24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAGISTRATI IN CARDASIE CU INTERLOPII – Dezvaluirile explozive ale deputatului PSD Daniel Ghita: “Unii dintre magistratii activi sau pensionari acorda imprumuturi, cu dobanzi mari, unor oameni de afaceri si chiar unor interlopi, implicati indeosebi in afaceri imobiliare... Altii imprumuta credite bancare cu care cumpara apartamente, pe care le inchiriaza ulterior cu sume substantiale”

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 September 2023 14:32
Vizualizari: 7341

Deputatul PSD Daniel Ghita (foto) face dezvaluiri explozive: exista magistrati care dau bani cu imprumut, la dobanzi foarte mari, unor oameni de afaceri si chiar interlopi implicati in afaceri imobiliare. Cu alte cuvinte, camatarie.


 

Daniel Ghita a formulat saptamana trecuta, mai exact in 13 septembrie 2023, o interpelare in atentia ministrei Justitiei Alina Gorghiu, careia ii semnaleaza posibile incalcari ale legii de catre anumiti magistrati, interpelare intitulata "Practicile oneroase si nelegale ale unor magistrati". Precizand ca informatiile au fost primite chiar din interiorul sistemului judiciar, Ghita arata ca pe langa cei care ar acorda imprumuturi la dobanzi mari oamenilor de afaceri si interlopilor, ar exista magistrati care sunt implicati in mod direct in afaceri imobiliare, sau care ar imprumuta credite bancare cu care cumpara apartamente pe care apoi le inchiriaza cu sume importante.


Iata interpelarea deputatului PSD Daniel Ghita:


“In mod constant, cand se pun in discutie salariile si pensiile speciale ale magistratiilor, reprezentantii acestora invoca ca, spre deosebire de ceilalti cetateni ai Romaniei, ei trebuie sa suporte, conform Statutului procurorilor si judecatorilor, o serie de privatiuni si de interdictii, printre care si aceea de a avea afaceri proprii.

Potrivit unei sesizari primite de la un grup de magistrati, multi colegi de-ai acestora incalca aceste prevederi mai mult sau mai putin fatis, sub diferite forme. Astfel, unii dintre magistratii activi sau pensionari acorda imprumuturi, cu dobanzi mari, unor oameni de afaceri si chiar unor interlopi, implicati indeosebi in afaceri imobiliare. Altii se implica in afaceri imobiliare, prin luarea de credite bancare, profitand de salariile sau pensiile substantiale care le ofera bonitate bancare, prin construirea de imobile (case si chiar blocuri), indeosebi in orasele unde acestea pot valorificate la preturile cele mai mari, prin vanzare sau prin inchirirere, cu predilectie in centrele universitare sau in zonele economice emergente. Iar altii imprumuta credite bancare cu care cumpara apartamente in astfel de localitati, pe care le inchiriaza ulterior cu sume substantiale unor agenti economici, studenti, cupluri tinere, etc.

Avand in vedere realitatea si multiplicarea acestor practici, va solicit sa-mi comunicati daca aveti stiinta de ele si ce masuri preconizati pentru stoparea sau macar diminuarea lor. Totodata, va solicit sa-mi comunicati care este pozitia dumneavoastra referitoare la salariile si pensiile speciale ale magistratilor, respectiv cu privire la diminuarea sau impozitarea lor. Solicit raspuns scris si oral. Va multumesc!”

 


Comentarii

# Spagari si Camatari ! date 18 September 2023 14:55 +2

Bravo dle. deputat....Asta este adevarul !!! Sa se introduca ,,legea"RASPUNDERii magistratilor!!

# Cristina Lapusan date 18 September 2023 15:31 -8

Asta îi buna. A ajuns sa ceara explicatii ministrului pentru ca vreo cativa magistrati inchiriaza apartamente.

# Gogu date 18 September 2023 16:28 +1

Stai linistita madam Lăpușan. Omul știe ce vorbește. Sunt mulți magistrați, mai ales procurori, care sunt chiar mari dezvoltatori imobiliari. Pe nume interpuse ( soacre, copii, nepoți, s.a.md. )

# Gogu date 18 September 2023 16:30 +12

Pe câțiva dintre ei ANI îi cunoaște bine, dar doarme în papuci. De ce oare ? O fi, te pomenești, ca in reclama cu Dănuț care uda și canapeaua că mama îl iartă !.

# Cristina Lapusan date 18 September 2023 16:48 0

Sa ii indice mult prea stimabilul deputat, cu nume si prenume, nu vrem magistrati care incalca legea. Vrea pupici de la ministresa? Altfel, e poveste.

# grigore după ureche date 18 September 2023 17:25 -5

Este minciună în falș. Au dosare multe , au greutați au raspundere colosală. Au concedii lungi platite de stat. Au salarii babane, beneficii cât cuprinde pensii pă masură. Când sa mai facă chestiunile astea. Este bine dl Savaliuc???

# Cetateanul date 18 September 2023 17:32 +4

Întreb pentru un prieteb' cât mai merge scaunul de derutat? PS Tot la sacoșă?

# Io date 19 September 2023 07:50 +1

Intrati in politica dragi magistrati pensionari Aveti bani, aveti multa carte, intrati si schimbati si nu o sa mai plangeti.. Decat afaceri imobiliare cu interlopi, sau camatarie...Sper sa apara si probe .

# Un notoriu anonim date 19 September 2023 13:04 +7

N-am inteles, ce dezvăluiri face acest Gogea Mitu al politicii? A scris cu greu vreo trei randuri din care rezultă ca ar fi primit o sesizare tot de la niște magistrați. Mai mult ca sigur, vreo dumă anonimă, cu caracter general, una din cele pe care organele de anchetă le primesc cu duiumul, prin care tot felul de indivizi încearcă să-și rezolve răfuielile. Probabil era semnată de ,,un grup de magistrați cinstiți și idignați de asemenea practici, care doresc să rămână anonimi din motive lesne de înțeles”. Cand ai date reale, mai ales dacă ești magistrat, ți le asumi prin denunț semnat personal și adresat cui trebuie, nu unuia cu fruntea de două dește, ajuns parlamentar pentru că știe oleacî di batai și care vrea să se afirme și el cu ceva, după ce a păpat bine și a dormit pe bani buni un mandat întreg. Alt îmbuibat care aruncă petarde la derută, ca să nu se vadă ce face el de fapt.

# Iordache Radu date 19 September 2023 16:28 0

Ghita, haide iute la portiza ca-ti da(-n) gura Cotabitza...nu Badr Hari si nici macar Morosanu! Vorbesti tu despre "pensii speciale" in conditiile in care beneficiezi deja de una de la SPP si te pregatesti pentru cea de a doua ca, deh, esti deputat! Iar daca stii niscaiva barfe, vezi ca adresa la care poti vomita nu mai este in Stirbei Voda nr. 79-81, ci in B-dul Libertatii nr. 12.

# Judecător bogat date 19 September 2023 19:23 0

De unde le scosesi nene Ghiță sau de ce tocmai acum? Vă depășirăm pe voi? Oricum ar fi, nu ai dreptul să generalizezi, aruncând noroi peste întreaga magistratură!!! Știți la ce nivel ați adus voi sistemul și ce muncă patriotică facem noi?!

# votant date 20 September 2023 09:40 0

Dl. Deputat a deschis o Cutie a Pandorei. Din cate am trait trebuie sa recunosc faptul ca "subiectul" trateaza cu ingaduinta aspectele care sunt evidentiate si bagatelizate de "opinia" banuiesc a lucratorilor "din sistem". Surprinzatoare este setea de bani SI FAVORURI (parvenirea?) in conditiile salariilor si pensiilor actuale ale domniilor lor. Pe mine ma ingrijoreaza modul in care s-a ajuns la a dispune de "FONDURILE"(EXCEDENTUL?) care genereaza aceste aspecte? Din cotidianul omniprezent de care NE LOVIM,nu se poate sa NU te intrebi daca se intrunesc conditiile "prezumtiei acceptabile" de "SERVICIU CONTRA SERVICIU". Ori in aceasta situatie, imi este clara atat actiunea cat si nivelul actiunii DNA din articolul alaturat. Totul duce la "acceptul tacit" al "trecerii satrei", pentru linistirea celor ca mine, luat si periat pe post de "CHIBIT". Andrei Muresanu, si opera sa , vad ca putini o inteleg si se mizeaza pe acest "obicei".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva