21 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DISTRUGEREA OAMENILOR ROMANI DE AFACERI – DNA si-a batut joc de fondatorul unuia dintre cei mai mari integratori din Romania in proiecte de securitate transfrontaliera si multiplu castigator al Marelui Premiu al Salonului de Inventii de la Geneva. Omul de afaceri Mircea Tudor a fost inculpat de DNA, umilit prin comunicate de presa si pus sa plateasca o cautiune de 1 milion lei ca sa nu fie arestat. Dupa doi ani, procurorul DNA George Matei a dispus clasare pe motiv ca nu exista probe (Ordonanta)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

18 noiembrie 2018 11:35
Vizualizari: 10211

Iata un caz elocvent pentru ceea ce s-a intamplat in ultimii ani, cand oamenii romani de afaceri si capitalul autohton a fost distrus de DNA. Parchetul anticoruptie si-a batut pur si simplu joc de fondatorul societatii comerciale MBTelecom Ltd, unul dintre cei mai mari integratori din Romania in proiecte de securitate transfrontaliera, multiplu castigator al Marelui Premiu de la Salon de Inventii de la Geneva si declarat in 2014 antreprenorul anului de compania Ernst & Young. Este vorba despre omul de afaceri Mircea Tudor (foto).


Astfel, Mircea Tudor a fost umilit public de DNA printr-un comunicat de presa, inculpat pentru pretinse infractiuni de cumparare si influenta, si pus sa plateasca o cautiune de 1 milion de lei ca sa nu ajunga in arest. La final, totul s-a dovedit a fi o crunta inscenare, lucru confirmat culmea chiar de parchetul anticoruptie.

Astfel, in iunie 2016, DNA a anuntat printr-un comunicat de presa categoric punerea in miscare a actiunii penale fata de Mircea Tudor pentru cumparare de influenta si evaziune fiscala, si fata de avocatul Liviu Ardeias pentru trafic de influenta, intr-un dosar care, halucinant, avea la baza un interviu de omul de afaceri. Mircea Tudor era acuzat ca i-ar fi dat avocatului Ardeias suma de 6.000.000 lei astfel incat acesta sa intervina la functionari din cadrul EuroCustoms, EuroPol, Politia Germana de Frontiera, Vama Franceza si Vama Elvetiana, in vederea obtinerii Caietelor Schengen pentru proceduri de control vamal cu UE, necesare adjudecarii de catre SC MB Telecom Ltd SRL a unor contracte cu Autoritatea Nationala a Vamilor privind sisteme de securizare conform normelor Schengen. De asemenea, fondatorul societatii comerciale MBTelecom Ltd a mai fost acuzat si de evaziune fiscala in sensul ca ar fi inregistrat in contabilitatea societatii achizitii fictive de prestari servicii de la avocatul Ardeias.

Inculpare fara probe

Punerea in miscare a actiunii penale si inculparea omului de afaceri ar fi trebuit sa anunte o iminenta trimitere in judecata. Nu s-a intamplat insa asa. La mai bine de doi ani de la acel moment, DNA a clasat cauza fata de Mircea Tudor si avocatul Liviu Ardeias pe motiv ca, atentie, nu exista probe. Asta in pofida afirmatiilor, repetam categorice, din comunicatul de presa din 2016.

Asadar, in 31 octombrie 2018, procurorul George Adrian Matei de la DNA a dispus calasarea cauzei fata de cei doi, pentru toate acuzatiile, in temeiul art. 16 alin. 1 lit c) din Codul de procedura penala potrivit caruia  “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. In motivarea solutiei de clasare se arata negru pe alb ca in afara de afirmatiile pe care le-a facut Mircea Tudor in interviul dat in presa legatura cu modul in care a apelat la serviciile avocatului, in cauza nu exista nicio alta proba din care sa rezulte dincolo de orice indoiala rezonabila, savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta, respectiv trafic de influenta retinute in sarcina celor doi. In ceea ce priveste acuzatia de evaziune fiscala, procurorul George Matei arata ca desi suma incasata de avocatul Ardeias de la SC MB Telecom SRL este foarte mare (6.000.000 lei), nu se poate stabili caracterul disproportionat al acesteia fata de serviciile prestate. Deci a fost nevoie de doi ani pentru ca procurorii anticoruptie sa-si dea seama ca nu era prima data cand avocatul incasa de la clienti pentru serviciile prestate astfel de sume mari, lucru care a rezultat dintr-un raport al Garzii Financiare ajuns pe masa acestora.

Iata cele mai importante pasaje din Ordonanta de clasare a procurorului George Adrian Matei pe care o atasam integral la finalul articolului:

Intr-un interviu dat in mass-media in legatura cu modul in care a apelat la serviciile avocatului Ardeias Liviu, reprezentantul SC Mb Telecom Ltd SRL, Mircea Tudor, a declarat ca a incheiat respectivul contract de asistenta juridica fiindca nu putea sa afle altfel regulile Schengen. Acesta a aratat printre altele, ca: 'Ardeias ne-a promis ca ne face el intrare la EuroCustoms, EuroPol, ne-a facut intrare la Politia Germana de Frontiera, ne-a dus la Vama Franceza. La Vama Elvetiana ca sa discutam pe proceduri, pe reguli. Daca nu ar fi stabilit imediat, la cateva saptamani, o conexiune cu vama franceza, nu m-ar fi convins, dar a dovedit clar ca are conexiunile acolo, ca e eficient. Initial a cerut 500.000 de euro inainte si am zis ca nu pot sa dau, pentru ca in primul rand e riscul sa nu castig licitatia si m-am ales cu ce? Cu un studiu care nu-mi foloseste. Varianta pe care am agreat-o a fost 15% din contract. (...)
Desi raportul intocmit de suspectul Ardeias Liviu nu este complet in totalitatea sa (fiind prezentate doar 51 de pagini din cele 314 cate figureaza in cuprinsul acestuia), nu exista probe prin care sa se dovedeasca, dincolo de orice dubiu rezonabil, caracterul fictiv al serviciilor prestate in baza contractului de asistenta juridica si reprezentare, de catre suspectul Ardeias Liviu. Dupa cum rezulta din continutul contractului de asistenta juridica si reprezentare, suspectul Ardeias Liviu avea obligatia de a elabora anumite recomandari fara a avea si obligatia unor inscrisuri in care sa se materializeze recomandarile din contract. De altfel, chiar suspectul Ardeias Liviu arata ca: 'Eu, subliminal eram obligat sa-l tin la curent pe beneficiar cu informatii despre cele care le-am aratat mai sus fara ca aceasta sa se concretizeze obligatoriu intr-o forma scrisa'. Pe de alta parte, desi suma incasata de suspectul Ardeias Liviu de la SC MB Telecom SRL este foarte mare (6.000.000 lei), totusi nu se poate stabili caracterul disproportionat al acesteia fata de serviciile prestate, dat fiind ca suspectul figureaza cu venituri foarte mari incasate si de la alti clienti.
Avand in vedere ca nu exista probe din care sa rezulte, dincolo de orice indoiala rezonabila, caracterul fictiv al serviciilor de consultanta si asistenta juridica prestate de suspectul Ardeias Liviu catre SC MB Telecom Ltd SRL, in cauza urmeaza a se dispune clasarea fata de inculpatul Tudor Mircea pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala prev. De art. 9 alin. 1. lit. c si alin. 2 din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 5 C.p.

Cu privire la infractiunile de trafic de influenta, respectiv cumparare de influenta, savarsite de suspectul Ardeias Liviu, respectiv de inculpatul Tudor Mircea:

Avand in vedere ca in cauza nu exista probe din care sa rezulte, dincolo de orice indoiala rezonabila, caracterul fictiv al serviciilor de consultanta si asistenta juridica prestate de suspectul Ardeias Liviu catre SC MB Telecom Ltd SRL, nu se poate stabili ca suma de 6.000.000 lei ar fi fost platita de catre inculpatul Tudor Mircea suspectului Ardeias Liviu si in schimbul promisiunii suspectului ca va interveni la functionari din cadrul EuroCustoms, EuroPol, Politia Germana de Frontiera, Vama Franceza si Vama Elvetiana, in vederea obtinerii Caietelor Schengen pentru proceduri de control vamal cu UE, necesare adjudecarii de catre SC MB Telecom Ltd SRL a unor contracte cu Autoritatea Nationala a Vamilor privind sisteme de securizare conform normelor Schengen. (...)

De altfel, in afara de afirmatiile pe care le-a facut inculpatul Tudor Mircea intr-un interviu dat in mass-media in legatura cu modul in care ar fi apelat la serviciile suspectului, in cauza nu exista nicio alta proba din care sa rezulte dincolo de orice indoiala rezonabila, savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, respectiv cumparare de influenta retinute in sarcina suspectului/inculpatului, motiv pentru care se va dispune clasarea”.


Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 18 noiembrie 2018 11:51 +23

dna este o institutie anti romaneasca care a fost aservita spionajului unguresc(serviciilor secrete unguresti)SI CARE A ADUS PAGUBE ENORME ROMANIEI.SPER CA TOTI CEI CE SINT IN DNA SA SAPE LA CANALUL ARAD CONSTANTA VIA BOTOSANI.TOTI IN FRUNTE CU KOIVESII TREBUIESC ARESTATI CU MAXIMUM DE URGENTA SI SA LI SE CONFISTE AVERILE!!!!!!!!(oricum facute ilegal)

# DODI date 18 noiembrie 2018 19:26 0

Toți românii care au intrat în colimatorul merkeloilor, prin mâna slugilor prea(a)plecate ciolanis și slujirea, au fost decimați pentru a ști că doar unii nemți gândesc. Este adevărat că nemții de la noi nici nu gândesc și nici nu știu să citească. Sunt antologice pauzele de ordinul lunilor pentru numirea șefului la SIE, pentru demiterea slujirii și mai nou pentru numirea noului șef la DNA și debarcarea tractoristului. În atari condiții cea mai firească și sănătoasă măsură ar fi concedierea patrupedului de la Cotroceni.

# Vr date 18 noiembrie 2018 12:49 +2

Stimati guvernanti,cat mai poate dura pana cand toate aceste scursuri umane,cu boli psihice dobandite odata cu numirile de procurori dna,vor plati???cat mai putem astepta?doriti sa mai fiti votati?opriti aceasta epidemie de naparci care si fac de cap zilnic!legea lustratiei este absolut necesara!grabiti va,caci va calca deja pe cap acesti analfabeti juridic!

# Miria date 18 noiembrie 2018 13:36 +9

O sa ne miram si-o sa discutam la infinit despre atrocitatile comise de catre asa zisa justitie, daca nu se iau masuri concrete e nimic. "Justitia" a distrus tot: mediul de afaceri romanesc, societatea civila, tot. Deja suntem aproape in decembrie si nimic nu a facut coalitia de la guvernare in afara sa faca pasi inapoi pe placul straineziei si #rezist. Coalitia are numai grija guvernarii pt ei insisi. O rusine. Nici in ziua de azi nu s-a rezolvat problema protocoalelor ilegale. Aici nu mai incape nici o discutie. Justitia s-a facut ILEGAL din anul 2005 pana in prezent. Si ce masuri s-au luat? Sunt oameni condamnati ilegal si abuziv, pe la tv se discuta doar de politicieni si cativa din sistem care se declara maziliti si victime asta dupa ce au tacut si paradit atatia ani. Statul roman se imparte in 2:statul mafiot si statul politic fals si mincinos care nu face nimic in afara de gargara.

# Baran Gheorghe date 18 noiembrie 2018 14:01 +7

Transnationalele nu au spoliat in Romania decit cu acordul si culpa unor " romani" care si-au primit partea . Asta a fost o metoda. O alta metoda , i-au lasat pe unii localnici sa fure , sub pretextul privatizarii companiilor de stat , conditie de aderare la UE , cota parte intern si extern iar apoi prin intermediul justitiei i-au urmarit si au luat inapoi ceea ce a ramas la "autohtoni ".Au fost citiva romani care nu aufurat cu rea intentie, au incercat doar sa retina in tara ceea ce n-ar TREBUI "EXPORTAT" .Acesti din urma romani ,au fost aceia care au " bagat gainile in cotet ca sa nu fie furate din ograda" .Au fost inghesuti toti prin puscarii si/sau le-au confiscat afacerile . O alta metoda a fost privatizarea fortata catre straini a ceea ce nu putea fi privatizat catre autohtoni deoarece nu aveau cashul necesar . Privatizarile s-au facut dupa remodernizare si dupa instaurarea chiar de catre stat a unui management profitabil. Mi- e teama ca Hidroelectrica este pregatita de vinzare. 

# Mihail date 18 noiembrie 2018 14:08 +5

Individa asta ar trebui judecata pentru subminarea economiei nationale !

# repetentu clasei date 18 noiembrie 2018 14:10 +3

Să se-nvețe minte toți romanii! Doar străinii pot face afaceri, ba chiar pot fi ajutați cu fonduri din EUROPEAN UTOPIA!

# maculatura date 18 noiembrie 2018 14:14 +4

si saracie pe cap de locuitor. pe cap de procuror mii de euro nemeritati.

# Alba date 18 noiembrie 2018 19:38 0

Nu va mai aruncati in afirmatii menite sa albeasca... Cineva sa cerceteze serios relatia lui cu M Mitrea, licitatiile din acele vremuri si, mai ales, daca nu cumva dl Bogdan Licu are proprietati pe numele dlui Mircea Toader. Ca poate asa se si explica... albirea. Zic si eu...

# ALba de negreala date 19 noiembrie 2018 09:50 0

Daca cunosti asemenea amanunte, de ce nu pui probele la dispozitia DNA-ului? Sau esti si tu unul din multii mancatori..... Tehnic, eu daca as fi in locul individului as cere daune si in plus as cere si dobanda la bani de cautiune... Chiar ma plictisec indivizii care traiesc din intrebarea de ce ai basca? sau de ce nu ai basca ? Deci hotarativa voi astia care le stiti pe toate, ori este o eroare a DNA-ului, ori este o masumalizare a unui dosar ? Indiferent de ce raspuns va veti da, orata cat de spalati sunteti.

# conteaza date 19 noiembrie 2018 12:29 +1

sa intelegem ca Justitia a fost doar o forma de relocare patrimoniala de la hoti la magistrati? bai, esti nebun? :lol: :lol: :lol:

# Klaus_Klaus date 19 noiembrie 2018 21:04 0

Ca sa FIM LĂMURIȚI - BINE!: NU imi e rusine (cum vor liftele de la Berlin, timmermamnsii, junckersii, si flocea ala de sef ppe, etc..) ca SUNT ROMAN, CA TRĂIESC in ROMANIA. :-) Insa imi este O IMENSA RUSINE CA NOI ROMANII NU PUTEM SA SA ÎNLĂTURĂM (fara interpretari abuzive ale expresiei! 8) ) toate LOAZELE, SECATURILE, DERBEDEII, SCURSORILE, LICHELELE, etc apartinatoare asa-zisului "stat-de-drept" -pe care pana si tetea-lui cel ceacâr si likel l-a DECRETAT CA STAT MAFIOT. :P

# european date 20 noiembrie 2018 00:58 0

Invatatura sorosisto evreiasca invarte ceasul in Romania,aistia ceacarii ,cocosatii,strambii, iti arata obrazul ca este roman puturos,ei lichelele alogene jinduiesc la pamantul nostru sfant ca vulturii plesuvi la starvuri.huoooo,nemernicaturilor

# Agricultorul fericit date 20 noiembrie 2018 10:23 +1

Povestea lui Tudor este interesanta.El a castigat de doua ori Medalia de Aur la Salonul de la Geneva, deci e o somitate. A vrut sa-si valorifice singur inventiile si a inceput productia la Afumati.Nu a vandut brevetele unor firme straine desi a avut oferte tentante. Cantonul Berna din Elvetia i-a oferit finantari si facilitati, DACA isi muta productia acolo. Laudabil ca a reusit sa scape pentru ca evident scopul ancheiei era scoaterea lui din competitie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.09.2020 – Balanel ii ia fata lui Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva