24 ianuarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUJU I-A STRICAT PLOILE LUI MAN – Procurorul DNA Ciprian Man s-a retras din operatiunea de filare a judecatorului Antik Levente de la CA Oradea si a avocatului Razvan Doseanu dupa dezvaluirile facute Lumea Justitiei. “Manelistul DNA” s-a justificat in fata sefului: “Au aparut materiale de presa, cu predilectie in Luju... S-au facut speculatii ca judecatorul Antik i-ar fi condamnat pe inculpatii Sava sub presiunea unui dosar in care ar fi fost cercetat de catre subsemnatul” (Ordonanta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 februarie 2019 11:44
Vizualizari: 6756

Lumea Justitiei i-a scapat de “manelistul DNA” Ciprian Man (foto) pe judecatorul Antik Levente de la Curtea de Apel Oradea, pe avocatul Razvan Doseanu si pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Bihor Alexandru Kiss. Man s-a retras din operatiunea de supraveghere a celor trei pusa la cale de DNA in urma dezvaluirilor facute de publicatia noastra, prima care a adus in atentia opiniei publice modul de lucru si abuzurile comise de vestitul procuror DNA.

In 4 februarie 2016, DNA a declansat o ampla actiune de filaj si supraveghere a judecatorului Antik Levente, a avocatului Razvan Doseanu si a fostului sef al CJ Bihor Alexandru Kiss, intr-un caz soldat in final cu o clasare (click aici pentru a citi). Operatiunea a fost inceputa de procurorul Doru Tulus de la DNA-structura centrala in 4 februarie 2016, care s-a sesizat din oficiu in urma unor unor informatii primite de la “structurile de securitate nationala”. Tot in 4 februarie 2016, Doru Tulus a declansat urmarirea penala pentru infractiuni de mita si spalare de bani. In aceeasi zi, acelasi Tulus a obtinut de la Curtea de Apel Bucuresti interceptarea “tintelor”, supravegherea foto, video si audio, inclusiv prin patrunderea in spatii private pentru instalarea aparaturii. Si tot in 4 februarie 2016, procurorul Doru Tulus a dispus delegarea comisarului sef Marius Ile, politist judiciar la DNA Oradea.


Ulterior, dosarul a stat la DNA-Structura Centrala pana in anul 2017, cand a fost trimis la DNA Oradea, unde s-a constituit cauza 23/P/2017.

Luju il bantuie pe Man

Primita de catre DNA Oradea, cauza i-a fost repartizata cui altcuiva decat procurorului Ciprian Man. Rezulta acest lucru din declaratia de abtinere formulata de Man, care a refuzat sa instrumenteze dosarul din cauza publicatiei Lumea Justitiei (vezi facsimil).

Concret, in 13 noiembrie 2017, Ciprian Man a formulat cerere de abtinere in dosar invocand dezvaluirile facute de-a lungul timpului de catre Lumea Justitiei. Mai exact, acesta a indicat o serie de articole privind condamnarea avocatilor Ioan si Daniela Sava de catre judecatorul Antik Levente:

Iata motivele invocate de Ciprian Man in cererea sa de abtinere:

Pe parcursul anului 2017 au aparut mai multe materiale de presa, cu predilectie in publicatia electronica LUJU, in care s-au facut speculatii cu faptul ca judecatorul Antik Levente Farcas i-ar fi condamnat pe inculpatii Sava Ioan si Sava Ana Daniela, in dosarul penal in care acestia au fost trimisi in judecata de DNA pentru comiterea infractiunii de santaj, sub presiunea unui dosar penal in care judecatorul Antik Levente Farcas ar fi fost cercetat de catre subsemnatul.

In aceste conditii, pentru a nu alimenta in continuare aceste speculatii, in ipoteza in care faptele ce fac obiectul cauzei vor fi probate, cat si pentru a evita orice lipsa de impartialitate a subsemnatului ori chiar aparenta unei lipse de impartialitate, in situatia in care faptele ce fac obiectul cauzei nu vor fi probate (intr-o astfel de ipoteza existand posibilitatea de a fi acuzat ca am adoptat o solutie de netrimitere in judecata tocmai pentru ca judecatorul Antik Levente Farcas i-a condamnat pe inculpatii Sava Ioan si Sava Ana Daniela), apreciez ca in cauza sunt incidente disp. art. 65 C.pr.pen. rap. la art. 64 lit. f C.pr.pen., situatie in care, in temeiul art. 66 C.pr.pen., inteleg sa formulez declaratie de abtinere in prezenta cauza”.

Cererea de abtinere formulata de Ciprian Man a fost admisa doua zile mai tarziu, in 15 noiembrie 2017, de seful DNA Oradea de la acea vreme, procurorul Adrian Muntean. Acesta a considerat ca se impune cererea de abtinere este intemeiata pentru a se inlatura orice aparenta ca impartialitatea lui Man ar fi stirbita:

“In urma examinarii motivelor invocate de procurorul de caz Man Ciprian Florentin, consideram ca sunt incidente dispozitiile art. 65 C.pr.pen. rap. la art. 64 lit. f C.pr.pen., astfel ca se impune admiterea declaratiei de abtinere formulata in dosarul penal nr. 23/P/2017 al Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea.

(…)

Prin urmare, pentru a se inlatura orice aparenta ca impartialitatea procurorului de caz Man Ciprian Florentin, in solutionarea dosarului penal nr. 23/P/2017 al Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea, ar fi stirbita, consideram ca se impune admiterea declaratiei de abtinere formulata de acesta”.

Prezentam integral ordonanta sefului DNA Oradea din 15 noiembrie 2017 prin care a fost admisa cererea de abtinere formulata de procurorul Ciprian Man:


Comentarii

# DODI date 3 februarie 2019 16:16 +6

LUJU face în societatea românească ceea ce ar trebui să facă CSM, Inspecția judiciară, tractoristul, ciolanis și... Parlamentul. Cam mulți în țara asta își iau salarul de pomană așteptând ca LUJU să le facă munca. Asta se întâmplă când promovezi nulitățile și gunoaiele caracteriale.

# Unul date 3 februarie 2019 19:29 0

Judecătorul Antik Levente, a fos si este un bun executant de ordine al DNA ORADEA, câți oameni nevinovati a condamnat cu executare la ani grei, împreună cu colegul său judecătorul Musta.

# Clatarin date 3 februarie 2019 21:36 -1

Pe Puiu SAVA de la arme Bihor la băgat in pușcărie completul bunicel format din musta și Filimon, prietenii manelistului. Oare nu se tem ca Dumnezeu le va plăti înapoi conștienți fiind ca au băgat un om nevinovat in pușcărie ?????? Dumnezeu cu siguranta le va plăti și sa le și plătească..... cu puiu SAVA au greșit enorm ! Maneliștilor sa putrezeștib in pușcărie la câți oameni nevinovați și câte familii au suspinat datorită marsaveniilor făcute de tine și de purtătorul tău de geanta ILE. Sa nu va ierte Dumnezeu niciodată ci sa va plătească cumnstiebelbmai bine !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.01.2021 – Ionut Matei rezista. Margareta si-a facut raportul

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva