gandul.ro
28 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUDOVIC A LUAT-O PE ARATURA – Premierul Romaniei nu mai stie ce spune: "Am discutat masuri pentru a creste riscul de infectare a cadrelor medicale". Ignorand dezastrul din spitale si revolta medicilor carora nu le-a oferit mijloace de protectie, Ludovic Orban a ajuns sa se laude ca a fost mai tare decat chinezii si italienii in lupta cu coronavirusul: "Sa fim onesti: uneori managerii au fost de vina, in alte cazuri unele cadre medicale". Romani, asteptati-va la ce este mai rau! (Video)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

27 martie 2020 14:47
Vizualizari: 3659

Din doua variante, una: ori premierul Ludovic Orban vorbeste mecanic si nu realizeaza ce ii iese pe gura, ori vorbeste pe principiul "umple spatiul de emisie, ca oricum nu-i nimeni atent la ce zici".

Altfel nu ne explicam cum a ajuns premierul Romaniei sa graiasca o astfel de catastrofa in mijlocul crizei provocate de coronavirus: "Am discutat masuri pentru a creste riscul de infectare in spitale a cadrelor medicale si a pacientilor". Declaratia de mai sus a fost facuta de catre Ludovic Orban vineri, 27 martie 2020, pe scarile Ministerului Sanatatii, unde premierul a participt la o intalnire cu noul ministru al Sanatatii Nelu Tataru pentru a discuta noile masuri de adoptat pentru combaterea efectelor provocate de coronavirus (vezi video).


 

Dezastruos pentru Orban este ca fatala declaratie face referire tocmai la cei care au fost cei mai afectati de infectarea cu COVID-19 (coronavirus), respectiv medicii si asistentele. Si au fost afectati nu pentru ca Romania a fost extrem de bine pregatita, ci pentru ca tarii noastre i-a lipsit cu desavarsire echiparea corespunzatoare a populatiei, si mai cu seama a cadrelor medicale, pentru a reduce la maxim posibilitatea infectarii. Caci, Romaniei i-au lipsit si inca ii lipsesc manusile, mastile, combinezoanele, viziere, izoletele, ventilatoarele si multe alte echipamente medicale, toata aceasta insiruire de lipsuri transformandu-se intr-o poezie bine invatata in sistemul medical si nu numai.

Cum altfel s-a ajuns in situatia imbolnavirii unui intreg spital, daca nu din cauza lipsei acestor echipamente? Raspunsul il da chiar Orban in declaratia de vineri de la Ministerul Sanatatii, cand a afirmat ca la infectarea cadrelor medicale a contribuit si "precaritatea mijloacelor de protejare a medicilor". Voila!

Orban nu s-a putut insa abtine sa nu arunce culpa si in ograda spitalelor, subliniind ca "uneori managerii au fost de vina, in alte cazuri cazuri au fost unele cadre medicale". Pai, cum altfel...


Ludovic Orban vinde gogosi


Dupa declaratia potrivit careia s-a discutat despre luarea unor masuri "pentru a creste riscul de infectare" – declaratie care pe site-ul Guvernului a fost transcrisa si usor modificata, fiind inclusa negatia: "am discutat masuri pentru a nu creste riscul de infectare a cadrelor medicale si a pacientilor"Ludovic Orban si-a exprimat in fata reprezentatilor presei convingerea ca Romania a reactionat foarte bine pana la aceasta ora in lupta impotriva coronavirsului si a luat cele mai bune masuri pentru evitarea raspandirii virusului. Astfel cum veti afla chiar de la premierul Orban, Romania poate fi un exemplu chiar si pentru Italia, Spania, Franta sau China, care nu au reusit porformanta de a localiza virusului si au ajuns intr-un interval extrem de scurt de timp sa aiba zeci de mii de cazuri infestate cu coronavirus.

Peste toate, afirma Ludovic Orban, Romania a reusit mentinerea coronavirusului la aceste cifre, in ciuda faptului ca, spre deosebire de alte state, s-a confruntat cu reintoarcerea in tara, din state europene lovite de aceasta pandemie, a peste 200.000 de romani.


Iata declaratiile lui Ludovic Orban (minutul 1.10):"Buna ziua. Am tinut sa fiu personal prezent la instalarea in functie a domnului ministru Nelu Tataru. Domnul ministru a organizat o sedinta a colegiului de conducere al ministerului. in cadrul acestei sedinte am discutat prioritatile pentru Ministerul Sanatatii in perioada urmatoare. Sigur ca pastram aceleasi directii de actiune, obiectivul nostru fundamental este acela de a apara sanatatea si viata cetatenilor romani, de a reduce raspandirea virusului, de a creste capacitatea de diagnosticare, de a intari directiile de sanatate publica, pentru a face fata misiunii fundamentale pe care o au in lupta contra coronavirus; de asemenea, de a pregati spitalele pentru a primi pacienti cu coronavirus; de asemenea, am discutat masuri pentru a nu creste riscul de infectare (in spitale) a cadrelor medicale si a pacientilor; de asemenea, am discutat despre urgenta achizitionarii de echipamente de protectie, care sa protejeze pe toti aceia din sistemul de sanatate publica care sunt implicati in lupta contra coronavirus si, de asemenea, sa protejeze cadrele medicale si nemedicale din spitale, sa-i protejeze pe reprezentantii directiilor de sanatate publica; de asemenea, i-am transmis personal domnului ministru Nelu Tataru solicitarea sa distribuie echipamente de protectie, dezinfectanti si catre reteaua de medici de familie si catre medicii din ambulatoriu. Am incredere in capacitatea domnului ministru Tataru de a face fata provocarilor nemaiintalnite, generate de epidemia de coronavirus. Domnul Tataru este deja in dispozitivul de lupta contra acestui virus de o buna bucata de vreme, cunoaste foarte bine dispozitivul si are capacitatea de a lua cele mai bune decizii care sa fie implementate ulterior." (...)


"Uitati-va la date. Pe 25 sau 26 februarie, in Romania era un caz, in Spania, ca sa va dau ca exemplu, erau doua cazuri, in Franta, daca tin minte, erau tot cateva cazuri, uitati-va la numarul de cazuri din Romania, un pic peste o mie, dar daca luam in calcul si videcatii, avem sub o mie de pacienti bolnavi de COVID, in timp ce in celelalte tari numarul de persoane de infectate este de ordinul zecilor de mii.

Romania inca din primul moment a luat masuri extrem de serioase. Readuc aminte ca dupa anul nou chinezesc, in care practic au venit in Romania mii de cetateni din China, nu a existat nicio imbolnavire. De asemenea, va readuc aminte ca Romania a mai avut o specificitate care nu a existat in alte tari europene. In Romania s-au intors peste 200.000 de romani, cei mai multi din tari grav afectate de epidemie, cu mii si zeci de mii de cazuri. Daca nu am fi luat masurile severe de carantinare, fie de carantina institutionalizata, fie de izolare la domiciliu, raspandirea ar fi fost foarte mare in Romania. Va readuc aminte ca noi am introdus obligativitatea derularii anchetelor epidemiologice rapide, in jurul fiecarui caz diagnosticat, masura care,de asemenea, a limitat raspandirea virusului. Am luat aproape toate masurile inaintea altor tari, care erau mai afectate de epidemia de coronavirus. Va aduc aminte inchiderea scolilor, si iata ca inchiderea scolilor a dat rezultate. Exceptand primele cazuri care au aparut in Timisoara, ulterior nu mai exista niciun caz de elev care sa fi fost diagnosticat, cel putin dupa informatiile pe care le am eu in momentul de fata. Protejarea persoanelor in varsta, care a fost o preocupare, inca de la inceputul declansarii epidemiei, a guvernului, de asemenea numarul de cazuri de imbolnaviri la persoane in varsta este foarte mic in raport cu numarul de cazuri din toate celelalte tari europene. (...)

Suntem la un numar de decese relativ mic, care este sub nivelul de mortalitate din alte tari, de regula cei care au decedat aveau si alte afectiuni, un lucru care s-a manifestat si in alte tari, uitati-va, de exemplu multe dintre decese, repet, sunt provocate de alte afectiuni, nu se poate spune ca au fost- capacitatea de diagnosticare a fost limitata, Romania nu a fost pregatita, noi am pornit de la un real-time PCR. Am extins incetul cu incetul, la ora actuala, cred ca la inceputul saptamanii viitoare vom avea capacitatea sa crestem numarul de teste la peste 2.000 de teste. (...)


"Spitalele sunt de mai multe subordonari. Uitati-va, de exemplu, ca in spitalele care sunt in prima linie a bataliei cu coronavirus nu au aparut cazuri de imbolnaviri si in spitalele care erau prevazute in linia a doua si care vor fi stabilite clar astazi, prin ordin, astfel incat sa inceapa sa primeasca pacienti, nu sunt cazuri. Au aparut cazuri mai ales in spitale de subordonare locala - nu vreau sa dau vina pe autoritatile locale. Aici trebuie sa fim onesti: uneori managerii au fost de vina, in alte cazuri au fost unele cadre medicale. De asemenea, un factor care a contribuit la infectarea cadrelor medicale a fost si precaritatea mijloacelor de protejare a medicilor".

Comentarii

# DODI date 27 martie 2020 15:20 +16

Pe acești doi (cioalnis și sică mandolină) dacă îi lași să vorbească singuri (fără să citească bilețelele de la SRI) spun lucruri trăznite. Incompetența, proasta cunoaștere, lipsa oricăror elemente de bun simț și civilizație sunt apanajul acestor personaje care fac mai mult rău României decât toți virușii din lume. După ce s-au scremut cu OUG prin care se ”amână ratele” dar suntem lăsați la cheremul băncilor, acum mai avem puțin timp și decesele din România, după acești cretinei, va fi din vina ”managerilor și a aparatului sanitar din spitale”. Până unde mai pot merge acești imbecili cu jignirile? Poporul român este prea tolerant, prea îngăduitor cu prostia și suportă prea multe mojicii din partea SRI și a slugilor (acoperite sau nu) din politică și mass media.

# Neanae date 27 martie 2020 15:26 +6

Nea toți astia din Gubernul ALUIA, AL VOSTRU, deci bre Orbane, sunteți toți așteptați la “tocător”. Primii la tăiat și spânzurat la domniile voastre vor fi AI VOSTRI! Că s-au trezit nene și sa nu va mai vaza ... alea mici făcute bine sunt înecate de macro prostie după macro prostie. Ați săpat la groapa antagonistului politic și vi s-a surpat malu’ . Amu asta îi, voi, fUSRistii și cine v-o mai tine trena (de sila, de mila, de-o firimitura) nu o prea aveti cu credința și cu valorile noastre sacre. Dacă puteți retine, băgați-va in cap ca NU SE FACE ALTORA CEEA CE NU VA PLACE SA VA FIE FĂCUT și uite ca d-aia CADEȚI IN GROAPA SAPATA, DÂRZ ȘI ÎNVERȘUNAT, ALTORA. Avizi de putere ca voi nici ca se mai vede. Țara ce importantă are? ALEGERILI ANPICITATE YEEEEESĂ ... Na ca e posibilitate care nu se poate ...

# Sphinx date 27 martie 2020 16:00 +7

"Papagalul ametit" de ORBAN , viseaza si azi la "alegeri" in vara. Doamne ce ..!

# basicuta date 27 martie 2020 16:06 +3

Gargara, vrăjeală, ati uitat discursul la numirea presedintelui? Cine esteeee generalulll... la atata este bun nea Sică! ati uitat cum il acoperea pe Costăchel...este o somitate care operează in weekend ppro bono...pe bune...opera in realitate Costăchel!...da vrăjitorul de gură le zicea, pentru că e gratis...o să vină si decontarea...

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 27 martie 2020 17:57 +11

doamneeee!!!!!!!!!!! ce a mai ramas din romani!!!! un magarul satului ,SOMER se ia cu streinul cercel. bai ala cu trafaletele tu te pricepi la mandoline si cum sa platesti datorii si sa taiesti din 93 de euro pe luna,cum dracului de ai tupeul sa te pui cu un profesor doctor.bai mermelacilor de votanti de direapta luati/l dracului la suturi si scoteti/l dracului din palatul victoria pe nenorocitul asta de magar al satului si pe boul satului de la coceni si DE URGENTA SCOTETI/L PE DRAGNIA DIN PUSCARIE CA ASTIA DOITOT LA ANTICIPATE SI ALEGERI SE GINDESC.BA MERMELACILOR ,DACA O SA MAI STATI MULT PE GINDURI,O SA VA INGROAPE FARA POPA,DOAR CU BINECUVINTAREA DE LA VICTORIA SI COTROCENI.DOAMNE CU NE FACE DZEU SA PLATIM PENTRU PROSTIE,ASTEA/S BLESTEMELE LUI IMPUSCATU PENTRU ASASINATUL DIN ZIUA DE CRACIUN,O SA VA CINTE PE NAS AIA,...,,CU O SA VA TREZITI DIMINEATA MORTI,, SI CU AMANTA MAGARULUI SATULUI COANA VIOLETA

# mitica date 27 martie 2020 19:58 +2

Asta are mare noroc ca s-a desfintat icarisajul!

# violenta spune date 27 martie 2020 21:09 +2

FRATILOR,?ROMÂNILOR?DAR SICÃ BETIVU,ÎNCÃ NU SO TREZIT DE LA,IZOLARE.,ÎNCÃ.OARE O MAI FII LÃSAT ,CEVA PRIN BARUL DE LA VILA LAC?DAR NU VÃ FIE FRICÃ,O GÃSIT UN ÎNLOCUITOR LA SÃNÃTATE,SI MAI SI,CA CA,PISI PUTO,ÎN TÃTARU.,STITI ZICALA.,?BIVOLU SICOTOFANA.

# banditu coroiu date 27 martie 2020 21:33 +4

A iesit sica pe trepte ca sa dea lumina populatiei. Trebuie sa-l intelegem si pe el ca face greseli. A fost atata amar de vreme somer si n-a avut posibilitatea sa se trateze, ca la vila lac, cu fineturi.. In tinerete, in lipsa banilor, probabil ca a consumat cantitati mari de pufoaica si spirt filtrat, de unde si leziunile pe creier care-l fac sa i se limbe plimba-n gura. Daca ar fi scos perla asta Dancila, ar fi fost in piata Victoriei toti drogatii de la #rebut si ar fi acuzat-o ca vrea sa omoare medicii. Asa, daca a delirat putin gibonul sclavete, nu se pune.

# Ghro date 27 martie 2020 22:58 +1

el si multi politicieni de-ai lui merg pe principiul "o minciuna repetata de multe ori, devine adevar"... au aparat media care sa o aplifice, se lauda unii pe altii pentru ce masuri bune au luat, si gasesc aplaudacii de piata victorie care sa-i laude pe retelele sociale...

# Ionel Ionelule date 27 martie 2020 22:59 +2

Cum bine zis-a Murphy...mai bine taci dracului si pari prost,decat sa relaxezi sfincterul gurii si sa inlaturi orice dubiu! In mintea intortocheata a sasului,Lucovid este asul din maneca(paltonului aruncat pe capota masinii sau a gecii rosii),pentru noi romanii,Lucovid este doar un jolly-joker.Desi nu-i sta rau nici ca Pacalici!!!

# coco date 29 martie 2020 16:31 +1

Idiotule... du-te și aruncă-te în mare... că împreună cu Dictatorul distrugeți țara

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2020 – Ciocanitorul Werner. Margareta din CSM a mai facut una tare (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva