28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MACOVEI DEMASCATA LA STRASBOURG – Deputatul Liviu Plesoianu a deconspirat-o pe fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei: “Un fost procuror comunist care foloseste sloganurile naziste... Timp de mai mult de 10 ani, legile Justitiei concepute de actuala europarlamentara Monica Macovei au generat nenumarate abuzuri de neconceput pentru un stat democratic si au deschis poarta pentru o implicare nelegala si neconstitutionala a serviciilor in cursul actului de justitie”

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 February 2018 13:32
Vizualizari: 16614

Membrii Parlamentului European au putut afla cine este europarlamentara Monica Macovei (foto), varf de lance in campania prin care se urmareste, cu orice mijloace, blocarea oricaror modificari la Legile Justitiei. Cel care le-a prezentat europarlamentarilor adevarata fata a Monicai Macovei a fost deputatul PSD Liviu Plesoianu.

Intr-un text postat pe pagina sa de Facebook, miercuri 7 februarie 2018, Liviu Plesoianu dezvaluie ca se afla la Strasbourg, acolo unde, in Parlamentul European, urmeaza sa aiba loc dezbateri privind modificarile la Lergile Justitiei adoptate de Parlamentul Romaniei. Este mult spus o dezbatere, in conditiile in care ministrului Justitiei Tudorel Toader i s-a interzis de catre majoritatea formata din membrii Partidului Popular sa vorbeasca in Parlamentul European. Ceea ce inseamna ca actuala majoritare din Parlamentul European nu are ca scop aflarea adevarului despre Legile Justitiei. Speram insa ca reprezentantii PSD si ALDE din Parlamentul European, precum Victor Bostinaru, Norica Nicolai sau Mircea Diaconu, sa contracareze acuzatiile care, cel mai propabil, vor fi lansate de Monica Macovei si aliatii acesteia.


Revenind la deputatul PSD Liviu Plesoianu, acesta le-a dezvaluit europarlamentarilor detalii despre activitatea si trecutul Monicai Macovei, dar si despre “realizarile” din perioada in care a ocupat functia de ministru al Justitiei: “I-am informat chiar acum pe toti europarlamentarii cine e, de fapt, distinsa lor colega”. Plesoianu precizeaza ca, spre exemplu, a adus la cunostinta europarlamentarilor faptul ca Monica Macovei a fost un procuror comunist, care a ocupat functii in regimul totalitar al lui Nicolae Ceausescu. Un alt aspect scos in evidenta de Plesoianu este acela ca Monica Macovei nu ezita sa foloseasca sloganuri naziste impotriva adversarilor ei politici, precum “Ciuma rosie”, termen uzitat de propaganda coordonata de Joseph Goebbels. Foarte importanta este insa si o alta informatie pe care deputatul PSD Liviu Plesoianu le-a oferit-o europarlamentarilor. Si anume aceea ca Legile Justitiei modificate de Parlamentul Romaniei au fost elaborate in urma cu 12 ani sub ministeriatul de la Justitie al Monicai Macovei, ele stand la baza a nenumarate abuzuri comise in Romania si permitand implicarea nelegala si neconstitutionala a serviciilor secrete in actul de justitie.

Iata postarea deputatului PSD Liviu Plesoianu:

...Sunt la Strasbourg, impreuna cu Razvan Savaliuc si Ingrid Mocanu. Vestea e foarte proasta pentru Monica Macovei, pentru ca i-am informat chiar acum pe toti europarlamentarii cine e, de fapt, distinsa lor colega. In text fac trimitere si la amplul raport publicat de Lumea Justitiei:

CONTEXT – cine este cu adevarat Monica Macovei, cea care face un lobby agresiv impotriva noilor legi ale Justitiei din Romania?


Daca nu intelegem contextul, nu avem cum sa intelegem situatia reala. Legile Justitiei pe care le schimbam acum sunt legile europarlamentarei Monica Macovei, colega dumneavoastra. Monica Macovei este un fost procuror comunist (in timpul regimului totalitar al lui Nicolae Ceausescu) care foloseste sloganurile naziste oribile ale lui Goebbels atunci cand se refera la adversarii ei politici. Nu se sfieste sa-i numeasca 'Ciuma Rosie', folosind astfel exact termenii propagandei naziste! Saptamana trecuta, europarlamentara Monica Macovei a incalcat in mod revoltator Directiva (UE) 2016/343, privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie (va rog sa cititi mai jos detalii despre ce a considerat firesc sa faca doamna Macovei chiar in cladirea Parlamentului European).

CONTEXT – modul nedemocratic si netransparent in care a actionat europarlamentara Monica Macovei pentru a-si trece propriile legi ale Justitiei in anul 2005 (legi pe care le schimbam noi acum)

In anul 2005, in timpul mandatului de ministru al Justitiei al actualei europarlamentare Monica Macovei, legile Justitiei din 2004 au fost masiv modificate si au intrat in vigoare prin... asumarea raspunderii guvernului. Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pentru doua dintre legi si aviz pozitiv cu numeroase amendamente (de care nu s-a tinut cont) pentru a treia. Nu a existat NICIO dezbatere publica si NICIO dezbatere parlamentara!

Timp de mai mult de 10 ani, legile Justitiei concepute de actuala europarlamentara Monica Macovei au generat nenumarate abuzuri de neconceput pentru un stat democratic si au deschis poarta pentru o implicare nelegala si neconstitutionala a serviciilor in cursul actului de justitie.

Pentru a fi bine informat(a) cu privire la situatia reala din Romania, va invit sa cititi un amplu raport redactat de jurnalistii de investigatie de la Lumea Justitiei - RAPORT privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005 – 2017:

https://www.luju.ro/…/report-on-the-subversive-activity-con…

Scrisoare deschisa catre toti membrii Parlamentului European:

Veti tolera comportamentul scandalos al colegilor dumneavoastra – europarlamentara Monica Macovei si europarlamentarul Sven Giegold, care incalca fatis chiar Directiva Parlamentului European?

Stimati membri ai Parlamentului European,

In calitate de membru al Parlamentului Romaniei, va cer cu toata consideratia sa reactionati public fata de maniera grosolana in care europarlamentarii Monica Macovei si Sven Giegold au incalcat si nesocotit Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2016 (privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie). Dupa cum sunt convins ca stiti deja, Directiva UE solicita in mod clar abtinerea de la a prezenta persoanele suspectate sau acuzate, in instanta sau in public, purtand uniforme penitenciare, pentru a evita sa dea impresia ca sunt vinovate:

'(21) Atunci cand este fezabil, autoritatile competente ar trebui, de asemenea, sa se abtina de la a prezenta persoanele suspectate sau acuzate, in instanta sau in public, purtand uniforme penitenciare, pentru a evita sa dea impresia ca sunt vinovate.'

In data de 30 ianuarie 2018, la ora 18.00, in Parlamentul European, europarlamentarii Monica Macovei si Sven Giegold au fost organizatori si gazde ale expozitiei fotografice 'Romania in strada. Vrem Justitie, nu coruptie'. Printre alte fotografii facute in timpul protestelor pe care le stimuleaza europarlamentara Monica Macovei, a fost expusa si una in care apar mai multi politicieni purtand uniforma penitenciara. ...Sunt doua mari probleme cu aceasta fotografie:

Cei mai multi dintre politicienii plasati grafic in uniforme penitenciare sunt persoane care nu au fost niciodata declarate vinovate de catre o instanta judecatoreasca. Mai mult, apare acolo si figura unei persoane care nu e nici macar suspecta sau acuzata de ceva!

Europarlamentarii Monica Macovei si Sven Giegold au organizat aceasta expozitie si au hotarat sa expuna in Parlamentul European o fotografie care incalca in mod grosolan prezumtia de nevinovatie prin 'prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate, (...) in public, purtand uniforme penitenciare, pentru a DA impresia ca sunt vinovate'!

Ca parlamentar roman, am incredere in buna dumneavoastra credinta si sunt convins ca nu veti lua decizia de a ignora aceasta scrisoare deschisa. Asigurandu-va de toata consideratia mea, va rog sa va ridicati public impotriva acestei grave incalcari a prezumtiei de nevinovatie, despre care face vorbire atat Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale, cat si articolele 47 si 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene (denumita in continuare 'carta'), articolul 6 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale (CEDO), articolul 14 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice (PIDCP) si articolul 11 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

Am incredere ca nu veti ezita sa vorbiti public despre aceasta situatie foarte grava, deoarece sunt pe deplin convins ca sunteti un membru al Parlamentului European care nu ar incalca niciodata prezumtia de nevinovatie. Astfel de atacuri oribile la adresa fundatiei Drepturilor Omului nu pot ramane nesanctionate! Astfel de devieri scandaloase de la valorile europene esentiale nu sunt tolerabile!

Raman la dispozitia dumneavoastra pentru orice intrebari doriti sa-mi adresati si astept cu mult interes reactia dumneavoastra, ca europarlamentar, cu privire la comportamentul scandalos al colegilor dumneavoastra.

Cu salutari cordiale,

Liviu Plesoianu, membru al Parlamentului Romaniei

Comentarii

# gogu de la strhaia date 7 February 2018 13:50 +30

Cred ca nu exista pedeapsa penala pentru tot raul facut de aceasta procuror comunista acestei tari.Cred insa ca exista o pedeapsa divina si mai cred ca aceasta individa nu va scapa de ea.Sper ca pedeapsa divina sa vina cat mai repede.Doamne ajuta.

# Amicu 1/4doktei 2MAK, HEKMA PEDOFILU date 7 February 2018 16:41 +1

Ce spui acolo? Tov-a Macovei a sărit peste noapte din membru PCR de pe băncile facultății direct la religia greco-catolică. O fi crezînd că la baza acestei religii stă teza lui Hekma, pe care l-a invitat în România: „grecii o făceau cu băieți între 11 și 18 (ani). Noi spunem acum că le făceau rău, dar pe atunci era cel mai bun lucru ce i se putea întâmpla unui băiat.”

# Andrei date 7 February 2018 13:53 +9

RESPECT pt demersul vostru!Asa ar trebui facut si cu toti magistratii din tara asta care au facut si fac parte din Sistem!!!Au distrus destine fratilor

# Baran Gheorghe date 7 February 2018 14:02 +9

Iata ce scrie un disitins profesor in Revista de Drept Public , nr 1/2016,Editura Universul Juridic , la pag 14 :"Pastrarea Romaniei in corsetul MCV este pe placul unor personaje......, care cred ca, in acest fel ca se pot eterniza la butoanele de control ale mecanismului juridic .Intre aceste persoane se numara ..... Monica Macovei ( "bagata pe gat structurilor juridice" ,dupa propria marturisire a fostului presedinte ) .... produs emblematic al perioadei de tranzitie cu o istorie pesonala dezastruoasa ....Monica Macovei a facut mult rau procesului de perfectionare a sistemului judiciar prin masurile sale dictatoriale ....." am incheiat citatul . Cititi romani ! Eu zic , aceasta femeie a facut mai mult rau poporului roman decit au facut 50 de ani de seceta.

# 2MAK se screme să arate că-i dusă cu sorcova date 7 February 2018 16:50 +1

Că e „dusă cu sorcova” (apud Ponta), se dădu singură de gol, la Timișoara: „Turcia (???), Grecia pun probleme economice, România nu pune probleme economice, ci probleme politice”, 11 aug. 2012.

# ALECSANDRA date 7 February 2018 14:07 +11

Liviu Plesoianu impreuna cu Razvan Savaliuc si Ingrid Mocanu - un Trio de Nota 10.

# Marius date 7 February 2018 15:09 +3

Exista și oameni demni în aceasta țara. Toată stima pentru ei. Mulțumim Lumea Justiției. Nu lucrez în domeniu, dar vă citesc zilnic articolele și vă apreciez verticalitatea.

# bobo date 7 February 2018 15:57 +6

Este foarte bine ceea ce ati intreprins...dar...imbatosarea recenta a madamei de la DNA mie imi da fiori si imi spune ca undeva se coace ceva... ceva ce ei ii da muschi... si o face sa creada ca are spate...o prima dovada este neacceptarea in PE a dlui Toader...Dumnezeu sa ne aiba in paza...caci mie mi se pare ca nu mai avem sanse sa vedem luminita de la capatul tunelului...

# un cetatean date 7 February 2018 17:23 +3

ceea ce nu intelege dl Plesoianu si altii este ca Bruxelu nu are nicio problema cu fostii comunisti,multi dintre elitele de la EU sunt chiar ei comunisti convinsi.de fapt a fii comunist in occident e la moda nicidecum de condamnat.

# SPARTAKUS date 7 February 2018 18:02 +5

Dumnezeu a lasat pe capul roamanilor aceasta PACOSTE cu chip uman,avand fata permament buhaita,asemanandu-se cu SOROS,care dansa beata pe mese la Costinesti!Individa in cauza tortura lume nevinovata in beciurile Militiei din Gara de Nord,zdreanta nenorocita mancatoare de rahat si tradatoare cat cuprinde,este vorba de Makovei!Naparca asta varsa numai venin contra tarii si care manca banii tarii deageaba,gloaba asta mincinoasa,penala pana-n gat are tupeul sa ne toarne permament!Merita puscarie pe viata si nu parlamentar european,la cata nenorocire ne-a adus!!!!!

# Jkl date 7 February 2018 18:10 +10

Uniunea Europeană se confruntă cu o situație dificilă încă de la înființare. În prezent este formată din 28 de state, are în jur de 24 de limbi oficiale, însă pe teritoriul ei se vorbesc peste 150 de limbi. Fiecare stat are tradițiile și obiceiurile sale, fiecare stat are istoria sa, o istorie care a sădit multe sentimente de ură între popoare. Deviza UE este "In varietate concordia" (unitate în diversitate). Această deviză nu este o situație actuală, ci este un scop. Pentru a-și atinge acest scop a decis să pună în aplicare un plan de educare a populației și de conștientizare a importanței globalismului european, punând accent pe principii și valori care nu se găsesc în niciuna dintre tradițiile statelor membre. Problema este că UE nu este interesată de metodele folosite. Prin urmare, nu o interesează să asculte argumente, ci să susțină punctul de vedere al globaliștilor, cum ar fi Macovei, Dănileț, USR-ul și toate ONG-urile sorosiste. Ceea ce susține dl. Pleșoianu este corect.

# Jkl date 7 February 2018 19:11 +2

Ceea ce susține dl Pleșoianu este corect, însă degeaba. "Nu-ți folosește la nimic să aduci argumente în fața celui care îți aduce false acuzații."

# Baran gheorghe date 7 February 2018 18:27 0

Noaptea polara tine 6 luni, prostia se măsoară în nopți polare. Ce legătură are comunismul cu prostia? Oamenii sunt utopici.Punct.

# Edelweiss - Integrator de conținut (de Bukowina) date 7 February 2018 19:56 0

Mda! Grăim vrute și nevrute, prăpăstii și năszbâtii despre legi, despre anticorupție, despre bla-bla-bla, toate cele ce-i interesează pe potențați, oligarhi și plutocrați. Dar pe mine, ca om simplu, rupt în cur, fără nici un alt beneficiu al Marii Loviluții Socialiste din Decembrie decât LIBERATEA DE EXPRIMARE, constat că a trecut neobservat Raportul celor de la The Economist Intelligence Unit intitulat DEMOCRACY INDEX 2017. Raport care are drept corolar: „FREE SPECH UNDER ATTACK” :sad: „Global democracy has declined significantly over the last year, according to the latest edition of the Democracy Index. The Democracy Index provides a snapshot of the current state of democracy worldwide. This year’s report includes a special focus on how media freedom and freedom of expression are faring in every region.” :sad: Iaca aicișa cum este sintetizată statistic botnița din Rroemenica neo-securistă 2.0c: https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2018/02/democracy-index-2017-free-speech-under.html

# Edelweiss - Integrator de conținut (de Bukowina) date 7 February 2018 21:03 +2

Încrederea în „justiție” și în tot ceea ce cuprinde acest system putrefact până-n măduvă ÎȘI CONTINUĂ TRENDUL DESCENDENT: dacă în anul 2015 încrederea în justiție a rumânilor era de 48% iar în 2016 de doar 35% (conform mult-vestitului Eurobarometru 2016), iacătă că amu se bai bucură de doar 30% cotă de încredere. Sursă: Sondajul Avangarde: :roll: https://psnews.ro/sondaj-avangarde-imaginea-justitiei-si-a-magistratilor-la-pamant-exclusiv-document-204526/ :roll: De asta avea Vicontele de Vatra Dornei, Marchiz de Colentina și Grof de Koloszvar o postare acum ceva vreme în care exulta afirmând că... Justiția se bucură de încredere dublă față de politicieni. Da, da, da, da! 30% față de 9% nu e dublu, ci e de-a dreptul triplu. Dar acest mod de abordare triumfalist, de împachetare a unui kăkat înghețat cu moț, în țiplă aurie și fundițe roz îmi aduce aminte de bancul cu milițienii maidanezi: „Cică, de ce s-a înființat poliția comunitară? R: ca să aibă și polițiștii regular de cine râde!” /

# tot Io* date 7 February 2018 22:26 +3

La fel și în cazul cicisbeului și țucălarului madamei Stanciu-JWK's Button: nu se uită la pompieri și smurd, care au peste 90%, el se hlizește ca proasta-n târg că sunt unii mai proști ca ei. Taman c-an vorba lu uncheșu Creangă: „Știu ca sunt prost, dar când ma uit in jur prind curaj.” Așa prinde curaj și vicontele de Vatra Dornei când se uită la politicieni. /// De remarcat faptul că hodorogita căruță a celor 30 de procente de bună notorietate este trasă de un tandem de plăvani exact după stereotipul îndătinat folcloric: BOII ARĂ ȘI MÂRȚOAGELE BENCHETUIESC. Adică juzii se opintesc ca Boulenii în jug, să tragă căruța mai înainte cu 2 procente, dar de isprava lor se alege praful atâta timp cât mârțoagele cele agramate, paranoice, scelerate, desfrânate, bețivane etc. din Ministerul Pu*lic apasă frâna căruței ș-o trag înapoi cu 3 procente.

# EU date 10 February 2018 18:15 0

Dintre toti ilustrii astia care s-au pozat cu madam Mai-c-o-vrei, n-a observat niciunul ca e dementa, beata sau drogata? Daca nu e, lasa aceasta aparenta ( asa se comporta...) Sau,cine se aseamana se aduna...?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva