aspecte invocate de ANAF si voi reactiona in consecinta pentru remedierea unei asemenea situatii pe care o consider total neprofesionista, jenanta chiar pentru persoanele care sunt platite culmea din banii si taxele pe care cu totii le suportam pentru a intocmi niste situatii financiare corecte, reale si nu de natura celor care sunt date publicitatii in aceasta lista de care am luat si eu cunostinta”.

*Cititi aici comunicatul avocatului Catalin Dancu

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 18 May 2016 13:11 +8

bravo dl dancu!!!!!!!!! si eu am ,,datorii,, LA NESIMTITII ASTIACHIAR DACA AM CHITANTELE IN ORIGINAL CU STAMPILA DE LA CASIERIA LOR(zic ca ei nu au treaba ca cei ce mi/au incasat banii sint cei de la trezorerie) DAR FIGUREZ CA NU AM PLATIT IMPOZITUL.................ASTA ESTE SA PLATESTI TAXE LA STATUL HOT MERMELICA. NU UITATI!!!!!!!!!!! PASTRATI TOATE CHITANTELE ,MACAR 10 ANI CA  ASTIA SINT PUSI PE JAF SI FURACIUNE!!!!!!!!!.DACA NU DOVEDESTI CA AI FACUT PLATA MAI PLATESTI ODATA.ANAF/UL NU SARE CU UN MM MAI DEPARTE CA  MERMELITORII DE BUCATARI CHINEZI SI MAI AU SI UN TUPEU SI OBRAZNICIE  DE NESUPORTAT!!!!!!!!!!! EXACT CA BUCATARII CHINEZI!!!!!!! STAT HOT SI MERMELIT!!!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 18 May 2016 13:27 +8

cine are curaj sa puna pariu cu mine ca vor retrage lista in cca 10 zile!!!!!!!!!!! deschid bursa 1 la 10. s/au facut de ris cum NU CREDEAU!!!!!!!!!! AU REUSIT SA DEMONSTREZE CIT DE HOT ESTE STATUL MERMELIT CU  INSTITUTIILE  LUI MERMELITE SI HOATE!!!!!!!!(ma uitam ieri si  am vazut cum au impins in DERIZORIU ca un om si/a dat foc din cauza anafului in fata guvernului!!! si parca a mai fost o persoana care si/a dat foc in masina  din cauza ,,datoriilor,, INVENTATE ,PARCA LA FOCSANI).DE CE DRACULUI NU CERCETEAZA NIMENI????????????CA NU AU BENZI JUXTAPUSE?AU DOAR HIRTII MASLUITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 18 May 2016 15:13 +9

PTR AIA CARE AU DAT CU ROSU// de ce ati dat ma cu rosu???? CA AM ALES CA PROSTUL SA FIU PATRIOT SI SA/MI PLATESC TAXELE IN RO!!!!!!! (aveam posibilitatea sa le platesc in tara de adoptie cf legii romanesti)  CA SA FIU FURAT SI  PUS PE ,,LISTA RUSINII ,,CHIAR DACA LE/AM PLATIT!!!!!!!!!?????????? BAAAAA!!!!!!! MERMELICA/I STAT HOT,CA DREPT DOVADA, DE TAXELE NOASTRE S/AU CUMPARAT PANSELUTE DE MILIARDE SI S/AU SUPRAPUS ,,BOLDURILE,,PINA LA ET  AL 10 LEA!!!!!! S/AU FACUT STADIOANE IN PANTA,SI PIRTII DE SCHI DE NICAIERI PINA NICAIERI,CU ,,FURNICULARE,, ARUNCATE  CA SA RUGINEASCA ,S/AU CONSTRUIT PATINUARE DE 3 ORI MAI SCUMPE,AUTOSTRAZI CARE SE DARIMA DUPA 4 ZILE,SE CUMPARA  DEZINFECTANTI DE 4000 DE ORI DILUATI,S/AU RETROCEDAT MILIARDE  PE ACTE FALSIFICATE(ANRP)SE FAC PARASTASURI CU DAR SI TAIERI DE MOT LA BASCA,SE CUMPARA MASINI SCUMPE PENTRU NEISPRAVITI,....SA MAI SPUN?DE ASTA ANAF NU ZICE NIMIC!!!!!!!!???noi mermelacii sintem prosti ca nu intram in greva fiscala,sa va vad eu de unde salarii

# TITULESCU date 18 May 2016 14:40 +8

NISTE NENOROCITI ! UN STAT ORDINAR CARE PLATESTE IN FUNCTII LA STAT TOTI FALITII NEAMULUI ROMANESC. Eu vreau sa dau toti banii PE CARE II DATOREZ STATULUI ROMAN dar nu inainte ca statul asta SA-MI DEA CATEVA MILIOANE DE EURO PENTRU FAPTUL CA PRIN ANGAJATII CORUTPI,ORDINARI SAU INCOMPETENTI PE CARE II ARE MI-A DISTRUS VIATA,TINERETEA ,SANATATEA,REPUTATIA NISTE zerouri ANGAJATE LA STAT te fac sa ai sau nu valoare profesionala.AFARA CU ASTIA SI APOI CU MANA INTINSA!!!!!!!!!!!!1

# DODI date 18 May 2016 16:57 +8

Amatorii din acest guvern al rușinii (auzi ciolanis?) au făcut publice niște date pe care nu au avut nici măcar decența să le actualizeze. După ce au avut de a da afară pe directorul cu cele mai bune colectări la buget, acum își ridică poalele în cap fără să fie nevoie. Cred că nulitatea de ciolos nu e sănătos dacă nu are câte un scandal major în fiece săptămână. Acest ipochimen ar trebui să își demisia de onoare. Dar pentru asta ar trebui să aibă așa ceva. Ori slujnica lui ciolanos nu cunoaște și recunoaște nimic fără aprobare de la patron.

# nuibai date 18 May 2016 18:06 +6

Odată, am primit de la fisc o hîrtie ciudată. Am sunat la semnatarul ei, întîmplător o bună cunoştinţă, şi l-am întrebat: Suma asta din coadă, trebuie să o plătesc, sau o am de primit? I-am citit toată hîrtia (semnată de el!), el nu a înţeles nimic, dar mi-a spus: Lasă că te rezolv eu. (Adică mă scoate pentru că ne cunoaştem). Aşa lucrează ăştia. 

# Magda date 19 May 2016 01:23 +4

Parca intereseaza pe cineva cine si ce datorii are la ANAF...  :-*. Pe mine ma doare cam in c...ot de datoriile catre institutia respectiva. ANAF-ul face concurenta serioasa bancilor la hotie, in sensul ca penalizarile calculate pe zi pentru o biata firma care nu-si poate plati darile la stat   sunt naucitoare. Deci cum sa-ti vina tie, ca si contribuabil , si asa inglodat in stres si datorii, cheful sa platesti la ANAF sume ilogice si exorbitante, deseori in neconcordanta crasa cu realitatea?Amani cat poti, desigur... :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva