20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RISCA PUSCARIA PENTRU O SENTINTA – Aviz judecatorilor care supara DNA. Procurorii le-au trimis in judecata pe Liliana Badescu, Dumitrita Piciarca si Veronica Cirstoiu de la CAB. Cele trei sunt acuzate de abuz in serviciu si fals, pentru o hotarare prin care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu. O recomandare a Comitetului ministrilor UE prevede ca: “Deciziile judecatorilor nu pot face obiectul vreunei reanalizari, in afara procedurilor de atac sau de redeschidere a cauze”

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 April 2014 16:32
Vizualizari: 7892

Este oficial. Orice judecator care va nemultumi DNA prin hotararea pe care o da va purtea fi anchetat si chiar trimis in judecata, pentru respectiva decizie. Procurorii au finalizat dosarul judecatoarelor Liliana Badescu, Dumitrita Piciarca si Veronica Cirstoiu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti. Cele trei au fost trimise in judecata joi, 17 aprilie 2014, dosarul fiind repartizat judecatorului Florica Duta de la Sectia a II-a penala a CAB.

Badescu, Piciarca si Cirstoiu, aceasta din urma judecata deja intr-un alt dosar de coruptie, sunt acuzate de abuz in serviciu favorizarea infractorului si fals intelectual.


Dosarul priveste modul prin care cele trei judecatoare au anulat condamnarea la 7 ani de inchisoare primita de afaceristul Dinel Staicu. Cauza a inceput la cererea fostului sef al DNA Daniel Morar, care a s-a declarat public nemultumit de hotararea judecatoarelor:

Pe noi, pe procurori, acea solutie ne-a socat, pentru ca din toate analizele noastre nu exista un caz care sa justifice o asemenea solutie, adica anularea unei condamnari definitive. Nu exista un caz practic, vorbesc. Din punct de vedere al cailor de atac, nu este nimic de facut. Este o solutie data definitiv. Noi trebuie sa vedem acum, CSM, daca acolo este o abatere disciplinara si noi procurorii daca e vorba de o fapta penala. (…)

S-a deschis o ancheta disciplinara la CSM, si o ancheta penala la DNA. CSM verifica daca in cazul de fata cineva a incalcat legea si respectiv capitolul care arata ce abateri disciplinare pot comite magistratii, iar noi, procurorii nostri vor verifica daca s-au comis anumite infractiuni legate de aceste solutii. (...)

Acele considerente pe baza carora instanta a dispus anularea condamnarii au fost avute-n vedere si de instanta de apel si de recurs, care l-au condamnat pe el si pe alti trei coinculpati. E ciudat ca doua instante au spus ca nu suntem in situatia aceea si nu se impune incetarea procesului penal, iar a treia a spus altceva. Mi-am manifestat indoiala pentru ca procurorii nostri de sedinta au argumentat de ce nu suntem intr-o asemnea situatie. Dar instanta de la Curtea de Apel Bucuresti care a anulat hotararea a spus: ba suntem. Si atunci suntem in situatia in care trei instante, doua intr-o parte si una in alta, spun lucruri diferite. Procurorul sef al DNA poate sa ceara deschiderea unei anchete, ceea ce am si facut, de aici incolo dosarul apartine unui procuror de caz care va examina acele solutii. Bun, acuma faptul ca sunt doua solutii diferite, nu insemna neaparat ca s-a comis o infractiune. Daca e o neglijenta sau altceva, o sa aflam la finalul anchetei disciplinare sau la finalul anchetei penale”.

Cauza a fost inchisa initial de procuroarea Florentina Mirica, dar redeschisa de curand. Practic, cele trei judecatoare risca sa faca inchisoare pentru o sentinta data.

Interesant este insa ca, asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, procurorii ignora o Recomandare a Comitetului ministrilor din anul 2010. Este vorba despre recomandarea nr. 12 din 17 noiembrie 2010 a Comitetului ministrilor catre statele membre cu privire la judecatori: independenta, eficienta si responsabilitatile.

Articolul 16 din respectiva recomandare prevede cat se poate de clar ca “Deciziile judecatorilor nu pot face obiectul vreunei reanalizari, in afara procedurilor de atac sau de redeschidere a cauzei, asa cum sunt ele prevazute de lege.

De asemenea, chiar si adjunctul Laurei Codruta Kovesi, Marius Iacob, explica la un moment dat ca magistratii nu pot fi anchetati pentru solutiile date. Acesta explica in aprilie 2011, pe vremea cand era seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, ca: „Pentru a se verifica daca intr-o cauza s-a savarsit sau nu vreo fapta penala, trebuie avuta in vedere imprejurarea ca magistratii nu pot avea calitatea de subiecti activi ai unei infractiuni exclusiv pe considerentul ca au adoptat o solutie sau alta”. Desigur atunci, era vorba despre un procuror DNA, mai exact despre Gheorghe Bocsan impotriva caruia fusese formulata o plangere penala.

Iata acuzatiile DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatelor BADESCU LILIANA, PICIARCA DUMITRITA, judecatori la Curtea de Apel Bucuresti si a inculpatei CIRSTOIU VERONICA, fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti (arestata in alta cauza), in sarcina carora s-a retinut savarsirea infractiunilor de:

-abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit;

-favorizarea faptuitorului;

-fals intelectual.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 22 februarie 2012, inculpatele BADESCU LILIANA, CIRSTOIU VERONICA si PICIARCA DUMITRITA, in calitate de judecatori la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I-a Penala, au falsificat, cu prilejul redactarii, decizia penala nr. 381/22.02.2012, pronuntata in dosarul nr. 9972/2/2011.

Decizia viza admiterea contestatiei in anulare depuse de NUTU (fost STAICU) Dinel fata de o hotarare prin care, anterior, un alt complet al aceleiasi instante il condamnase definitiv la pedeapsa inchisorii pe o durata de 7 ani. Falsificarea s-a realizat prin:

-atestarea unor fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului constand in aceea ca au consemnat, in mod nereal, ca obiectul tuturor dosarelor penale luate in considerare la invocarea autoritatii de lucru judecat a avut la baza aceeasi sesizare, cu acelasi continut, aceeasi situatie de fapt (cesiune de creante si obtinerea de credite), acelasi prejudiciu (107.175.372.000 lei, respectiv 80.536.563.000 lei), aceleasi parti, aceleasi societati comerciale, acelasi probatoriu, aceeasi parte civila (Banca Internationala a Religiilor S.A.). Cu acelasi prilej, inculpatele si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, prin aceea ca au desfiintat, in mod ilegal, trei hotarari judecatoresti si ca au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani inchisoare emis pe numele lui Nutu (Staicu) Dinel.

Acest lucru a avut drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit de catre acesta din urma, prin exonerarea de executare a unei pedepse privative de libertate si de plata despagubirilor civile in cuantum de 18.839.684,5 lei catre Banca Internationala a Religiilor S.A., prin lichidator judiciar.

Concret, starea de fapt detaliata in rechizitoriu este urmatoarea:

Prin rechizitoriul nr. 61/P/2002 din data de 09.11.2006, Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata si a inculpatului STAICU DINEL pentru complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, constand in aceea ca, in perioada iulie 1999 – februarie 2000 Banca Internationala a Religiilor, prin 9 sucursale ale sale, a cesionat creante in valoare de 10.678.612,4 lei (Ron) unui grup de 11 firme din municipiul Craiova si a acordat credite pe termen scurt sub forma de linii de credit in valoare de 8.053.561, 1 lei (Ron), cu incalcarea legii si a normelor de creditare, beneficiarul acestora fiind STAICU DINEL, asociat/administrator al firmelor din grup. In urma judecarii acestei cauze, prin decizia penala nr. 741/R/04.04.2011 Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe inculpatul STAICU DINEL la 7 ani inchisoare, mentinand si obligarea in solidar a coinculpatilor la plata despagubirilor civile.
Din dosarul nr. 61/P/2002 s-a disjuns si constituit dosarul nr. 172/P/2006 in care, prin rechizitoriul cu acelasi numar din 02.11.2008, Directia Nationala Anticoruptie l-a trimis din nou in judecata, printre altii, pe inculpatul STAICU DINEL pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice si asocierea pentru savarsirea de infractiuni, retinandu-se ca, in perioada august 2000 – iulie 2001, cei 9 inculpati s-au asociat in scopul savarsirii de infractiuni, incheind in mod fraudulos 14 conventii de plata care au condus la prejudicierea SNTGN Medias cu suma de 26.082.460,55 lei (Ron), aceasta cauza aflandu-se, in prezent, in curs de judecata.

In privinta circuitului sumelor de bani si a inregistrarii lor in evidentele contabile ale societatilor coordonate de STAICU DINEL, ca urmare a unor disjungeri succesive din rechizitoriile nr. 61/P/2002 si 172/P/2006, s-au efectuat acte premergatoare in mai multe dosare penale, finalizate prin solutii de neincepere a urmaririi penale, mentinute de instantele de judecata, astfel:

-prin ordonanta nr. 7D/P/2008 din 16.05.2008, mentinuta prin decizia penala nr. 683/26.06.2009 a Curtii de Apel Craiova s-a dispus, printre altele, neinceperea urmaririi penale fata de STAICU DINEL s.a. pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat, constatandu-se ca pentru fapta comisa in perioada 1999 – 2001 exista o cauza care inlatura caracterul penal al faptei;

-prin rezolutia nr. 83/P/2008 din data de 13.11.2009 a Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova (dosar format ca urmare a disjungerii si declinarii din dosarul nr. 7/D/P/2008), mentinuta prin decizia penala nr. 1057/27.09.2010 a Curtii de Apel Craiova, s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de STAICU DINEL, s.a. pentru infractiunile de evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, obiectul faptelor cercetate constituindu-l faptul ca STAICU DINEL si alti functionari din cadrul Cooperativei de Credit Banca Populata Rich Bank nu a inregistrat in evidenta contabila venituri reprezentand dobanzi si penalitati calculate in baza tranzactiei de compensare nr. 22 din 10.01.2001 si cesiunea depozitului in favoarea S.C. BDJ S.A., conform contractului de cesiune de creanta nr. 23 din 11.02.2001;

-prin rezolutia nr. 59D/P/2006 din 15.01.2008 a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Dolj, mentinuta prin deciziile penale nr. 798/18.11.2008 si nr. 292/11.03.2010 ale Curtii de Apel Craiova s-a dispus, printre altele, neinceperea urmaririi penale, fata de STAICU DINEL, s.a., sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art. 7 din Legea nr. 39/2003 si art. 23 din Legea nr. 656/2002, faptele cercetate constand in aceea ca, la data de 22.02.2006, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj a sesizat organele de urmarire penala cu privire la faptul ca, in urma controlului efectuat la S.C. CARNEXPOD S.A. Craiova, administratorul acesteia, a scos din patrimoniu, in luna septembrie 2004, bunuri in valoare de 1.151.350 lei care au fost cedate fundatiei „Pater Comunitatis Romaniae”, respectiv ca a instrainat din patrimoniu si suma de 38.638 lei catre Asociatia Sportiva Clubul de Fotbal Universitatea Craiova S.A., printr-un contract de publicitate incheiat fictiv la 1 octombrie 2004, verificandu-se, totodata, daca faptuitorii s-au asociat in vederea comiterii infractiunilor de evaziune fiscala si pentru spalarea banilor preveniti din evaziune fiscala.

La data de 28.04.2011, NUTU (fost STAICU) DINEL a inceput executarea pedepsei de 7 ani inchisoare, dispusa prin decizia penala nr. 741/R/04.04.2011 a Curtii de Apel Bucuresti.

La data de 02.05.2011, NUTU (fost STAICU) DINEL a formulat contestatie in anularea deciziei penale prin care a fost condamnat la 7 ani inchisoare, contestatie care a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti ca fiind inadmisibila.
La data de 18.08.2011, NUTU (fost STAICU) DINEL a formulat o noua contestatie in anulare impotriva aceleiasi decizii, invocand autoritatea de lucru judecat a deciziei penale nr. 1057/27.09.2010 a Curtii de Apel Craiova, dar si-a retras contestatia.
La data de 23.11.2011, NUTU (fost STAICU) DINEL a depus o a treia cerere de contestatie in anulare la Curtea de Apel Bucuresti, in care a invocat autoritatea de lucru judecat a aceleiasi decizii penale nr. 1057/27.09.2010 a Curtii de Apel Craiova.
Cauza a fost repartizata completului de judecata format din inculpatele Badescu Liliana, Cirstoiu Veronica si Piciarca Dumitrita, care:

-la termenul din 01.02.2012 au respins contestatia in anulare ca fiind tardiv formulata;

-la termenul de judecata din 22.02.2012 au pronuntat decizia penala nr. 381/22.02.2012 prin care s-a admis contestatia in anulare impotriva deciziei penale nr. 741/04.04.2011 a Curtii de Apel Bucuresti, desfiintand in parte aceasta decizie, cu motivarea ca exista autoritate de lucru judecat si au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani inchisoare, dispunand punerea in libertate a contestatorului.

Cu alte cuvinte, cele trei judecatoare au considerat ca anterior pronuntarii definitive a pedepsei de condamnare a lui NUTU (fost STAICU) Dinel de catre Curtea de Apel Bucuresti, o alta instanta de judecata, respectiv Curtea de Apel Craiova ar fi pronuntat o decizie opusa, asadar favorabila condamnatului, pentru aceleasi fapte.

Hotararile judecatoresti ale celor doua instante (Curtea de Apel Bucuresti si Curtea de Apel Craiova) nu privesc aceeasi fapta:

-astfel, hotararea judecatoreasca a Curtii de Apel Craiova a avut ca obiect o procedura de contestare a legalitatii si temeiniciei unei rezolutii prin care s-a dispus, cu referire la NUTU (fost STAICU) Dinel, neinceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, asocierea pentru savarsirea de infractiuni si spalare de bani;

-pe de alta parte, hotararea judecatoreasca a Curtii de apel Bucuresti a avut ca obiect judecarea cauzei in care, printre altii, NUTU (fost STAICU) Dinel a fost trimis in judecata pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

In aceste conditii, diferentele existente intre cele doua cauze ar fi de natura evidentei, neexistand nici macar o suprapunere de acte materiale. Astfel, faptele au fost comise in perioade de timp diferite (iulie 1999 - februarie 2000 si, respectiv, 10 ianuarie 2001 – martie 2002), au primit incadrari juridice diferite si privesc activitati de serviciu desfasurate in mod nelegal in cadrul unor societati comerciale diferite (BANCA INTERNAtIONALA A RELIGIILOR si, respectiv, BANCA POPULARa RICH BANK COOPERATIVA DE CREDIT), singura legatura existenta intre cele doua cauze fiind cea a subiectului activ NUTU (fost STAICU) Dinel.
In plus, pe calea extraordinara de atac a contestatiei in anulare, cele trei judecatoare ar fi procedat la o rejudecare a unei hotarari definitive, criticand motivarea instantei de recurs (completul care pronuntase condamnarea definitiva). Aceasta, deoarece exceptia autoritatii de lucru judecat se invocase si in fata instantelor de apel si recurs, cele care au pronuntat hotararile de condamnare, dar nu fusese admisa ca argument de respectivele instante. Prin urmare, pe langa conceperea unui adevar contrafacut, cele trei judecatoare au transformat calea de atac extraordinara a contestatiei in anulare intr-o prelungire a procesului penal, creand practic un nou grad de jurisdictie, respectiv un al patrulea grad de jurisdictie, neprevazut de lege.

Indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre inculpatele Badescu Liliana, Cirstoiu Veronica si Piciarca Dumitrita, cu prilejul pronuntarii deciziei penale prin care au anulat pedeapsa aplicata lui NUTU (fost STAICU) Dinel, rezulta din:

-incalcarea principiilor legalitatii si egalitatii in fata legii, determinata de admiterea unei cai extraordinare de atac in alte conditii decat cele prevazute de lege, ceea ce a permis contestatorului Staicu Dinel sa beneficieze de protectia judiciara a drepturilor subiective, in alt cadru decat cel reglementat de Constitutia Romaniei si Codul de procedura penala;

-incalcarea deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntata intr-un recurs in interesul legii, a deciziilor Curtii Constitutionale, a jurisprudentei instantelor nationale si a Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia inadmisibilitatii contestatiei in anulare intemeiata pe autoritatea de lucru judecat, atunci cand una din hotararile judecatoresti priveste o solutie de neincepere a urmaririi penale a procurorului in procedura reglementata de disp. art. 2781 C. pr. pen., respectiv a principiului non bis in idem;

-incalcarea autoritatii de lucru judecat a deciziei penale nr. 1164 din 26.05.2011 pronuntata in dosarul nr. 4077/2/2011 de Curtea de Apel Bucuresti, ca urmare a pronuntarii incheierii din 01.02.2012 prin care inculpatele au respins ca tardiv formulata contestatia in anulare intemeiata pe disp. art. 386 lit. „c” C. pr. pen.;

-pronuntarea deciziei penale nr. 381/2012 in conditiile in care instantele de apel si recurs au analizat si s-au pronuntat in legatura cu lipsa autoritatii de lucru judecat a deciziilor penale nr. 1057 din 27.09.2010, nr. 292 din 11.03.2010 si nr. 683 din 29.06.2009 ale Curtii de Apel Craiova, exceptie invocata in dosarul nr. 14165/2/2006;

-antamarea fondului hotararilor judecatoresti pronuntate in dosarul nr. 14165/2/2006 si in dosarul nr. 19797/2/2006 (in care inculpatul Staicu Dinel a fost condamnat la 7 respectiv 11 ani inchisoare), atunci cand inculpatele au facut aprecieri la vinovatia inculpatului, la competenta materiala a organelor de urmarire penala de a efectua cercetari in aceste cauze, la limitele sesizarii instantelor de judecata, la motivarea in fapt si in drept a acestora;

-transformarea caii de atac extraordinare a contestatiei in anulare intr-o prelungire a procesului penal, creandu-se in acest fel un al patrulea grad de jurisdictie neprevazut de lege, ceea ce in acceptiunea jurisprudentei CEDO are semnificatie unui „apel deghizat”;

-asigurarea unui folos necuvenit contestatorului Staicu Dinel prin exonerarea acestuia de executarea unei pedepse cu inchisoare, respectiv de plata despagubirilor civile, rezultate din savarsirea infractiunii pentru care fusese condamnat, cu consecinta prejudicierii si vatamarii intereselor legale ale partii civile.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 18.839.684,5 lei, asupra unor bunuri si conturi bancare apartinand celor trei inculpate, dupa cum urmeaza:

CIRSTOIU VERONICA - conturi bancare pe care este titulara, doua apartamente, doua terenuri intravilane in suprafata de peste 3.000 mp si un teren extravilan de 1.800 mp.

PICIARCA Dumitrita - conturi bancare pe care este titulara, apartament si doua imobile aflate in coproprietate;

BADESCU LILIANA - autoturism marca VW Touareg si un apartament”.

Comentarii

# crina date 17 April 2014 13:40 -3

Si iata cum este incalcata Constituia. Pai nu spune Constitutia Romaniei ca nimeni nu este mai presus de lege?Atunci de ce aceste categorii de meserii sunt mai presus de lege ? Singura concluzie pe care o deduce este ca judecatorii si procurorii sunt mai presus de lege .Este correct intr-un stat de drept?Ar mai fi o problema.Cine sa ii cerceteze si sa ii judece ca daca tot ei fac acest lucru atunci parca se cheama conflict de interese .Si iata vid legislativ , dar nu dintr-o intentie bineinteles .Insa asa functionam noi tara membra UE/NATO.Cei cu MCV-ul ce zic ?

# daniel2018 date 16 June 2018 17:50 -1

Blonda din imagine a fost prinsa in flagrant cu banii reprezentand mita....iar D. Piciarca sustine nevinovatia.....dar bazata doar pe faptul ca e judecator....nu sufla niciun cuvant de hotararea desfiintata..... Ba chiar - invoca cu bravada (acum in 2018 in Evz., dupa condamnarea din 2017) faptul ca ,,nu a fost acuzata ca a luat bani".... :))....E clar ca banii ii lua blonda Veronica ....

# morar2018 date 17 June 2018 09:59 +1

Daniele, nu-i frumos sa minti. Nici vorba de flagrant. Stii bine ca "blonda" din imagine a fost condamnata doar in baza denuntului unei escroace stransa cu usa. Rusinica!

# SANCHI date 17 June 2018 11:01 0

Vai, dar 1/4dokta Ciordutza susține că nu există dosare doar pe bază de denunț!

# morar2018 date 17 June 2018 10:07 0

Daniele, nu-i frumos sa minti. Nici vorba de flagrant. Stii bine ca "blonda" din imagine a fost condamnata doar in baza denuntului unei escroace stransa cu usa. Rusinica!

# Avocatul31 date 17 April 2014 13:50 +6

Scriitorii MCV-ului elaborează un fel de eseuri bune de sters la cur...nu au altă finalitate,mafioții care fac legea in MJ nici nu doresc dar nici nu ar putea să se gândească la justitie ca la ceva in interesul nostru.Ei se pot manifesta exclusiv in interes personal,din tată în fiu,motiv pt. care nouă nu ne mai rămâne decât să ne plăngem în pumni.De fapt nimeni nu zice nimic.

# MIhai date 17 April 2014 13:55 -6

Adica voi vreti sa spuneti ca daca un judecator savarseste infractiunea de fals intelectual cu ocazia redactarii si motivarii solutiei pronuntate in dosar nu se poate lua nici o masura penala deoarece s-ar reanaliza hotararea judecatoreasca in sine???? Fara suparare dar nu stiti ce vorbiti...ce treaba are realizarea continutului constitutiv al infractiunii de fals intelectual cu ocazia intocmirii hotararii cu reanalizarea hoatararii??? Articolul este tendentios...vreti sa spuneti ca daca un judecator poate savarsi cate infractiuni de fals intelectual doreste - o sa le rada in nas procurorilor pt ca este de neatins...in ce lume traiti?? E vreun jurist macar in redactie?

# paula date 19 April 2014 07:37 +3

Judecatorul trebuie sa aplice lg nu sa o inlocuiasca ! Nu poti judeca oricum si cum vrei ! De aceea codul de proced prevede ca in cz de condamnare discipl sau penala definitiva a unui judec in  leg cu modul in care a judecat un dosar acea hot va fi supusa REVIZUIRII,o cale extraordinara de atac perfect legala ! deci se poate ! e legal ! si asa este in toata EUROPA !

# daniel 2018 date 16 June 2018 17:02 -1

Cam asta e Mihai....e posibil sa fie vreun jurist prin redactie...dar ,,un vag" un alde iordache....poreclit ,,juristu ".... Initial am crezut si eu ca e o mare nedreptate...dar asa cum sunt prezentate faptele....nici nu e de mirare ca in 2017 au fost condamnate aceste judecatoare.. Ele invoca...ca si ,,aparatorii" lor, culmea (!!), un paralogism similar celui din hotararea atacata cu contestatie in anulare !!! Ele au desfiintat hotararea pretinzand ca ar exista autoritate de lucru judecat....ceea ce, e in mod evident eronat...sunt alte prejudicii alte fapte - numai cand vezi sumele...iti dai seama cam ce se petrece... ACUM - cand ele insele sunt judecate, pretind, ele si ,,aparatorii"(sustinatorii) ca, de fapt, nu pot fi judecate !!! Am citit si un articol trimis de una dintre ele Evenimentului Zilei !! - Nici un cuvant despre hotararea data de ele !!!! Absolut nimic !! Acuze la adresa procurorilor.....judecatorilor....procedurilor....si invocarea obsedantat a ,,judecatorul ..........

# daniel2018 date 16 June 2018 17:11 -1

@Mihai........revin cu ....,,judecatorul nu poate fi judecat pentru hotararea data" !!! Este incredibil cum se speculeaza aceasta dispozitie legala.....Evident ca nu solutia data este criticata in mod direct - ci modul in care au denaturat...,,falsificat" faptele , pentru a justifica admiterea contestatiei Cred ca aveau dreptate procurorii sa ramana socati !!! Nu solutia data sau efectele sunt criticate CI faptul ca au ,,abuzat" de lege intr-un mod care a indus in eroare pe multi...(chiar pe redactorii de la luju.ro :))) ) Mai ramane ca, un judecator sa aresteze....sau sa ucida pe cineva si apoi sa invoce inamovablitatea....Sau - daca pt. a da o hotarare favorabila - sa nu poata fi judecat pentru luare de mita......La cum se vede problema....un judecator ar putea face CHIAR orice - In fine, ma pregatesc sa ajung judecator....stau relaxat - nici vorba de ,,condamnari" pentru ,,iesiri" din front....

# mihai date 17 April 2014 13:59 -6

daca s-au folosit de functia de judecator in mod abuziv pentru a ajuta infractorii.... sa raspunda...iar asta nu o sa hotarasca DNA ul ci instanta Sa vedem ce o sa mai spuneti dupa o decizie a instantei :)

# stan date 17 April 2014 14:32 +4

sint intrutotul de acord cu cele de mai sus DAR INTREBAREA CEA MARE ESTE DE CE ATUNCI CIND UN CONTRIBUABIL OM SIMPLU SE ADRESEAZA CSM,MINISTERULUI JUSTITIEI PENTRU NEREGULILE MAI MULT DECIT PENALE RASPUNSUL ESTE INVARIABIL ACELAI CA RESPECTIVELE INSTITUTII POTRIVIT DISPOZITIILOR LEGALE NU SE POT IMPLICA.cind sint corecti acesti hapsini care actioneaza uneori mai abitir decit haiducii?

# Vlad date 17 April 2014 20:32 +4

Pt ca CSM si ministrul Justitiei nu au voie sa intervina. Singura care poate desfinta o hotarare definitiva este tot o instata de judecata. Si aici, hotararea pe care au pronuntat-o inculpatele (judecatoare) va fi desfintata de catre instanta la propunerea DNA si nu de catre DNA sau altcineva.

# erica date 19 April 2014 07:43 +4

csm,prin Insp judiciara la sesizarea ORICUI,poate verifica si abaterile constand in incalcarea lg ! a si facut-o in cz dat ,caci Insp jud a promovat act discipl pt incalcarea lg de catre cele 3 judec,dar csm si ICCJ au respins act discipl si iata ca asa le-au ajutat pe cele 3 sa ajunga cu dos pen,inspre dispretul pt justitie! Mai bine erau excliuse disciplinar din profesie,decat penal=cel putin pt imaginea justitiei,care insa nu reprez obiect de preocupare pt csm si inst suprema ! Lg exista,dar nu se aplica=e vb de o casta care se protejeaza excesiv !

# Andreescu date 17 April 2014 15:09 +1

Nu se poate interveni pe FOND in decizia judecatorului ramasa definitiva! Daca judecatorul a savarsit fapte penale cand a intocmit sentinta, decizia, ori alta hotarare, atunci va raspunde potrivit dreptului comun in materie, adica PENAL! De aceea nimeni nu este mai presus de lege! De stiut pentru cei care n-au legatura cu Dreptul ca niciodata o lege nu va apara o actiune ilicita! Daca se procedeaza in acest sens atunci exista controlul de constitutionalitate care restabileste ordinea de drept!

# Andreescu date 17 April 2014 20:51 +3

...vad ca iau negativ! Nu se poate interveni pe fond in sensul \"REJUDECARII\" cauzei de catre procurori! Directiva europeana aceasta interventie o interzice! Daca hot. a fost data cu incalcarea legii penale, atunci se poate interveni ORICAND in termenul de prescriptie prevazut de legea penala! Ala care-a dat negativ, este turc sau nu stie Drept penal!

# se dechide cutia pandorei date 17 April 2014 15:38 0

de ce nu ar fi asta si situatia rechizitoriilor? Adica am putea ajunge pana la punctul in care instanta constata ca nu au savarsit infractiunea de fals intelectual judecatoarele ci procurorii care au atestat fapte si imprejurari nereale in rechizitoriu. Si tot asa. Si in toate cauzele. Ba chiar as zice ca in toate dosarele in care s-a dispus achitarea pentru motive preexistente emiterii rechizitoriului avem cate un fals intelectual. In lipsa unei legi privind raspunderea magistratilor, merge si asa. Poate se vor hotara sa accepte necesitatea ei si s-o promoveze, macar de frica \"dreptului comun\".

# Mihai date 17 April 2014 16:25 -13

Asta e problema noastra romanilor....mania persecutiei Suntem atat de corupti incat orice incercare de scoatere la iveala a gruparilor infractionale din lumea politica, chiar din randul judecatorilor ni se pare ceva iesit din comun Pt noi starea normala de fapt a lucrurilor e coruptia Cand incepe sa se miste ceva...vai saracu de el (vezi Becali sau Popescu) sau vai....dosar politic :) Nimeni nu se gandeste ca oamenii aia sunt corupti Cine dracu mai crede abureli din astea cu dosare politice?? si ei de fapt erau niste mironosite :))

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 17 April 2014 21:44 +6

Doar proștii ca tine mai cred în independența justiției. E an electoral decisiv, toate dosarele sunt politice. :roll:

# Mihai date 17 April 2014 23:56 -12

Prost e prea putin pt tine :P Tu esti retard :D :D   Tu stii macar ce e ala dosar politic? sau ai auzit si tu pe la TV si folosesti expresia sa nu o uiti? :P   Eu nu am spus ca lucrurile in justitie se pun in miscare pt ca justitia e independenta..n-am afirmat asa ceva..ci pt ca exista coruptie :) daca nu ar exista coruptie nu ar exista dosare aaaaa...ca toti sunt corupti si dosare se fac numai pt unii...asta e altceva ai priceput Dorele :lol: ? daca nu ma straduiesc sa iti fac un desen

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 18 April 2014 08:51 +5

Se fac dosare numai pentru unii, deci dosarele nu sunt politice. Ești retardat! :roll:

# Mihai date 18 April 2014 09:53 -9

Dosar politic.. inseamna.. fara baze reale..adica dosar facut strict pe criterii politice...ai priceput găgăuză? Astea nu sunt dosare deschise strict pe criterii politice..au la baza coruptie...sunt doar puse in miscare pe criterii politice.. e altceva..important e ca macar unele sunt puse in miscare... In plus cele mai multe condamnari nu au fost anul asta ci in perioada 2007 - 2013 cand la butoane a fost marele jucator  :D Ai auzit tu magistrati condamnati pe vremea lui Nastase?nu cred In fiecare an ar trebui sa fie an electoral :) Nu ma mai obosesc cu tine...esti si retard si tembel 

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 18 April 2014 10:23 +5

Dosar politic e orice dosar comandat. Baze reale din gură am tot văzut. Dacă Felix nu-l lăsa pe băs în c_urul gol, acum era un bătrânel liniștit, dar dacă a avut tupeul să se pună cu securistul statului, are dosar politic cu baze reale pentru pupinbăsiști retardați. Unde-i dosarul tembelului de la rds? Unde-i dosarul lui pinalti? Unde-i dosarul lui băs? Unde-i dosarul lui Păunescu? Unde-i dosarul lui Udrea? \'ete nu-s c[ pupinbăsiștii-s retardați și se mulțumesc cu poeziile propagandei securiste pentru proști.

# Mihai date 18 April 2014 10:41 -9

Eu nu ridic in slavi pe nici unu...toti niste corupti Felix..e un ticalos..un turnator ordinar.. O sa iasa si dosarele alea dupa ce nu o sa mai fie base la putere..

# VIKY date 18 April 2014 10:54 +8

Lasa-i in plata Domnului, ca nu stiu ce vorbesc. Pana la urma ei isi apara libertatea, ca de pierdut nu au ce pierde din moment ce stiu ca vor ajunge dupa gratii pana la urma. Sunt mai rai decat animalele de prada care incoltesc fara sa clipeasca. Tot asa fac si gunoaiele basiste care se zbat pe ultima suta de metrii pentru libertatea lor. Oameni mai degradati mintal ca aceasta haita, nu cred ca a existat nici pe vremea raposatului. Parca i-a tunat si i-a adunat, in frunte cu cel mai mare mafiot al Romaniei, gunoiul de la Cotroceni.

# mihai date 17 April 2014 16:30 -9

Sunt prea multe sentinte de condamnare ca sa mai punem batista pe tambal..si sa aruncam cu noroi in DNA  ca vezi Doamne face dosare politice. Dar zecile de condamnari la inchisoare cu executare sau suspendare pentru inalti demnitari, judecatori si procurori astea cum sunt? tot politice?deci nu numai procurorii si judecatorii fac dosare politice? hai sa fim seriosi.. Asta e realitatea cruda...coruptia este peste tot...asa cum era si pe vremea tovarasului

# Nu pentru o sentinta ci pentru sute de sentinta ! date 17 April 2014 17:06 -9

Nu pentru o sentinta ci pentru sute de sentinta ! Astia erau cabncerul justitiei romane! Si in rigbucnalul Buciuresti APROAPE TOTI SUNT SPAGARI ! Priviti CE SENTINTE ABERANTE DAU ! Priviti cum l-a u scapat pe incompatibil !ACOLO E RUSINEA LUMII

# argesis date 17 April 2014 17:13 +3

Dincole de faptul ca decizia celor trei judecatoare poate fi considerata bizara (99,99% dintre judecatorii din penal nu ar fi pronuntat-o), procurorii DNA fie sunt stupizi, fie se afla in eroare, fie o fac intentionat, dar exact pe langa lege! Bine spunea cineva mai sus ca in acest fel \"se deschide cutia Pandorei\", pentru ca daca in speta lui Dinel Staicu, judecatoarele au comis infractiunea de fals intelecual, in aceeasi situatie pot fi considerati ca se afla procurorii care au intocmit rechizitorii si care ulterior au primit achitari pe motiv ca fapta nu exista sau nu a fost savarsita de inculpat! Pentru ca si ei, nu-i asa, in mod intentionat au atestat fapte nereale sau necorespunzatoare adevarului! Pai sa se inceapa urmarirea penala si impotriva acelor procurori!

# obiectiva date 17 April 2014 17:29 +4

ca atare, sper ca toti porcurorii si judecatorii care fac asa ceva, scriu tampenii si MINCIUNI prin rechizitorii, procese verbale, trimit oameni nevinovati in puscarie si ii jefuiesc cu legea in mana, ca banditii, ca teroristii, sa fie pedepsiti si sa faca puscarie pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri oficiale, deoarece incheierile, sentintele, deciziile SUNT ACTE OFICIALE ! din pacate, doar DNA are succes in aceste demersuri !! eu am sentinte care par scrise de schizofrenici !

# Valeriu Mangu date 17 April 2014 20:20 -5

Articolul “Care sunt, pana la urma, puterile statului?” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# argatu date 17 April 2014 22:23 +2

Intrebare : De ce nu se mai zice nimic de escrocul bucurestean Radulescu Stefan care a oferit milioane de euro acestor judecatoare dar care dupa ce a cooperat ? cu DNA a fost scapat de un dosar de catre judecatoarea Cerbu? Raspuns : Pentru ca DNA si Cerbu(si sotul ei ) s-au infruptat din furturile escrocului. 

# ailvia date 18 April 2014 08:45 +2

Si mai exista si dosarul cu mita la aceste judecatoare. Nu au comis-o de mila ci pentru bani. :-x

# Razvan date 18 April 2014 13:29 0

\"Pe noi, pe procurori, acea solutie ne-a socat\" zicea Daniel Morar. Sunt curios daca d-na Kovesi nu se va declara socata de faptul ca Mihai Stoica a fost condamnat in dosarul transferurilor cu toate ca procurorul de sedinta a sustinut ca a intervenit prescriptia raspunderii penale in cazul sau.

# Mardei date 18 April 2014 15:49 -4

...este un ins mai sus care tot sustine ca-s dosare politice in lucru la DNA. Mr. Stupid Asshole, dosar politic nu se mai face dupa \'89. Pentru a fi tras la raspundere un faptuitor intr-un dosar politic, acesta trebuie sa fi incalcat o lege seciala care protejeaza un regim politic! Pentru celelalte infractiuni se aplica dreptul comun, adica Codul penal; de aici si expresia de \"detinut de drept comun\", adica nu era detinut politic! Astazi, toate dosarele aflate in lucru la DNA sunt PENALE, iar cei care au calitatea de suspecti sau inculpati in acele dosare au savarsit INFRACTIUNI, aceasta fiind singurul temei pentru tragerea la raspundere penala! Oricine se regasete intr-un dosar penal, a facut ceva. NU exista nicio modalitate prin care o persoana poate fi retinuta abuziv, ba dimpotriva, retinerea abuziva si cercetarea fara temei constituie infractiuni! In mod sigur vor apareap-aici cu negativ tot felul de amarati si saraci la minte care au si ei cel putin o ruda intr-un \"dosar politic\"

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 18 April 2014 16:08 +5

Dosarele comandate de politrucul băs, pe filiera mafiei securiste, sunt politice, toate. Securiștii sunt, în mare, aceiași ofițerași securiști ai PCR-ului. Iar victimele acestor dosare politice evidențiază caracterul jegos al securiștilor care sunt mult mai interesați de arestarea preventivă și plimbarea acestora la DNA, decât obținerea condamnării în sine. Pe de o parte, interesul este strict electoral, fiind vorba de comenzi politice, iar de partea cealaltă vorbim despre competența celor care nu știu decât să înregistreze ambiental, să asculte fără mandat, înregistrările convorbirilor telefonice și alte gogomănii demne de securiștii ceaușiști.

# Mihai date 18 April 2014 17:10 -8

Draga Mardei te obosesti degeaba... omu e retard si atat..nu poate mai mult :lol: Nu are nici cea mai mica notiune de drept penal...din pacate astia sunt alegatorii de maine... cei care vad dosare politice la ”neprihanitii” din poltica si justitie

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 18 April 2014 19:18 +4

\"Guvernul a făcut 394 de plângeri penale și sesizări legate de guvernările Boc & Ungureanu. \" Procurorii au descoperit 100 de voturi fraudate din 2 milioane căutate cu lumânarea, pe la țară. Acum au băgat rapid niște dosare la plesneală, să hrănească prostovanii ca tine.

# Mardei date 18 April 2014 16:22 -7

...sarmane secaturi, pentru a intelege la prima vedere ce inseamna dosar politic cititi macar romanul \"Cel mai iubit dintre pamanteni\" ori luati filmul. Cel care detine minimum 2-300 grame de creier poate lesne intelege diferenta. Cei care refuza sa inteleaga sunt suspectii si inculpatii dosarelor; se autodenumesc \"politici\" deoarece din aceste demnitati obtiunte pe cale politica, au FURAT! Secaturi grosolane, furtul, abuzul in serviciu si toate celelalte infractiuni prevazute de Legea 78/2000 nu au nimic politic in continut! Daca vreti dosare politice, luptati impotriva democratiei prin sustinerea totalitarismului si reinstaurarea comunismului!

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 18 April 2014 19:42 +5

Năstase, Băsescu, Udrea, Oprișan, Videanu, Rus, Boc, Mazăre e ordinea normală a CERCETĂRILOR. Judecătorii îi vor condamna în baza unor dosare întocmite profesionist. Cine se joacă de-a dosarele ZBOARĂ DIN SISTEM. Dar pentru prostovanii zăbăloși merge etapa PNL urmată de etapa PSD, iar Voiculescu e urmăritul peren. Prostobocii, niciodată. Deci, să citim Marin Preda, zise securistul Duiosul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva