29 ianuarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONDAMNARE POLITICA – Parteneriatul DNA-ICCJ a executat PSD la varf. Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti, condus de Livia Stanciu, l-a condamnat pe Liviu Dragnea in „Dosarul Referendumului”. Instanta suprema a majorat pedeapsa liderului PSD. Dragnea a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce la fond fusese condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 aprilie 2016 14:48
Vizualizari: 48729

Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat, vineri 22 aprilie 2016, decizia definitiva in „Dosarul Referendumului”, in care a fost trimis in judecata presedintele PSD Liviu Dragnea (foto dreapta). Completul de 5 judecatori al ICCJ, condus de sefa instantei supreme Livia Stanciu (foto stanga) si din care au mai facut parte judecatoarele Angela Dragne, Luciana Mera, Luminita Zglimbea si Ioana Bogdan, i-a majorat pedeapsa lui Liviu Dragnea. Astfel, liderul PSD a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce la fond, in 15 mai 2015, Completul de 3 al ICCJ, compus din judecatoarele Corina Jijiie, Lavinia Lefterache si Lucia Tatiana Rog, dispusesra condamnarea lui Dragnea la 1 an de inchisoare cu suspendare.


Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, in 27 septembrie 2013, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Lucian Papici si confirmat de Laura Codruta Kovesi, fiind acuzat de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Alaturi de liderul PSD au mai fost trimise in judecata alte 74 de persoane, printre care presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt.

Dragnea este acuzat ca ar fi fraudat referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, dar, trebuie spus ca dosarul contrasteaza cu realitatea stiuta de o tara intreaga, si anume aceea ca daca a existat o frauda majora la referendum aceasta a fost comisa chiar de Traian Basescu si anumiti judecatori de la CCR care au sfidat vointa a 7,4 milioane de romani, care au votat pentru demiterea fostului presedinte.

Iata acuzatiile DNA la adresa lui Liviu Dragnea:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 75 inculpati, sub aspectul infracțiunilor retinute in dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de dosarul 'Frauda la referendum':

I. NICOLAE-LIVIU DRAGNEA, secretar general al unui partid politic (la data faptelor), in prezent deputat si vicepremier, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In calitate de secretar general al unui partid, inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, Nicolae-Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot. In concret, folosirea influentei si autoritatii s-a facut in urmatoarele modalitati:

1. Ca un prim pas, inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al partidului pe care il reprezenta, dar si de coordonator al campaniei electorale, a emis doua adrese, la 12 si 13 iulie 2012, destinate organizatiilor judetene de partid, respectiv presedintilor si directorilor de campanie, dar si primarilor din tara ai acelui partid, adrese prin care, pentru obtinerea participarii la vot a alegatorilor, in proportie de 60%, li se solicita sa ia masuri incriminate de catre Legea nr. 3/2000 (in fapt, promisiuni de foloase materiale in scopul de a determina alegatorii sa voteze) si, de asemenea, sa propuna prefectilor infiintarea de sectii de votare in statiunile turistice, care nu sunt ele insele unitati administrativ-teritoriale.

2. In paralel, inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul caruia a transmis mesaje, ordine si recomandari legate de stimularea participarii cetatenilor la vot prin mijloace interzise de lege, catre coordonatorii judeteni de campanie /primarii/activistii de partid. Sistemul informatic avea doua componente IT:

- o componenta ce permitea schimburile de mesaje tip SMS, in timp real si intre mii de utilizatori, prin apelarea numarului telefonic dedicat '1855' ori prin receptionarea de mesaje de la acest numar

- o aplicatie internet ce dadea posibilitatea unui numar restrans de persoane (asa-numitii 'coordonatori judeteni' sau 'coordonatori') sa obtina in timp real informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in toate sectiile de votare, precum si sa introduca manual astfel de date pe portalele: referendum1.psd / referendum5.psd.ro.

Accesul la sistemul IT era permis coordonatorilor doar pe baza de nume de utilizator si parola primite anterior prin canalul de comunicatii SMS grupat in jurul numarului telefonic 1855, iar pentru membrii sectiilor de votare si alte persoane prin obtinerea autorizarii din partea utilizatorilor. Acest sistem informatic asigura:

- comunicarea in fiecare ora a prezentei la vot a cetatenilor, lucru care permitea coordonatorilor de partid sa identifice sectiile de vot cu o prezenta slaba la urne;

- comunicarea de mesaje, continand ordine sau recomandari coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea luarii de masuri pentru cresterea artificiala a numarului de votanti in sectiile deficitare prin folosirea de mijloace interzise de lege;

- obtinerea de informatii precise, in timpul procesului de votare (si nu dupa orele 23:00 ale zilei de 29 iulie 2012, cand votarea se inchidea) despre modul cum s-a votat in sectiile de votare de pe tot cuprinsul tarii, respectiv cate voturi 'Da' si cate 'Nu' au fost exprimate. De altminteri, cerinta a fost indeplinita, astfel ca au rezultat un numar de circa 4400 de comunicari de acest tip, receptionate in timpul desfasurarii votului.

3. De asemenea, Nicolae-Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiati ai sai (membri de partid din judetul Teleorman, unde indeplinea functia de presedinte al Consiliului judetean) sa faca tot ce le sta in putinta, inclusiv prin incalcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru indeplinirea pragului de participare de care asigura validarea referendumului.

II. Demersul infracțional al inculpatului Dragnea a fost sustinut de 74 de persoane, presedinți și membri ai unor secții de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori (prevăzuta de art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului), infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

(...)

Infractiunile retinute in sarcina persoanelor implicate in desfasurarea procesului de votare - presedinti si membri ai sectiilor de votare – au constat in principal in aceea ca ei si-au incalcat atributiile de serviciu referitoare la asigurarea unui proces corect de vot, inlesnind falsificarea listelor electorale (atat liste permanente cat si liste suplimentare), prin adaugarea de persoane care nu au facut cerere de vot cu urna mobila, care nu s-au prezentat la vot sau care nu se aflau in Romania la data referendumului, prin contrafacerea materiala a semnaturilor acestora si introducerea in urne a unui numar de voturi corespunzator semnaturilor falsificate. In acest fel, numarul total de voturi exprimate a fost crescut artificial, prin includerea voturilor obtinute prin falsificarea semnaturilor”.

*Cititi aici minuta deciziei definitive pronuntate de ICCJ in dosarul Referendumului

Comentarii

# AndreiV date 22 aprilie 2016 15:20 +35

Politia politica a dna impreuna cu partenewra loiala stanciu,apara cu trupurile lor mafia basista din care s-au infruptat probabil si desfasoara cu nerusinare,in vazul tuturor,POLITIE POLITICA LA COMANDA LUI BASESCU si a LUI IOHANIS,corupti si falsificatori dovediti.Cred ca stanciu si kovesi,csm,iohanis si pnl ar trebui sa dea un ordin pentru a scoate PSD in afara legii si a-i executa pe toti membrii si simpatizantii acestui partid.Ar fi bine sa ceara sprijin de la ppe si barroso et company in acest sens.Cand basescu si pdl au furat alegerile,iar videanu cu nerusinare dadaea lectii la tv,cum sa fure si psd,aliatii de la dna si iccj nu s-au sesizat,cum de altfel nu s-au sesizat nici in ce priveste jaful produs de pnl(fostul pdl).Nu fac parte din nici un partid.Consider insa ca daca nu ne vom trezi,acesti mafioti vor face ca tara sa dispara.Nu mai e mult pana atunci.POPOR ROMAN SARAC SI FLAMAND TREZESTETE PANA NU E PREA TARZIU.

# DODI date 22 aprilie 2016 15:21 +37

Stanciu și gașca ei au executat comanda primită de la hăhăilă la Referendum: cei care îndeamnă oamnii la vot sunt de condamnat, cei care îndeamnă oamnii să stea acasă sunt medaliați. Vă dați seama ce bine au fost dresați de hăhăilă dacă și în lipsa stăpânului acești câini ai ”democrației băsesciene” mușcă. Deci justiția lui hăhăilă este cu bătaie lungă și nu va putea fi demolată ușor. Cel puțin cât le trăiește stăpânul.

# VIKY date 25 aprilie 2016 17:03 +7

@DODI..."Cel puțin cât le trăiește stăpânul."...Stapanul a plecat, dar a fost intronat cainele credincios la Cotroceni. Este mut, cu un ranjet de deraiat, dar cand isi deschide botul are un tupeu iesit din comun. L-a sunat pe Dragnea sa ii ceara demisia pentru ca face rau Romaniei. Pacat ca Dragnea nu l-a intrebat daca un presedinte de tara penal nu face rau Romaniei?. Dragnea nu a vandut copii, si nu a furat 6 case, Dragnea a fost condamnat politic. Mutu nu se multumeste doar cu "guvernul meu", vrea "tara mea". Eu in locul vostru l-as trimite in...tara lui, cu guvernul lui cu tot.

# DOREL date 22 aprilie 2016 15:22 +1

Pai, daca n-a inteles la timpul potrivit sa demisioneze de buna voie, o sa demisioneze de nevoie, si batut si cu banii luati ! Si, b): Sic transit gloria mundi ! Parerea mea ...

# o pensionara date 22 aprilie 2016 16:20 +20

.....si in aceste conditii ,mai crede cineva ca primul matelot al tarii va fi cercetat in vreun dosar...???????????

# unul din lumea cea mare date 22 aprilie 2016 21:15 +10

ptr o pensionara// DOAMNA,sau.....primul ,,OHM,, SAU ,,PRIMUL MACELAR CRISTIM,, al tarii(deja a inceput sa emita cu nerusinare teorii si teoreme cind el este IN MARO PINA LA VENTILATOR,SI LA INALTIMEA LUI ......CHIAR ESTE!!!!!!!

# mitica date 22 aprilie 2016 16:30 +21

Concluzia este ca pe viitor cei care cheama lumea la vot vor condamnati de acest cuplu infect Kovesi-Stanciu, iar cei ca Basescu, Blaga si celelalte pedelepre care tipau ca poporul sa stea acasa si sa nu voteze, au facut bine, ca nu-i atinge nimeni nici cu o floare! Stiam ca ceace au facut pedelistii este contrar Constitutiei si a legilor, dar m-am inselat! Legile sunt pentru "catei mici" si nu pentru buldogi ca Blaga&co!

# univers inc. date 22 aprilie 2016 16:40 +15

cam pute decizia asta, mai ales ca nu se refera la probe concrete in afara de "a emis doua adrese, la 12 si 13 iulie 2012"... ce scria in ele? "promisiuni de foloase materiale in scopul de a determina alegatorii sa voteze"? atunci aia care dadura la oameni cadouri, obiecte fizice si alimente la fiecare votare ce facura? Donatii? Ca n-am vazut vre-un sef de partid condamnat... chiar pute a******romanesc!

# Minuta acestei hotărîri penale date 22 aprilie 2016 16:49 -21

ne arată ... celor care mai ştim un pic de politică ... dar şi suficient de mult drept ... că judecata este rezultatul unui troc politico-judiciar. Concret, în dosarul "Trofeul Calităţii" ... fostului premier Adrian Năstase ... judecat cu aceeaşi încadrare juridică ... art. 13 din Lg. 78/2000 ... i s-au interzis toate drepturile electorale ... şi i s-a "dat" cu executare ... în timp ce actualului preşedinte al PSD ... i s-a permis o suspendare a închisorii ... şi, bonus, nici nu i s-a interzis ocuparea funcţiei de conducere în PSD. Funcţie de conducere (atunci mai mică ... acum - cea mai înaltă în partid) ... de care ... nu-i aşa ?! ... s-ar fi folosit pentru comiterea odioasei fapte. Deci, iată 2 dosare penale ... în legătură cu 2 procese electorale ... dar cu soluţii fundamental diferite ... atît în ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei închisorii ... cît şi în privinţa pedepsei accesorii a interzicerii unor drepturi. Scîrbos :-x

# Vladi Mir date 22 aprilie 2016 19:22 +17

Bre nea' Minută, daca nu gresesc,  mi se pare ca vrei sa zici ca, la urma urmei, Dragnea fu favorizat de sentinta primita azi de la muntele de moralitate Stanciu. Pai daca-i asa, iti doresc cu simpatie sa ai si matale parte, pe saturate, numai de asa favoruri ...!!! Iar daca gresesc, iti cer iertare si iti doresc o seara linistita, alaturi de cei dragi.

# A fost favorizat date 22 aprilie 2016 20:50 -18

exact cum e favorizat ... orice colaborator/informator. Adică e pedepsit suficient ca să rămînă credibil în rîndul celor printre care este infiltrat ... dar, în fond, e ocrotit exact în chestiunile esenţiale. Care, în acest caz ... sunt libertatea şi funcţia. Hmm, totuşi ... nu era chiar atît de greu de înţeles ;-)

# Şi ca să vezi că am dreptate date 22 aprilie 2016 20:58 -15

că LD e colaborator forţat al binomului ... vezi că i-am oferit o soluţie de contestaţie în anulare ... la comentariile de pe pagina articolului despre reacţia senatorului Şerban Nicolae (așa că poţi ieşi din priza indignării sfinte ... că io aş fi împotriva pesedistului persecutat). Numai că ... fiind captiv ... acesta nu va face această contestaţie. Ca să fie bine ... ca să nu fie rău :roll:

# Vladi Mir date 23 aprilie 2016 08:21 +1

Stimate domn, postarile dumneavoastra dovedesc ca aveti cunostintele necesare pentru o analiza pertinenta a "Cazului Dragnea", dar nu intra in coliziune (sic) cu cele postate de mine, nefacandu-l mai fericit pe "beneficiarul" acestui parsiv tratament politico-judiciar" si care colmateaza si mai mult scena politica, aducand si grave prejudicii sistemului nostru judiciar. Daca recititi si dumneavoastra ultima mea fraza, veti observa ca de fapt, eu v-am dat dreptate. Revin cu urarile mele de bine si sa ne recitim sanatosi.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 aprilie 2016 21:23 +8

PTR VLADI MIR// prietene azi imi este scirba scirboasa si greata gretoasa de TOT CEEA CE SE INTIMPLA PE SCENA POLITICA A JUSTITIEI ROMANESTI DE LA MANDIBULA LA TURCESCU TRECIND PRIN TOT CE INSEAMNA SCENA SI FUNCTIONAR PUBLIC SI POLITIC.ROMANII AR TREBUI SA NU IASA LA VOT CA SA NU LEGITIMEZE PENIBILUL SI INFRACTIUNEA .EU UNUL M/AM JURAT CA NU MAI VOTEZ!!!!!!!

# Taranu de la Tara date 22 aprilie 2016 18:33 +14

Solutii fundamental diferite?! ,,CORECT!" Pentru ca difera SCOPUL. Lui Dragnea i s-a trasat ,,foaia de parcurs" a PSD pentru urmatoarea perioada. Mai are un DOSAR si daca nu colaboreaza corect, zeghe scrie pe el. DE aceea E MENTINUT in fruntea PSD. Ori EXECUTA ori e RAS! Intrebare: Cine face listele PSD-ului ptr. toamna...? Eu cred ca un binom. Dvs. ce credeti? Da...e SCARBOS! :-x

# livia date 23 aprilie 2016 09:07 +5

Sprancenata nu este dintre cei cu nasul in suflet? Nu putea iesi din rand. Ei, parlamentarii au in mana o arma: legea, dar nu o folosesc.

# santinela date 24 aprilie 2016 07:32 +6

O sa vedeti ce "motivare" de risul curcilor va face Livia Stanciu rusinea justitiei romnesti.Ne vom cruci nu alta,asta dupa un an de zile atunci cind va catadixi sa faca totusi motivarea.

# Nelu date 25 aprilie 2016 11:14 +3

Va rog sa anuntati in cel mai scurt timp CEDO despre aceasta nedreptate. Ion Spanu a scris in data de 17 octombrie 2015 acest articol, pe care sper ca l-ati citit, daca nu va rog sa-l cititi acum. http://www.cotidianul.ro/condamnarea-jurnalistilor-de-la-antena-3-incalca-grav-jurisprudenta-cedo-269834/

# Nicolaie Silviu date 13 decembrie 2016 19:00 0

Este evident ca in persoana nefericitului Johannis avem nu un Presedinte al Romaniei sau Romanilor ci un Vataf si Ciocoi naimit de Soros si Camataria Anticrista ! Pe langa acest Slugoi al Ocultilor Satanisti, care au fost alungati de peste tot din Europa doar din Romania nu, Dragnea pare sa fie un adevarat Mesia salvator ! Intradevar in acest moment Pericolul principal al Romaniei il reprezinta Soros si Coloana sa a-V-a, Johannis, Basescu, Nicusorii, Ciolosii cu toate Camarilele lor. Cu toata aceasta Ciuma Portocalie Ateie si Anticrista izvodita din cealalta Ciuma Rosie Stalinista, la fel de Ateie si de Antihrista !

# Iordache date 16 decembrie 2016 14:28 0

Doamele/domnii judecatori care priveaza de liberyate oamenii sau platesc nevinovați,Cred că ar trebuoi sa plateasca in raport cu greselile ...voite

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cum catalogati propunerile privind numirea Gabrielei Scutea ca Procuror General, a Giorgianei Hosu ca sefa DIICOT si a lui Crin Nicu Bologa in fruntea DNA?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.01.2020 – Danilet sparge greva la Cluj. Adevarul despre pensiile de serviciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva