Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TARCEA SI-A PIERDUT RATIUNEA – Inalta Curte calca-n picioare sentinta executorie prin care judecatoarea Alina Ghica de la CAB a suspendat efectele Hotararii nr. 137 privind alegerea Completurilor de 5 si a blocat functionarea acestora. Cristina Tarcea a convocat in 27 noiembrie judecatorii din Colegiul de conducere, pentru a statua ca la termenele din 3 si 10 decembrie sa intre fix completurile blocate de Ghica

Miercuri, 28 noiembrie 2018 15:40 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Incredibil! Completurile de 5 judecatori ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor intra in sedintele de judecata din 3 si 10 decembrie 2018 cu membri titulari, desi judecatoarea Alina Ghica (foto stanga) de la Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea efectelor Hotararii nr. 137/2018 si blocarea acestor completuri pana la judecarea apelului. Decizia ca judecatorii titulari ai Completurilor de 5 judecatori sa intre in sala de judecata a fost luata de Colegiul de conducere in fruntea caruia se afla presedinta instantei supreme, judecatoarea Cristina Tarcea (foto dreapta), dupa ce aceasta i-a mai convocat intr-o sedinta - alta decat cea in care judecatorii Sectiei de contecios administrativ si fiscal au parasit sala (Click aici pentru a citi) - pentru a decide, in urma consultarilor, ca in sedintele de judecata din 3 si 10 decembrie 2018 vor intra in Completurile de 5, cu titulari sau supleanti, astfel cum a fost aprobata compunerea completurilor prin Hotararea nr. 139/2018 (vezi fascimil)


Aceasta hotarare - ce sa vedeti? - nu face decat sa aprobe Completurile de 5 judecatori astfel cum au fost ele trase la sorti in 9 noiembrie 2018 de Cristina Tarcea. Culmea (de noaptea mintii): sunt aceleasi Completuri de 5 pe care judecatoarea Alina Ghica le-a blocat  odata cu suspendarea efectelor Hotararii nr. 137/2018.

Anuntul privind modul de desfasurare a activitatii Completurilor de 5 judecatori, dupa decizia CAB (Click aici pentru a citi), a fost facut miercuri, 28 noiembrie 2018, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cuprinsul comunicatului de presa precizandu-se ca prima intrunire a judecatorilor ICCJ a avut loc luni, 26 noiembrie 2018, in cadrul Adunarii generale a Inaltei Curti, ocazie cu care s-a hotarat ca judecatorii supremi sa dea amanari la termenele de pe 3 si 10 decembrie 2018.

Halucinant este ca o zi mai tarziu, in 27 noiembrie 2018, Cristina Tarcea i-a convocat din nou pe judecatorii supremi, de aceasta data in Colegiul de conducere (a carui componenta este mult mai mica), ocazie cu care a stabilit ca la sedintele din 3 si 10 decembrie, Completurile de 5 vor intra in sala de judecata fix in componenta trasa la sorti de catre Cristina Tarcea in 9 noiembrie 2018, componenta blocata prin decizia judecatoarei Ghica.


Amintim ca revista Q Magazine a publicat marti, 27 noiembrie 2018, un articol in care dezvaluia ca judecatorii de la Sectia de contencios administrativ si fiscal ai ICCJ ar fi parasit sedinta de luni, convocata de Tarcea in care aceasta le-ar fi cerut magistratilor puncte de vedere privind recursul pe care instanta suprema ar urma sa il declare impotriva sentintei pronuntate de Ghica (click aici pentru a citi). In comunicatul de miercuri, ICCJ nu sufla o vorba despre presupusa revolta a celor 21 de judecatori de contencios, instanta suprema multumindu-se sa spuna ca „s-a constatat ca este oportun ca judecatorii Sectiei de contencios administrativ si fiscal sa nu participe la discutiile privind efectele hotararii pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti asupra masurilor administrative ce se vor discuta cu privire la functionarea completurilor de 5 judecatori”.

Iata comunicatul integral al ICCJ:

La data de 26 noiembrie 2018, potrivit dispozitiilor art.22 lit. e) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a fost convocata Adunarea generala a judecatorilor instantei supreme pentru a fi consultata cu privire la masurile necesare pentru buna desfasurare a activitatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, urmare a deciziei Curtii Constitutionale prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala si a hotararii Curtii de Apel Bucuresti prin care s-a suspendat executarea Hotararii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018.

La adunarea generala a participat un numar de 88 de judecatori din 110 in functie.

Avand in vedere obiectul consultarilor, s-a constatat ca este oportun ca judecatorii Sectiei de contencios administrativ si fiscal sa nu participe la discutiile privind efectele hotararii pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti asupra masurilor administrative vizand functionarea completurilor de 5 judecatori.

In continuare, adunarea generala si-a desfasurat lucrarile in prezenta a 67 de judecatori.

In urma dezbaterilor, s-a hotarat in majoritate ca Adunarea generala a judecatorilor sa emita un comunicat de presa in care sa aduca la cunostinta persoanelor interesate ca exista un blocaj in functionarea completurilor de 5 judecatori care nu-si pot desfasura activitatea de judecata.

In urma consultarilor, au fost exprimate 62 de opinii in sensul ca la sedintele de judecata planificate pentru datele de 3 si 10 decembrie 2018, completurile de 5 judecatori, in compunerea rezultata din tragerea la sorti ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018 vor acorda noi termene de judecata.

In urma consultarilor ce au avut loc in Adunarea generala, la data de 27 noiembrie 2018 s-a intrunit Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie care, prin Hotararea nr. 152 a stabilit ca la sedintele de judecata ale completurilor de 5 judecatori din data de 3 si 10 decembrie 2018, vor participa membrii titulari sau supleanti, dupa caz, in compunerea aprobata prin Hotararea Colegiului de conducere nr. 139 din 13 noiembrie 2018, in prezent in vigoare.

Prezentam Hotararea Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018:

1. Avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale din 7 noiembrie 2018, prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei si Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu unanimitate, constata ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost obligata sa procedeze, de indata, la aplicarea dispozitiilor art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificata prin Legea nr.207/2018, cu referire la desemnarea, prin tragere la sorti, a membrilor Completelor de 5 Judecatori pentru anul 2018.

2. In temeiul dispozitiilor art.32 din Legea nr.303/2004 privind organizarea judiciara, art. 19 lit. a1 ) si j) si art.194 alin. (3) lit.c) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare Colegiul de conducere aproba urmatoarele masuri:

a) Cu unanimitate, aproba efectuarea tragerilor la sorti pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecatori pentru anul 2018, conform dispozitiilor art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, cu modificarile si completarile ulterioare. Tragerile la sorti se vor efectua la data de 9 noiembrie 2018, orele 10.00, la sediul ICCJ, Sala Sectiilor Unite;

b) Cu unanimitate, stabileste ca toti judecatorii instantei supreme vor fi inclusi de la tragerea la sorti. In ceea ce priveste judecatorii cu functii de conducere, acestia vor fi inclusi la tragerea la sorti in bolurile sectiilor de unde provin, dupa cum urmeaza:

- Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna judecator Iulia Cristina Tarcea, va fi inclusa in bolul Sectiei I Civile;

- Vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna judecator Gabriela Elena Bogasiu, va fi inclusa in bolul SCAF;

- Vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, domnul judecator Ilie Iulian Dragomir, va fi inclus in bolul Sectiei Penale.

c) Cu unanimitate, stabileste ca structura compunerii Completelor de 5 judecatori in materie civila va fi alcatuita, dupa cum urmeaza:

- Completul de 5 judecatori Civil 1 – C5- Civil1- va fi compus din 2 judecatori de la Sectia I civila, 1 judecator de Sectia a II-a civila si 2 judecatori de la Sectia de contencios administrativ si fiscal;

- Completul de 5 Judecatori Civil 2 – C5 – Civil 2 - va fi compus din 1 judecator de la Sectia I Civila, 2 judecatori de la Sectia a II-a Civila si 2 judecatori de la Sectia de contencios administrativ si fiscal;

d) Cu unanimitate, stabileste ca:

- - in materie civila, numarul membrilor supleanti pentru fiecare complet de judecata sa fie egal cu numarul membrilor titulari, respectiv 5 pentru fiecare complet, cu respectarea principiului reprezentativitatii expuse la lit.c);

- in materie penala, numarul membrilor supleanti sa fie egal cu numarul membrilor titulari, respectiv, 5 pentru fiecare complet;membrii supleanti vor fi desemnati, in aceleasi conditii ca si membrii titulari ai completurilor, respectiv, prin tragere la sorti, in sedinta publica.

3. In temeiul dispozitiilor art.32 din Legea nr.303/2004 privind organizarea judiciara si art. 19 lit. a1 ) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare Colegiul de conducere stabileste, cu unanimitate, ca in anul 2019 vor functiona 2 Completuri de 5 Judecatori in materie penala (C5 - Penal 1 si C5 – Penal 2) si cu majoritate, 2 Completuri de 5 Judecatori in materie civila (C5 – Civil 1 si C5 – Civil 2)”.

Redam Hotararea Colegiului de conducere nr. 139 din 13 noiembrie 2018:

In temeiul dispozitiilor art. 19 lit. a1 ) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, cu unanimitate, aproba compunerile Completelor de 5 Judecatori pentru anul 2018, conform rezultatelor tragerilor la sorti efectuate in sedinta publica din 9 noiembrie 2018”.

Accesari:9904

Comentarii

# ^^ date 28 noiembrie 2018 16:59 +40

Hai CSMu, hai cu revocarea. Va astept ca si cand. Femeia asta e de un tupeu de nedescris.

# Sorin date 28 noiembrie 2018 17:01 +2

Pe Tarcea trebuie sa o ancheteze procurorii de la Sectia de investigare a magistratilor. Tarcea nu are si nici nu avea dreptul sa faca ce vrea ea, ci asa cum este redat in art. 61 (1) din Constitutia Romaniei: Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. / Parlamentul da legi nu Tarcea prin care formeaza ea complete dupa placul ei.

# SPARTAKUS date 28 noiembrie 2018 17:12 +1

Cu cercitudine,atunci cand se promoveaza magistrati in functii inalte,ar trebui sa se aiba in vedere o serie de criterii,ce tin de cunostinte profesionale,dar si aspect fizionomic!Se constata cu elocventa,aceea ca in cazul C.Tarcea,nu s-a respectat acest aspect,mai ales ca este vorba de sexul opus!!!!!!

# zatarra date 28 noiembrie 2018 17:15 +9

Pe bune?Au facut o sedinta de scara blocului?S.a spart vreo teava , ceva? Cum adica vine asta? Am hotarat sa nu reapectam o hotarare judecatoreasca, fie ea pronuntata de prima instata. Sunt normali la cap? Pai TU, cea mai inalta instanta judecatoreasca a Romaniei, ce faci? Indemni poporul sa nesocoteasca hotararile judecatoresti? Esti nebun?Unde mai este autoritatea judecatoreasca a magistratului?Cine o sa.i mai respecte hotararile date in proces, daca TU, I.C.C.J.,calci in picioare legea. Eu cred ca totusi s.au strans la un gratar , la o socializare pe scara blocului. Cica sa te mai lasi pe mana judecatorilor, ma rog, anumitor judecatori. RUSINEEEE!

# Jana date 29 noiembrie 2018 00:45 +4

Cand insasi ICCJ calca in picioare legea sunt clare mafia si ilegalitatile din justitie o colcaiala de escroci şmenari şpagari mafioti. Ce tot amana CCR protocoalele ilegale? Care sunt cele mai mari si periculoase ilegalitati ale justitiei? De ce nu dau PSD ALDE AMNISTIA SI GRATIEREA asa cum este firesc dupa toata mascarada asta de justitie? Nu mai e ce alege din cloaca asta de justitie. In special SRI care este cel mai mare pericol pt Ro. Bugetele SRI trebuie reduse cu 70%. Nu avem nevoie de acesti tradatori de neam. Fara aceasta justitie si SRI in RO ar fi lapte si miere. De ce nu intra Ro in Schengen? Dar le-ar conveni mafiotilor din institutii sa nu mai fie CONTROALE LA GRANITA? Iar romanii sa circule liberi?Nu. Ei nu mai stiu cum sa ingradeasca drepturile si libertatile oamenilor si sa-i tina sub control .

# Klaus_Klaus date 28 noiembrie 2018 17:24 +4

:-* Sigur ca ARE UN TUPEU DE NEDESCRIS.. ESTE UNA DIN " PORTILE" DE BAZA ALE STATULUI SUBTERAN (= DEEP STATE, cum ar spune TRUMP CU MARE INDREPTATIRE!) . CE ne arata noua kestia asta? Pai - STATUL SUBTERAN SE PARE CA DA IN PARKINSON CU MULTE " PROCESE" PIERDUTE DE DeNeA - dosare facute la fxx-ui ma-sa sa traga de timp . Majoritatea acestor " procese" vor AFLUI catre " cur-tea" lu' koana mare.. :P Apoi TREBUIE sa arate ca e " tare-n muski" si ca i se cam falfaie de ALTE INSTANTE.... etc...etc.. PS cu revocarea.. = uite ce rupt-in-figuri-si-tarantele se petrec cu alt MANJIT al sistemului :eek:

# Mihail date 28 noiembrie 2018 17:37 +7

Femeia asta poate are ceva probleme psiho. La varsta ei ! Demiterea! Revocarea ! Pensionarea ! Ce faceti? Va mai uitati mult la circul ei ????

# MIRA date 28 noiembrie 2018 17:40 +2

Ori nu este normala la cap ( sunt destui in sistemul judiciar!Prea multi, in opinia mea .) situatie in care ar trebui schimbata legea in sensul supunerii judecatorilor la evaluari psiho...asa..., cam la 6 luni o data ,ca sa fim si noi siguri ca ne judeca oameni cu mintea la purtator si cu ratiunea intreaga . Ori, e stransa rau de tot cu usa si e disperata, situatie in care este de inteles ca se comporta aberant. Dar, care o fi "Calcaiul lui Ahile" al doamnei Tarcea?

# Razvan date 28 noiembrie 2018 17:45 -9

Bravo Tarcea.... aia s-a trezit sa blocheze/opreasca toata activitatea Iccj... daca se trezeste careva si blocheaza toate spitalele... sau orice alta ramura de activitate...

# Sorin date 28 noiembrie 2018 18:22 +2

Pe Tarcea trebuie sa o ancheteze procurorii de la Sectia de investigare a magistratilor. Tarcea nu are si nici nu avea dreptul sa faca ce vrea ea, ci asa cum este redat in art. 61 (1) din Constitutia Romaniei: Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. / Parlamentul da legi nu Tarcea prin care formeaza ea complete dupa placul ei.

# Jeffrey Spiegle date 28 noiembrie 2018 18:36 +3

Bai frate, m-am saturat de atatea femei in functii de conducere in justitie. Terminati ba cu maimutele astea dramatice si pune-ti ceva barbati ca lumea in frunte. Astea numai drama viseaza toata ziua.

# Judecator iccj date 28 noiembrie 2018 19:00 +6

Se întreabă tot sistemul judiciar dupa circul facut de Garcea Tarcea si acolitii cum va putea fi judecat recursul împotriva hotărârii Cab? Toți judecătorii normali sunt de acord ca exista o evidenta imixtiune in activitatea lor prin presiunile acestui non magistrat care ocupă din păcate funcția de președinte Iccj. Secția pt judecatori ă csm lasa oare ca un sistem întreg sa fie distrus de această nulitate?minte si in acest comunicat care ar fi fost votat de majoritate. Incredibilă această mincinoasă

# Gilu date 28 noiembrie 2018 19:12 0

Luju , este sigur ca a avut- o vreodata ?

# Botomei Vasile, doctor in drept, 9744191717 date 28 noiembrie 2018 19:17 0

Botomei Vasile,doctor in drept, va fi cautat de dnul Liviu Dragnea, pentru ca este singura sansa a domniei sale sa scape de condamnare pe 03-12-2018, in competul de 5 judecatori.Motivele de apel depuse in favorea dlu Liviu Dragnea de catre dr.botomei Vasile, conduc la nulityatea sentintei penale de condamnare cu 3 ani si 6 luni de inchisoare!

# DODI date 28 noiembrie 2018 19:43 +5

Alo, Spitalul 9? V-a scăpat o pacientă de la cei agresivi. O găsiți ascunsă la ICCJ. Întrebați de garcea...

# Valter Cojman date 28 noiembrie 2018 19:53 +1

Pestele de la cap se impute... Pai daca ICCJ este de KKT, atunci toata "justitia" romana e de KKT.

# vitelu date 28 noiembrie 2018 20:26 +4

Frati romani realizati unde a juns increderea in justitia din Romania. Numai interese mafiote, ce lege, ce bun simt, ce onoare! Nu va atingeti de justitie fiindca isi pierde independenta si dependenta de Basescu si Johannis. Huuo! Numai interese personale!

# Camelia date 28 noiembrie 2018 20:37 +2

Iohannis are ratiune ? Ei bine, asa este si Tarcea, om al sistemului ! Ce va mira ? Deciziile nu se mai iau în tara de multa, multa, vreme ! Întrebati-l pe Basescu, are raspunsul !

# Scula-surogat date 28 noiembrie 2018 21:43 0

Sinistra hoașcă își joacă rolul de sculă... numai impotenții politic au nevoie de scule-surogat, să le facă treaba, să le elimine adversarii cu orice metode...Da babo, ești o mare, mare sculă, fără conștiință profesională și demnitatea de om...

# Vedeti ca Coldea inca e activ ? date 28 noiembrie 2018 22:01 +6

Deci sunt unii paraziti pe la servicii care nu se lasa dusi , ca un rahat ce nu se lasa dus de apa ... :o Justitia pute de santajati din cauza ca PSD+ALDE nu reduc bugetul viermalailor de la servicii , in speta SRI .

# santinela date 29 noiembrie 2018 08:40 0

Prostatura cind va cadea va fi rau de tot.Aceasta sectie de cercetat magistratii trebuie sa-si inceapa activitatea cu nulitatea asta de Tarcea !

# Ruxandra Lepsa date 29 noiembrie 2018 15:00 0

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? In primul rind vreau sa multumesc Luju.ro pt munca depusă in toți acești ani de a distribui cu promptitudine și profesionalism toate articolele on line despre ce se întîmplă in Justitia României!!! Felicitari echipei de specialiști care lucrează fără frica pentru scoaterea la iveală a adevărului România și Romanii au nevoie de oameni ca voi!!! Mulțumesc!!????????????????????????????????????????????????❤️❤️❤️❤️❤️???????????????????????????????? Referitor la artico, Decizia luată de Tarcea este dedicată procesului pt.ultimul termen a lui L.Dragnea! Este clar ca vor să-l închidă! Iohanis joaca ultima carte pt.a scapă de Dragnea și de PSD,. Sa vedem cum reacționează PSD-ul? Parca suntem într-un serial TV!!! .”House of Cards” made in ????????

# Adina date 3 decembrie 2018 13:54 +1

Se pare ca e vorba de dosare cu termene de judecata in datele de 3 si 10 dec., nu s-au preschimbat termene. Sper ca partile sa nu ia teapa, in sensul pierderii termenului legal de a invoca vreo exceptie, de necompetenta, de ex., nelegală compunere a instantei sau ceva de solicitare si administrare probe. Ce-i la dosar, e la dosar. Ei sunt 110, freaca menta de 5 ani, vin parti ai avocati din toata tara, iar in ian o sa ridice din umeri, asta e, too bad, s-a rezolvat situatia, mai curge o luna cu salariu nemeritat. Concediu cu fericire, nu? Sunt toti judecători? Ca am inteles ca problema e ca la interviuri pentru ICCJ, doar asta e, au luat si personal adm fără Fac de drept de la Min.Just si au nevoie de bani pe final de an...

# Adina date 3 decembrie 2018 14:08 0

In continuare, ce mi-e anularea unei hot de colegiu, oricum vine 2019, o noua hot de colegiu, un nou ordin de serviciu la ICCJ. Asta e, o sa ceara alte parti suspendarea, alte parti o sa ceara anularea, bine pe timpul lor, e greu sa-i intelegi pe judecătorii de la instanta suprema. Cat despre cereri scrise la aceste termene, are sens. Eu am văzut ca CA Iasi m-a bestelit ca jud care a îndrăznit sa facă un conflict de competenta pe 2 pag, pentru ca intrase permanenta care daduse termen pe neve, ca de ce am pus in discutie asta. Bine, si-a facut timp de juma de pag de pronuntat pe fond conf de comp, asa cu politete, sa fie, ca trebuiau 3 pag, marja la imprimanta grefierului. Nici nu mai stiu motivarea pe fond, dar a fost ciudat, deci as evita discutii inutile. Succes si intelepciune, ca la 15 ani de experiența ca judecători legali.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi numita suspecta Laura Kovesi sefa Parchetului European, in pofida dosarului de mita in care este urmarita penal?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.02.2019 – Kovesi fuge de dosar ca dracu' de tamaie. Misterul din denuntul Elenei Udrea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER