28 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU TURBAT PROPAGANDISTII - Judecatoarea CAB Alina Ghica sesizeaza CSM dupa ce propaganda sorosista s-a apucat sa o ameninte si sa o acuze de favorizarea lui Dragnea prin anularea Completelor de 5 ale ICCJ: “Se exercita presiune publica asupra judecatorilor... Voi solicita CSM sa apere nu doar reputatia mea, ci mai ales siguranta judecatorilor. Independenta sistemului judiciar este esentiala intr-o societate, indiferent pe cine suntem chemati sa judecam”

Scris de: L.J. | pdf | print

25 noiembrie 2018 11:27
Vizualizari: 5191

Decizia judecatoarei Alina Ghica (foto) , vicepresedinte cu delegatie al Curtii de Apel Bucuresti, de a anula Hotararea Colegiului de conducere al Inaltei Curti nr. 137/2018 si de a suspenda efectele acesteia, lucru care a determinat blocarea Completelor de 5 judecatori alese de sefa instantei supreme, a activat din nou propagandistii. In decurs de cateva ore de la pronuntarea solutiei in dosarul deschis de liderul PSD Liviu Dragnea, judecatoarea Alina Ghica a devenit tinuta atacurilor pe multe dintre site-urile cunoscute ca fiind sorosiste, aceasta fiind acuzata ca ar fi intrat ilegal in dosar, si ca a pronuntat o solutie contra legii.


Alina Ghica: “Rolul judecatorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora”

Pentru a pune capat acuzatiilor ce i se aduc, judecatoarea Alina Ghica a acordat o declaratiei ampla publicatiei Q Magazine in care dezminte atat posibilitatea de a fi intrat ilegal in dosarul Dragnea vs ICCJ, cat si speculatiile potrivit carora ar fi judecat cu dedicatie doar aceasta cauza: “In sedinta de vineri, pe rol nu a fost doar dosarul completurilor de 5 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ci alte 19 dosare”, precizeaza Alina Ghica pentru Q Magazine.

Pe de alta parte, nu este deloc de neglijat dubla masura a propagandistilor care, joi, 22 noiembrie 2018, cu o zi inainte ca Alina Ghica sa pronunte solutia in dosarul Dragnea vs ICCJ, aceasi judecatoarea a pronuntat o solutie prin care a constatat ilegalitatea celor 22 de companii municipale infiintate de primarul Capitalei Gabriela Firea.

Prezentam in continuare declaratiile acordate de judecatoarea Alina Ghica publicatiei Q Magazine:

“Am mai intrat de cel putin 10 ori de-a lungul anului 2018 in diferite sedinte de judecata deoarece, potrivit dispozitiilor legale si regulamentare, inlocuirea unui judecator aflat in imposibilitate obiectiva de a participa in sedinta de judecata se face un alt coleg judecator, inclusiv cu cei in functii de conducere, prin Hotararea Colegiului de conducerea din instanta respectiva.

Este ceea ce s-a intamplat si in privinta sedintei de vineri, 23 noiembrie 2018, cand imposibilitatea obiectiva de participare a titularului de complet a fost suplinita, in conditiile legale si regulamentare, pe baza Hotararii Colegiului de conducere al instantei, pe temei factual si legal care poate face oricand obiectul unei verificari din partea organismelor cu competente specifice in domeniul justitiei.

Si eu si alti membri din conducerea Curtii am mai intrat in diferite dosare pentru a-i ajuta pe colegii de la permanenta care uneori sunt excedati din cauza volumului de munca.

Nu este nimic ilegal sau neobisnuit.

In sedinta de vineri, pe rol nu a fost doar dosarul completurilor de 5 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ci alte 19 dosare.

Rolul judecatorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora.

Comentariile, speculatiile si incercarea de discreditare dupa ce am pronuntat hotararea de anulare a deciziei ICCJ, sunt nefondate si sunt un atac la adresa independentei judecatorilor.

Se exercita presiune publica asupra judecatorilor, mai ales ca hotararea mea nu este definitiva, ci urmeaza sa aiba recurs la Inalta Curte.

Voi solicita luni, 26 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii sa apere nu doar reputatia mea, ci mai ales siguranta judecatorilor ca suntem liberi sa judecam dupa probe.

Independenta sistemului judiciar este esentiala intr-o societate, indiferent pe cine suntem chemati sa judecam.”

Comentarii

# Sunt colega Alinei Ghica la Curte, am fost si la tribunal date 25 noiembrie 2018 12:50 +2

sunt placut surprinsa sa constat faptul ca, desi ocupa o functie de conducere de varf, a putut sa isi pastreze impartialitatea si independenta si sa faca ceea ce toata lumea se astepta, chiar daca este virba despre ICCJ. Felicitari!!!

# DOREL date 25 noiembrie 2018 19:18 +1

Am sa va dezamagesc, ambele hotarari sunt gresite, pentru ca 1. hotararea CCR e obligatorie de la pronuntare pentru partile din cauza, doar pentru ceilalti (=erga omnes) e obligatorie de la publicarea in M. Of. si 2. in dosarul societatilor Primariei, hotararea a fost un cadou pentru opozitie si, ca sa nu bata la ochi, a dat-o si pe a lui Dragnea pe dos, stiind ca o sa cada din prima in apel ! Si b), chiar ma mir ca va asteptati la ceva bun de la Alinuta ! In fine, e doar parerea mea ...

# Un admirator date 25 noiembrie 2018 12:52 0

Figura angelica, distinctie si curaj! Minunat

# Sa fii in conducerea Curtii de Apel Bucuresti date 25 noiembrie 2018 16:04 0

alta e sa te aduca PSD la curtea suprema. Pe cine a adus PSD- ul?  Pe nimeni alta dece pe Livia Tarcea! Pardon, cristina tarcea

# DOREL date 25 noiembrie 2018 21:01 +5

Te inseli amarnic, mai draga, Tarcea a fost instalata prima data vice, a doua oara presedinte pe vremea lui Basescu si, respectiv, Iohannis, PSD nu a avut nici in clin nici in maneca si, la drept vorbind, a fost instalata de Fl. Coldea ! Si, b): duduia Tarcea/Boroi a fost impusa Rodicai Stanoiu de Marian Ureche, din motive doar de toti stiute ! Parerea mea ..

# un mizantrop date 25 noiembrie 2018 13:41 +3

Alina Ghica: “Rolul judecatorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora” Sa fie data tema la facultatile de drept si toti #istii sa fie pedepsiti sa scrie de o mie de ori pe tabla chestia asta, Tarcea de o suta de mii si Stanciu sa primeasca canon cu un rozariu de un milion de boabe si cat i-a mai ramas din viata sa murmure ca o mantra, poate primeste un vaucer de mantuire...

# DODI date 25 noiembrie 2018 13:49 +1

Felicitări pentru această luare de poziție care face să pălească prestația lamentabilă avută când ea era la CSM. Când cu erata născută de CSM ni l-a păstrat pe cap pe bețivul naținal hăhăilă.

# un mizantrop date 25 noiembrie 2018 14:14 0

Ii iau la rand...la un moment dat tot reusesti sa-i superi pe sorosisti si atunci te prabusesti in cruda realitate...Ce asteptau pietarii vietii, sa le dea si nas useristilor in procesul cu Firea (cam incalcita cauza, totusi si cam pe repede sentinta) si sa-i taie si aripile lui Dragnea?! Mai e o cale si Ghica stie ca ICCJ se va intrebuinta in ciuda legii, ca de obicei, de fapt alimentand credinta ca sefa ICCJ are batalia ei personala cu Dragnea,..Nu e normal ce se intampla, dar, oare nu Ghica cu Haineala au intredeschis calea abuzului si a mobbingului social?! E ca in bancurile absurde: "nu stiu ce e, dar, se intoarce..."

# Golan date 25 noiembrie 2018 16:09 +1

Deși catalogata basista convinsă Ghica nu a fost criticată niciodată pt dosarele pe care le a judecat. Avocații spun ca ai noroc daca te judecă pt ca citeste dosarele .

# john date 26 noiembrie 2018 06:28 +2

cum poate un diavol sa se schimbe intr-un inger!? ati uitat despre cine vorbim? nici toata apa dunarii no poate spala de pacatele din timpul slujirii diavolului chior!

# Adina date 26 noiembrie 2018 11:15 +1

E deosebita suspendarea Hot Colegiului de conducere a ICCJ. Mai ales ca vine pe fondul unei Decizii a Curtii Constitutionale extrem de serioasă a implicatii: constatarea ca începând cu sfârșitul anului 2013 - când s-au desemnat complete de 5 judecători la ICCJ s-a mers an de an, de acum suntem la sfârșitul anului 2018, in ilegalitati in materie de repartizare aleatorie a cauzelor, trebuie sa mai adaug ceva, e lata... Ironia sortii e ca in 2013, presedinte la ICCJ era Livia Stanciu, acum magistrat la Curtea Constituționala????, iar dvs in 2013 erati cred presedinte al Consiliului Sup al Magistraturii, cu ea membru de drept???? Acum vorbiti de presiuni, atunci ea vorbea de presiuni, chestia cu Rarinca. Dar roata vietii se întoarce, corect. Ce înseamnă ca 5 ani ai ilegalitati in sistemul de repartizare aleatorie la ICCJ?

# Adina date 26 noiembrie 2018 11:21 0

Deci spuneam, potrivit ROI pe instante, daca avem ilegalitatea repartizarilor aleatorii la complet de 5 judecători ICCJ pe o durata de 5 ani, e clar o problemă structurala la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe una din atributiile sale de jurisdictie, apel/recurs, prevăzută in Cpc. Ce se face la 5 judecători, unde e greu, cu convocarea AG jud, la un judecător...

# roman sadea date 26 noiembrie 2018 16:57 0

Bravo doamna Alina Ghica. Felicitari!

# Eu zic sa vanam personaje din #cacat date 26 noiembrie 2018 20:01 +2

Dau 100lei pe un cap spart de propagandist ! :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.09.2021 – Dosar penal pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva